כאבים בשד שמאל

me210

New member
כאבים בשד שמאל

יש לי מין גודש לא ברור בשד שמאל למרות שהקטן בן 5 חודשים יונק זו מין הצטברות של חלב בצינורית אולי, אני לא יודעת אבל זה כואב במיוחד כשהוא יונק וכשנוגעים מה לעשות? האם רק מסאג עם מים חמים באמבטיה אני איתו בעבודה עכשיו אז לא יכולה לעשות כלום אשמח לשמוע לטיפים כי ממש כואב לי ואתמול בלילה הוא ינק כל הלילה כי יש לו דלקת בעיניים והוא מצונן והאף סתום הייתי אצל הרופא אמר רק לתת טיפות עיניים ואקמולי אם יש חום תודה רבה

אושינקה

New member
נשמע כמו סתימה

האם דילגתם על ארוחה או שמשהו אחר השתנה? תנסי לתת לו לשחרר את זה, תחברי אותו לשד כך שהסנטר שלו מכוון לכיוון האיזור הקשה ורגיש. את יכולה לעסות את המקום תוך כדי שהוא יונק. כשאת מגיעה הבייתה, תשימי מגבת לחה וחמימה על האיזור ותעסי. לאט לאט זה יפתח ואת תרגישי שיפור. החלמה מהירה לקטנטן...דלקת בעיניים זה בכלל לא כיף

me210

New member
שאבתי קצת

מה שבדרך כלל אני לא עושה בכלל ויצא 30 CC ועשיתי אמבטיה עם מים על האזור זה קצת השתפר אבל עדיין מאוד רגיש וכואב ומלא בשד משאל נתיי לו לינוק אבל ממש כואב עוד שאלה יש לי שדיים גדולים ואני אוחזת ביד אחת מתחת לשד בזמן הנקה כדי שלא יצא לו מהפה ובכמה פעמים אחרונות הרגשתי ממש גולה קטנה ועגולה באזור הפטמה, האם זה קשור לחלב? היא ממש קטנה אבל ברור שעגול תודה רבה

אושינקה

New member
כל עוד זה משתפר

את בכיוון הנכון גם הגולה הקטנה יכולה להיות הצטברות חלב - כמה זמן זה כבר שם? האם זה באיזור העטרה או בפטמה? האם זה נעלם וחוזר או קבוע שם? האם את שמה לב שכשאת תופסת את החזה אינך מגבילה את זרימת הצינוריות? יכול להיות שמבלי לשים לב את לוחצת על איזורים בשד ובעקבות כך נוצרות סתימות.

me210

New member
עדיין מרגישה מלאות וגודש

איך אני אמורה לדעת אם זו דלקת בשד שמצריכה טיפול? אני לא רוצה שההנקה תהרס וכמו שנראה לי הוא עומד לינוק גם הלילה כל הלילה כי הוא עדיין חולה עם אף סתום ודלקת עיניים ללא חום מה זו הגולה הקטנה שמתחת לשד כשאני מחזיקה את החזה כי הוא גדול ולא רוצה שיפול לו אז אני מרגישה גולה ממש קטנה ועגולה יכול להיות שזה חלב? או מצריך בדיקה ואצל מי? תודה רבה

אושינקה

New member
אם הגולה שם כבר זמן רב

וללא שינוי - כדאי לבדוק אצל רופא. בקשר לסתימה/דלקת - חשוב להמשיך להניק ולרוקן את השד - אם מתפתח חום ואין שיפור תוך 24 שעות כדאי לגשת לרופא לשקול טיפול באנטיביוטיקה. ההנקה לא תהרס אם תמשיכי להניק - אין שום מניעה להניק כאשר יש סתימה או דלקת.

me210

New member
עדכון

נכון לאחר הצהריים יש שיפור קטן מאוד עדיין מרגישה מלאות ויש כנראה סתימה שי יש לי נקודה לבנה קצת גדולה מעניין אם זה קשור לגודש כי היה לי כבר סתימה בשד הימני כמה פעמים אבל אף פעם לא יצר גודש כזה אני ממשיכה מידי כמה זמן עם טיטול טטרה ספוג במים חמימים כקומפרס מישהי אמרה לי לשים עלה של כרוב אבל אני מפחדת שזה ייבש את החלב האם זה מביע כבר על דלקת בשד אם עדיין כל הגוש לא נעלם וכבר עברו מעל 24 שעות אין לי חום ויש לי מרשם למוקסיפן לכל מקרה ישהיה לי חום למרות שאני לא רוצה להשתמש באנטיביוטיקה תודה

תבדקי סימנים לבנים בפה של התינוק...

בהמשך לתגובה הבאה שלי... אחד הסימנים לפיטריה הוא נקודות לבנות אצלך או אצל הקטנטן בפה, וצריבה בשד... שווה לבדוק...

אושינקה

New member
לאו דווקא פטריה

במקרה שלה יותר הגיוני שזו סתימה בפתח הצינורית בפטמה, או שהסתימה הפנימית עושה את דרכה החוצה והגיעה לפתח הצינורית

מוקסיפן לא עזר לי עם הדלקת,

רק אוגמנטין. אולי כדאי לחזור לרופא כי אני לקחתי שבוע מוקסיפן ללא כל שיפור

me210

New member
עדכון

אני מרגישה הרבה יותר טוב כנראה זו היתה סתימה וגם יךל הפחטמה התה לי נקודה לבנה של סתיעמה ונורא כאב כאשר הוא ינק אבבל סוף סוףך היום אני מרגישה הרבה יותר טוב והגודש ירד כנראה המסגים הקומפרסים והאמבטיות עזרו סוף סוף תודה לכולכם מקרב לב עזרתם לי מאוד רק מחר אני חוזרת לרופא כי היה לו חום 38.2 היום שוב ונתתי לו נר למרות שהדלקת בעיניים נראה שהשתפרה לו אבל יש לו קצת שיעול ובגיל כזה ( 5 חודשים)זה די מפחיד תודה רבה

טיפ כנגד פטריות

טיפ חשוב שקיבלתי מדוריס - יועצת ההנקה: מאחר וחברות רבות שלי סבלו מפטריות בזמן ההנקה, היא המליצה לקחת בקביעות אסידופולוס !!! - אפשר לקחת את זה באקטימל אחד ביום, זול יותר בקפסולות שניתן לקנות בכל בית מרקחת. אני מניקה כבר 4 חודשים ולשמחתי מפטריות לא סבלתי... לא יודעת אם זאת הבעיה אצלך, (כי זה באמת נשמע כמו סתימה בצינורית...) אבל טיפים תמיד חשוב לקבל... ב ה צ ל ח ה בהנקה וגם עם הקטנטן

למעלה