כאבים ברגל...

schedule

New member
כאבים ברגל...

אני רץ בזמן האחרון די הרבה, לפני שבועיים התחילו לי כאבים בשוק הקדמית (אני לא יודע איך קוראים לשריר אבל בו נגיד שאני מרגיש את השריר שליד העצם), אני עושה חימום מתיחות ושחרור אבל עדיין יש קצת כאבים (כאבי שרירים לא עצמות),נתתי לאחרונה מנוחה של שבועיים אבל זה שוב חזר. האם משהו מכיר את התופעה או יודע על פתרון או עזרה? תודה מראש

אלי ו.

New member
לך לרופא ספורט או אורטופד

כאבים במקום הספציפי הזה יכולים להיות התחלה של דברים לא נעימים. כמו שבר מאמץ או SHIN SPLINT בד"כ הטיפול הוא מנוחה, לפעמים תרופתי (אם יש דלקת) ו/או מדרסים. לא כדאי להמשיך בריצה עד ההתיעצות עם רופא. עד התור, שאל את השאלה ליתר ביטחון, אצל ד"ר עצמון צור בפורום שיקום פציעות ספורט בוואללה. (נסה לתת כמה שיותר פרטים על מיקום הכאבים, מתי כואב וכל פרט אחר) החלמה מהירה

Samsara

New member
כאבים בזמן ריצה

גם לי התחילה אותה תופעה. אחרי כמה דקות של ריצה מתחילים כאבים בחלק הקדמי של השוק וקשה מאוד להתעלם מהם ולהמשיך. בזמן מנוחה אין זכר לכאב. ע"ס אבחון עצמי (ולא מקצועי) גם אני הגעתי למסקנה שזה שין ספלינט. עשיתי חפוש בגוגל ומצאתי מלא חומר. השכיחות של התופעה גבוהה יותר אצל מי שיש לו פרונציה בכף הרגל (העקבים "פוזלים פנימה") וזה תואם את מה שיש לי כך שזה מחזק את האבחנה שלי. בצילום שעשיתי לא ראו משהו לא תקין. בכל אופן, הזמנתי מדרסים חדשים. בינתיים אני לא רצה.... מחכה שהמדרסים יהיו מוכנים ומקווה שהם ישפרו את המצב! אשמח אם תספר לי על ההתפתחויות אצלך.

tommythecat

New member
מתוך סקרנות...

את יודעת מה משמעות הכינוי שבחרת, Samsara? יוסי

Samsara

New member
בשבילי זה קודם כל שם שם בושם אבל

פעם שמעתי שהמקור הוא איזו דמות מתוך המיתולוגיה של המזרח. איזו אלה שאני כבר לא זוכרת מה מייחסים לה. ומתוך השאלה שלך נשמע שאתה יודע... אז תספר לי?

tommythecat

New member
סמסארה

כן, שמעתי פעם ממשהי שיש גם בושם כזה וזה נשמע לי מאד מוזר. מי שיודע מה משמעות השם סמסארה לא היה קורא כך לבושם. ועכשיו לשאלתך, סמסארה הוא מושג מתוך המטאפיסיקה הבודהיסטית. לפי הפילוספיה (יש יאמרו דת) הבודהיסטית, החיים הם סבל. תורתו של הבודהה היא "על הסבל וביטול הסבל, זו תורתי כולה". לפי התפיסה הבודהיסטית חיינו הם למעשה אוסף של גלגולים, מיתה וחיים חוזרים חלילה שוב ושוב. הדרך היחידה לצאת מהסאמסרה, ממעגל הסבל היא על ידי הארה. האדם שמגיע להארה (מואר, או בודהה בסנסקריט) שובר את הסמסארה לתמיד. בפילוספיה הבודהיסטית, הסאמסרה נתפסת כמשהו שלילי שיש לנתק אותו, להחלץ ממנו. למרות הקונוטציות השליליות של הסאמסרה, אין ספק שיש למילה הזו צליל אקזוטי וקסום במיוחד
יוסי

schedule

New member
וואללה, זה נכון...

העקבים שלי פוזלים ממש חזק פנימה, היו לי פעם מדרסים ונראה לי שזה עזר. אני מקווה שהאורטופד ימליץ גם, בכל אופן איזה מדרסים את עושה? גבס או ביומכניים? בכל הקרה תודה על התשובה

Samsara

New member
וואללה אין לי מושג...

לא כל כך מתמצאת בסוגי המדרסים. הסברתי לאיזו מטרה אני מבקשת אותם - הדגש היה על ריצה, לקחו מידות ואני צריכה לקבל אותם תוך כמה ימים. מה ההבדל בין גבס לביו-מכניים? בשביל כמה שאני משלמת הם צריכים להיות מדרסי טורבו! לא יודעת איך האורטופדים שלך - אבל אצלי (קופ"ח כללית) הם לא מתאמצים יותר מידי. "יש לך בעיה בריצה? אז אל תרוצי... תעברי להליכה. יש לך בעיה בהליכה? אז תעברי לשחייה" זו הגישה הכללית. בכל אופן - בלי קשר לריצה, לא צריך להיות אורטופד בשביל לזהות שאני צריכה מדרסים. אבל מה שבטוח הלכתי לקבל גם גיבוי מאורטופד, שלא גילה ענין מיוחד בבעיות שלי. ולאבחנה של "שין ספלינט" הגעתי פשוט באמצעות ספר על פציעות ספורט. המשכתי לחפש חומר באינטרנט וזה נתן חיזוק לאבחנה. אבל כמובן, שאם יש לך אורטופד טוב זה עדיף. תספר לי על ההתפתחויות (אפשר גם בפרטי).

למעלה