כאבים בקיבה

כאבים בקיבה

יש לי כאב מפלח שבא והולך באזור הקיבה (קצת מתחת למפתח הלב) ובצואה יש מעט דם מה אפשר לעשות חוץ מללכת לרופא? אני מתחילה להלחץ....

0 אור 0

New member
מאמינה יקרה

כאב חזק ומפלח עם דם בצואה מחייב קודם כל ללכת לרופא על מנת לשלול כל מיני דברים שיכולים להיות מסוכנים. בינתיים עד ההגעה לרופא חשוב מאד להירגע, כי חלק גדול מהכאבים שאנחנו חווים נובעים מהשפעות של מתח ופחדים - תנסי לבצע הרפיה מודעת, ואם את עוסקת במדיטציה, יוגה או צ'י קונג - זה הזמן בו הם יעזרו לך יותר מכל. בעת הכאב עצמו, את צריכה להתחיל לנשום עמוק ולהתרכז בנשימות איטיות וארוכות. בנוסף, כדי לבחון מה את אוכלת ולנסות לעבור לתזונה מעט "רכה" - לאכול ארוחות קטנות שאינן ממלאות מדי, לא לאכול מאכלים חריפים המגרים את הקיבה, ללא קליפות חדות (כמו גרעינים לבנים), אבל כן לאכול סיבים - כמו פסיליום או אורז מלא אשר גורמים לקיבה להיות מעט רכה וחלקה יותר (יתכן שהדם נובע מסדק או פצע במעי הגס, אשר נפתח כל פעם מחדש כתוצאה מהמאמץ). להקפיד לשתות הרבה במשך היום, אך בכמויות קטנות כל פעם. ותחזרי אלינו אחרי הרופא כדי לחשוב על פתרון לטווח ארוך.

תודה אור

מפחדת ללכת לרופא.... הכאב לא קבוע, אולי זה סימן טוב... אכלתי עכשיו גבינה לבנה עם קרקר מחיטה מלאה וזה די הרגיע את הכאב. אין לי אומץ לעבור את בדיקת הקיבה הנוראית של בית החולים שבוודאי תוצע לי (הכנסת צינור לפי הטבעת) מתה מפחד מתוצאות הבדיקה בקיצור מתנהגת כמו ילדה קטנה...

0 אור 0

New member
חזקי ואמצי

גם הרופא לא ממש ממהר לבצע בדיקות נוראיות כפי שתיארת. השלב הראשון של הבדיקות כולל בדיקות לא חודרניות (שיחה, בדיקות דם ושתן, אולי אולטרסאונד), אם תהיה אינדיקציה שצריך לבצע בדיקות יותר רציניות, אזי יש היום בדיקות פחות פולשניות ממה שהיו בעבר. בכל מקרה, לא נכון מצדך לתת לפחד לנהל לך את החיים. יש סיכויים די גבוהים שאת סובלת ממשהו קל לטיפול, ורק בגלל החשש מבדיקה את ממשיכה לסבול עוד ועוד. זה הרגע להזכר במשפחה ובחברים הטובים - כדאי מאד שתבקשי ממישהו שילווה אותך לבקור אצל הרופא, כך לא תשבי לבד מפוחדת בחדר ההמתנה. לא חשוב מי זה - אם זה אמא, אחות או חברה טובה , העיקר שזה יהיה מישהו שאכפת לו ממך ואוהב אותך, ולא יתן לך להמשיך לסבול רק בגלל הפחד לבדוק.

ננא

New member
כאבים בקיבה ואולקוס

מאמינה בו שלום, לפי התיאור שתיארת, אני חושבת שאת סובלת מטחורים. הטחורים יוצאים כאשר אדם נמצא במצב של מתח, לחץ, חרדות, או כתוצאה מאכילה של מזונות החסרים בתאית. לכן המלצתי היא לאכול אוכל עשיר בסיבים תזונתיים, הרבה ירקות עם הקליפה, פירות, לחם מלא, אורז מלא, וכו'. וכן לשתות תה בבונג אשר מרגיע גם את מערכת העצבים וגם את הבטן והקיבה. ולגבי הדם בצואה מומלץ לגשת לרופא על מנת לעשות בדיקות לבדוק ממה נובע הדבר, אם זה טחורים, או בעיה שונה. לבריאות,

ננא

במקרה של טחורים אמור להתלוות כאב לא? אין לי כאבים באזור פי הטבעת. שאלה נוספת, האם טחורים משפיעים על הקיבה? אולי מדובר בשני סימפטומים שונים?

legogras

New member
יכול להיות../images/Emo105.gif

שהעניין נובע מעצירות,אני יודעת שזה יכול לגרום לכאבים איומים. מיץ תפוזים תמיד עוזר,או אפילו תפוז לא סחוט.

ה מוזה

New member
ללכת לרופא

דם בצואה יכול להיות,אולקוס ועוד עשרות דברים אחרים במערכת העיכול . לא להלחץ, וללכת לרופא להבדק אם היית שואלת דרוויש בדואי הוא היה עונה לך כך: " אכילאה ערבית ("אנהידה"): מרתיחים את העלים בתוך כוס מים ושותים. תרופה לכאבי בטן ולכאבי מעיים חזקים המלווים בדימום בצואה" גשי לרופא,רק בכדי שתדעי ממה הכאב וכך גם תוכלי לרפא את מה שגורם לכאבים , מאוד יכול להיות שבכלל לא תאלצי לעבור בדיקות חודרניות אז לא להכנס לסרטים :) תגשי לרופא וחזרי לספר לנו מה הוא אומר

למעלה