כאבים בפטמות

shushulamit

New member
כאבים בפטמות

הי, התינוק שלי בן שנה וחצי, יונק רק פעם ביום לפני השינה ושאר היום אוכל מוצקים. בעבר הייתה פעם אחת דלקת בשד מלווה בחום כשהתחלתי בהדרגה להפחית את ההנקות וטיפול אנטיביוטי פתר את הבעיה. לפני כשבוע התחילו כאבים בפטמות, מדובר בכאב חד שקצת הזכיר לי את תקופת ההריון וחשבתי שזה משהו הורמונלי. הווסת איחרה והגיעה לבסוף והכאב בא והולך במהלך היום אבל בהנקה ממש כואב ומיד אחריה נשאר לכמה שעות, בעיקר בשד השמאלי. זה הרגשה משולבת פנימית וחיצונית. לנולין קצת מקל אבל לא המון. זרימת החלב כרגיל. רעיונות למישהי?

gudat

New member
יכול להתאים לפטריה

לתינוק יש נקודות לבנות בתוך הפה?
האנטיביוטיקה מעלה את הסיכון לפטריה...

shushulamit

New member
אין נקודות לבנות בפה

והדלקת שבעקבותיה לקחתי אנטיביוטיקה הייתה לפני חצי שנה. חשבתי שאם הלנולין קצת מקל, אולי שווה לנסות גם רפידות טיפוליות. חשבתי שאולי הקור יכול לתרום לרגישות ושזה לא יכול להזיק. מישהי מכירה ויכולה להמליץ? צריך לזה מרשם? יש לי תחושה שרופא משפחה לא ידע לעזור ולגיניקולוג לא אשיג תור במיידי.

Belladonna Took

New member
קראתי לא מזמן

פוסט שכתבה מישהי על תופעה של כאב חד בפטמה לאחר ההנקה. היא נתנה לזה שם שאני לא זוכרת...
בכל מקרה היא המליצה שם על משהו שמאוד עוזר לה: לשים חיטה או גריסים בתוך גרב או שקיק בד נעים, לחמם במיקרו לכמה שניות שיהיה חמים ולשים על הפטמה. רק בגלל שכתבת שאולי הקור מעצים את התופעה ממליצה לך לנסות ולראות אם מקל על הכאבים.

gudat

New member
זה נקרא ואזוספאזם או סינדרום רנו

אני מצרפת דף מידע, בדר"כ זה לא אופייני לגיל של התינוק הזה, זו תופעה שאם יש אותה זה די מההתחלה. יכול להיות שהקור הקיצוני עכשיו תורם לזה....
תנסי לקרוא ולראות אם זה מתחבר לך...
http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=doc-V-RP

shushulamit

New member
יש סיכוי שזה זה!

האמת היא שהבית מחומם ממש טוב ולא קר לי, אבל איכשהו נראה לי שקורה שם משהו סביב זרימת דם ורגישות סביב קור. היום יצא לי להיות בחוץ בגלל ענייני עבודה ואני ירושלמית, למרות מיליון השכבות היו הדקירות האלה שבהנקה ואחריה. וגם המעברים מחיוורון לוורדרדות ובחזרה הם בדיוק כמו בתיאור בלינק שצירפת. אני אנסה כרית חימום עם שיבולת שועל שקניתי למטרות חימום ושכחתי מקיומה... תודה רבה לשתיכן

למעלה