כאבים בעצם הזנב...

כאבים בעצם הזנב...

אוקיי - שאלה קצת מביכה אבל אולי למישהו מכם יהיו טיפים בשבילי...
מאז השיעור אתמול (שהיה על סוס שאני מאוד אוהבת אבל הרגשתי שהלך לי ממש גרוע והרגשתי לחוצה ותפוסה מהרגיל) אני סובלת מכאבים איומים בעצם הזנב.

אני בטוחה שזה קשור לישיבה המזעזעת שלי אתמול ולזה שהייתי נוקשה בכל הגוף.
זאת פעם שנייה שזה קורה לי בחודשים האחרונים, פעם קודמת עבר לבד אחרי כמה ימים...
למישהו פה זה קרה בעבר? יש לכם אולי טיפים למניעה?.. (חוץ מכמובן להתאמן ולשפר את הישיבה).

hanyou12

New member
הייתי ממליצה ללכת לאורטופד

פעם אחרונה שמשהו כזה קרה לי זה קרה אחרי ישיבה על רגל הפוכה בטרוט. ישבתי חזק מדי והתחילו לי כאבים. זה לא היה ממש בעצם הזנב אלא יותר למעלה אבל עדיין הכאבים לא עברו גם אחרי שבוע.
בסוף הלכתי לאורטופד ואחרי מישושים הוא מצא את החוליה שיצאה מהמקום ובדחיפה חזקה החזיר אותה למקומה. שבוע הלכתי עם חוליה מחוץ למקום בעמוד השדרה תוך שהיא לוחצת על חוט השדרה - תענוג גדול.
לכי תיבדקי.
ואגב, אפשר לסדוק ולשבור גם חוליות בעצם הזנב (הרי זה כמה חוליות מאוחות). אי אפשר לעשות נגד זה יותר מדי, זה מתרפא מאליו אבל דורש מנוחה.

kenz

New member
סליחה שאני מתערבת בשרשור

אבל מה זה לשבת חזק מדי על רגל הפוכה בטרוט?

טרוט הוא מקצב של אלכסונים, את או קמה על אלכסון ימין קדמית-שמאל אחורית או על שמאל קדמית-ימין אחורית.
אנחנו אמורים לקום כשהאלכסון של רגל חיצונית קדמית באויר/עושה את הצעד או כל הסבר אחר.
יש סוסים שקל להרגיש את ההבדל בין לקום על רגל נכונה (או על אלכסון מסויים) לבין רגל לא נכונה, ויש כאלה שההבדל לא ממש מורגש.
רוכב עם רגש יכול לדעת בלי קשר לנוחות, האם הוא קם על רגל פנימית או חיצונית.
ברכיבה את אמורה לעבוד על שני הצדדים - ומכאן לקום על שני האלכסונים (כשהם מתאימים לכיוון של הרכיבה).
ולכן השאלה שלי היא כזו - אם בין כה את עובדת על שני הצדדים, איך לשבת על רגל לא נכונה עושה לך כאבים?
ומה זה לשבת חזק?
אולי הישיבה שלך באותו רגע/קטע הייתה לא זורמת ולכן חטפת את המכה? ולא העובדה שזו רגל לא נכונה ?

בלי קשר מקווה שעבר לך הכאב, לא נעים לחטוף מכות ועוד יותר להצטרך ללכת לרופא (פוביית אורטופדים קלה...)

hanyou12

New member
לחלוטין צודקת

ניסחתי את עצמי לא נכון. והאמת שאני חושבת בדיעבד אחרי שהסבת את תשומת לבי שאני לא באמת זוכרת אם זה היה רגל נכונה או לא אבל את צודקת שזה לא משנה!
מה שהתכוונתי לומר זה שעשיתי תנועה כלפי מטה (ישיבה), כשהגב של הסוס עלה כלפי מעלה (כנראה גם נשענתי לאחד הצדדים). זה קרה לי לפני הרבה שנים אחרי תקופה ארוכה שלא רכבתי וחזרתי לזה, זה היה בשיעור שלישי או רביעי, משהו כזה. אני זוכרת כי הרופא הכתיב לי שבועיים בלי עבודה ונורא התבאסתי שעד שאני חוזרת לזה אני צריכה לעשות שוב הפסקה וגם כי הבנתי שאני לא זוכרת כלום מאיך לרכוב...
באותה תקופה גם הרגשתי שאם אני אדחף את הסוס עם הגוף אז המקצב שלו יהיה אחיד יותר. אז כל ישיבה שלי הייתה *ישיבה* וכל קימה שלי לוותה בדרבון. לא תענוג גדול וצורת רכיבה שאני דיי מתביישת בה היום

את צודקת בזה שאין באמת "נכון" בטרוט. הייתי צריכה לכתוב את זה אחרת. אני מניחה שפשוט ישבתי באמצע התנועה ככה שהגב שלו בא לפגוש את הישבן שלי וההתנגשות ביניהם גרמה לחוליה לזוז.
אני מקווה שעכשיו כתבתי את זה מובן יותר!
ברגע שהרופא החזיר את החוליה למקום הכאבים נעלמו כלא היו - זה כנראה היה כאב מחוט השדרה עצמו בגלל הלחץ שהחוליה הסבה לו כשלחצה עליו. על כל פנים מאז כבר חטפתי כל כך הרבה שזה כאב שמתגמד

giri

New member
מצטרפת להמלצה לבדוק

יכול להיות שיש שם משהו שנפצעת פעם וכל פעם שזה קצת סובל אקסטרה אז הכאב מתפרץ.
הרגשת את זה תוך כדי השיעור? אם כן, ישיבה קלה או ישיבת קפיצות יכולה להיות רעיון לא רע, לעזור קצת במיידי.

SNTQ

New member
מצטרפת להמלצות ללכת לאורטופד,חוויתי זאת באופן

אישי (יש פה עדה בפורום
) לאחר נפילה ("התחלקות") מסטאליון דביל על אספלט. עליתי והמשכתי לרכב באופן קל אבל הכאבים לא עזבו, בסופו של דבר התברר שסדקתי את עצם הזנב ולצערי לא היה מה לעשות כנגד זה.

לרוב חוליות נסדקות/זזות/נשברות (אם זה היה שבר כבר ממזמן היית במיון) ממכה חזקה ולא מ"קשיות של הגוף".
יכול להיות שפשוט קצת נתפס לך הגוף וזה מקרין מאזור הגב תחתון, מה שמרגיש לך כעצם הזנב. עשית מקלחת חמה על האזור? ניסית לעשות מתיחות?

למעלה