כאבים בסרעפת

ophra

New member
כאבים בסרעפת

הקשר בין גוף לנפש הוא קשר ידוע ואולי אפילו מוכח על ידי אנשי המדע והרפואה בי הוא היכה אתמול בדרך אכזרית משהו.... שוב עוברים עלי ימים לא-מי-יודע-כמה זה התחיל בחוויית-דייט די טראומטית לפני בערך שבועיים (לא, לא כתבתי עליה כאן. זה היה קצת יותר מדי עבורי...
) המשיך בתחושה שאני יודעת מה אני צריכה לעשות בשבילי. שיהיה לי קצת יותר טוב בחיים איתי אבל בלי ממש הצלחה בעשיה אמיתית והגראנד-פינלה היה שבוע ממש, אבל ממש אכזרי בעבודה כזה מהסוג שלוקחים את העצבים הביתה מה שתמיד אני משתדלת להימנע ולא תמיד מצליחה.... ואז זה קרה
יום חמישי בערב הילדים כבר במיטות הנה או-טו-טו סופהשבוע כבר פה והגורים הולכים לאב'שלהם אז צפוי לי קצת שקט ורגיעה אבל השקט של בפנים לא מגיע....
מתחיל לחץ כואב על הסרעפת אני מכירה את הכאב הזה לפעמים הוא מקרין מהגב לפעמים הוא פשוט שם לוחץ ומציק ולא מרפה ושום כדור להקלה על כאבים לא עוזר ושום תנוחה של ישיבה/עמידה/שכיבה לא מקלה או מחלישה מעט את הכאב פרשתי למיטה מוקדם מהרגיל מקווה שאולי השינה תטיב איתי ותעלים אותו את הכאב המציק התהפכתי במיטה שעות מצד לצד מזווית לזווית מתנוחה לתנוחה כנראה שנרדמתי כי מצאתי את עצמי מתעוררת כמה פעמים באי נוחות הולכת וגוברת בסופו של דבר, בשעה 3:30 בלילה (או שאולי זה היה לפנות בוקר...
) הכאב היה כבר קשה מנשוא קמתי. הסתובבתי בבית. ניסיתי לשטוף פנים. לנשום עמוק. להתיישב על הכסא הזה או הכורסא ההיא והכאב לא מפסיק להעיק וללחוץ עלי מבפנים הדמעות עמדו כמו גוש בגרון (או אולי בסרעפת
) וסירבו לצאת רציתי לצעוק רציתי לקרוע משהו רציתי להיעלם רציתי להירגע ולא יכולתי.... והלבד הזה ב-4:00 לפנות בוקר כשהגורים ישנים כמו מלאכים במיטות שלהם וכל איש ואישה שאני מכירה על הגלובוס בוודאי ישנים שנת ישרים ואם לא - הם בוודאי רחוקים מדי בכדי לעזור במשהו ואני לבד כואבת פיזית כאבי תופת ויודעת תוך כדי התפתלות שזה שום דבר מלבד הנפש שלי שמאיימת לקרוס..... בסוף חזרתי למיטה תירגלתי נשימות עמוקות וכנראה נרדמתי....
בבוקר
כבר הכל נראה כמובן קצת אחרת רק הסרעפת עדיין מזכירה לי שהיא קיימת כבר לא כאב בלתי נסבל כמו בלילה אבל היא שם איבר בגוף שמעולם לא הקדשתי לו תשומת לב פתאום מזכיר לי את קיומו לוחץ ונוכח כאילו אומרת לי: "אני כאן. לא סיימתי איתך" ואני - חייבת לטפל בה אחרת שתינו נמות מכאבים.... עפ
(חיה ונושמת, אבל בקושי...
)

מאדי 1

New member
צרות באות בצרורות

גם אני חוויתי לאחרונה רצף של צרות וקשיים בתחומים שונים זה מזה - מולטי-צרות. כבר מזמן נוכחתי בקשר הבלתי נפרד הזה בין גוף ונפש. אצלי זה מתבטא בלחץ בחזה, כאילו שמונח עלי מכבש כזה שמיישר כבישים
. כשיש לי יותר מדי דברים להתמודד אתם, אני בורחת, מחפשת את האיזון בחוץ. סוג הבריחה הוא בהתאם למה שאני יכולה להרשות לעצמי. יש כל מיני דברים שיכולים להזרים אצלי את האדרנלין. מכיוון שרובם יקרים מדי לבני תמותה פשוטים כמוני, מצאתי שהבריחה הזולה ביותר היא ל... דייטים. גברים יכולים להיות חמקמקים, אוהבי כיבושים, בלתי מושגים ולפעמים קל יותר לפרוץ לכספת בטון מאשר לליבם... אבל לפחות הם בחינם
אם יש לך קצת כסף בצד, תשקלי את הדברים הבאים: קפיצה ממטוס בצניחה חופשית, גלישה בים בגלשן-מצנח, קפיצה מצוקים עם גלשן אוויר, הכל בהתאם ל"עוצמת" הצרות. (את כל הנ"ל התכוונתי לנסות לפני שהתרוששתי לגמרי). אני יודעת שאת האיזון צריך למצוא מבפנים... יום יבוא, ועד אז...
החלמת סרעפת מהירה

ophra

New member
תודה על הרעיונות ../images/Emo13.gif

כסף בצד כרגע אין וזו אחת הבעיות שאני נדרשת להתמודד איתן לבד.... אבל אם היה הייתי צובעת את הבית מחליפה סלון קונה DVD ואולי גם הולכת לעשות צניחה חופשית....
מדייטים אני דווקא אמשיך להמנע לעוד איזה זמן... אבל את צודקת עשיה כל עשיה מגבירה את האדרנלין ואני אעשה משהו מבטיחה!!! תודה על המילים באמת עפ

../images/Emo24.gif

כשלא מרגישים טוב ונמצאים לבד.. זה כל כך מתסכל.... שם מרגישים את הלבד... חודר לעצמות.... ומזה אני מסוגלת לבכות שעות- יותר מהכאב עצמו או האי נוחות כמו מהבדידות הזו.. את רואה את הילדים ישנים... ואם מביטים החוצה אז רואים את הכל חשוך ונדמה שרק לך כואב בעולם והעולם ממשיך לחיות... הלו... אני כאן... את רוצה לצעוק - ואין שומע....... ואני בטוחה שאם הילדים הם היו יודעים שכואב לך הם היו מנסים לעזור בדרך הקטנה שלהם... בגבול היכולת שלהם, ואת יודעת שאת תמיד עבורם.. אבל ... לך כואב עכשיו ואין מי שיטפל חוץ מעצמך... אני שמחה שהתחושה שלך השתפרה במקצת אל תזניחי.. יש פורום לשאלות בריאות ... תנסי שם אולי... ובנתיים שתיהי שבת רגועה... תבלי ותצחקי
יום ראשון - רופא
קבלי
ממני שלך דנדוש

ophra

New member
קלעת בול.

זו הבדידות שכאבה היא פשוט באה והתיישבה לי בנקודה מסוימת בגוף ומשם אותתה לי אבל זו היתה היא יום ראשון אולי לא אהיה אצל הרופא אבל בטוח אתחיל לעשות דברים... תודה-תודה-תודה עפ

../images/Emo23.gif

אני מתה לדעת עכשיו- מה את הולכת לעשות יום ראשון על איזה שינוי את מדברת... אולי אני יעשה גם הבדידות ביקרה אותי אתמול בערב.... של דנדוש

Melody Girl

New member
הבדידות מתנחלת..

אתם צודקים/ות !!!! הבדידות הזו המעצבנת שמתעטפת לה בעטיפה של עצמאות, חופש והשד יודע עוד מה היא זו שגורמת למרביתנו שחים בגפם להרגיש כך לעיתים. ובסופו של דבר, אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים "זוגיות" ובעת ובעונה אחת קנאים לחופש שלנו.... אלוהים יודע מה אנחנו באמת מחפשים... עד שנדע כולנו, מן הסתם נמשיך לשבת על גלגל ענק פעם למעלה ופעם למטה עד שנרגיש שהגנו למחוז חפצנו. העיקר חברים... לא להתאייש..... להמשיך לנסות למצוא את החלק השני בחיינו.

|איזה מעצבן זה......./images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אבל כפי שכתבת פעם אנחנו למעלה ופעם אנחנו למטה.... עד שנגיע למחוז חפצינו..... שבת טובה דנדוש

spivak12

New member
על הקשר בין גוף ונפש

דברייך מבטאים היטב את כאבך הפיזי והנפשי. אכן מסכימה אני עמך כי כאבי הנפש הם שגורמים לכאבי הגוף. כדי להבין את מקור הקשר הרשי לי להפנות אותך לספר שלדעתי חייב הוא להיות בכל בית :"רפא את עצמך" מאת לואיז הייז. בספר מתייחסת המחברת לכאב הגופני בהתאם לחלק בגוף בו הוא מופיע ולתופעה הנפשית אליה הוא קשור. מנסיוני האישי הדיוק של הספר הוא פשוט מדהים. היי חזקה, את נשמעת חזקה מאד ויודעת מה את רוצה מעצמך. המשיכי עם הנשימות העמוקות. הן מאד מחברות למציאות. קחי עמך
לדרך בהצלחה חני

ophra

New member
תודה על ההמלצה

אני אחפש את הספר.... ותודה על ה-
עפ

השם הנכון של הספר

"רפא את גופך" והשם של הסופרת לואיז ל. היי ועוד ראו אור מפרי עטה הספרים הבאים: "אתה יכול לרפא את חייך"- (כמדומני המומלץ לפתיחה והיכרות, אבל לא קראתי את כולם. חברה אמרה לי שהספר הזה ממש שינה את חייה, באופן שנפתחה עבורה מציאות מקבילה אחרת לחלוטין ממה שהיא הכירה וידעה). וגם "אהוב את עצמך, רפא את חייך" "הכוח טמון בתוכך", "אהוב את גופך" ואחרים.... בהצלחה במסע הזה

r e d head

New member
עפרל'ה...

הכאבים שתארת...לפי כל הסמפטומים ....הם כנראה, מה שנקרא...צרבת. אני לא דוקטור, רק סובלת מהם לעיתים. אז אל תבהלי, פעם הבאה תשתי כוס חלב לאט, זה עוזר - נוגד חומציות. (אגב סיגריות וקפה מגבירים את הצרבת...) ותרגישי טוב

ophra

New member
יקירתי...

הייתי בהריון פעמיים אפילו אני יודעת איך מרגישה צרבת...
זה לא היה זה. אבל תודה על התמיכה בכל מקרה עפ
(סיגריות וקפה מזיקים לבריאות באופן כללי...
)

ס י ו ן1

New member
עפרה יקרה ../images/Emo20.gif

תרגישי טוב אה כתבת כל כך המון ואני לא בריכוז מה שהצלחתי זה לקרא קצת עצוב
פגישה לאין קץ נתן אלתרמן מבצע : חוה אלברשטיין כִי סָעַרְתְ עָלַי, לָנֶצַח אֲנַגְנֵךְ שָוְא חומָה אֶצור לָךְ, שָוְא אַצִיב דְלָתַיִם! תְשוקָתִי אֵלַיִךְ וְאֵלַי גַנֵךְ וְאֵלַי גופִי סְחַרְחַר, אובֵד יָדַיִם! לַסְפָרִים רַק אַתְ הַחֵטְא וְהַשופֶטֶת. פִתְאמִית לָעַד! עֵינַי בָךְ הֲלומות, עֵת בִרְחוב לוחֵם, שותֵת שְקִיעות שֶל פֶטֶל, תְאַלְמִי אותִי לַאֻלומות. אַל תִתְחַנְנִי אֶל הַנְסוגִים מִגֶשֶת. לְבַדִי אֶהְיֶה בְאַרְצותַיִךְ הֵלֶךְ. תְפִילָתִי דָבָר אֵינֶנָה מְבַקֶשֶת, תְפִילָתִי אַחַת וְהִיא אומֶרֶת – הֵא לָךְ! עַד קַצְוֵי הָעֶצֶב, עַד עֵינות הַלַיִל, בִרְחובות בַרְזֶל רֵיקִים וַאֲרֻכִים, אֱלהַי צִוַנִי שֵאת לְעולָלַיִך, מֵעָנְיִי הָרַב, שְקֵדִים וְצִימוקִים. טוב שֶאֶת לִבֵנו עוד יָדֵךְ לוכֶדֶת, אַל תְרַחֲמִיהו בְעָיְפו לָרוץ, אַל תַנִיחִי לוׁ שֶיַאֲפִיל כְחֶדֶר, בְלִי הַכוכָבִים שֶנִשְאֲרו בַחוץ. שָם לוהֵט יָרֵח כִנְשִיקַת טַבַחַת, שָם רָקִיע לַה אֶת שִיעולוׁ מַרְעִים, שָם שִקְמָה תַפִיל עָנָף לִי כְמִטְפַחַת וַאֲנִי אֶקד לָה וְאָרִים. וַאֲנִי יודֵע כִי לְקול הַתוף בְעָרֵי מִסְחָר חֵרְשות וְכואֲבות, יום אֶחָד אֶפול עוד פְצועַ ראש לִקְטף אֶת חִיוכֵנו זֶה מִבֵין הַמֶרְכָבות. נתן אלתרמן.

michaly44

New member
עופ..

עופ ידוע שהנשמה חולה..הגופ לא בריא. זה מתבטא בהמון תחלאוים ואפילו בדיכאון. בזמן כזה אנשים נוטים לעשות המון החלטות שגויות ולכן רצוי לשקם את הנפש וגם ללכת לבדיקה. אחד הקורסים שלקחתי היה מודעות עצמית וגם איך לעשות מדיטאציה. בנוסף..כל יום 10 דקות של שקט. אין לך מושג מה שומעים בשקט מוחלט ואיך את מתחברת לעצמך. עד שלא יישמתי הייתי מגנט לצרות ולאט לאט היה שיפור ניכר באיכות חיי. מאחלת לך בריאות והחלמה

Lonely In Blue

New member
קודמקול... ../images/Emo24.gif

וכמובן איחולי בריאות... ושהכאב יעבור... וכיון שהגעת להחלטה שאת חייבת לטפל... וטיפול הרי יצטרך להיות על ידי רופא וכיון שאני ממילא מבין ברפואה כמו שפיל מבין בחרסינה... רק אזכיר שהסרעפת נמצאת בין הקיבה ללב. שמאל ימין... שמאל ימין... קדימה אל הרופא.

ophra

New member
גם אני לא רופאה

אבל אני לא חושבת שהטיפול שאני זקוקה לו הוא רפואי
אני אטפל בדרכים אחרות... הולך?
תודה על ה-
שהעלת אצלי עפ

ואחרי שכולם אמרו כמעט הכל

תתקרבי רגע לכאן יקירה רוצה רק לתת לך
אחד ענק שיעטוף אותך יקח ממך מעט את הכאב יקח מעט מהלבד שברגעים כאלה בלתי נסבל | ניצת בטוחה שכל איש ואישה שאת מכירה על הגלובוס היו נחלצים לעזרה !!!|

למעלה