כאבים בסרעפת
הקשר בין גוף לנפש הוא קשר ידוע ואולי אפילו מוכח על ידי אנשי המדע והרפואה בי הוא היכה אתמול בדרך אכזרית משהו.... שוב עוברים עלי ימים לא-מי-יודע-כמה זה התחיל בחוויית-דייט די טראומטית לפני בערך שבועיים (לא, לא כתבתי עליה כאן. זה היה קצת יותר מדי עבורי...
) המשיך בתחושה שאני יודעת מה אני צריכה לעשות בשבילי. שיהיה לי קצת יותר טוב בחיים איתי אבל בלי ממש הצלחה בעשיה אמיתית והגראנד-פינלה היה שבוע ממש, אבל ממש אכזרי בעבודה כזה מהסוג שלוקחים את העצבים הביתה מה שתמיד אני משתדלת להימנע ולא תמיד מצליחה.... ואז זה קרה
יום חמישי בערב הילדים כבר במיטות הנה או-טו-טו סופהשבוע כבר פה והגורים הולכים לאב'שלהם אז צפוי לי קצת שקט ורגיעה אבל השקט של בפנים לא מגיע....
מתחיל לחץ כואב על הסרעפת אני מכירה את הכאב הזה לפעמים הוא מקרין מהגב לפעמים הוא פשוט שם לוחץ ומציק ולא מרפה ושום כדור להקלה על כאבים לא עוזר ושום תנוחה של ישיבה/עמידה/שכיבה לא מקלה או מחלישה מעט את הכאב פרשתי למיטה מוקדם מהרגיל מקווה שאולי השינה תטיב איתי ותעלים אותו את הכאב המציק התהפכתי במיטה שעות מצד לצד מזווית לזווית מתנוחה לתנוחה כנראה שנרדמתי כי מצאתי את עצמי מתעוררת כמה פעמים באי נוחות הולכת וגוברת בסופו של דבר, בשעה 3:30 בלילה (או שאולי זה היה לפנות בוקר...
) הכאב היה כבר קשה מנשוא קמתי. הסתובבתי בבית. ניסיתי לשטוף פנים. לנשום עמוק. להתיישב על הכסא הזה או הכורסא ההיא והכאב לא מפסיק להעיק וללחוץ עלי מבפנים הדמעות עמדו כמו גוש בגרון (או אולי בסרעפת
) וסירבו לצאת רציתי לצעוק רציתי לקרוע משהו רציתי להיעלם רציתי להירגע ולא יכולתי.... והלבד הזה ב-4:00 לפנות בוקר כשהגורים ישנים כמו מלאכים במיטות שלהם וכל איש ואישה שאני מכירה על הגלובוס בוודאי ישנים שנת ישרים ואם לא - הם בוודאי רחוקים מדי בכדי לעזור במשהו ואני לבד כואבת פיזית כאבי תופת ויודעת תוך כדי התפתלות שזה שום דבר מלבד הנפש שלי שמאיימת לקרוס..... בסוף חזרתי למיטה תירגלתי נשימות עמוקות וכנראה נרדמתי....
בבוקר
כבר הכל נראה כמובן קצת אחרת רק הסרעפת עדיין מזכירה לי שהיא קיימת כבר לא כאב בלתי נסבל כמו בלילה אבל היא שם איבר בגוף שמעולם לא הקדשתי לו תשומת לב פתאום מזכיר לי את קיומו לוחץ ונוכח כאילו אומרת לי: "אני כאן. לא סיימתי איתך" ואני - חייבת לטפל בה אחרת שתינו נמות מכאבים.... עפ
(חיה ונושמת, אבל בקושי...
)
הקשר בין גוף לנפש הוא קשר ידוע ואולי אפילו מוכח על ידי אנשי המדע והרפואה בי הוא היכה אתמול בדרך אכזרית משהו.... שוב עוברים עלי ימים לא-מי-יודע-כמה זה התחיל בחוויית-דייט די טראומטית לפני בערך שבועיים (לא, לא כתבתי עליה כאן. זה היה קצת יותר מדי עבורי...