כאבים בכפות ידיים .

Uri341

New member
כאבים בכפות ידיים .

אני מעסה בעיסוי שוודי מזה כשנתיים ומאד אוהב את עבודתי ואת התחום . לאחרונה התחילו לי כאבים בכפות ידיים בעיקר באגודלים אך גם בשאר המפרקים ורגישות בכל כף היד . רציתי לדעת אם נתקלתם בבעיה כזו או דומה לה וכיצד התמודדתם? זה חשוב לי מאד כי אני מודאג מהמשך יכולתי לעסוק בעיסוי. תודה , אורי

0 אור 0

New member
זה קורה להרבה מעסים

הפתרון הוא ללמוד איך לעבוד נכון - למרבההצער לא כל מי שמלמד עיסוי מקפיד על הנושא של שמירת הגוף, לבצע חימום לפניהעיסוי ואם כבר יש דלקת אז אפשר להיעזר בשמנים מתאימים.

Uri341

New member
כאבים בכפות ידיים

לא נראה לי שאני לא עובד נכון , אני חושב שזה פשוט מעומס יתר . או שאולי אני לא עובד נכון ולא יודע בדיוק מה אני לא עושה נכון...

ינוקא1

New member
יש אפשרות

של כל מיני "מכשירים" - גלגלות שיניים למינהן ואצבעות פלסטיק וכדומה. זה קצת מיקל. יש אפשרות ללמוד טכניקות טיפול אחרות או תנועות מסוימות - למשל טכניקת ה"רולינג" בטווינא היא טכניקה נפלאה וחזקה שכאשר עושים אותה נכון ניתן לבצע אותה זמן רב בלי להרוס את המפרקים. ואולי זה הזמן לעבור מתחום העיסוי . . . המורה שלי לביואנרגיה היתה בעבר מטפלת בשיטת גרינברג עד שהתחילו לה כאבים בידיים והיא "נאלצה" לעבור לביואנרגיה. משהו שלדעתי היא היום מאוד שמחה ממנו. תביא בחשבון שקשה להיות מעסה בגיל מבוגר , וככל שתקדים לבצע "הסבה" לתחום יותר "קל" ותתחיל לשלב אותו בטיפוליך , תוכל להתמקצע בו ובהמשך להיות הרבה פחות תלוי בעיסוי.

בוקר טוב ../images/Emo13.gif

אני אחזק את דברי אור ואגיד שכולנו כמטפלים עובדים לעיתים לא בצורה נכונה עם המפרקים ועם הגוף. כשלמדתי רפלקסולוגיה אחד הדברים העיקריים עליהם שמנו דגש היה העבודה עם הגוף ועם מנח המפרק וכך גם שלמדתי עיסוי רפואי העבודה עם הגוף היא המפתח אבל, לא מעט פעמים אנחנו עושים מה שיותר נוח לנו ולא תמיד זה מה שנכון למפרקים בידיים ועם הזמן וכמובן ככל שיש יותר עומס מתפתחים כאבים. הייתי ממליצה לך בכל מקרה לבדוק את המנח של המפרקים, לוודא שאתה לא "שובר" את המפרק של כף היד תוך כדי עבודה ולוודא עבודה עם הגוף. בנוסף, אתה יכול לנסות ולהשתמש בארניקה ובמגנזיום. שבוע טוב

freearth10

New member
כפות ידיים

היי אורי, לא ברור לי מי התרנגולת ומי הביצה הדאגה או הכאב בכפות הידיים. האם הדאגה הביאה איתה את הכאב או הכאב הביא איתו את הדאגה. על כל פנים נראה לי שהדאגה היא מהשינוי שחל בחייך או משינויים שאתה כרגע חושש שיחולו בחייך. האם הכאבים מופיעים תמיד, לאחר כל עיסוי? מאיה

Uri341

New member
תודה על התגובה

נראה לי שבמקרה שלי הכאב הביא איתו את הדאגה . לפני זה לא היו כאבים , אני מנסה לברר עכשיו לעומק את הענין . האם אכן יש בעיה רפואית ומקווה למציאת פתרון.

hal767

New member
יש לאבחן את הבעיה באופן יסודי

ולבדוק אם הבעיה קשורה לעבודתך, או אולי קשורה למשהו אחר כמו עליה בחומצת השתן, או מחלת פרקים כלשהי וישנן גם אפשרויות אחרות. אז יהיה ניתן להתאים דרך טיפול.

למעלה