כאבים בכפות הרגליים

ציוןא1

New member
כאבים בכפות הרגליים

אני בת 47 בריאה לחלוטין. מזה כחודשיים כשאני קמה משינה, או מישיבת ממושכת אני מרגישה כאבים בכפות הרגליים, לא ברור לי מה הסיבה. לאחר כדקה הכאב עובר, ישנה תחושה כאילו כפות הרגליים נפוחות או מעקצצות, אבל זה עובר לאחר כדקה. מעולם לא סבלתי משום בעיה רפואית וכך עד היום. אני רוצה לציין שאני הולכת כשעה כל ערב כפעילות ספורטיבית, אין לי כל בעיה ללכת. אודה על קבלת תשובה. תודה

אסתר84

New member
היי

זה נשמע כמו הספקת דם לקויה לגפיים התחתונות מה שגורם לאספקת חמצן לקויה לאזור וגורם לכאב (במצב שינה . לכן כשאת עומדת לוקח לך דקה שתיים ומגיע דם). בד"כ מצב זה נובע מהיצרות כלי הדם המובילים דם במקרה זה לרגליים. האם עשית בדיקות של רמות שומנים בדם בתקופה אחרונה?! היצרות כזאת יכולה להתרחש גם מהצטברות חומר שומני על דפנות העורקים. האם את חשה כובד על החלק התחתון של הרגליים? האם את סובלת מורידים? האם את סובלת ממשקל עודף?.. גיל 47 זהו גם שלב גיל המעבר אצל אישה ייתכן שמתרחשים שינויים בגופך.. תעשי בדיקות מקיפות בתחום הקונבנציונלי על מנת לשלול מה שצריך לשלול. בכל אופן לרפואה המשלימה ולרפלקסולוגיה בפרט יש הרבה מה להציע לך. לילה טוב אסתר רומי רפלקסולוגיה ותדרי ריפוי

שיטת "הטיפול המניפולטיבית בשלד כפות הרגליים"

על פי עדותך, בה יש כאבים בכפות הרגליים כשאת קמה משינה או מישיבה ממושכת, נראית כמצב דלקתי המצטבר בשעת המנוחה. התופעה שהכאב מתפזר כאשר את מניעה את עצמך מסבירה זאת... שיטת"הטיפול המניפולטיבית בשלד כפות הרגליים", יכולה לעזור לך, שווה לנסות. צורת הטיפול מניעה את כפות הרגליים תוך טיפול בשלד כפות הרגליים. כאן חוברים יחד שני אלמנטים : - מניפולציה בשלד כפות הרגליים, הממד העמוק ביותר. - הנעת כפות הרגליים. שווה לנסות להעביר את שעת ההליכה לתחילת היום... ולסיים את היום בפינוק כפות הרגליים... הכל דרך כפות הרגליים, זאת דרכי בטיפול הרפלקסולוגי.
בברכה שמוליק

"מחלות נע" ו"מחות נח"

פורום הרפלקסולוגיה אכן נועד להביט על בעיות "דרך המשקפיים" של הרפלקסולוגיה. רפלקסולוגים פועלים על פי השערות ולא על פי ידע מדעי, בראש ובראשונה. הבדיקה המדעית מאפשרת לנו התיחסות של חשיבה משולבת - רפואה משולבת. בין אם נרצה או לא. כאן עולות השערות של רפואה מערבית. אז באמת טוב וחשוב ללכת לרופא. איש כאן לא ראה את כפות רגלייך ולא חש אותן. הנתונים שאת מספקת על פעילות ספורטיבית כל יום היא אינפורמציה מאוד דומיננטית... בנושא זה אפשר לסווג את המחלות ל - "מחלות נע" הנגרמות מפעילות יתר. - "מחלות נח" הנגרמות מחוסר פעילות תנועתית וניוון. בשני הסוגים מטפלים אחרת... באין כפות רגליים ההשערות פורחות ואנחנו נלך סחור סחור עם השערותינו והשער הסגור.
לעיון ומחשבה בברכה שמוליק

אסתר84

New member
שבת שלום

אספקת דם לקויה באזור הכאב מקטינה את אספקת החמצן ואספקת תאי דם לבנים (שמפרקים את התאים שנפגעו) ולכן פינוי הפסולת לא נעשה כהלכה ונוצרת דלקת. הכאב למעשה בא להתריע על נזק או אפשרות לנזק ונכוחותו חשובה מאוד. לכן באמת מומלץ קודם לפנות לבדיקות מקיפות שאף פעם לא מזיקות ... רפלקסולוגים ומרפאים יש בשפע.. בטוחה שתמצאי את המיועד והמדויק! שבת קסומה אסתר רומי רפלקסולוגיה ותדרי ריפוי

כיסופון

New member
שלום לך!

לדעתי, ומכיון שאת מגדירה את עצמך כבריאה לחלוטין אני רואה בבעיה זו של עיקצוץ ו/או נפיחות ו/או כפות רגליים חמות ושורפות , ירידה משמעותית ברמת ההורמונים הנשיים בשל גיל המעבר, ואשאל אותך שאלה האם חווית לאחרונה הפסקת וסת (תוכלי לענות לי במסר). ובכל אופן הייתי ממליץ על בדיקת דם בלוטות אינדוקריניות, ויחד עם זאת טיפול להמרצת כלי הדם ברגליים ובכפות הרגליים. אני להבדיל מקודמיי שולל מצב דלקתי, אם קיימת דלקת, הכאב היה נמשך לאורך כל היום.

אסתר84

New member
שבוע טוב

ייתכן כי זה אחד הביטויים של גיל המעבר.. ירידה בהורמונים ..רק הייתי רוצה ברשותך שתסביר איך הכאב נעלם כאשר היא עומדת ופעילה . ..(אגב היא הגדירה עיקצוץ ונפחות לא שרפה בכפות רגליים שלזה יש אפשרות אחרת לגמרי). יום נפלא! אסתר רומי רפלקסולוגיה ותדרי ריפוי

כיסופון

New member
פשוט מאוד!

ברגע שמתחילה פעילות של הליכה עמידה וכיוצא בזה שרירי שוקיים ירכיים מתכווצים ובכך מייצרים סירקולציה ורידית המעלה את הדם מכף הרגל אל מחזוריות לב ריאה. מצב זה מייצר דם רבוי חמצן בכף הרגל, והעיקצוץ ו/ או הכאב פוסק. בהעדר טיפול מצב עיקצוץ וכאב יימשך יותר ויותר זמן...

אסתר84

New member
היי שוב

כן רק לא סגרת את המעגל של גיל המעבר. למעשה חזרת על הטענה כי.. סרקולציה ירודה של דם לא מאפשרת פינוי נאות של פסולת מהגוף, סרקולציה נמוכה של דם יכולה ליצור אלף ואחת סימפטומים. מאחר והשאלה הזאת הפכה להיות דיון מה שמעניין אותי לדעת איך זה יכול לתקשר בעינך לרמת הורמונים נמוכה . לא שאני שוללת אם תקרא את תגובתי הראשונה תראה שגם העליתי השערה לגבי גיל המעבר. תודה אסתר רומי רפלקסולוגיה ותדרי ריפוי

כיסופון

New member
אסתר שלום

זה מתקשר לחשש לרמה הורמונלית נמוכה, כי אם לא כך , לא היו מתקיימות תופעות מעין אלו בקימה משינה.

אסתר84

New member
צר לי יקרי..

אותו הסבר ניתן לתת ללחץ דם נמוך שאין לו קשר לגיל המעבר, אותו הסבר ניתן גם לתת לסרקולציה נמוכה של דם שלא קשורה לגיל המעבר ולרמות הורמונים נמוכים ובטח לא לקימה ושכיבה. בגיל המעבר ישנה תופעה של קור ברגליים שלעיתים מתורגם לכאב. גם לה אין קשר לקימה או שכיבה. זה לא מה שאתה מציין. גיל המעבר ישנם תופעות רבות בניהן (וזה אל אומר שזה המצב ) מחלה שנקראת גאוט אבל אלא לא הסימפטומים שלה. לכאב יש אופנים שונים - כאב חד, כאב עמום, כאב פועם קצר זמן /אורך זמן. מופיע בשעות מסויימות וכו'... יום טוב אסתר

כיסופון

New member
../images/Emo39.gifאת צודקת בהחלט יקירתי!

אותו הסבר ניתן לתת ללחץ דם נמוך שאין לו קשר לגיל המעבר אך המדובר הוא באשה בת 47 שהקשר לגיל המעבר ולירידה בפעילות הורמונלית הוא גבוה באחוזים. ובהחלט את אותו הסבר ניתן גם לתת לסרקולציה נמוכה של דם שלא קשורה לגיל המעבר, אך קודם כל אמליץ לה לגשת לבצע בדיקת בלוטות אינדוקריניות . ערב נעים .........

שלום לך ../images/Emo13.gif

כמו ששמת לב התשובות שקיבלת מעט שונות אחת מהשניה וכמו ששמוליק זיידל כתב "באין כפות רגליים ההשערות פורחות" ולכן האיבחון והניתוח שלנו כמטפלים יכול להיות שונה. אני רוצה לציין כי התיאור שנתת לכפות הרגליים שלך יכול לבוא לידי ביטוי מסיבות שונות (כפי שפירטו לך, לחץ דם, סירקולוציה, גיל מעבר, בצקות, וכו') ואותי דווקא מעניין לדעת האם ישנה שעה קבועה בה את מתועררת בלילה? מתי לראשונה התחלת להתעורר ומה קרה באותו זמן בחייך? האם משהו השתנה? מה את עושה או כיצד את פועלת כדי שהכאב יעבור? נפיחות ועקצוץ הם שני דברים שונים- האם ישנה תופעה שחוזרת על עצמה יותר מהאחרת? הפעילות הגופנית חשובה ואני בטוחה שהיא תורמת להרגשתך היומיומית. אם הרפואה המשלימה, והרפלקסולוגיה בפרט, מסקרנת אותך, אני ממליצה לך לקבל טיפול רפלקסולוגי ואז גם תוכלי לקבל איבחון מעמיק יותר וגם לטפל בנושא
את מוזמנת להעלות צילום של כפות הרגליים שלך וננסה לעזור לך יותר. תרגישי טוב

למעלה