כאבים בכפות הידים

coilair1

New member
כאבים בכפות הידים

שלום, היום יצאתי לרכיבתי הראשונה על אופני הכביש החדשים שלי (עד היום רכבתי רק שטח) אך תוך כדי הרכיבה (וגם לאחריה) התפתחו לי כאבים איומים בכריות של כפות הידים (בעיקר הכרית שצמודה לאגודל). האם זו בעיה ידועה? האם יש פתרון כל שהוא לבעיה? אולי זה נובע מחוסר התאמה כל שהוא ביני לאופניים? אנא עזרתכם המנוסה לפתרון לבעייתי. תודה רבה.

ItsikH

Member
בעיה נפוצה ביותר כאבים בכפות הידיים, בחלקים שונים שלהן, הם תופעה נפוצה. הסיבה העיקרית היא לחץ על כפות הידיים כתוצאה מישיבה לא נכונה - מרחק לא מתאים בין הכידון לבין האוכף, כמו גם גובה הכידון ביחס לאוכף. כל אלו ניתנים להתאמה - בחנויות הגדולות יש אפשרות למדידה מקצועית. בנוסף, מומלץ להשתמש בריפוד הן על הכידון והן בכפפות (ג'ל). חשוב לטפל בבעיה בהקדם. אצלי התפתחה הבעיה עד כדי דלקת בגיד שמתחת לזרת, ושמעתי גם מרבים אחרים על בעיות דומות.

חשוב להימדד

אבל לפני שאתה מתחיל במסכת החלפות/שדרוגים/קניות/התאמות תיקח את הזמן ופשוט תרכב על האופניים. רכיבה על אופני כביש היא בתנוחה מאוד שונה ואגרסיבית מאופני שטח, ולוקח לגוף זמן להתרגל. קח את זה לאט, תתחיל בקטן, אל תרכב מיד שעות ארוכות. עם זאת, אכן חשוב להימדד, ולוודא שאתה לא רוכב על אופניים שלא מתאימות בכמה מידות. אבל אם האופניים מתאימות באופן כללי, אז פשוט קח את הזמן להתרגל לפני שאתה מחליף חלקים ומשנה זויות. בהצלחה, אמיל

עוד עצה בנוסף לעצות הטובות כאן...

חשוב להחליף תנוחות בזמן הרכיבה כל כמה דקות. אופני כביש מאפשרים הרבה יותר מצבים מאופני שטח וחשוב לנצל זאת כדי למנוע כאבים מכאבים שונים. בהחלט יכול להיות שזו בעיה של מידה, אבל לא הייתי מגיע למסקנה אחרי רכיבה אחת. שיהיה בהצלחה, וסע בזהירות.

למעלה