כאבים בכף הרגל

כאבים בכף הרגל

בוקר טוב חברים,
בחודש האחרון אני מרגיש כאב מתעצם בחלק הקדמי העליון של כף הרגל. ייתכן בעצמות המסרק או הסירה, לא יודע לאבחן בדיוק. זה התחיל לפני מרתון טבריה ולא עבר גם כשנחתי שבוע כמעט. במרתון עצמו רצתי חבוש ונטלתי ארקוקסיה להתמודדות וזה די הצליח. כעת, בדרך למטרה הבאה ואחרי מנוחה לא ארוכה חזרתי לרוץ בעומס בינוני והכאבים שוב חזרו. אציין שהוא מתעצם במיוחד אחרי ריצות ארוכות ועצימות. בריצות קצרות קלות אני מרגיש אותו פחות. בנוסף, אני גם חובש לעיתים את המקום ומחמם אותו וזה די עוזר.

בקיצור, החשש הגדול שלי הוא שמדובר בשבר מאמץ. לא אבחנתי את זה עדיין מקצועית אעשה זאת השבוע (אשמח להמלצות). צירפתי תמונה של המקום שקצת אדמומי ונפוח כעת אחרי ריצת 25K אתמול. אני מתכנן לנוח יומיים עד שתרד הנפיחות ואחר כך להתמקד בריצות קלות בלבד ובמקביל לטיפול ולחיזוק המקום.

מה דעתכם?

בתודה מראש ושבוע נעים

המלצות:

1)ממליץ ללכת לאיש מקצוע שיעזור לאבחן אם מדובר בשבר מאמץ. פיזיותרפיסט מנוסה או אורטופד.
2)באופן אישי לא הייתי עושה מיפוי עצמות, זאת בדיקה עם המון קרינה ואני הייתי מעדיף לא לרוץ כמה שבועות מאשר לספוג כל כך הרבה קרינה לשלול אבחנה לא נוראית.
3)ייתכן וזה שבר מאמץ ויתכנו לא מעט דברים אחרים, אי אפשר לאבחן על גבי הפורום. ייתכן וזה רק לחץ של השרוכים וייתכן שיש אינסוף דברים אחרים.

החלמה מהירה!

למעלה