כאבים בירך

tuku3

New member
כאבים בירך

שלום, אני בחורה בת 26. בריאה, משקל תקין, עושה הרבה ספורט. לפני מספר חודשים התחילו לי כאבים בירך מאחורה. הכאבים הופיעו בהתחלה בסוף מאמץ קשה ( נניח - 40 דקות ריצה), לא כאבים חזקים מאוד, אך כאבים שהקרינו קצת לברך וגרמו לי לצלוע. כשעה לאחר הפסקת המאמץ-הם היו נעלמים. ניסיתי לנוח שבוע - וזה לא עזר. עם הזמן - הכאבים (לא קשים אך מדאיגים) החלו להופיע בשלב מוקדם יותר של המאמץ וגם בהליכה בעליה וכו'. במנוחה - הם עוברים. אורטופד שלח אותי לצילום רנטגן ואמר שכנראה לא נראה כלום וצריך לשקול מיפוי. מה זה יכול להיות ? האם יכול להיות שבר מאמץ בירך ? (זה מה שהכי מדאיג אותי). תודה...

tuku3

New member
עוד אופציה

שהעלה הרופא זה הקרנה של הכאב מהגב. הוא אמר שזה נראה פחות סביר. אם אני לא טועה הוא אמר שהטיפול במקרה זה הוא פיזיותרפיה שנראית לא הכרחית במקרה שלי כי אני גם ככה עובדת על חיזוק שרירים, ואין לי כאבים במנוחה. איך ניתן לאושש או להפריך אבחנה שכזו ? מה המשמעות לגבי המשך הפעילות שלי ?

yosi57

New member
תגובה לבחורה בת ה-26

לבחורה שלום התיאור שלך מתאים מאוד להקרנה מגב תחתון (ופחות לשבר מאמץ בירך). אני יכול לאבחן ולטפל במקור הבעיה באמצעות רפואת הסו ג'וק. וקיימת אפשרות להוריד את הכאב. ביתיים מומלץ להוריד קצת את המאמץ בריצה על ההליכון. ואם את עושה ספינינג (על אופניים) כדאי להפסיק לפרק זמן. לבריאות - יוסי www.time2focus.com 050-5342196

למעלה