כאבים בחזה

ראובן48

New member
כאבים בחזה

בן 62, סובל מאנגינה פקטוריס, ומטופל על ידי קרדיולוג. נאמר לי שדיקור סיני יכול לעזור להפחית את הכאבים בחזה, האם זה נכון???? אשמח לתשובה

יעל ND

New member
כן, ראובן

למדתי דיקור וגם משתמשת בו יום-יום, וגם מאשרת שהוא יכול לעזור, אבל מעדיפה הומאופתיה במקרה זה.

TheGreatNut

New member
../images/Emo45.gif

חשוב לדעתי לציין כזה דבר במידה ואת מציעה שיטת טיפול אחרת כעדיפה יותר.

nadaval56

New member
אני בטוח שתרשה לי לתקן אותך

ולומר שסוג'וק זה ממש ממש ממש לא דיקור סיני... אולי לכל שיטה יש את היתרונות שלה אבל זה ממש לא אותו הדבר. נכון בשניהם משתמשים במחטים אולם למרות הדמיון בין מסאז' ושיאצו - שניהם טיפולי מגע שעובדים בהם בלחיצות - לא נראה לי שמישהו ישווה ביניהם, כנ"ל לגבי הומיאופתיה ופרחי באך, כנ"ל לגבי טיפול של דיקור סיני ואפיתרפיה כנ"ל אוריקולותרפיה וסוג'וק בקיצור, כל שיטה ויתרונותיה, כל שיטה וחסרונותיה אבל שמי שלמד ומטפל בעזרת סוג'וק יאמר שהוא מטפל באקופנטורה?? בכל זאת נשמע לי מוזר..

0 אור 0

New member
../images/Emo45.gif מסכימה מאד

אני מנסה כל הזמן בפורום להטמיע את ההבדל בין "מדקר" לבין מטפל ברפואה סינית, בחיים אני מנסה בכל מקום שאני מגיעה אליו להקפיד על ההבחנה בין שיטות טיפול שונות - מתרגזת כל פעם מחדש כשבספא ואפילו במקומות רציניים יותר מבחינה טיפולית , מנסים לטשטש את ההבדל בין רפלקסולוגיה לתאי פוט מסאז' (או גרוע מזה - סדנה מזורזת לרפלקסולוגיה), את ההבדל בין עיסוי תאילנדי לשיאצו (שניהם על מזרון אז מה ההבדל?), בין מטפל לשמנים למי שעשה סדנת סוף שבוע בנושא, ואת ההבדל בין מי שלמד עיסוי שבדי או עיסוי רפואי בקורס של שבועיים לבין מי שלמד עיסוי רפואי ברצינות. סו ג'וק היא שיטה מאד יפה. כמי שלא מדברת "סינית" בכלל, העקרונות שלה נשמעים לי מאד דומים, אבל יש גם המון שוני, בדיוק כפי שהעיסוי התאילנדי שונה מאד משיאצו - בלי לשפוט מי מהם טוב יותר. לכן, אתה צודק מאד - אסור לשטש את ההבדלים בין השיטות ולהטעות מי שמחפש את הרפואה הסינית. מחברים שעוסקים בסו ג'וק , אני מבינה שלשיטה יש מספיק קבלות על הצלחות, בלי לנסות להתחזות כמשהו אחר.

דנה שני

New member
כן, בהחלט

דיקור סיני בהחלט יכול לעזור לאנגינה פקטוריס, מומלץ בשילוב עם צמחי מרפא. טיפול ברפואה הסינית יתמקד בהנעת האנרגיה הזורמת בחזה, על מנת להפחית את הכאבים ולהקל על הנשימה, ביחד עם טיפול בשורש הבעיה - הורדת כולסטרול, הוספת פעילות גופנית, שינוי תזונה וכן הלאה. כמובן שהטיפול אינו במקום לקיחת תרופות "קונוונציונליות" אלא שילוב של הרפואה הסינית עם הרפואה הקונוונציונלית. אני מצרפת לך קישור למאמר ב NRG (תעוקת חזה ברפואה הסינית) המסביר את התיחסות הרפואה הסינית לכאבים בחזה, עם המלצות לתזונה לטיפול בטרשת עורקים הרבה בריאות וחג שמח

למעלה