כאבי גב
טוב, כמו הקודמים, קשה מאוד לדעת מה יכול להיות הגורם, בלי לדעת יותר פרטים. אני אישית עברתי סיוט די רציני עם הגב שלי - אחרי הזנחת אימונים די ארוכה, וסדרת אימונים בעליית עומס חדה מדי, מצאתי את עצמי עם פריצת דיסק בגב, בחולייה s5. חוייה שאני לא ממלית לאף אחד. הייתי מושבת מאימונים למשך יותר מחצי שנה. לא עזרו כמעט אף מהטיפולים הקונוונציונלים, עד אשר בהמלצת חבר, התחלתי לעשות יוגה. כמובן לא הסגנון עם התנוחות דמויות בייגלע, אלא בשיטה מאוד טיפולית. לי זה סייע בצורה מדהימה, חזרתי לרוץ כחודשיים אחרי תחילת הטיפולים. אמנם בצורה מאוד מאוד מתונה, אך השתתפתי בטריאתלון אילת האחרון (ספרינט). כמובן שיוגה אינה תרופת פלא, ואינה מתאימה לכל אדם ולכל סוג פציעה, אך שווה לנסות סוגי טיפול ולראות מה מתאים לך. ראה: מרכז איינגר יוגה הישראלי: www.yoganow.co.il מאוד מומלץ. מוסר ההשכל שלי? למנוע את הדברים מראש, להקשיב לגוף, ולתפוס בעייה בעודה מתפתחת. אני מציע לנסות ולהסתכל על השגרת אימונים שלך, ולראות מתי הבעייה התחילה להופיע, ומה הינך עושה באופן שונה. עצות רפואיות אינני יכול לתת, אך רק להמליץ בהתאם לניסיוני: רפואת ספורט, אני קיבלתי את הטיפול הטוב ביותר במכון וינגייט. לפעמים שווה להשקיע את הזמן והכסף כדי לקבל אבחון מאדם שעובד עם ספורטאים. אינני בעל ניסיון טוב עם רופאי/מטפלי קופות החולים כאשר מדובר בפציעות ספורט. להשכיל: ה-תנ"ך של הריצה, שכולל כל דבר מתוכניות אימונים, תזונה, פציעות, הסטוריה, סגנון, אורח חיים וכו´ וכו´ : Lore of Running, Tim Noakes MD, Leisure Press אמנם באנגלית, אך השפה אינה טכנית מדי. למרוח: משחת פרחי באך: Bach rescue remedy cream. משחה טבעית שמטפלת במגוון רחב של בעיות - החל מרגישיות בעור ועד כאבי שרירים. להשיג בבתי מרקחת/חנויות טבע. להקשיב: לגוף. ולפעמים לתת לו גם לנוח. בהצלחה! אורן דבוסקין.