כאבים בברך

sag821

New member
כאבים בברך

שלום ! לאחר תקופה של ריצה התחילו כאבים באחת הברכיים. בוצע רנטגן ומיפוי עצמות ללא תוצאות בMRI התגלתה ציסטה זעירה ונוזל מוגבר . לאחר פגישה עם אורטופד הומלץ לי על ניתוח אורתוסקופיה לסילוק הציסטה. ההערכה שלו היא שהציסטה הזעירה היא זו שגורמת לכאב ונמצאת באזור שבו אני מתלונן על כאבים- בחלק החיצוני של הברך ב"שקע" . הכאב עצמו מופיע בזמן פעילות, בזמן ישיבה. בא בגלים. זה נמשך כבר מעל חצי שנה ואני רוצה להיפטר מהכאבים . פזיותרפיה לא עזרה . האם סביר שהציסטה היא הגורם לכאבים? הכאבים החלו להופיע לראשונה לאחר ריצות עם מאמץ יחסית גבוה, השאלה היא אם זה קשור. בMRI נמצא נוזל מוגבר, הציסטה ורצועה צולבת מעט בלתי סדירה. לא דברים חריגים יותר מידי. אם לא נוציא אותה- היא תעלם לבד? כמה זמן זה לוקח? האם להערכתכם אורתוסקופיה תטפל בבעיה לצמיתות? מהם אחוזי ההצלחה ומהו משך ההחלמה מניתוח שכזה? תודה רבה ויום טוב!

ציסטה

שלום, אני מניח שמדובר בציסטה במניסקוס. זאת יכולה להיות סיבה לכאבים. אין לי דרך לומר מה יהיה ללא ניתוח ולא דרך לומר מה יהיה עם הניתוח. מקובל לחשוב שהניתוח שמסלק את הציסטה פותר את הבעיה. הניתוחים מבוצעים בד"כ באמצעות מצלמה ומכשירים המוחדרים לברך דרך חתכים קטנים מאד. אחוזי ההצלחה גבוהים, הניתוח מבוצע כרוצדורת יום - באים בבוקר, הולכים (על הרגליים) הביתה אחרי הצהריים. ההחלמה היא בין שבוע לחודש. בברכה,

sag821

New member
לגבי הציסטה...

זה מה שפוענח בMRI: 1. הרצועה הצובלת הקדמית מעט בלתי סדירה אך ללא עדות לקרע בעובי מלא 2. תהליך ציסטי קטן ממוקם באספק האחורי תחתון של כרית השומן על שם הופה, יתכן ציסטה גנגליונית זעירה. 3. נוזל בכמות מעט מוגברת במפרק אכן מדובר במה שרשמת- ציסטה במניסקוס? תודה על התשובות

המשך

כרית השומן ע"ש הופה היא רקמה שנמצאת מאחורי הפיקה ו"מרחיקה" את הפיקה מהעצמות האחרות. במידה ומקור הכאבים הוא באזור זה, ניתן בניתוח להסיר את חלקה או את כולה. מפענוח ה MRI קשה לי ללמוד על מה מדובר, צריך לראות את הצילומים. בכל מקרה, רצוי שתשאל את הרופא שהצע את הניתוח מה הוא מתכנן לעשות. בברכה,

למעלה