כאבים בבטן תחתונה

safafa

New member
כאבים בבטן תחתונה

לאחרונה החלו לי כאבים בבטן התחתונה. מעין אליפסה באזור הטבור ומטה. הכאבים כמעט בכל משך היממה. פניתי לרופא שהפנה אותי ל-2 בדיקות פולשניות. אני ממתין בינתיים כי הבדיקות ממש מפחידות אותי. בנוסף היציאות שלי ממש לא שכהיו פעם מפעם ביום עברתי ל- 4-5 בדר"כ ממש לאחר שאני מכניס משהו לפה. אני תולה חלק מהמצב בלחץ גדול שאני עובר לאחרונה ושלא הולך להשתנות בחודשים הקרובים לצערי. איכות החיים שלי ירדה כי כל הזמן כואבת לי הבטן. 1. מה יכול להרגיע את אזור הבטן ? 2. ממה יכול לנבוע לדעתכם המצב ? (האבסורד שהרופא לא יודע עד שלא יקבל תוצאות מההדמיות הפושלניות) 3. סתם שאלה שלא יודע אם קשורה: יש דרכים טבעיות לניקוי המעיים ? (שמעתי על כל מיני שיטות כמו שתיית מי מלח ,חוקן וכו' אני לא יודע אם נכון וצריך לעשות כן, משמעויות וכו')

0 אור 0

New member
טיפול בהחלט יכול לעזור

כדאי להיעזר בשני רבדים: הראשון הוא שינוי התזונה, על ידי מציאת תזונה שתסייע להרגיע את הבטן שתית מים ומזונות מלאים (כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים וקטניות)יסייעו לניקוי המעיים ואיזון היציאות, אך לא הייתי ממליצה על כל פעולה אגרסיבית יותר, עד שאין לך את התוצאות של האבחון הרפואי. להקלת כאבי בטן את יכולה לשתות תה קמומיל, תה מלענה רפואית (עד פעמיים ביום) או תה מרווה, שילוב טעים ומרענן הוא איזוב התה (זטה לבנה) עם מעט לואיזה ו 2 עלי מרווה. מכיוון שאת סובלת מיציאות מרובות, תבדקי איזה מזונות מגרים יותר וגורמים יותר לכאבים ותנקטי באמצעי מניעה (למשל אם סלט חי לא טוב לך - אז ניתן לאדות קלות כפי שעושים הסינים, יש אנשים שתופעות כאלו נובעות אצלם ממוצרי חלב וכד') כמובן שמומלץ להעיף מהתזונה מזונות מזיקים: סוכר לבן, קמח לבן, חומרים משמרים, אוכל מטוגן, משקאות תוססים, ממתיקים מלאכותיים ושאר תוספים. הרובד השני הוא התמודדות עם הלחץ שאת שרויה בו באמצעות טיפול טבעי - לא חשוב אם זו רפלקסולוכיה או שיאצו, מדיטציה או דמיון מודרך - אך לחץ מתמשך שאינו מטופל עלול לגרום נזקים. לשני הרבדים מומלץ להיעזר במטפל באחד מהתחומים הרבים של הרפואה המשלימה.

כאבי בטן

ראשית דע כי יש אפשרויות טבעיות לניקוי מעיים ולטיפול באופן כללי. אתה לא חייב לגשת לבצע את אותן בדיקות פולשניות אם קשה לך (בינתיים- יתכן שלא תהיה ברירה), אבל גם לא לשבת בחיבוק ידיים. צריך לגשת למטפל (נטורופט /הרבליסט/ מדקר סיני וכד') ולבדוק את העניין לעומקו. לדעתי יש קשר בין התקופה הלחוצה שאתה עובר לבין תגובת הגוף אך זה לא מחייב שזו תהייה הסיבה היחידה ובטח לא מחייב שתסבול כשיש אפשרות להקל עליך. 4-5 יציאות ביום זה קצת יותר מדי... מצד אחד הגוף מפנה החוצה רעלים ועוזר לעצמו להתנקות אך במקביל אתה יכול לאבד נוזלים ולהיחלש. חשוב שתשתה הרבה מים. לגבי חליטות צמחים, אני מסכימה שהן יכולות לעזור להרגיע את הבטן אבל הייתי נשארת עם קמומיל ונענע לעת עתה, כל הצמחים המרירים כגון לענה ומרווה הינם בעלי פעילות ממריצה למע' העיכול וכרגע לא נראה לי שזה מה שאנחנו רוצים. גם לגבי ניקוי מעיים - לא כרגע, ובטח לא בלי ליווי של איש מקצוע. תומכת בהמלצתה של אור על מדיטציה או כל תחום שיכול לעניין אותך אשר פועל בעיקר במטרה להתחבר לנשמה ולמצוא קצת שקט בתוך כל הרעשים (זה יכול להיות טאי צ'י, יוגה, דימיון מודרך ועוד...) לסיכום, חשוב מאוד שתראה מטפל ותדאג לעצמך שתיית תה ומדיטציה יוכלו להוות השלמה נפלאה לתהליך הטיפולי אך לא במקומו. תרגיש טוב, הילה

למעלה