כאבים אחרי הנקה

ImaBamba

New member
כאבים אחרי הנקה

אני אמא לתינוק בן שלושה שבועות ויומיים ומזה כשבוע אחרי ההנקה השדיים כואבים לי. חשוב לי לומר שזה לא הפטמות שכואבות אלא השדיים עצמם. הכאב מתחיל כמה דקות אחרי שאני מסיימת להניק ונמשך כ-10-15 דקות. הכאב צורב מאוד אבל נרגע מעצמו. האם יש לכן מושג מה זה? האם זה נורמלי? אם כן, כמה זמן זה יימשך? הכאב הזה מוציא לי את החשק להניק. חוץ מזה, הדקות הראשונות של ההנקה, הבחור טובע ואנימתחילה הנקה עם ממחטת נייר מתחת לשד כד שגם הוא לא יירטב יותר מדי בפנים וגם אני לא. אחרי 3-4 דקות הוא נרגע ויונק נהדר ואז הוא שבע ורגוע. מה זה? תודה,

כאבים אחרי הנקה

קודם כל- מזל טוב. האם כואב לך בפטמות בזמן ההנקה? כאב בשד אחרי הנקה יכול להיגרם מסיבות שונות, אולם הסיבה השכיחה ביותר היא חיבור לא נכון של התינוק לשד, שגורם לגירוי הפיטמה, וגורם לכאב של העצבים בשד כמה דקות לאחר ההנקה. (כמו שכאשר אנו מקבלים מכה והכאבים מתחילים רק כמה שעות לאחר מכן). יועצת הנקה מוסמכת תעזור לך ללמוד ולתרגל את החיבור האפקטיבי לשד, וכך למנוע כאבים אלו. היא גם תוכל לצפות בכם ולאבחן האם הסיבה לכאבים היא אחרת. לגבי ההשתנקות בתחילת ההנקה- כמו שנאמר "צרות של עשירים": יש לך כנראה שפע חלב ותינוקך עדיין קטן ומתקשה להתמודד עם הזרמים הראשונים. רוב הסיכויים שזה יעבור והוא ילמד להתמודד. בינתיים נסי להישען קצת לאחור לאחר החיבור, דבר שיקטין את עוצמת הזרם לפיו. נסי לזכור כי את רק בתחילת הדרך, ועם הכוונה מקצועית וקצת סבלנות המצב ישתפר.

כאבים אחרי הנקה

יתכן והתחושה שאת מתארת, קשורה להתמלאות מאגרי החלב בשד אחרי ההנקה. לעתים התחושה נובעת מהתכווצות צינוריות החלב. האם גם במהלך ההנקה את חשה תחושות דומות? יש נשים שחשות התכווצות כאשר רפלקס שחרור החלב גורם לירידת החלב בצינוריות. רוב הנשים שמדווחות על תחושות דומות, טוענות שאחרי תקופה מסוימת, הן מפסיקות לסבול מהתופעה. מה שאת מתארת על הרטיבות בדקות הראשונות, אולי אפשר לסחוט דקה-שתיים חלב בכיור ממש לפני שאת מחברת אותו לשד, כך תשחררי את "השפריצים" הראשונים וההנקה אולי תהיה נינוחה ורגועה יותר. אם קיימות תופעות נוספות כמו פליטות,שד אחדעדיין מאוד גדוש בתום ההנקה, כדאי לפנות ליועצת הנקה מוסמכת כדי לבחון את ניהול ההנקה שלכם. בהצלחה!

למעלה