י"ג...

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
י"ג... ../images/Emo10.gif

בצער רב נרשמתי לי"ג בביה"ס... אני לא אוהב אלקטרוניקה (מתעב את זה, למען האמת) ואין לי כל כוונה להמשיך במקצוע - אבל אני לא רוצה ללכת לקרבי. עכשיו, יש לי מספר שאלות... 1. תאריך הגיוס שלי היה אמור להיות בסוף מרץ (התאריך המקורי וזה שנשלח לי "בעקבות" העתודה זהים). הבנתי מחבר שלומד עכשיו בי"ג, שהלימודים בי"ג מסתיימים במרץ, וה-י"ד מתחילים באפריל... אני מעדיף לסיים בתור טכנאי, ולא לבזבז עוד זמן על לימודים (ולהתגייס בתאריך הנוכחי) וקבע. האם הצבא ייתן לי
2. טירונות אני אמור לעשות בחופשת הקיץ (אחרי שמתחילים י"ד). אם אני מפסיק את הלימודים אחרי הי"ג - האם אני אוכל לעשות טירונות במועד שנקבע לי, או שצה"ל לא יתן לי להתבטל, וישלח אותי לטירונות אחרת
3. האם יש בכלל טירונות "אחרת" בדרגת 02, מלבד הטירונות בחורף ובקיץ (של העתודאים)
האם אני יכול לבקש להגיע לאחת כזאת, אחרי שאני מסיים את הי"ג
4. בהנחה שהתשובות יהיו חיוביות - מה אני צריך לעשות, למי לפנות ומה להגיד
תודה לכל המגיבים

wiz

New member
אה, כן... שכחתי....

נקבע לי יום חיול ב-16 לחודש הזה (בית החייל - בקו"ם - בית). מוזר מאוד... זה אומר משהו

wiz

New member
בהתחשב בעובדה

שאני צריך לחזור לשגרת בית ספר בעוד 7 שעות, אני חושב שאני מתמודד עם זה די יפה
. וכן, אני מבואס, ומאוד... אבל אין מה לעשות כנראה...

שמש27

New member
ויז ../images/Emo10.gif... אל תהיה עצוב ! ../images/Emo13.gif טוב ?

קודם כל תזכור את המשפט האלמותי - אין ייאוש בעולם כלל - תן חיוך - הכל לטובה ! שנית, עשית החלטה, על סמך נתונים ורצונות - תהיה מרוצה ושמח בה ! תסתכל על זה ממעוף הציפור, במבט של שנים (עד כמה שאפשר) ותחשוב שאתה עושה משהו נכון למענך ומען עתידך. וחוץ מזה שהמציאות מפתיעה יותר מכל דימיון - אין לך מושג מה יוליד יום. טוב, יאללה, שאלות, לעבודה: 1. בקשר ליום חיול (קצת סמנטיקה: גיוס זה כשבאים ולא חוזרים...("עוזבים את הבית לימים אחרים"), חיול זה כשבאים רק להתחייל ולחזור הביתה) - ענית כבר לעצמך. יש לך ב 16 לחודש. מה זה אומר ? כלום. יום חיול לעתודה הטכנולוגית. בדיוק כמו של אקדמאית - עם חוזה אחר, וסוג בשר שונה בארוחת צהריים (כל יום בשבוע יש סוג אחר...
) אם תרצה לסיים בתור טכנאי, בודאי שיאפשרו לך, ויגייסו אותך בהתאם. אין קשר זניח אפילו בין יום חיול ליום של חזרה לשירות (שזה מה שיקרה לך במרץ או מתישהוא לאחר מכן). יש תאריים מובנים לחזרה לשירות, וזה לא "שיר בקשתך". יהיה בסדר, אל תדאג. 2. טירונות תעשה מייד כשתחזור לשירות (אם תסיים י"ג כמו שאמרת). לא, הצבא לא נותן סתם לשבת בבית על חשבון דח"ש (דחיית שירות), אם אין לזה סיבה הכרחית. ולמה אתה רוצה להתבטל ? לפני שניה אמרת שאתה לא רוצה לבזבז זמן... חמוד. 3. שים לב טוב, סקופ: כ-ל ה-ש-נ-ה יש טירונויות 02, במחזור אין-סופי בלתי-פוסק, ממש פרפטום מובילה... לא רק העתודאים עושים 02 - כל הצבא עושה 02, החל מגיוס אוגוסט, סמפטמבר, נובמבר, דצמבר, פברואר, מרץ, מאי, יוני וחוזר חלילה... אתה תשלח לטירונות עם יתר חבריך שסיימו י"ג ולאחר מכן תשובץ בצה"ל בתפקידך המקצועי. 4. לא הבנתי ,אבל אני מניח שזה קשור לסעיף 3 - ושם כבר "סגרנו". לא תאמין, אבל עכשיו, אחרי כל התשובה הזאת, אני רוצה להמליץ לך משהו: (חחח) (רצינות) אל תעזוב אחרי י"ג. תשאר לי"ד ותצטיין. זה שווה את הזמן, ואת הקבע הנוסף. אמרתי ולא אוסיף. בוקר טוב !

פלטרון

New member
בוקר טוב, אני רואה שגם לך קשה לישון

יאללה, גם אני אכתוב קצת ...

amir_aikido

New member
Wiz , שמש למה עתודה לעזאזל ../images/Emo35.gif

Wiz באמת, אתה לא אוהב את המקצוע, אז למה אתה חותם לעתודה ומאריך את הסבל שלך
אני בטוח שהיית יכול למצוא עוד הרבה דרכים להתחמק משירות קרבי אם זו כל המטרה שלך, ולי אישית בכלל יש בעיה עם הרעיון הזה : "ללכת לעתודה כדי לא להיות קרבי - איכס
"
הדרך שאתה הולך בה לחלוטין לא הגיונית, סבירה או מקדמת אותך. ושמש, אני לא מבין איך אתה מנסה לעודד את Wiz להשאר למסלול של הנדסאי, למה שילמד מקצוע שהוא לא אוהב
על מה הוא צריך להענש
אמיר

wiz

New member
אני אנסה להסביר

לפחות את המניע שלי, למרות שהרבה לא יסכימו איתו... עתודה טכנולוגית אינה עתודה מבחינתי. הלימודים הם ברמת נמוכה, ובמסגרת של בית ספר... אני משלם על הלימודים, ואני לא "תופס" מקום של אף אחד אחר - ולכן אני לא ממש מוטרד מהעובדה שאני לומד משהו שלא מדבר אליי. אם אני מסיים בתור טכנאי אני לא מחוייב לחתום קבע (ביררתי היום בלשכה), ואני מפסיד רק חודשיים... אני מוכן לעשות את זה כדי לא להיות בקרבי. גם אני לא חושב שכדאי ללכת לעתודה אקדמית רק כדי לברוח מהקרבי, אבל אין לי ספק שהרבה מאלה שנרשמו לי"ג עשו זאת רק מהסיבה הזאת. בקשר לי"ד - הבנתי שבקבע השכר להנדסאים די גבוה (7000 ש"ח - הגיוני
), ושמקבלים תנאים עדיפים. כמו כן הבנתי שיש הרבה הנדסאים שמשתבצים במו"פ - וזה יכול להיות טוב...
עוד שמעתי שיש נסיון להכיר בתעודת הנדסאי בלימודי הנדסה - ושתעודה כזו עם ממוצע של 85+ תזכה את ההנדסאי ב-40 נ"ז לכל תואר BSc (לא חייב באותו תחום), או 60 נ"ז לתואר ביטק... אם זה נכון - אני מוכן להשקיע עוד חצי שנה, ולהישאר בקבע (הכסף יממן את הלימודים בהמשך). השאלה היא כמובן, אם זה נכון...

wiz

New member
פרט שולי ../images/Emo6.gif

אני אוהב אלק´ אם זה יתן לי שירות קל בצבא. אם תעודת הנדסאי תיתן לי 40 נ"ז לכל תואר שארצה ללמוד (גם אם הוא לא קשור לאלק´ - ועל זה מדובר), אז זה שווה. אם באמת מרוויחים הרבה בקבע - זה טוב, כי זה פותר בעיות לאחר כך. אני חושב שי"ג-י"ד זה בזבוז של זמן, אלא אם אתה ממש לא רוצה קרבי. וזה בדיוק מה שאני מחפש. אם יש תמורה נוספת ללימודים (ושמש ירחיב מחר בבוקר, נכון
), זה יהיה טוב. השד לא כ"כ נורא, ואני דווקא מרוצה מהדח"ש ומהקרבה לבית... הרבה יותר אופטימי מאתמול
.

amir_aikido

New member
למיטב ידיעתי גם העובדות לא נכונות

תעודת הנדסאי לא תתן לך 40 נ"ז לכל תואר שתרצה ללמוד, למעשה אפילו לא ברור שתקבל תמורתה הרבה פטורים בלימודי הנדסה. היו בעבר מספר מסלולים מואצים להנדסאים לקבלת תואר בהנדסה. אלא שבפעם האחרונה ששמעתי על כך, כל המסלולים הללו עברו למכללות, והאוניברסיטאות (או לפחות רובן) החליטו להסתפק בפטורים בודדים לפי החלטה פרטנית (כולל בחינות לפני מתן הפטור). לפחות בעבר, גם השכר בקבע לא היה גבוה יחסית. לפחות לא בתחילת החתימה. תפקידי פיתוח היו להנדסאים, ואפילו תפקידים מעולים, אלא, שכדי להגיע אליהם היה עליך להיות בקבוצת היותר מוצלחים בקנה מידה ארצי, ולעבור מספר שלבים של בחינות בכתב ובע"פ. אני יכול להגיד זאת מניסיון כי אחד מתפקידי המשנה שלי היה לדאוג לגיוס ההנדסאים לענף. להבהרבה - היה מדור שטיפל בכך לכל החיל, אבל ענפי הפיתוח ביצעו את הסינון והפרסום של עצמם והשאירו לאותו מדור להתעסק בבירוקרטיה ובהצבות שנועדו לתפקידים אחרים - תחזוקה, מעבדות תיקונים ... בכל תפקידי הפיתוח, העיסוק של ההנדסאי היה מאוד במקצוע. ואם אתה כבר יודע שאינך נהנה מאלקטרוניקה, תכנון מעגלים, רכיבים מתכנתים וכתיבת תוכנה. באמת שיהיה חבל אם תתמקד בזה. ותפקידי הטכנאי אינם בדיוק ההצבה של החיים. אמיר אמיר

wiz

New member
תראה...

תחום של ביו-טכנולוגיה למשל מאוד מושך אותי... אני מעוניין ללמוד את זה בעתיד, ואמרו לי שבסיס באלקטרוניקה יכול מאוד לעזור. לדעתך זה כדאי
בינתיים, אני די נהנה מהשיעורים. ההפסקות זה הבאסה הגדולה, כי אני ממש מרגיש שאני מוקף בילדים קטנים
בקשר לנ"ז - בינתיים מדובר באמת במכללות (למרות שגם באוני´ מתחשבים בתעודת הנדסאי), ואני באמת צריך לברר עוד פרטים. אתה יכול לומר לי בבקשה מה השכר של הנדסאי בסדיר ובקבע
ובקשר לשיבוץ - אני בהחלט מעדיף להלחים ג´וקים ולתכנן מעגלים מאשר לרוץ בג´בלאות...

odedee

New member
ממש לא כדאי להיות הנדסאי בקבע.

הנדסאי בחובה מקבל משכורת כמו כל חייל שאין לו תנאים מיוחדים כלשהם, כלומר 300 ש"ח בחודש. לגבי הקבע, אני זוכר שבזמנו (אמנם עברו שבע שנים...) ההנדסאים בענף שלי היו בדיכאון קבוע. השכר שלהם בקבע היה 3500 ש"ח נטו, וזה היה מאד נמוך גם לפני שבע שנים. אני מניח שהשכר עלה מאז, אבל אין שום סיכוי שהוא מגיע ל-7000 ש"ח. אם הוא 5000 זו תהיה עלייה יפה מאד. המעט שהם יכלו לעשות בשביל להעלות אותו היה לצבור גמולי השתלמות א´ ו-ב´ (מה שאומר אוסף קורסים בני 50 שעות לימוד ומעלה כל אחד, כך שסה"כ תהיינה 400 שעות השתלמות לקבלת גמול א´, ועוד 400 לקבלת גמול ב´). גם הגמולים האלה העלו את הנטו בסה"כ לאיזור 4+ - ועובדים קשה קשה בשביל לצבור כל כך הרבה שעות. לגבי הכרה אקדמית: כמו שאמיר אמר, במקצועות שלא קשורים לא יכירו לך ברוב המקרים כמעט בכלום. במקצועות קשורים (נניח להשלים לתואר מהנדס) יכירו לך במיעוט הקורסים, ולהערכתי השלמה כזו לא תיקח לך פחות משלוש שנים. עוד דבר: למרבה הצער, למרות שהנדסאי לומד שנתיים וטכנאי לומד רק שנה, אין הבדל גדול בסוג העבודה ששניהם עושים בצבא . עבודה מקצועית באמת שדורשת נסיון וידע תבוצע בדרך כלל ע"י מהנדסים ולא הנדסאים. רק הנדסאים וותיקים באמת שהוכיחו למידה מהירה וכישורים מעולים באמת יגיעו לתפקיד טוב. לסיכום: אתה תלמד משהו שאתה לא אוהב, תחתום קבע (נדמה לי שנתיים ורבע אם זה לא השתנה) ותקבל משכורת גרועה מאד, ותעשה עבודה שלא מעניינת אותך. בלי להכנס לעניין הערכי של אם ללכת או לא ללכת לשירות קרבי - זו דרך די גרועה להתחמק מזה. במקומך הייתי יורד מזה מהר.

שמש27

New member
טוב, קראתי את השירשור שוב ושוב...

ו... קודם כל: אמיר
ועודד
- צודקים מאה אחוז, בהכל. שנית: אמנם הצהרת שאינך אוהב אלקטרוניקה, אך גם אמרת לי מתישהוא שאם וכאשר הכל ילך בסדר, אז תשקול לעבור ללמוד הנדסת אלקטרוניקה באורט בראודה או משהו כזה - ולכן הסקתי ש"שנאתך" לאלקטרוניקה היא רק "אבל" פרטי על מות חלום האדריכלות - ושיש לך עניין כלשהו במקצוע. אתה לא החלטי קצת... גם אני...
טוב, אז בוא נגיד ככה: אם אין לך שום-שום-שום תוכניות לעסוק אי פעם בחייך הבוגרים בחשמל-אלקטרוניקה-מחשבים, ורק אדריכלות בראש מעיינך (שזה תחומים מאד רחוקים, אי אפשר להתבלבל בתחושות) - אין לך מה ללמוד להנדסאי, סוף-סוף-פסוק. (ההמלצה שלי לי"ד במקום י"ג, אם זה עדיין מעניין אותך לשמוע, היתה בגלל שאכן גם הטכנאים וגם ההנדסאים הם חוט-השדרה-ה"פועלי" של צה"ל, כולם עובדים קשה ומרוויחים מעט, אבל להנדסאים מצטיינים יש לפחות את הסיכוי הדי-טוב להיות בתפקידי מפתח כמו מו"פ או פרוייקטנטים וכו´ - היה איתי מישהו בביה"ס שהלך לזה ויום אחד נפגשנו ברכבת - והוא היה מאד מרוצה... אבל הוא אהב את התחום שלו[מכונות], ושובץ כפרוייקטנט במודיעין) עכשיו בקשר להשאר בי"ג: אם אכן אין לך שום קבע, כמו שאמרת, נראה לי בסדר שתשאר, ולו מהסיבה הפשוטה שזה בדיוק כמו שתלך ותוריד פרופיל (או תדאג לשיבוץ לא-קרבי בכל דרך אחרת) וישלחו אותך לקורס זה או אחר - ותשרת כ"פועל" במקצוע הזה את החובה שלך. אז זה אותו דבר - אתה לומד עכשיו "קורס בטכנאי אלקטרוניקה" - ותשרת על פיו. אשמח לשמוע תגובות בקשר לסעיף הספציפי הזה. ותאמין לי שאני לא מאמין לעצמי שאני "מעודד" אותך לא לשרת בקרבי (שזה נמבר וואן אצלי בתור אזרח ש
את
) אבל אני לא הולך לשכנע אותך כאן. לגבי שיטות לצאת מקרבי, אם תחליט אפילו לא להשאר בי"ג, אני בטוח שבפורום מתגייסים יש מומחים לעניין... לסיום: מקסימום י"ג, ללא קבע, אזרחות פנויה ללימוד אדריכלות.

למעלה