י"א באדר - יום תל - חי

י"א באדר - יום תל - חי

קצת לא קשור, אבל בגלל שזה "בית", אני מרשה לעצמי לשתף אתכם בחוויות ילדות שגם קשורות בטיולים ופרק חשוב בהיסטוריה, שדרך אגב, מאוד סימלי ביום טעון פוליטית זה. היום, בעצם אתמול, יום א', י"א באדר הוא היום בו מציינים את הקרב על תל חי.בתור מי שגדלה בתנועת הנוער בית"ר, בכל שנה, מגיל 6 ועד הצבא היינו נוסעים בכל י"א באדר לצעדת תל חי. חניכים מכל הארץ היו מגיעים והשימחה היתה גדולה. גם הפסד יום לימודים, גם טיול בצפון וגם כמובן לפגוש את כל החברים שהגיעו מדן ואפילו מאילת. פעמים רבות היה התאריך יוצא קרוב לפורים ואז השימחה היתה גדולה שיבעתיים, הצעדה היתה הופכת לחגיגה של תחפושות וצבע. בתום הצעדה היינו נכנסים לביקור בחצר תל חי ואז פונים לטקס המרגש בבית העלמין, ממש למרגלותיו של הארי השואג.הרבה זמן עבר מאז הייתי לאחרונה בטקס או אפילו סתם בביקור באזור, אבל בכל י"א באדר, אני מתמלאת זכרונות מהתקופה ההיא, מהיופי הקסום של הצפון בתקופה ההיא, מפל התנור והחרמון באופק. מעבר לכל זכרונות הילדות ישנה גם התודעה והחשיבות ההיסטורית וסיפור הקרב. מי שמעונין לקרוא מעט, מצרפת קישור, אחד מרבים שמצאתי ונראה לי מתאים. ברכת לילה טוב וברכת " תל -חי ", הברכה המסורתית שלנו. אני

רק הערה קטנה

השנה מעוברת, ולמיטב ידיעתי כל המועדים של חודש אדר, בשנה מעוברת, מצויינים באדר ב' (לא רק פורים ותענית אסתר - אלא גם י"א באדר...).

לא קריטי

זו היה יותר פרץ נוסטלגיה וי"א באדר תמיד ישאר י"א באדר, אז גם הוא יצויין השנה באדר ב', אני חושבת שלא מיותר לציין אותו בכל מקרה.
ממילא לא נראה לי שמישהו התעניין : )

maz

New member
לא מדויק

אירועים משמחים מצוינים באדר ב' אירועים עצובים באדר א' החריג היחיד הוא אם הארוע אותו מציינים קרה בשנה מעוברת ואז מציינים אותו לפי התאריך האמיתי.

תותח9

New member
תענית אסתר באדר ב

בגלל הקשר הבלתי-נמנע לפורים יראה מוזר לציין את תענית אסתר חודש לפני פורים

Hieronymus

New member
לפי מנהל האתר בתל חי

האירוע הרשמי מצוין בי"א באדר ב'. אך חלק מבתי הספר עושים זאת כבר באדר א', ע"מ להרחיק ולבדל את האירוע מאירועי הפורים.

למעלה