יתר פעילות

הכגג

New member
יתר פעילות

שלום לך, התרשמתי עמוקות מהיחסותך המהירה והיעילה לשאלות... אני מטופלת פריון כבר כמה שנים במהלכן עברתי 2 הפלות + הריון כימי. כל הזמן עקבתי אחר רמות ה TSH כי ישנם זמנים שהוא עולה קצת (סביב 6-7). לפני כחצי שנה הלכתי לאנדוקרינולוג להתייעץ עמו והוא אמר שכדאי לאור ההיסטוריה שלי להיות מאוזנת לחלוטין (TSH סביב 2.5) ובגלל שבאותו זמן התחיל לי הריון שני הוא נתן אלטרוקסין. בינתיים עברתי הפלה (בשבוע 9- כשלעובר לא נמצא דופק) והמשכתי עם האלטרוקסין (כי ראו שזה עוזר והוא בתהליך ירידה). לאחר 4 חודשים של נטילת אלטרוקסין (50 מ"ג) שוב החלטתי לבדוק מה קורה (הרופא לא טרח לומר לי שצריך לעקוב בתדירות גבוהה יותר) ומסתבר שה TSH צנח לקטן מ 0.03 וT3 T4 טיפסו קצת. כבר חודש שהפסקתי עם האלטרוקסין ואין שינוי. הרופא שלי בחופש ואין עם מי לדבר ובינתיים הטיפולים ממשיכים... אז כמה שאלות: מה הסיכוי שזה יסתדר מעצמו וכמה זמן זה יכול לקחת? או אולי...- האם נהרסה לי הבלוטה ועכשיו עברתי מתת פעילות ליתר פעילות? מה הסיכנים בהמשך טיפולים עכשיו? המון תודה מראש...

הכגג

New member
ועוד משהו- אולי תרצי לדעת

2 ההפלות נגרמו בשבוע 9 כאשר לפתע בUS גילו שהדופק של העובר פסק לפעום. עשיתי בדיקות של קרישיות, קריוטיפ והיסרסוקופיה והכל תקין... ועוד משהו- כשהיה לי TSH סביב 6 היו גם נוגדנים חריגים מהנורמה והרופא אמר שזה אשימוטו... עכשיו זה גרייבס?? מה קורה פה? תודה!!!

Grave's ו-Hashimoto's

שלום לך, קודם כל שתי המחלות הנ"ל קרובות משפחה. שתיהן מחלות אוטואימוניות של בלוטת התריס. ובשתיהן נמצאים נוגדנים כנגד בלוטת התריס. ב-Grave's הנוגן העיקרי הוא בעצם המחולל של הבעיה כי הוא מפעיל את בלוטת התריס. ב-Hashimoto's יש כל מיני סוגי נוגדנים, כאלה שרק מצביעים על כך שיש מחלה אוטו-אימונית בבלוטה, כאלה שחוסמים את פעילותה של הבלוטה, ויש גם כאלה שיכולים להפעיל את הבלוטה. לא נדיר בהשימוטו לראות שלבים של פעילות יתר. לפעמים זה בא במחזוריות כשעוברים מתת פעילות לפעילות יתר וחוזר חלילה. אני מניחה שזה מה שקרה אצלך. הפעילות יתר הקלה לא נובעת מהמינון הקטן של אלטרוקסין שקבלת, אלא ממעבר ספונטאני לפעילות יתר. היא בד"כ לא דורשת טיפול. עכשיו אפשרות אחרת היא שההריונות וההפלות עצמם הביאו למפנה כזה. הפרעות בתפקוד בלות התריס אצל נשים אחרי לידה שכיחות למיד (10-15%), במיוחד אצל נשים עם נטיה לפתח מחלה אוטו-אימונית של הבלוטה. אז יתכן שזה עוד גורם. מה שלא יהיה, צריך לעקוב ולראות מה קורה. לפי דעתי לאחר זמן מה תחזרי לתת פעילות שהייתה לך ותוכלי לחדש אלטרוקסין. לגבי המשך הטיפול במצב זה אני לא יודעת מה להגיד לך. אני מניחה שאין בעיה משמעותית עם זה. בהצלחה!

הכגג

New member
תודה ו...אם הבנתי נכון אז לדעתך

לא צריך להתחיל לקחת PTU או משהו אחר בשלב זה אלא להמתין לראות שיתר הפעילות שוב עוברת לתת, נכון?

הייתי ממתינה

שוב שלום, הייתי בהחלט ממתינה וחוזרת אחרי תפקודי התריס. אין מה להתנפל עם טיפול, אבל אין זה אומר שבשום פנים ואופן לא תזדקקי לטיפול תרופתי. ההחלמה הספונטאנית המהירה היא אופציה אבל אין כלל בטחון שזה מה שיקרה.

למעלה