יתרונות?

TISAN1234

New member
יתרונות?

מה היתרונות בהפיכת הג'נטים ל17?מבחינת אחיזה אם אני מחליף את הצמיגים לכביש זה יתן לי את אותה האחיזה של הסופרמוטו?{פחות או יותר}ואת הביצועים של הסופרמוטו{הסטופים למיניהם}

45degrees

New member
צמיגי "כביש" על הגלגלים המקוריים

לא יתנו לך מה שגלגלי 17 עם גומי רחב ודביק יתנו. אם אתה הולך לרכב רק בעיר כזה - אולי אתה לא חייב גלגלי 17. אם אתה הולך לרכב חזק בכבישים מפותלים/במסלול - אתה חייב גלגלי 17.

שחרלרט

New member
גנטים 17 זה יותר מצמיגי כביש

גנטים 17 מורידים את גובה האופנוע,ובכך מורידים את מרכז הכובד.יותר אחיזה.וגם 17 אינצ מקדימה יעשה את ההיגוי זריז הרבה יותר.

45degrees

New member
אתה טועה לגבי ההיגוי

בכל פעם שהחלפתי את ה 17 ב 21 ההיגוי נעשה קליל וזריז יותר בכל פעם שהחזרתי את ה 17 ההיגוי נעשה כבד יותר. המשקל בהיקף והפרופיל השטוח יותר של הגומי, יחד עם המשקל הנוסף על הפרונט תורמים לכך.

שחרלרט

New member
אז אולי יש לך בעיה בגנט.או בלחץ אוי

גנט 17 נופל לפניה מהר יותר מ21.

45degrees

New member
אין לי שום בעיות בג'נט או בהיגוי

ככה זה, ומאוד פשוט לבדוק את זה. כל מי שישי לו שני סטים ומחליף ביניהם יכול לאמת את זה.

תוכל להרחיב יותר ?

הסבר טכני יתקבל בשמחה, לגבי עדיפות ה-21 על 17 בנוגע לזריזות...

45degrees

New member
יש כמה סיבות אפשריות

להבדל המשמעותי בזריזות - לטובת ה 21: 1. מרכז כובד גבוה יותר עם הגלגלי שטח, ובייחוד עם ה 21 מקדימה. כידוע מרכז כובד נמוך מגדיל את היציבות הכיוונית וגורם להיגוי איטי. ה 21 גורם למרכז כובד גבוה יותר ביחס ל 17, ולכן להיגוי מהיר יותר. 2. התופעה של היגוי הפוך נובעת כידוע מהיסט של נקודת המגע של הצמיג הקידמי עם הכביש. הפרופיל השטוח של הצמיג הקידמי ב 17 מקשה יותר על ביצוע ההיסט הזה בהשוואה לפרופיל המעוגל הרבה יותר של הצמיג 21. תוסיף לזה את העובדה שבדרך כלל יש על ה 21 צמיג קוביות שגם ככה זזות ממש בקלות, ותקבל הבדל ממש משמעותי גם בסעיף זה. 3. משקל הרכיבים הנעים ומסתובבים גדול הרבה יותר בגלגל ה 17: דיסק גדול וכבד, צמיג כבד, גלגל כבד, לפעמים יש גם מתאמים לדיסק. כל אלה פוגעים בקלות בה ניתן לשנות את כיוון הגלגל הקידמי. יש עוד כמה סיבות ופרמטרים, אך הם פחות דומיננטיים ומאוד מסובך להתייחס לכולם ביחד.

enigo

New member
נראה לי שאתה מבלבל מושגים

ראשית, לגבי ה"ידוע" בנוגע למיקום מרכז הכובד וקלות ההשכבה - היה על זה שרשור באורך ק"מ לפני שנה שנתיים, ונדמה לי שהמסקנה הסופית היתה ש"ידוע" דווקא ההיפך. שווה לחפש אותו, היה עם כל החברה הטובים. שנית, אתה מדבר על הקושי בסיבוב הכידון, שנובע ככל הנראה בעיקר בגלל תוספת שטח הגומי שנוגע בכביש. במהירות גבוהה נושא זוית ההיגוי והמפסע הופכים להיות משמעותיים יותר, וב-"17 שניהם קטנים לעומת "21 ואיתם ההיגוי הופך להיות מהיר יותר.

45degrees

New member
ראשית אני לא טועה ולא מבלבל

דבר לגבי מרכז הכובד. תאמין לי - בדוק מלפני ולפנים. היה עם כל החברה הממש טובים ברשימת השלדות. רצף ההודעות נצור לנצח במחשב בבית. לגבי הנושא השני - הקושי בסיבוב הכידון היא סוגיה מורכבת ומסובכת אך משנית בסדר הגודל/ההשפעה. גם על זה יש המון הבדלים, כמו למשל העובדה שבחלק מאופנועי האנדורו - הגדלת המפסע דווקא תורמת לזריזות היגוי (הפוך מההגיון הבריא/הנדסי, אך עם מחקר קטן ומאוד מעניין של טוני פואל בנושא המוכיח שהדבר אכן אפשרי בתנאים מסוימים). אבל עזוב את זה - תחליף אצלך לגלגלי 17 ובפניה הראשונה לכל כיוון תרגיש מיד את ההבדל. מהירויות גבוהות אינן רלוונטיות כל כך - שם גלגלי השטח ממש אינם ברי השוואה ל 17, וכמו כן, במהירויות גבוהות ההיגוי הוא די קליל גם כך בשני סוגי הגלגלים.

שחרלרט

New member
זהו שאני לא מבין גדול בתיאוריות

ובפיסיקה בביה"ס קיבלתי 46.ואחרי שרכבתי על 21 ולאחר מכן על 17,אין לי מושג על מה אתה מדבר.ה17 פונה ונופל לפנייה במהירות שה21 רק חולם עליה.

DDking

New member
מנסיוני

ברגע שמסובבים גלגל 17 אינצ' מבקום ולא בנסיעה הוא מרגיש כבד, א' הוא כבד יותר ב' הוא רחב יותר אך כמו שנאמר גלגל 17 אינצ' פשוט נופל לפניה, הוא משכיב את האופנוע ישר לתוך הסיבוב, אני זוכר את הפעם הראשונה שעליתי על 17 ואיזה חוסר תחושה בנפילה לסיבוב (בגלל שלא הייתי רגיל)

45degrees

New member
ה 17 נופל מהר, אך זה לא אומר

שיותר קל לסובב אותו או להכניס אותו לפניה ביחס ל 21. עם ה 21 צריך הרבה פחות מאמץ כדי לשנות את כיוון הגלגל. הנפילה לפניה היא עניין של פרופיל הצמיג - צמיג קידמי "משולש" ייפול הרבה יותר מהר מצמיג קוביות. בכל מקרה - הנפילה לפניה אינה המדד היחיד לזריזות ההיגוי. ובאופן כללי ההיגוי הופך כבד יותר עם המעבר ל 17. עשיתי את זה כמה וכמה פעמים על אותו אופנוע, ולא רק על האופנוע שלי - ההבדל הוא ממש ברור.

שחרלרט

New member
תראה,לי יש רק 12 שנות לימוד וגם

זה ב"תלמה-ילין" במגמת תיאטרון.כך שמגמה ריאלית ממש לא חזקה אצלי. מה ההבדל בין נופל לפנייה מהר למאמץ לפנות.אצלי אם האופנוע "נופל לפנייה" מהר,זאת אומרת שאני לא משקיע מאמץ בלפנות. ואני לא מדבר על חתך צמיגים או שוני של צמיגים(כביש שטח). כל הבסיס של סופרמוטו זו התנהגות כביש משובחת לעומת אופנוע עם גלגלי שטח. ואחד ממאפייני התנהגות כביש משובחת זה יכולת שיניי כיוון מהירים והיגוי זריז יותר. אדגיש ואומר שהמהדרין שרוצים היגוי זריז יותר מרכיבים גנטים16.5 וזה לפצות על צמיג אחורי רחב כגון5.5.

lucca227

New member
הנה מה שאני יודע:

ראשית, שחריקו היקר, הסיבה לשימוש ב- "16.5 איננה הסיבה שציינת. המעבר מ- "17 ל- "16.5 היא כדי לקבל שטח מגע גדול יותר כאשר הצמיג על הקצה, ובנוסף- ויש כאלה הטוענים שבעיקר, לספק קירור טוב יותר. הסיבה לכך היא, שלמרות שקוטר הג'נט הפך קטן יותר, אך קוטר החיצוני הכללי לא השתנה (או כמעט לא השתנה) עקב מעבר לצמיגים בחתך גבוה יותר. מה שמאפשר רוחב אפקטיבי גדול יותר לעומת צמיגי חתך נמוך יותר על ג'נטים "17. זה מה אני יודע. לגבי התופעה ש- 45 וסביבתו דנים בה. מהירות ההיגוי אכן גבוהה יותר עם "21, אך גם מעורפלת באותה מידה. לכן קשה לקבל ביטחון כדי לייצר את פקודת ההיגוי שאכן מנצלת את הזריזות הפוטנציאלית ב- "21. זה קשור גם לעוד כל מיני תופעות לוואי שמגיעות עקב מעבר ל- "17. פירוט בסעיף הבא. מעבר ל- "17, בליווי צמיג כביש עם אחיזה גבוהה יותר, יותר משקל על הפרונט ("21/"18 מול "17/"17) וזווית היגוי חדה יותר, עדיין מציע היגוי מעט כבד יותר לעומת "21. העניין הוא, שעקב הסיבות שצויינו, יש לנו ביטחון רב בתצורת ה- "17 ובתחושות שהכלי משדר, והרבה יותר קל להתחבר ליכולות המקסימליות של ההיגוי. שוב, זה מה אני יודע. לוקה

שחרלרט

New member
לא מדוייק, המעבר ל16.5 לפחות לפי מה

שקראתי אצל רוכבים בחו"ל הוא לצורך חדות היגוי.והחסרונות הם עצבנות יתר. נו אבל להדיוטות כמונו זה ממש לא משנה

45degrees

New member
שחר - כפיר צודק בכמה דברים

ראשית - אכן קל יותר לנצל את ה 17 מבחינת "אפשריות" פקודות היגוי מוגזמות לעומת ה 21. ייתכן שאותן פקודות שיגרמו לאיבוד פרונט ב 21 הן לגיטימיות לחלוטין עם 17. שנית - גובה הפרופיל הוא הסיבה העיקרית למעבר ל 16.5 - יש יותר דופן לצמיג ולכן יותר אחיזה בשיא ההטיה. אפילו בצמיגים קידמיים "רגילים" יש הבדלים גדולים בסעיף זה, שבהחלט מורגשים וניתנים לניצול על ידי כל רוכב (בטוח אם אני מרגיש את זה כל אחד יכול
). אפילו ראיתי פעם שמציעים צמיגי סליק במידה: 120/85 17 (!!!!!!!) - הכל בשביל לקבל דופן יותר רחבה. דוגמא קטנה מניסיון אישי - צמיג קידמי עם דופן רחבה מאפשר עומסי פניה אבסורדיים למדי, עד למצב שהוא "תופס" החלקות קידמי בבלימה משולבת בהטיה מלאה, ברמה כזו של בטחון ודיוק שאפשר ממש להסתמך על התופעה ולהגזים עוד קצת. את זה היה לי רק עם צמיג אחד - סליק עם חתך "מעניין" ודופן רחבה ותלולה.

enigo

New member
יש גיבוי בשטח לשרשור השלדות?

אם עדיף מרכז כובד נמוך, למה נראה שכל יצרני אופנועי הספורט עסוקים בלנסות להוריד את מרכז הכובד? לגבי ההיגוי - "מהירות גבוהה" היא כל דבר מעבר למהירות זחילה לנושאנו - משמע גם 40-50 קמ"ש - וזה רלבנטי מאוד גם עם צמיג דו"ש. מנסיון שלי - הגדלת זוית ההיגוי מגדילה את היציבות והופכת את ההיגוי לזריז פחות ולהפך. החלפה ל-"17 משמעותית יותר מהשינויים הקטנים שאני עשיתי באופנוע שלי ואז נכנס למשחק גם נושא חלוקת המשקל שמשתנה - שוב, ההיגוי יהיה כבד יותר במהירות נמוכה, אבל זריז יותר בכללי.

45degrees

New member
מרכז הכובד של כמעט כל

דוקאטי ישן הוא יותר נמוך משל כמעט כל אופנוע ספורט מודרני למשל. היצרנים מנסים למרכז את המסה אך לאו דווקא להוריד את מרכז הכובד.

למעלה