יתרונות וחסרונות

Regedit

New member
יתרונות וחסרונות

שלום רב אשמח לשלושה יתרונות וחסרונות ברפואה משלימה שיענינו ויגרמו לקהל לדבר ולהקים דיון תודה רבה לעוזרים

יתרונות:

הרפואה המשלימה רואה את האדם כמכלול, מטפלת באדם ולא במחלה, מטפלת בשורש הבעיה ולא רק בסמפטומים. מתן אפשרות לגוף לרפא את עצמו ללא התערבות כימית או כירורגית. חסרונות: מכיוון שהתחום פרוץ לא תמיד אפשר לדעת מי המטפל/ת אליו את/ה פונה ויש בו לא מעט שרלטנים. (למען הסר ספק, אני לא מכלילה, בהחלט יש גם מטפלים טובים אך יש גם כאלה שעשו קורס של חצי שנה באיזה מקום לא ידוע וקוראים לעצמם מטפלים). בגדול לא בכל המחלות ניתן לטפל ברפואה משלימה כמו שלא בכל המחלות ניתן לטפל ברפואה הקונוונציונאלית. דעתי האישית היא שהדבר המומלץ ביותר הוא השילוב בין שתיהן.

נעמי66

New member
השיטה שמטפלת ברוב המחלות

שיטת ד"ר שלטון (הדרך הטבעית) מטפלת ברוב המחלות בעזרת יעוץ תזונתי בעיקר, בכיוון הטבעי-צמחוני, והנחיה לאורח-חיים בריא. בספרו "הבריאות שלך", מפרט יצחק בן-אורי את הסיבות לכל מחלה ואת דרך הטיפול בה. הקלדת שם הספר בגוגל תביא לדף המפרט את שמות הפרקים.

freearth10

New member
"יתרונות" ו"חסרונות"

היי regedit, מאחר והטיפול הוא לא טיפול במחלה מסויימת, אלא דרך חיים ועל קטע בדרך החיים אי אפשר לאמר שהיא חסרון. אם הלכתי בדרך ולא ראיתי מכשול, נתקעתי בו ונפלתי וזה כאב מאוד. אני לא אומר על הנפילה הזאת שהיא חסרון, שכן היא אולי תביא איתה את הלמידה של מה שהביא את פיזור הנפש שלי, שבעקבותיו לא ראיתי את המכשול או לא פניתי לדרך אחרת/קפצתי מעליו... ולמה אני מעדיפה את הרפואה ההוליסטית על הרפואה הקונוונציונאלית? א. כי, כדי לרפא משהו בגופי אני לא צריכה להרעיל משהו אחר בו. ב. כי באמצעות הרפואה ההוליסטית אנחנו כל הזמן משפרים את ההרמוניה שבנו , מה שמביא איתו מערכת חיסונית עמידה ויציבה יותר. ג. כי, כשנאחזתי ברפואה הקונוונציונאלית מצבי רק הלך והתדרדר ומאז שאני נוהגת בחיי, איכות חיי הולכת ומתעדנת. מאיה

המשך יתרונות וחסרונות

יתרונות וחסרונות ברפואה המשלימה ובכללית יתרונות : היחס האישי שמוענק למטופל במפגש מול מטפל ברפואה המשלימה לא קיים בדרך כלל ברפואה הכללית . ברפואה המשלימה המטופל לרוב מבין שזו דרך שדורשת ממנו שינוי יסודי לעומת "תרופות קסם " ברפואה הכללית. נגישות למטפלים ללא בירוקרטיה וסרבול שאופיני למערכות גדולות וכמובן סודיות רפואית בזכות המפגש האישי . ברפואה המשלימה כלי האיבחון לרוב אינם פולשנים ונסמכים על תשאול מקיף ובדיקות שונות בכל תחום של הרפואה המשלימה. חלק מאלו שלא מצאו את עצמם במוסדות הקפדנים מובלי אגו וכסף כמו הפקלוטות לרפואה ופסיכולוגיה עדיין יכולים למצוא את דרכם לעזור לאנשים. חסרונות : הרפואה המשלימה לקהל הרחב נראית יקרה יותר משום שזו אינה מוסובסדת על ידי המדינה ,שלנו, בחול בחלק מהמדינות ישנו סבסוד. ברפואה חירום לרפואה המשלימה אין כמעט מקום לעומת הרפואה הכללית . מבחינה מדיקו לגאלתי לרפואה המשלימה אין בסיס איתן ולכן הנושא פרוץ ומסובך וכל מטופל לא מרוצה יכול לגרום לפגיעה בשמו הטוב של מטופל או תחום . הבדיקות ברפואה המשלימה הן פחות נגישות ולפעמים יקרות לקהל . מוסדות הלימוד והדיספלינות הן חדשות ולפעמים פרוצות ולכן אין אחידות ותקן קבוע . בשילוב בין הרפואה המשלימה והכללית ישנם לפעמים מאבקי אגו שמקשים את העבודה המשותפת ופוגעים בעיקר במטופלים. חסרונות ויתרונות משולבים : מגוון השיטות העצום הוא יתרון ומציע לכל מטופל את הדרך להעזר דרך תפישת עולמו והעדפותיו האישיות ומצד שני המרחב האדיר יוצר בלבול וכפילויות שללא יד מכוון ומזל זה סבך שקשה לצאת ממנו. יסלחו לי מטפלי הצמחים והסינים אך הרפואה המשלימה יחסית חדשה בשטח וככזו היא לא תמיד בוגרת ולפעמים הדבר ניכר בדרך של ניסוי, ברפואה הכללית הדבר מוכר והיו טעויות בסדר גודל קטסטרופלי אך בכל זאת הבסיס הוא איתן וידוע. כל אלו בנוסף למה שכתבו מעלי לדעתי יובילו את כולנו לשילוב בין שתי הרפואות לבריאות הכלל . בברכה דניאל

mic26

New member
הרפואה המשלימה חדשה???

חלק מהשיטות עתיקות, בנות אלפי שנים. הרפואה המודרנית היא, כשמה, מודרנית, חדשה. ואין כמוה לעשות עלינו נסיונות וטעיות.

למעלה