יתכנות הריון בכלבה

יתכנות הריון בכלבה

אני מניחה שקשה לענות על גב הפורום ובכל זאת :
לשכנים שלנו יש כלבת צ'יוואווה גזעית. בת 3 או 4. מעולם לא זווגה ומעולם לא המליטה.
לפני כחודשיים (לפני 665 יום, ליתר דיוק) היא זווגה עם כלב מאותו גזע ובאותו גודל. פעם אחת ויחידה.
חלפו 65 יום. הכלבה מתנהלת כרגיל. לא המליטה. העטינים נשארו באותו גודל. אבל יש 3 שינויים :
יש מעט מאד הפרשה שקופה, הכלבה הכפילה את משקלה (לדברי המשפחה. לא במדוייק - אבל הם מרימים אותה ויש להם אומדן) וכן הבטן שלה מאד שמנה.
העניין הוא שהבטן שמנה מהמרכז ולמעלה (לכיוון הרגליים הקדמיות) - זה לא אמור להיות מהמרכז ולכיוון הזנב לפחות, אם באמת היא בהריון?
כשהכלבה נשכבת על הגב - ממש רואים "הר" באמצע הבטן ושיפוליו לצדדים ועד הרגליים הקדמיות. מתחת לרגליים האחרויות זה נראה רגיל.
ניסיתי לשכנע אותם לגשת לוט' לבדוק לפחות - אבל הם אומרים שחבל על הכסף. אם היא בהריון - היא כבר תמליט כשיגיע הזמן ושאם היא לא - אז היא בטח סתם אכלה הרבה (אבל זה לא נראה שמן של אוכל. כי זה רק בבטן)..

השאלות שלי הן:
1. אני לא יודעת איך נראה הריון כלבה. יתכן שזה הריון או שזה חריג?
2. אם זה אכן הריון : עד איזה יום יש לחכות? (באנטרנט כתוב עד 74 יום - האמנם?).
3. אני יודעת שיש גזעים שמתקשים בהמלטה, כמו פקינז וכדומה. האם גם לצ'יוואווה עלולות להיות בעיות בהמלטה? (מצד הגזע שלה או הגודל שלה)?
הכלבה שוקלת להערכתי משהו כמו 1-2 קילו.

תודה.

לווטרינר!

כמובן שבפורום אי אפשר לדעת אם היא בהריון או סתם שמנה,
אבל אם חלילה היא בהריון (ואחרי 65 יום ללא המלטה) - הוא חלילה אם יש לה דלקת רחם (שיכולה להתבטא בבטן נפוחה) - היא במצב מסכן חיים!
בהחלט - גם צ'יוואוות נוטות לקשיים בהמלטה

ובקריאה מעמיקה יותר

* רק על סמך התיאור - פחות נשמע סביר שהיא בהריון (אם ההשמנה היא יותר קדימה והעטינים ללא שינוי בגודל).
מה שכן, אם היא שמנה צריך בהחלט לטפל גם בזה.

בעיקרון הריון של 65 יום הוא עוד בטווח ה"תקין" אבל כן הייתי לוקחת לבדיקה בגלל שהיא קטנה מאוד.

בכל מקרה לא תקין בעיניי שזיווג והמלטה לא נעשים בליווי וטרינרי (גם מעבר להיבט המוסרי של למה להרביע בכלל).
לפחות שתיקח אחריות ותביא את הכלבה לבדיקה!

ברור שהכי נכון ואמין זה לפנות לוט'

אבל הם בטוחים שהיא בהריון (כי היא השמינה עכשיו - בזמן שהיא לכאורא אמורה להיות בסוף ההריון - ולא במשך כל השנים שהיא אצלם).
הם אומרים שהם יחכו עד יום 74 (כי ככה כתוב באינטרנט) ואם היא לא תמליט עד אז - הם יקחו אותה לוט'.
בכל מקרה תמיד יש מישהו איתה בבית (האמא שם לא עובדת) והיא אמרה שאם היא תראה שהכלבה "נתקעת" היא כן תתקשר לוט'....
אני מעולם לא בחנתי כלבה בהריון מקרוב - ולכן זה היה נראה לי מוזר שהבטן שמנה מהאמצע למעלה. העטינים באותו גודל פיצקי - אבל נראה לי שאחד היה אדום יותר (יכול להיות?).

אני לא נכנסת ל"היבט המוסרי" זה לא עניני ולכל אחד המוסר שלו - גם אני חושבת שהם צריכים לקחת לוט'. לפחות כדי לראות אם היא בהריון ואם כן כמה גורים ואם הם חיים...משהו.
אבל המצב הכלכלי שלהם קשה עכשיו, ככה הם אמרו.

לכן השאלות שלי באמת מופנים למי שיודע ומבין בהריונות כלבים. האם הבטן אמורה להיות נפוחה ככה, האם זה בסדר לחכות עד 74 ואם צי'וואוות ממליטות "גרועות"..

מקפיצה

אשמח מאד לתשובה מקצועית עד כמה שאפשר.
אגב, האם יש כזה דבר "הריון מחוץ לרחם" בכלבים? ואם כן - האם זה היה מגיע לגיל הריון כזה בצורה תקינה?
דברתי איתה היום שוב. כמעט הצעתי לה לקחת את הכלבה לוט' על חשבוני - אבל למזלי התאפקתי בזמן....גם אני סקרנית. הכלבה בכל אופן מתפקדת ממש רגיל.

בהחלט מצב שמצריך בדיקת וטרינר

הי
הריון ממוצע אצל כלבות נמשך 63 ימים. רוב הכלבות קולעות יפה על הממוצע, בהפרש של יום לכאן או לשם
צ'יוואוואה זה גזע שנוטה לבעיות בהמלטה ממספר סיבות: ראש גדול יחסית, אגן קטן וצר ונטייה למספר גורים קטן
כשמדובר על בעיות בהמלטה - בעיקר שאת מתארת שיש קצת הפרשה - זה בהחלט יכול להיות מצב שמסכן את הכלבה (אפילו אם נניח בצד רגע את בריאות הגורים...)
לצערי - מי שיש לו בעיות כלכליות מוטב שלא יכניס את הכלבה שלו להריון. ליווי הריון זה דבר יקר גם אצל נשים וגם אצל כלבות וחתולות ומי שלא יכול לעמוד בזה כשיש חשש לסיבוכים - עדיף שלא יתחיל עם זה מראש...
בכל מקרה כרגע - לגשת בהקדם לוטרינר
בהצלחה
ארז

תודה רבה

הם קראו באנטרנט שהריון כלבה יכול להגיע ל- 72 יום ולכן הם עדיין מחכים.
אני יודעת שהם קצת לחוצים מהבחינה הכלכלית כרגע (אני מניחה שזו לפחות אחת הסבות שהם החליטו על זיווג הכלבה).
אני גם די בטוחה שאם הכלבה היתה מראה סימני מחלה או התאמצות וכאלה - הם כן היו פונים לוט'.
כרגע נראה להם שזה לא מספיק חשוב.

אני אדבר איתם שוב מחר (אם היא לא תמליט - בהנחה שהיא אכן בהריון) שניקח אותה לפחות להסתכלות - גם בלי U/S/ נראה אם יסכימו.
תודה.

למעלה