יתומות

יתומות

כשאני חושב על זה, אני חושב שאסור לסרב להצעה של יתומה. להיפך. יש מצווה גדולה לקחת יתומה. לי ב``ה יש אבא ואמא. אבל אני רוצה שהמוטו של בשידוכים יהיה שאני לא מסרב לשום הצעה של יתומה. אם הפרטים מתאימים אני הולך בודק ואז מחליט. וכשאני מספר את זה לאנשים הם אומרים לי. עזוב אל תיקח יתומה. אני יודע שהם יכולות להיות קצת בדיכי בגלל שאין להם אבא / אמא. אני לוקח את זה בחשבון. אני מאמין שאם אני יקח מישהי לכתחילה אפילו שהיא יתומה יש לי סיכוי להצליח איתה. כי הרי שורה תחתונה לא ההורים הם אלה שבונים את הקשר בין בני הזוג אלא הקשר של בני הזוג בעצמם. אז מעניין אותי לשמוע עוד צדדים למטבע...

אתה צודק

יש לי חברים יתומים ל``ע..ולא רואים ומרגישים א``ז בכלל עליהם! ולדעתי יש גם הבדל בין יתום ליתומה..יתומה צריכה יותר תמיכה..גם בנות רגילות עדיין צריכות גם אחרי החתונה את התמיכה מהבית..לא ככה?

באו מלאכי השרת

לפני רבש"ע ואמרו:"ראה ישמעאל,עתיד לעשות צרות רבות ורעות לבניך,אל תחייהו" אמר להם הקב"ה:"לכו ראו מה הוא עכשיו" באו ואמרו לו:"צדיק" אמר להם:"באשר הוא שם,אני דן אותו כרגע לפי מעשיו עכשיו" וישמעאל חי. כאשר אדם מגיע למעלה ישאל אותו הקב"ה: "מי אתה?" יענה האדם:"אני הסבא שלי הי'ה הרב..." וימשיך וישאל הקב"ה:"אבל,מי אתה?" ויען האדם:"אני אבא שלי הי'ה הרב..." וימשיך וישאל הקב"ה:"אבל,מי אתה????" מי אתה,לא מי סבא שלך או אבא שלך. הייחוס זה המעשים,האוםי,המצוות שלך!!! נכון שהתת מודע שלו הי'ה הסבא כך והאבא כך אבל מה עשית עם זה??? הלכת בדרכם או רק נשאת בגאווה לא מוצדקת את שמם??? צריך תמיד להסתכל מי הבנאדם עצמו האם יש לאדם נכונות ורצון להקים בית מתוך ההבנה של מהו הבית ואיך בונים אותו {ולא מתוך רצון לברוח ממשהו}. וזה שייך לכלל האנשים בלי שום קשר לסטטוס!!! וכבר כתבתי כאן פעם שאנשים שחוו טראומה כגון גירושין/אלמנות/יתמות... בדר"כ עוברים תהליך ארוך ומייגע של לימוד עצמי והיכרות מעמיקה עם האני הפנימי שלהם. המודעות לעצמם ולסובב,הרגישות היא מן הגבוהות שהכרתי אצל רוב רובם. דווקא ההתנסות ב´חיים האמתיים´ מרככת את האדם ומבהירה לו היטב מהן שאיפותיו,מטרותיו ומה עיקר וטפל. ואין לי ספק שחלק גדול מהיופי הזה צומח דווקא מתוך המוות והכאב. בעיני- אדם נמדד במהותו והתהליכים שעבר ועובר בחיים כדי להיות שלם עם עצמו ואלוקיו ולא משנה אם עבר דרך מדרגות הרבנות בעבר או איבד עצמו לדעת וחזר משהות ארוכה בהודו רבתי.

לא רק זאת. . . .

כל מי שעבר דבר קשה בחיים הוא תמיד ההיה יותר עמוק בוגר ומחוספס כלפי החיים לא מסתכל ברדידות המצויה אצל הרבה . . יותר רגיש ומבין .בדוק ומנוסה. .(נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד)

למעלה