יש!!!!!!!!!!!!!

שחר 33

New member
מצטער רקדן

אתה יודע ואני יודע, שמי ששולט, קובע את הכיוון הוועדות האלה. לא יעזור לך דבר, בשכונת תל- גיבורים מייד אחרי הבחירות, שלטונו של ביבי נתניהו, ביטל אותו- עובדה מבטון שאני אישית נפגעתי ממנה. ועדות השרים לא היו עושות מעשים שכאלה, בלי השראתו של ראש הממשלה. אני לא הבעיה שלהם, הרי מזמן לא נשענתי על קיצבאות ממשלתיות כתמיכה , כמו בוחרי הליכוד הקלאסיים , ועוד אתה עוד מדבר בערגה על מנחם בגין ז"ל, כמו רוב הליכודניקים. תתעורר יקירי, בגין מת מזמן, סילבן ואריק לא בדיוק דאגו לרווחה של העניים בתקופה שלהם... בדיוק ההפך, , אלו מספרים שניתנים להוכחה מדעית, אבל אתה איש ליכוד נכון ? מה זה משנים העובדות... תישאר ליכודניק, אני בטוח שהרגש מכריע אותך, ולא ההגיון. שלך, שחר 33

sahr12

New member
"אז למה לי פולטיקה עכשיו"

יום ג´ (5.11.02) ירשם בדפי ההיסטוריה של מדינת ישראל כיום נוסף, בו היציבות המעורערת של מדינת ישראל קיבלה מכה נוספת. הלילה קבע פגישה ראש הממשלה, אריאל שרון, עם נשיא המדינה, משה קצב, והודיע לו על כוונתו להקדים את הבחירות. במשך שעות הבוקר הוברר, כי התאריך שנבחר לקיום הבחירות יהיה בתחילת חודש פברואר. במקור, הבחירות לכנסת היו אמורות להתקיים בסוף שנת 2003, כך שמדובר בהקדמת בחירות ב-10 חודשים בלבד. בלבד? מאז רצח ראש הממשלה המנוח, יצחק רבין בשנת 1995, בכל שנתיים מתקיימות בחירות. הקונסטלציה הפוליטית בישראל אינה משתנה מאז ימי שמיר/פרס/רבין. ואולם, מה זה משנה - כל שנתיים מגיע אופורטוניסט חדש שטורף את הקלפים ושולח אותנו לקלפיות. אין צורך לחזור ולהדגיש מה העלויות של בחירות כלליות. יתרה מזאת, אין צורך להדגיש שוב מה חומרת המצב הכלכלי בישראל, יום אחד בלבד לאחר שנתבשרנו על נתוני העוני. אם כן, מה ישתנה? האם הפרסונות נישתנו? האם ניתן באמת להציג אלטרנטיבה? ממשלת האחדות לא נפלה באמת בגלל ההתנחלויות. את זה יודע כל ילד. במפלגת העבודה, אובדת הדרך, צץ מועמד חדש (עמרם מיצנע) שהחל לצבור תאוצה. חיים רמון לא נשאר חייב והחל, גם הוא, לנסות להשיג יש מאין וליצור אופוזיציה לשר הביטחון היוצא ויו"ר מפלגת העבודה, בנימין בן-אליעזר. בימים האחרונים נשמעים קולות במפלגת העבודה, שצריך להציג אלטרנטיבה. חיפשתי, ובאמת חייבת להיות אלטרנטיבה. חייבים לחזור לשולחן המו"מ עם הפלשתינים, לתת יותר כסף לשכבות החלשות, ובאמת - לעשות מהפכה בסדר העדיפויות בישראל. האמנם? אתמול התפוצץ מחבל מתאבד בקניון בכפר סבא. חדשות לבקרים נוחתות מרגמות וסוגים שונים ומשונים של רקטות על הישובים היהודים בחבל עזה, שלא לדבר על רקטות שנוחתות בשדרות. שר החוץ היוצא, שמעון פרס, היטיב להסביר את עמדת ישראל בפגישות עם מנהיגי מדינות העולם. אין ברירה, מדינת ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה המשך הטרור הפלשתיני. אם באמת יוחלפו שרון, בן-אליעזר ופרס, ברמון, מצנע וביילין - האם ישתנה המצב הביטחוני והטרור יפסק? אם יוחלף סילבן שלום, שר האוצר, במישהו אחר (ולא משנה זהות המחליף), האם ישתנה המצב הכלכלי? העולם נמצא כעת במיתון עמוק. בזמן מיתון עמוק אין לצפות שהמשק הישראלי ימשיך לצמוח כאילו לא קרה דבר. כמעט כל העולם המערבי ניצב כיום בפני עלייה חדה באבטלה, סכנות להתפרצות אינפלציונית, ירידה ברמת החיים וכו´. אם רק תיתנו לרמון/מצנע/נתניהו או כל אדם אחר את המושכות, הוא יוביל חזרה את ישראל לצמיחה ולשגשוג? כאילו באמת לא משנה המיתון בארה"ב ובאירופה, אך משנה מי הוא ראש ממשלת ישראל. אין ספק. מדינת ישראל מצויה היום במשבר עמוק, הן כלכלי והן ביטחוני. בימים כאלה חייבים לשמור על יציבות ולשדר לעולם ולציבור הישראלי, שנכון שכרגע, כל עוד העולם כולו מצוי במשבר כלכלי ובעולם נשמעים תופי המלחמה (ראה ערך רוסיה-צ´צניה, ארה"ב/ בריטניה- עירק ועוד) אין לצפות לניסים ונפלאות. אבל חייבים לייצב את המצב בישראל. להימנע מהוצאות מיותרות, לשנס מותניים ולנסות לגבש חזית למלחמה בטרור ומציאת פרטנר לשיחות, כדי לנסות ולמצוא פתרון לסכסוך הערבי-ישראלי. אין מקום להקדים את הבחירות. מדינת ישראל אינה ערוכה כעת להוצאות גדולות על בחירות מקדימות במרכזי המפלגות ולאחריהן לבחירות כלליות. נחוצה ממשלת אחדות. גם אם מדובר בשנה נוספת אחת בלבד. הן חברות דירוג האשראי הבינלאומיות, הן אוייבי ישראל, והן שותפותיה ואזרחיה, חייבים לקבל את התחושה שלקראת מתקפה אמריקנית על עירק (שתגרור ככל הנראה את ישראל למערכה), כל עוד הטרור משתולל, וכל עוד המצב הכלכלי ירוד, החזית הישראלית היא אחידה. כל סיסמת בחירות, טובה ככל שתהיה, אינה יכולה לשנות את המציאות. ולאן תוליכו את הבושה, פוליטקאי ומדינאי ישראל? הבושה לא מפני עמי העולם אלא מפני הקשישים, המובטלים, נפגעי הטרור ושאר יהודי העולם ואזרחי ישראל. איך תוכלו להביט בפנינו ולהגיד שעשיתם הכל כדי לייצב את המצב הכלכלי, הביטחוני והפוליטי? כתבה מעיתון. כן שחר..אתה צודק...תזכיר לי פעם להסביר לך איך בנוייה המערכת הכלכלית ואיך פואד ידאג לי ולך...כמו שהוא דאג לבן שלו...ואיך מצנע ממש בערב של זכייתו בראשות הממשלה...יחתם השלום...ושבו בנים לגבולם..ותיירים יעלו את ירושלים על ראש שמחתם..ובייגה יחלק לעניים,ולחד הוריות,ולקשישים איש איש לפי צרכם...וכל הנאיבים והתמימים או סתם מתעבים פוליטית יפקחו את עינם..ויראו ממול את אותו העשן...ואז בבוקרו של ה29 לחודש ינואר..יתעורר שחר לרעש המטבעות הנופלות בפתח ביתו...המוני פלשתינאים שוחרי שלום ובטחון יריעו בכפיים...הנה הגיע מלך המשיח! ולא ישא גוי אל גוי עוד חרב.. ונשב תחת גפנו של שחר ותחת תאנתו..עד קץ הימים.. ונשחק שש-בש במקום למילואים בשטחים... ונפרוט שטרות של 200 אצל חברינו מההסדרים הקיבוציים.. ואימרו אמן!!

שחר.....אני רואה שאתה לא מגיב אבל

עכשיו באמת שהצלחת לעצבן אותי.... אני בעברי הייתי מבוחרי הליכוד... אז מה לעשות...גם אני דפוקה..אה...זה משאתהה אומר?. תסביר לי רק את המשפט הבא שלך: אני לא הבעיה שלהם, הרי מזמן לא נשענתי על קיצבאות ממשלתיות כתמיכה , כמו בוחרי הליכוד הקלאסיים שחר....אני פשוט לא מאמינה עליך ועל מה שיוצא מפיך

שחר 33

New member
מה חדש לך ?

הימניים+ הדתיים לצערי הרב כבר שנים מרכיבים את הרוב המכריע של המובטלים ומקבלי הקצבאות למינהם, שהליכוד מכרסם בהם בלי סוף באופן שיטתי. אלו הבוחרים שלו, שנפגעים ממדיניותו הכי הרבה. מה עיצבן אותך בזה ? גם אני בנערותי, מזרחי יליד השכונות, הייתי בטוח שהליכוד זה אחלה לעניים, עד שלמדתי את העובדות, עם תודעה פוליטית שהפכה את הנתונים. שלך, שחר 33

שחר...

רגע...בתור ליכודניקית אני צריכה להבין מדברייך שאני משתייכת לאספסוף...<פירוש...אנשים חסרי תרבות> שאני משתייכת למזוכיסטים... שאני משתייכת לשכבות המצוקה... שאני משתייכת לעניים העצבניים... שאני נשענת על קצבאות ממשלתיות כתמיכה... ויש עוד.... אבל תקן אותי אם אני טועה...

שחר 33

New member
למה את לוקחת את זה אישית ?

אני מדבר על תופעה באופן כללי, שמגובה בכל נתון סטיסטי של תוצאות בחירות וסקרים. כן, העניים ברובם מצביעי ליכוד. כן, מקבלי הקצבאות והמובטלים, ברובם מצביעי ליכוד. כן, משכילים פחות , ברובם מצביעי ליכוד. שאני אתן לך עוד שכוות שמצביעים ברובם למנהיגי הליכוד בפתק "ראש הממשלה" ? דתיים, מתנחלים, תושבי שכונות, תושבי הפרפריה ועיירות הפיתוח, מזרחיים, מה חדש לך ? לא אני המצאתי את זה ? זאת המציאות שלי ושלך, אני ממליץ לא לקחת את הדברים אישית. כמו שמצביע פלוני למפלגת העבודה, הוא לא בהכרך, קיבוצניק, או בן תנועת המושבים, או אשכנזי בעל תואר אקדמי... כך לא בטוח שאת שייכת לאיזה שהוא נתון דמוגרפי שהזכרתי... אבל אם את מצביעה ליכוד, את מצביעה במקרה, או לא, לאותה מפלגה שגם השווכות האלה מצביעות בשיתטיות אליה. וכל מה שאמרתי, זה שדפוס ההצבעה העיוור הזה פגעה בשכוות האלה הכי הרבה מכולם. עצוב ! שלך, שחר 33

שחר יקירי תזכיר לי מי הביא את

ראש הטרור והמרצחים לפה מטוניס...? ומי בישל את כל הדייסה שבסוף התפוצצה על איזה בית ריק בראמללה? ולמה כל האספסוף המשועממם ומקרצף רצפות שחיי בעיירות הפיתוח וומובטל,מוחה כפיים. כל זה עקב התנחלותו של המאנייק מטוניס כל השרשרת הזו... לך תעשה איתו שלום והכל יבוא על מקומו כמו לפני אוסלו.

בת ה י ם

New member
ימין ושמאל.....רק חול וחול

כולם הבטיחו מעטים היו העושים אני חושבת שהפעם רצוי לתת הזדמנות ל ש י נ ו י !!!

sahr12

New member
הנה שחר...מתנה בשבילך..לא מזמן..

קווי היסוד של הממשלה בראשות אהוד ברק 1. כללי 1.1. היעדים המרכזיים של הממשלה הם: בטחון לאומי ובטחון אישי תוך מאבק נחרץ בטרור, סיום הסכסוך הישראלי-ערבי תוך השגת שלום אמת; מניעת מלחמה ושפיכות דמים; מאבק באבטלה וטיפוח צמיחה יציבה היוצרת תעסוקה; צמצום הפערים החברתיים; עידוד העלייה וקליטתה מתוך שילוב ושותפות; יצירת תנאי חיים וסביבה שיתנו תחושת יעוד ותקוה ויעודדו עליה לארץ; ביצור הדמוקרטיה, שלטון החוק, מורשת ישראל, וזכויות האדם תוך כבוד לבתי המשפט; הבטחת שוויון הזדמנויות לכל; הצבת החינוך בראש סדר העדיפויות תוך דאגה לחינוך הדור הצעיר מגן הילדים ועד לאוניברסיטה; מאבק באלימות ובתאונות הדרכים. 1.2. ממשלת ישראל תפעל לשים קץ לסכסוך הישראלי-ערבי בדרכי שלום מתוך עמידה על בטחונה הלאומי של ישראל, חוסנה והתפתחותה. הממשלה תחתור לבסס את השלום על כבוד הדדי, תוך הבטחת האינטרסים החיוניים והבטחוניים של המדינה והקניית בטחון אישי לכל אזרחיה. 1.3. הממשלה תעשה למען אחדות העם תוך קירוב לבבות בין כל אזרחי המדינה, טיפוח הסובלנות, המתינות והכבוד לזולת, ולמען איחוי הקרעים בעם ומתן תקוה לעתיד טוב יותר לכלל אזרחי המדינה, ערבים כיהודים, חילונים כדתיים. 1.4. הממשלה תשקוד להבטיח שישראל תמשיך להיות מדינה יהודית דמוקרטית, וציונית, בה מתקיים שוויון זכויות לכל אזרחיה ומעודדת עלייה. 1.5. הממשלה תשתית את מדיניותה על עקרונות השוויון, הצדק והאחווה ויישומם לגבי כל המגזרים, העדות והקבוצות בחברה הישראלית. 1.6. הממשלה תחתור לביצור ערכי היסוד של הדמוקרטיה וערכי היהדות, שלטון החוק והשוויון בפני החוק, בהתבסס על צדק חברתי, זכויות האדם והאזרח, ערכי היהדות, שוויון, אחווה וחירות. הממשלה תחזק את מערכות המשפט ותבסס את הכבוד לחוק ולמשפט ברוח ערכי הדמוקרטיה ומסורת ישראל. 1.7. הממשלה תשקוד על פיתוח המשק על פי עקרונות של כלכלה חופשית ומאוזנת, במגמה להגדיל את המשאבים העומדים לרשות המדינה וזאת מתוך שכנוע עמוק כי שגשוגה של המדינה והתפתחותה הם מרכיבים מרכזיים בעוצמתה. הממשלה תראה את צמצום הפערים ואת יישום עקרונות הצדק החברתי כמרכיב חיוני במדיניותה הכלכלית וממילא בחוסנה של מדינת ישראל. 1.8. הממשלה תפעל לטפח צמיחה יציבה תוך השתלבות בכלכלה העולמית, לשפר את רמת החיים, ולקדם את המדע, הטכנולוגיה והתעשייה. הממשלה תעשה כן תוך מתן הזדמנות שווה לכל אזרחיה להשתתף מתוך אחריות בעשייה הלאומית. 1.9. הממשלה תפעל לקידום שכבות רחבות בעם, לצמצום הפערים ולהעלאת רמת החיים של השכבות החלשות להפעלת מדיניות של קידום ערי הפיתוח ולפיתוחן, ולשיקומן של שכונות מצוקה. 1.10. הממשלה תפעל לשיפור של ממש בתחום בריאות הציבור, התעסוקה ותנאי הדיור ותדאג לקשישים, לגימלאים, לנכים, למשפחות ברוכות ילדים וחד-הוריות ולאנשים המצויים במצוקה כלכלית וחברתית. 1.11. הממשלה תכבד את צביונה היהודי של המדינה ומורשת ישראל וכן את הדת והמסורת של בני כל הדתות במדינה. 1.12. בקביעת מדיניותה תפעל הממשלה לשמירת כבודו של כל אדם בחברה, את רווחתו, בטחונו ואיכות חייו. 1.13. הממשלה תפעל לשוויון בין המינים בחברה ותיצור תנאים שיסייעו לנשים להתקדם במערכות ההשכלה, השלטון, העבודה והכלכלה. הממשלה גם תיאבק במכת האלימות נגד נשים ואלימות בתוך המשפחה. 1.14. הממשלה תטפח מפעלי תרבות ואמנות ותעודד יוצרים במגמה ליצור אקלים של יצירה ופיתוח כשרונות ולהביא לעדנה לתרבות בישראל. 1.15. הממשלה תחזק את הקשרים שבין ישראל ליהודים בתפוצות, תוך דיאלוג מתמיד, ותמצא דרכים לחזק את זהותם היהודית ולסייע למאבקם בהתבוללות. הממשלה תיאבק יחד עם יהדות העולם נגד תופעות של אנטישמיות וגזענות. 1.16. הממשלה תקיים את ההסכמים הבינלאומיים של ישראל. 1.17. הממשלה תפעל לתכנון אסטרטגי לטווח ארוך במגמה לקדם את ישראל כמדינה מודרנית המנוהלת באופן יעיל וצודק וצועדת בבטחון ובשלום לשנות האלפיים, בתקוה לעתיד טוב יותר. 2. השלום, הביטחון ויחסי החוץ של ישראל 2.1. הממשלה רואה בשלום ערך יסוד בחיי העם בישראל, השואב את מקורותיו מחזון הנביאים כפי שבא לידי ביטוי במגילת העצמאות ובכמיהתו המתמשכת של העם בישראל לשלום ולבטחון. הממשלה מאמינה כי ניתן לשים קץ למעגל שפיכות הדמים באזורנו. עשיית השלום מבוססת על עוצמתו של צה"ל ועוצמתה הכוללת של ישראל, על כושר ההרתעה של המדינה ועל רצונה להביא ליציבות במזרח התיכון שתאפשר להפנות משאבים לפיתוח כלכלי וחברתי. 2.2. השלום הוא מרכיב בתפיסת הבטחון הלאומי ויחסי החוץ של ישראל. ההסדרים והסכמי השלום שהממשלה תהיה צד להם יתבססו על שמירת האינטרסים הבטחוניים והלאומיים של ישראל, והם יישענו על תמיכה רחבה של העם בישראל. 2.3. הממשלה תבסס את עוצמתו של צה"ל ככוח המגן וההרתעה של ישראל. 2.4. הממשלה תילחם מלחמת חורמה בארגוני הטרור, יוזמיו ומבצעיו, ותבטיח את הביטחון האישי של כל תושבי ישראל. 2.5. כחלק ממדיניותה להבאת שלום וביסוסו במזרח התיכון תפעל הממשלה לפיתוח מערכות לשיתוף פעולה מדיני, כלכלי, מדעי ותרבותי בין עמי האיזור. 2.6. הממשלה תעשה לזירוז המשא ומתן עם הפלסטינים על בסיס התהליך הקיים לשם סיום הסכסוך בהסדר קבע תוך הבטחת בטחון ישראל והאינטרסים החיוניים שלה. הסדר הקבע עם הפלסטינים יובא לאישור במשאל-עם. 2.7. הממשלה תכבד ותבצע את ההסכמים שישראל חתמה עם הפלסטינים ובד בבד תעמוד על כך שגם הרשות הפלסטינית תכבד ותבצע הסכמים אלה. 2.8. הממשלה תחדש את המשא ומתן עם סוריה במגמה להגיע להסכם שלום עמה; שלום מלא, שיבצר את בטחון ישראל, שיושתת על החלטות מועצת הבטחון 242 ו-338 וקיום מערכת יחסים נורמלית בין שתי מדינות שכנות החיות זו לצד זו במצב של שלום. הסכם השלום עם סוריה יובא לאישור במשאל-עם. 2.9. הממשלה תפעל במגמה להוציא את צה"ל מלבנון תוך הבטחת שלומם ובטחונם של תושבי הצפון ובשאיפה להגיע להסכם שלום עם לבנון. 2.10. הממשלה רואה במצריים, בירדן וברשות הפלסטינית שותפות חשובות במאמץ לכינון השלום באזורנו והיא תקיים עם כל אחת מהן דו-שיח מדיני מתמיד. כן תעשה לקידום ההבנה והידידות ולפיתוח הכלכלה, המסחר והתיירות בין העם בישראל לבין העמים המצרי, הירדני והפלסטיני. 2.11. הממשלה תקיים דו-שיח מתמיד עם ארצות הברית באשר לעמדותיה של זו בקשר להסדרי הקבע. הדו-שיח יתייחס גם לסיוע מדיני, כלכלי ובטחוני אמריקאי לישראל. הממשלה תשקוד על העמקת יחסי הידידות המיוחדים השוררים בין ארצות הברית לבין ישראל, ועל המשך שיתוף פעולה אסטרטגי עמה וטיפוחו. 2.12. הממשלה תדאג לחיזוק הקשרים עם האיחוד האירופי והמדינות החברות בו ולהידוקם. כמו-כן תפעל הממשלה לחיזוק הקשרים עם רוסיה, מדינות חבר העמים וסין, ועם הקהילייה הבין-לאומית בכלל. 2.13. הממשלה תעשה כל שביכולתה להביא לשחרורם של השבויים והנעדרים ולהחזרתם ארצה. 3. ירושלים 3.1. ירושלים השלמה, בירת ישראל לנצח, תשאר מאוחדת ושלמה בריבונות ישראל. 3.2. לבני כל הדתות תובטח גישה חופשית למקומות הקדושים ויובטח חופש הפולחן. 3.3. הממשלה תשקוד על פיתוחה ושגשוגה של ירושלים ועל המשך הבנייה בה לרווחת כל תושביה. 4. התיישבות 4.1. הממשלה רואה בהתיישבות, על כל צורותיה, מפעל בעל ערך חברתי ולאומי ותפעל לשיפור יכולתה של ההתיישבות להתמודד עם הקשיים והאתגרים הניצבים בפניה. 4.2. עד לקביעת מעמדם של הישובים היהודיים ביש"ע במסגרת הסדר הקבע, לא יוקמו התנחלויות חדשות ולא ייפגעו התנחלויות קיימות. 4.3. הממשלה תדאג להבטיח את בטחון התושבים היהודיים ביש"ע ותפעל לספק להם שירותים ממלכתיים ומוניציפליים שוטפים שווים לאלו של הישובים בישראל. הממשלה תיתן מענה ותדאג לצרכים השוטפים של ההתפתחות בישובים הקיימים. אמות המידה הסוציו-אקונומיות יחולו על הישובים בכל מקום באופן שוויוני. 5. חוקה, משפט, ממשל ושלטון מקומי 5.1. הממשלה תפעל להבטחת צדק חברתי, שוויון, כבוד האדם וחירותו, טוהר המידות, מינהל תקין, טיפוח יחסי כבוד הדדי בין אדם לחברו, ביצור המשטר הדמוקרטי במדינה, שימור המורשת היהודית ולהנחלת ההכרה בחשיבות שלטון החוק וזכויות האדם. שנייה רגע....>>>>>>>>זה ממשיך..

sahr12

New member
בא שחר הכאב ממשיך...>>>>>>>>

. הממשלה תפעל בכנסת ה-15 להשלמת חוקי היסוד ולגיבושם לחוקת המדינה. בחוקה ובחוקי היסוד יובטחו איזונים בין ערכים חיוניים לכל חלקי החברה בישראל, ביניהם זכויות האדם והגנה על ערכיה של מדינת ישראל כמדינה יהודית-דמוקרטית. כינון החוקה ייעשה תוך מאמץ לגבש הסכמה לאומית רחבה. . הממשלה תפעל לחיזוק מעמדם של הכנסת ושל בתי המשפט ובתי הדין, ביקורת המדינה ורשויות אכיפת החוק, תוך שמירה קפדנית על עקרון הפרדת הרשויות. הממשלה תפעל לשפר את השירות הציבורי ולערוך בו רפורמה. 5.4. הממשלה תילחם בפשע ובאלימות לרבות אלימות בקרב הנוער, אלימות נגד נשים וחסרי ישע בדרכי חינוך, הרתעה ושיקום. 5.5. הממשלה תפעל לחיזוק מערכת השיפוט, ליישום רפורמה בבתי-המשפט, לשיפור השירות לבעלי הדין ולקיצור זמן ההמתנה למשפטים. 5.6. הממשלה תנהיג קריטריונים קבועים, ברורים, גלויים ושווים לחלוקת המענקים של משרדי הממשלה השונים ותקפיד על יישומם. 6. שינוי סדר העדיפויות הלאומי 6.1. הממשלה תקבע את סדר העדיפויות בהקצאת המשאבים העומדים לרשותה. העדיפות תינתן בראש ובראשונה לחינוך. עדיפות תינתן גם לבריאות, למאבק באבטלה ובעוני, ליצירת מקומות עבודה, לקליטת העלייה, לפיתוח התשתיות החיוניות לצמיחה הכלכלית ולאיכות חייו של האזרח, לחיזוק ההתיישבות, למאבק בתאונות הדרכים, לעידוד המחקר ולפיתוח טכנולוגיה מתקדמת. 6.2. הממשלה תבחן מחדש את אזורי וישובי העדיפות הלאומית. בכפוף לכך יהיה לישובים היהודיים ביש"ע מעמד שווה לזה של הישובים בישראל, ללא העדפה, למעט העדפה בנושאים הנובעים מצורכי הבטחון. 6.3. חלוקת המשאבים הממלכתיים תעשה אך ורק על פי קריטריונים המבוססים על שיקולים ענייניים, על פי יעדי המדינה וצרכי אזרחיה ולא על פי מפתח מפלגתי. 7. כלכלה וחברה 7.1. הממשלה תפעל במדיניותה לבנות מדינת רווחה וחברה צודקת, בעלת רגישות לצורכי הפרט; היא תעמיד במרכז מדיניותה את הדאגה לאזרח ואת המאבק באבטלה ובעוני. הממשלה תנקוט במדיניות כוללת לצמצום הפערים החברתיים ולהקטנת ממדי העוני. 7.2. הממשלה תפעל לשיפור רמת החיים ואיכות החיים של הפרט והכלל. הממשלה תשקיע בשיפור מצבם הכלכלי של תושבי עיירות הפיתוח, שכונות ואזורי מצוקה. היא תפעל במאמץ להיטיב את החינוך, התעסוקה ואיכות החיים של כולם. 7.3. על פי התפיסה של משק חופשי ומאוזן, תפעל הממשלה להגדיל את התחרות במשק תוך הגבלת המונופולים הסרת חסמים והקטנת הריכוזיות במשק, ולהשתלבות בכלכלה העולמית. 7.4. הממשלה תדאג להאצת השיפור של מערכות התשתית של משק המים, לפיתוח החקלאות במדינה, להבטחת מכסות מים סבירות לחקלאים ולהגדלת היצוא החקלאי. הממשלה תפעל לפיתוח תעסוקות חילופיות למושבים. 7.5. הממשלה תפעיל מדיניות תקציבית שתאפשר הקטנה הדרגתית של נטל המס ותביא לצמיחה כלכלית הדרגתית וקבועה לאורך זמן, על מנת לאפשר צמצום הגירעון התקציבי. 7.6. כדי לתת תמריץ לעבודה ולצמיחה תכין הממשלה רפורמה במערכת המיסוי במגמה להקטין את שיעורו של המס בעיקר למעמדות-הביניים ולהרחיב את בסיסו. הממשלה תעמיק את גביית המס ותדאג לחלוקה צודקת של נטל המיסים. 7.7. הממשלה תקדם את ההפרטה של מערכות עסקיות שבבעלות המדינה תוך הידברות עם העובדים, ובמידת האפשר תוך מתן הזדמנות לעובדים לרכוש מניות במערכות הנמכרות. בכל הפרטה תהיה הדברות עם ועד העובדים של המערכת, המפעל או התאגיד במגמה לכבד את ההסכם הקיבוצי שנחתם עם העובדים. 7.8. הממשלה תפעל ליישם את חוק הדיור הציבורי בהתחשב במגבלות התקציב. כן תפעל הממשלה באופן שלמשפחות ברוכות ילדים, לזוגות צעירים, לעולים חדשים, לחיילים משוחררים ולתושבי שכונות מצוקה יתאפשר לרכוש או לשכור דירה במחירים ובתנאים סבירים, תוך הסתייעות במשכנתא. הממשלה תעשה להבטיח פתרונות דיור לנזקקים, לרבות דיור ציבורי. 7.9. הממשלה תפעל לשיפור מצבם של הגימלאים והקשישים בחברה, ותבחן הסדרים נוספים בתחום הפנסיוני, בין אם בחקיקה או בדרך אחרת, כדי למנוע מאזרחים בגיל הזהב להיקלע לקשיי תפקוד ולמעגל העוני. הממשלה מאשרת את מחוייבותה לקרנות הפנסיה הוותיקות על פי החלטתה ממרס 1995. 7.10. הממשלה תדאג במיוחד לאוכלוסיות מיוחדות: נכים, מוגבלים, משפחות חד-הוריות, ילדים חריגים ועוד. 7.11. הממשלה תפתח את ענף התיירות לקראת שנת 2000 ושנות האלפיים ותגדיל באופן משמעותי את היקף תיירות הפנים והחוץ ואת האתרים ותשתית התיירות. 7.12. הממשלה תמנה ועדה לבחינת בעיות העובדים הזרים בישראל כדי למצוא פתרון לכשל המוסרי ולמפגע החברתי-כלכלי שבאופן העסקתם. 7.13. הממשלה תמנה ועדה לבדיקת זכויות העובדים המועסקים באמצעות חברות כוח אדם. הוועדה תבדוק גם את תחולת הסכמי העבודה הקיבוציים על כל העובדים במקום העבודה, ללא אפלייה באשר ללאום, למין ולדרך בה נקלט העובד במקום עבודתו. 8. עלייה וקליטה 8.1. הממשלה תפעל לעידוד העלייה ולקליטתה. השתלבות העלייה בחברה הישראלית תעשה אך ורק תוך שיתוף פעולה ודיאלוג עם העולים. הממשלה תפעל להשתלבות מהירה של העולים החדשים בישראל ללא פטרונות, תוך רגישות והבנה למצוקותיהם. מדיניות קליטת העלייה תשים דגש על מניעת אפלייה, הטלת סטיגמות וניכור. היא תטפח גאווה על כך שהחברה הישראלית מתחזקת ויוצאת נשכרת מתרומתם של העולים לכלכלה, למדע ולתרבות של ישראל. 8.2. הממשלה תייחד מאמץ מיוחד לעלייתם ולקליטתם של עולים מארצות מצוקה. 8.3. הממשלה תדאג לכך שכל עולה יוכל ללמוד עברית מהגיל הרך ועד לשיבה טובה. המדינה תסייע לעולים בהכשרה, בהסבה מקצועית ובתעסוקה. 8.4. הממשלה תפעל לשילוב אנשי המדע והאקדמאים שבין העולים במשק הישראלי, במגזר התעשייתי-עסקי, במוסדות ההשכלה הגבוהה והמחקר. 8.5. הממשלה תכבד את השוני התרבותי של כל קבוצה ותנסה לחזק את המשותף ביניהן. היא תיישם את עקרון רב-התרבותיות ותפעל לפתיחת ערוצי תקשורת ברוח זו מתוקף היותנו עם אחד. 8.6. הממשלה תחתור להפסקת האפלייה ברמות השכר לעבודה זהה בין עולים לבין ותיקים בכל התחומים. 8.7. הממשלה תפעל להפשרת קרקעות ציבוריות על מנת להוריד את עלויות הבנייה ולאפשר דיור במחיר סביר, אם לצורך קנייה ואם לצורך שכירה לתקופה ארוכה, תוך שמירה על זכויות השוכר. 8.8. הממשלה תפעל לשילוב העולים בתכניות החינוך, במערכות החינוך וברפורמות בחינוך, תוך ניצול הפוטנציאל התרבותי והמדעי של העלייה לטובת כלל מערכת החינוך. אחחחחחחחח...כואב לייייייייי..בא ממשיכים..>>>>>>>>>>>>

sahr12

New member
הנה תיכף הסיוט נגמר..בא>>>>>

. הממשלה תדאג במיוחד לקבוצות טעונות עזרה בקרב העולים כגון: קשישים, משפחות חד-הוריות, נכים וחולים. 8.10. הממשלה תיזום חקיקה שתבטיח את זכויותיו וחובותיו של העולה החדש בישראל. 8.11. הממשלה תפעל לחקיקת חוק הווטרנים, הקובע את ה-9 במאי כיום ציון היסטורי מיוחד ומעניק הטבות וסיוע לוותיקי מלחמת העולם השניה החיים עמנו. 8.12. הממשלה תפעל לשילוב עולים חדשים בשירות הממלכתי והציבורי בכל הרמות. 8.13. הממשלה והסוכנות היהודית יהדקו את היחסים ביניהם ויפעלו במשותף לעידוד העלייה ולשיפור הקליטה ולחיזוק החינוך היהודי - ציוני בתפוצות. במקביל תבחן הממשלה את מכלול יחסיה עם הסוכנות היהודית. 9. חינוך 9.1. הממשלה תעמיד את החינוך בראש סדר העדיפויות הלאומי ותראה בהשקעה בתשתית האנושית מנוף עיקרי לצמיחה כלכלית וחברתית, ובטווח הארוך - להוצאת קבוצות של אזרחים ממעגל העוני והמצוקה. 9.2. הממשלה תפעל בהדרגה להבטיח שוויון הזדמנויות בחינוך לכל, חינוך חובה לגילאי 3‎-5; להארכה הדרגתית של יום הלימודים בבתי הספר; להעלאת מספר הזכאים לתעודות בגרות; לפיתוח מערכת החינוך המיוחד; להרחבת מערכת ההשכלה הגבוהה ולהבטחת חינוך גבוה, ולהפחתה מודרגת של שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה ולמתן הלוואות לסטודנטים, הכל בכפוף למגבלות התקציב. 9.3. הממשלה תיתן תמריצים לקידום מערכת החינוך בישובי עדיפות לאומית ובשכונות שיקום ורווחה. כן תיתן הממשלה תמריצים ומענקים שיעודדו את משוחררי צה"ל ללמוד ולהישאר בארץ. 9.4. הממשלה תפעל להעמקת החינוך לדמוקרטיה, לרגישות חברתית ולכיבוד החוק והמשפט במדינה וכן תפעל במסגרת החינוך בבתי ספר יהודיים להעמקת החינוך לציונות, ליהדות ולהכרת מורשת ישראל. 9.5. הממשלה תדאג כי במערכת החינוך היהודית יילמדו, בין השאר, ערכי הנצח של העם היהודי ובהם תורת ישראל, אהבת ישראל, כבוד האדם הנברא בצלם ואהבת המולדת, היסטוריה של עם ישראל והרעיון הציוני, וכן הערכים האוניברסליים וההומניסטיים של כבוד האדם וחירותו. 9.6. הממשלה תעשה לשיפור הכשרתם ומעמדם ותנאי עבודתם של המורה ואיש המחקר. 9.7. הממשלה תפתח חינוך מדעי וטכנולוגי שיעצב דור חדש של מדענים, חוקרים ומורים שיאפשר לישראל להשתלב בצמרת המחקר והתעשייה בתחומי המדע והטכנולוגיה. 9.8. הממשלה תדאג לחינוך ילדים ממשפחות מצוקה במסגרת מערכות החינוך הממלכתיות. 9.9. הממשלה תתמוך במפעלי תרבות, אמנות, ספרות, תאטרון, מוזיקה, מחול, קולנוע, מוזיאונים וספריות במגמה ליצור אקלים של יצירה ופיתוח כשרונות ופריחה לתרבות הישראלית, על פי אמות מידה ענייניות, שוויוניות ופומביות. כמו כן תמשיך הממשלה בקידום הספורט בישראל על ענפיו השונים. 9.10. יושם דגש על הבטיחות ותיקון ליקויי בטיחות במוסדות החינוך. 10. דת 10.1. הממשלה מכירה בצורך לעצב פתרון ראוי ליחסי דת ומדינה תוך דיאלוג וכינון אמנה בין דתיים לחילוניים, שתושתת על הסכמה המבוססת על סובלנות הדדית וקירוב לבבות בין חלקי העם. 10.2. הממשלה תפעל לחוקק בכנסת בהתאם לפסיקת בג"צ, את נושא הגיוס והפטור מגיוס מצה"ל של בני הישיבות, תוך הידברות מראש וחתירה להבנה עם כל הנוגעים בדבר. 10.3. הממשלה תבטיח את צרכי הדת לכל בני העדות והדתות בישראל ללא השפעת זיקות פוליטיות, אלא לפי עקרונות השוויון, הסבירות והתקינות. 10.4. הממשלה תדאג לחיזוק מעמדה של הרבנות הראשית. 10.5. הממשלה תדאג לשמור על המקומות הקדושים לכל הדתות ותפעל להסדרת אפשרות לתפילת יהודים במקומות המקודשים להם, ולהבטחת אפשרות תפילה לבני כל הדתות במקומות המקודשים להם, בהתחשב בביטחון הפנים ובסדר הציבורי. 10.6. ישופרו שירותי הדת במדינה. 11. שוויון בין המינים 11.1. הממשלה תנהל מדיניות שתביא לשוויון בין המינים. 11.2. הממשלה תבחן את השכר ואת הקידום של נשים בשירות הציבורי ותפעל להביא לשוויון הזדמנויות, בשכר ובקידום בין גברים לנשים. 11.3. הממשלה תבחן עריכת שינויים מבניים במשק שיאפשרו להורים לילדים צעירים להמשיך בעבודתם: שעות עבודה גמישות, יום לימודים ארוך, מעונות יום לגיל הרך, תמיכה והדרכה להורים עובדים. 11.4. הממשלה תפעל להכיר בהוצאות הכרוכות בטיפול בילדים כאשר שני בני הזוג עובדים, ותפעל להגביר את הכדאיות הכלכלית של יציאת הורים לילדים צעירים לעבודה. 11.5. הממשלה תיאבק באלימות נגד נשים. 12. מעמד ערביי ישראל 12.1. הממשלה תדאג לשוויון זכויות מלא לכל אזרחי ישראל הערבים, הבדואים, הדרוזים, הצ´רקסים ולכל אזרח אחר. היא תפעל למען שוויון בחינוך, בתעסוקה, בדיור ובתשתיות ולתיקון עיוותי העבר בהקצאת משאבים ובמתן שירותים ציבוריים. 12.2. הממשלה תפעל לשיפור מצבן של הרשויות הערביות, ליצירת מקומות עבודה, תוך תיעוש, בישובים הערבים והדרוזים ותוך סגירה הדרגתית של פערים בין האוכלוסיות במדינה, בכל הקשור לתשתית כלכלית וחברתית. 12.3. הממשלה תפעל לשיפור מערכת החינוך במגזרים הערבי והבדואי, הדרוזי והצ´רקסי, כמו במגזר היהודי. היא תפעל לקידום התרבות הערבית והדרוזית ברוח המורשת של עדות אלו. 12.4. הממשלה תפעל למען יצירת תשתית כלכלית וחברתית בישובים הערבים והבדואים, הדרוזים והצ´רקסים, השווה באיכותה לזו המצוייה בישובים יהודיים. 12.5. הממשלה תקדם הסדרים לישובם של הבדואים בנגב שיתבססו על פתרון משולב של ישובם והסדרת בעיית הקרקעות. 12.6. הממשלה תפעל ליצירת מקומות עבודה לבני המגזר הערבי בשירות הממלכתי והציבורי ברמות הגבוהות ביותר. היא תקצה תקנים נוספים לשילוב אקדמאים ערבים במוסדות ממלכתיים וציבוריים. 12.7. הממשלה תפעל לגיבוש פתרונות לבעיות מטרידות כמו בעיות ההכרה בישובים ערבים לא מוכרים, הפקעת קרקעות לצורכי ציבור, בעיות הבדואים בנגב, אישור מזורז של תכניות מיתאר, הגדרת שטחי שיפוט שבמחלוקת, מתן פתרונות לבעיות דיור של זוגות צעירים ואנשים במצוקה והחזרת עקורים מאיקרית ובירעם בהתאם לעקרונות שאושרו בוועדות השרים בממשלות קודמות. 13. בריאות 13.1. הממשלה תפעל במגמה שכל אזרח בישראל יהנה מביטוח בריאות במסגרתו יקבל את כל שירותי הבריאות שהוא נזקק להם לשם ריפוי, מניעה בסיסית ושיקום. 13.2. הממשלה תבחן מחדש את התשלומים של ביקור רופא ותשלום לתרופות. הממשלה תבחן את המקורות למימון חוק ביטוח בריאות ממלכתי. 13.3. הממשלה תשים דגש מיוחד על אספקת שירותי בריאות הולמים לגימלאים ועל הסדרת האשפוז הסיעודי. 13.4. הממשלה תדאג להוספת מקומות אשפוז ולמכשור רפואי מודרני בבתי החולים ובמרפאות, לקיצור הליכים בירוקרטיים וזמני המתנה לטיפול רפואי. 14. תחבורה 14.1. הממשלה תעשה מאמץ לפתור את קשיי התחבורה במדינה ותיאבק בתאונות הדרכים. 14.2. הממשלה תדאג לקווי רכבת מהירה לעורקי התחבורה העיקריים, לסלילת כבישים, לבניית גשרים ומחלפים, לקיצור זמני הנסיעה ולשיפור דרכי הגישה לישובים ולהקלת עומס התנועה. 14.3. הממשלה תתמוך בהקמת מערכות הסעת המונים ולהחדרת טכנולוגיה מתקדמת למערכות אלו. כן תפעל הממשלה לפתוח לתחרות את התחבורה הציבורית. 15. איכות הסביבה 15.1. הממשלה תשמור על איכות הסביבה, תפעל למנוע זיהום המים והאויר ותפעל לחיסולם או צמצומם של מפגעים אקולוגיים שונים, חומרים רעילים וקרינה גרעינית. אתה זוכר תתוצאות נכון??יופי.. ....אם זה לא היה עצוב.. זה היה מצחיק... וכל זה לא אני כתבתי...רק אהוד ברק חתם!!!

שחר 33

New member
נשית, מתעקשת שאגיב, בבקשה !

הבאת לכאן את קוי היסוד של ממשלת ברק. ממשלת ברק לא הייתה סיפור הצלחה ויש ביקורת גם עליה. אבל אהוד ברק, הציב לעצמו יעד, שדבק בו לכל אורך כהונתו. "להגיע להסכם הקבע עם הפלסטינאים, כמעט בכל מחיר" את המחיר הכבד ביותר הוא שילם בראשו, ממי שלא רוצים הסדר שכזה בכלל. אם תרצה או לא, דווקא מנקודת מבט של ליכודניק, הוא הצליח בכך להראות לכל העולם מי זה עראפת...ומאז מתייחסים אליו אחרת, גם בחוגי השמאל. היה לו יעד , היתה לו מטרה טהורה, היה לו חזון, הייתה לו אסטרטגיה. הוא ראה בסיום הסכם אוסלו, כמפתח לשינוי באיזור כולו. מאידך, הממשלה הנוכחית, שקוי היסוד שלה אפילו לא מענינים אותי, לא עשתה שום דבר על מנת לשפר במשהו את המצב. היו שנתיים רצופים לכך, שאין לי מושג מה עשו שם כל הימים האלה. לא דיונים מעמיקים לשפר את הכלכלה. לא דיונים והחלטות בנושאי רווחה. בלי שום פעילות לצמצם את האבטלה. בלי שום אופק מדיני. בלי שום החלטה אסטרגית לאן הולכים. כל ייחודה בזה שהסלימה את האלימות בשטחים הכבושים, מה שגרם לתגובות נגד חמורות פי כמה, והביאה לשפיכות דמים של אזרחים, ולמצב בטחוני רעוע כפי שלא ידענו מעולם. אין לממשלה הנוכחית שום בשורה בשום תחום, לא היה ולא יהיה לה תוכניות לשיפור המצב, חוץ מלחזיק בשלטון ולהגיב לאירועים בלי מחשבה ובלי אסטרטגיה. קווי היסוד שהבאת של ממשלת ברק, אינם תירוץ למחדלי הממשלה הנוכחית. וכל שאמרתי, שמי שנפגע מהחלטות הממשלה ומחוסר היכולת שלה לשפר ולו בתחום אחד את המצב, זה קודם כל , מצביעה שלה ! שמתלהבים לראות טנקים עם החיילים שלנו ברחובות שכם וראממלה. ואת ערפת לאור נרות, זה עושה להם נורא טוב בבואם לקבל השלמות הכנסה כאשר הם כבר שנתיים לפחות לא מוצאים עבודה. שלך, שחר 33

sahr12

New member
נשית מתעקשת 2.....

יפה! אתה עונה לבד.... ברק עשה עבודה נפלאה לשרון...הראה לעולם כולו שאין חזון ואין עתיד עם הרוצח הזה.......אז מה טענתך לשרון??? אתה רוצה שהוא ימציא שותף??? ידבר לעצים ולאבנים?? בקשר לכלכלה זהו נושא מורחב עמוק מידיי..רק שתדע שבכלכלה אין הוקוס פוקוס וכל שר אוצר משלם על טעויות קודמו..ועל חובות,הבטחות,ומכלול השיקולים הוא מורכב ביותר..כלכלה גלובאלית ושאר מונחים שלא אלאה אותך בהם... אתה יודע כשביבי נכנס לתפקידו הוא קיצץ 7 מליארד שקל במשרדי הממשלה??? בלי כפיים! בלי שריקות...וכדאי שתלמד את סירובו לקבל מהאמריקאים את 3 המליארדים...תחזור לארכיונים..ותראה מדוע הוא סרב לקבל תסיוע... אני בתור מצביע ימין לא שמח לראות טנקים וחיילים ואזרחים נרצחים.. כמו שלא שמחתי לראות לינץ´בחיילים ברמאאלה והממשלה והעומד בראשה מחפשים את ג´יבריל רג´וה בטלפון...ולא את מדחאת יוסף מדמם למוות.. ואין פוצה פה ומצפף...הייתי יותר גאה לראות אז טנקים ומסוקים מחלצים חייל שלנו...ולא משנה כמה פלשתינים נהרוג בשביל זה...אתה מבין??? במצבנו היום אין לנו על מי לסמוך רק על כוחנו הצבאי ועל אבינו שבשמיים.. אין עם מי לדבר...תכניס לראש..אין!!!אין!!!ברק הוכיח לנו.. בקשר למצביעי הימין והשכלתם,מצבם הסוציאקונומי..מטבע הדברים ומבחינה סטטיסטית..,אם יש למפלגה אחת מיליון מצבעים ולאחרת 200000..מן הסתם יהיו במיליון יותר טיפשים,או דלי אמצעים...האם להקיש מכך..על הכלל?? רחוקה הדרך.... בתקווה לעתיד טוב יותר ס´

שחר 33

New member
הייתי רוצה

שאחרי שהבנו שאין פרטנר, יבין שאין מה לנסות לעשות הסכם איתו. אז אכן שלום, כמו שחלמו באוסלו, לא יהיה... אבל אי אפשר להשאיר את הבעיה שנקראת "השטחים עם 3.5 מליון שונאים" כאבן שאין לה הופכין, כחלק בלתי נפרד מישראל, בלי גבול והסדר. אחרי שמיצינו כל פתרון צבאי, אם עיניי בראשו הוא היה מחליט לשגת משם. למעננו,לא למענם ! במקום זה הוא חזר לשטחים ולמרכזי הערים, והביא עלינו עוד ועוד שונאים בכל העולם, ומהשטחים ייצאו יותר ויותר פיגועים, כפי מעולם. מדיניותו הובילה להסלמת המצב, במקום לרגיעה, וליותר פיגועים קשים ונוראיים , ככדור אש מתלגל, יותר מכל ראש ממשלה אחר משחר ההסטוריה של מדינת ישראל בכלללה: הוא הגיש תקציב שנה שעברה המתבסס על 4 אחוזי צמיחה, שלא היה שווה את הנייר שעליו הוא כתוב. הכנסת החזירה את התקציב לממשלה שהורידה את התחזיות ל 2 אחוז, מה שכמובן ידוע זה שהצמיחה היא שלילית, והתקציב שאף כלכלן גרוע לא היה מעיז להגיש כעבודת גמר באוניברסיטה הוא התקציב האיום שהוריד אותנו שאולה בכל התחומים. אורה נמיר הייתה שרת העבודה והרווחה שהורידה את מימדי האבטלה, לא היה ולו שר אחד בממשלתו האוימה , שדדאג בכלל לעניין הזה. לא הייתה תוכנית לצמצום הנושא, והיום מדברים על 100000 מובטלים יותר מלפני שנתיים, כשהוא קיבל את התפקיד. יותר עוני, יותר אבטלה, יותר גרעון לאומי ( החוב של כולנו), יותר השקעות בבטחון, פחות השקעות בתשתיות, יותר פיגועים, יותר בידוד לאומי, פחות תיירים, יותר מפעלים קורסים, יותר פגיעה בקצבאות של העניים, יותר פער חברתי, יותר רעב ויותר הצלחה בסקרים , מגיע לנו עוד 4 שנים כאלה שלך, שחר 33

sahr12

New member
שחר הרי אתה יודע שאנו נידיין..

או יכולים להידיין שעות וימים...רק תמיד תזכור.. שרון ופואד...לא נכנסו לערים הפלשתיניות כי הם היו משועממים... הם נכנסו כי הרשות הפלשתינית הרשתה ועודדה שבתחומה ומתחומה ינהלו טרור נגדנו.. האונייה ,תאי המחבלים,גם שלוחה של בן לאדן הייתה שם,פיתוח טילים מאולתרים,ניסיונות לפתח נשק כימי מאולתר,ותאמין לי שאני יודע מה אני אומר....אז מה רצית שנעשה??? ולומר ששרון לא עשה נגד הטרור...זו בדיחה עצובה..כרגע יש 54 התראות חמות מתוכן לצערנו 2 יצליחו לממש את זממם.....אתה יודע איזו עבודת קודש וכמה מאמצים מושקעים במניעה???אתה לא יודע!! ובכל זאת לצערינו נרצחים לנו אזרחים....תחשוב על הצד שלא היינו מצליחים.....ותתאר לך.. ידידי, להאשים זה הכי קל בעולם... ומה לעשות שיש קשר מסויים בין ביטחון לבין שגשוג כלכלי... ובנוסף בכל העולם ברדק כלכלי..וחוסר יציבות...מה שהכי עצוב וכואב.. שעראפת הצליח להפיל 3 ראשי ממשלה במדינה שלנו...לראות את השמחה שלהם על פירוק ממשלת האחדות שלנו... זה יותר הניצחון שלהם מאשר ההפסד שלנו.. על כך אני מצר... ומה שהיה הוא שיהיה..

מקסיקני

New member
סליחה שאני מתערב...

אבל פשוט אי אפשר להתעלם מכל כך הרבה דיברי עיוולת וסילוף עובדות... שחר לידיעתך...בועת המיזרח תיכון חדש התפוצצה בימי כהונתו של ברק.. וגררה כתוצר לוואי...ירידה בהשקעות...שגרמו לירידה בצמיחה ומכאן גם לירידה בהכנסות המדינה ...לעליה בריבית ולכניסה למיתון ולדיפלציה... לגבי מצב השטחים ...כמובן שהמצב הוא בלתי ניסבל...אולם האם לשמאל יש אלטרנטיבה? מהי אם מותר לשאול? קו הפרדה? ומה יקרה כשיהיו חדירות מחבלים מתאבדים והתקפות טרור בשטח מדינה ישראל? מה יעשה אז גנרל פואד? יכנס בהם? ישתוק ויתחנן על חיינו? תאמין לי אתה שוכח רק עובדה אחת קטנה... הממשלה הקודמת היתה ממשלת אחדות...והמצב שאליו ניקלענו הוא כתוצאה ממדיניות שמפלגת העבודה היתה שותפה לו....ולכן את האשמה אי אפשר לזרוק רק על שרון...האבטלה היא תוצר לוואי גם לכלכלה הגלובלית ...לקריסת ההיטק.. תם תור הזהב ...הגיע מילחמת ההישרדות ולא חשוב מי ישב בשילטון הכל אותו חארטה...כולם מפזרים הבטחות ...סיבוב שווקים ..ירידה לעם... ואחרי שמתישבים בכיסא ...נופלת עליהם הסכלורוזה מחלת השיכחה ...ומענין אותם יותר על איזה דגם וולוו הם נוסעים...לכן תשימור את התלהבותך להחלפת השילטון להישרדותך שלך ולבני מישפחתך.....כי מנסיון עבר ימין ושמאל רק חול וחול.........

שחר 33

New member
סיציליה יקרה

אני רוצה להזכיר לך את התקופה. עידן סיום המלחמות, אחרי מלחמת המפרץ, שארה"ב לא רוצה יותר סיכסוכים איזוריים שיערערו את עליונותה. ואז כופה על יצחק שמיר ללכת למדריד ולהתחיל בתהליך ... אצלנו, אחרי 25 שנות כיבוש ( היום כבר 35 ) ,החמאס מתחזק בשטחים, וכובש את הרחוב הפלסטינאי, אחרי 5 שנות אינתפאדה נוראיות, בהם, הלך וירד כוחו של הפתח החילוני, ועלה כוחו של החמאס הפונדמנטליסטי, הדתי האיסלאמי הקיצוני, שמוזן ע"י אירן. היו לישראל שתי ברירות : להשאיר את המצב על כנו ולתת לרחוב להפוך להיות חמאסניקי איסלמי קיצוני. או לנסות לבנות אלטרנטיבה לשלטון חילוני שהכריז שהוא מוכן לפשרה. עראפת איש אני מתעב, הוחזר לכאן על מנת שינהיג את עמו, לפני שהחמאס ישתלט עם ליבותיהם של העם הרעב והמיואש. אני לא בטוח, שזו הייתה טעות בהתחשב בעובדות, מה בטוח זה שאהוד ברק , גילה את פרצופו האמיתי לעיני העולם כולו, והוכיח שהוא לא פרטנר, אבל כשאושיות השלטון הפלסטינאיות מונהגות ע"י המפלגות החילוניות הפרגמטיסטיות יחסית. סופו של עראפת יגיע, אבל המישטר החילוני שהונהג בשטחים, עדיף במאות מונים, על פני כל סידור אחר שהיה יכול להווצר שם, בהעדר חזרתו. בבחינת הפתרון הטוב יותר מבין הגרועים. שלך, שחר 33

ממה שהבנתי עד כה

לא מסכימה. הרי עראפת לא יכול לבלום אותם ממלא (אצלו הכל חורק ,גם הפה) אז מלכתחילה אותו לא היה צריך אחרי הרפרטואר שלו המלא דם על הידיים. טוב.. בכל מקרה אנו טוחנים מיים.

בדיוק זו הסיסמא של שחר לטחון מים

לא השמאל ולא הימין הכל חארטה אחת גדולה כמו שנעמי אמרה או שנמות מרעידת אדמה או מהסקאדים של סאדם בחירות אולי בכלל לא יהיו תמשיכו לטחון...

למעלה