יש!

SilverHand

New member
המע"מ, לא המכס

AzureDarkness

New member
שים לב למשפט בסוף הכתבה

"קיים חשש כי עסקים קטנים ייפגעו מהמהלך". בסופו של דבר, הרושם שלי הוא שהשוק של משחקי לוח נבנה בחלקו הגדול באמצעות חנויות התחביב. השאלה היא האם ההנחה הזו לא תהרוג אותן סופית?

LazyNinja

New member
וכך צריך..

כשהזמנה אישית במחירי משלוח מופקעים עדיין יוצא זול יותר מהארץ, אין מקום לשוק פרטי בארץ.

AzureDarkness

New member
זה לא לחלוטין נכון

אותו הנימוק יהיה תקף גם אם אתה משווה בין חנויות Brick and Mortar לחנויות אינטרנט בארצות הברית. בחנות אינטרנט שם אתה יכול לקנות את אותו המוצר בסביבות ה30% פחות מאשר בחנות הפיזית. למה יש מקום לחנויות פיזיות בארצות הברית? מצד שני, החנויות הפיזיות הן אלה שכנראה מחזיקות את התחביב בחיים ומביאות אליו אנשים נוספים. הדיון הזה מתנהל גם שם (במקרים רבים בטונים גבוהים), ולא ממש קיים קונצנזוס בנושא. אני בספק שחנויות משחקים בארץ מנסות לעשוק אותך בכוח, ולכן הן מוכרות את המוצרים שהן יכולות להביא, ובmark up שמבחינתן הוא סביר ולא גזלני.

liquidlogic

New member
עם כל הכבוד ל"תחביב"

אני לא מוצא לנכון לממן את האנשים הנוספים שאולי יגיעו לתחום :) זה קורה לבד, ולא רק תודות לשתיים וחצי החנויות שיש בארץ. גם אם "לא עושקים" אותנו, המחירים מופקעים ללא פרופורציה. המחיר רחוק מלהיות סביר והמבחר רחוק מלהצדיק את השיטה. אני משוכנע שהחנות משיגה את המשחקים בפחות כסף ממני ואני קונה אותם בחצי מהמחיר שהם מפרסמים. (ולא מעניין אותי כמה חשמל שכירות וארנונה הם משלמים - אם יש להם כסף לכמה וכמה עובדים, אני בטוח שזה משתלם להם) ניהול נכון של חנות (כלומר, לא להתמקד רק בשוק העדיין לא כל כך מפותח לצערי), יאפשר לה לשרוד מבלי לעשוק את הקונים התמימים (כן, תמימים, מאחר ולא כל אחד שמתחשק לו משחק, קצת יותר מעניין מאשר ריסק, מעוניין גם לחרוש את האינטרנט, לריב עם המכס ולעשות דוקטורט בתחום).

AzureDarkness

New member
יש פה עניין של Tragedy of the Commons

לפחות המצב בארצות הברית (התחרות בין חנויות האינטרנט לחנויות הרגילות) מרגיש לי כך, תחת ההנחה שהחנויות שם באמת עוזרות לבנות את התחום. בארץ המצב מעט יותר מסובך, בין היתר כי אני פחות בטוח שההנחה הנ"ל מתקיימת. מצד שני, אני לא ממש מוכן לבוא ולהצהיר "לא, החנויות מיותרות, מצידי שימותו". אני חושב שיש כאן בעייתיות מסויימת במצב, והפסד של התחום בארץ (שאני אישית רוצה לראות אותו מתפתח) אם כל החנויות הנ"ל ייסגרו.

liquidlogic

New member
כמו שהעתיד נראה כרגע

זמנן של החנויות הפיזיות כולן כמעט עבר. אין סיבה בימינו לממן את הנהלות הקניונים באופן ישיר או עקיף. אלו שהסתובבו ברחובות ומכרו קרח מצאו עבודות חדשות - גם העובדים בחנות ישרדו. ממילא כל העסקים הקטנים נעלמו או הצטרפו/יצטרפו לאיזו רשת. חבל על המשאבים. אז שהכסף יתגלגל קצת פחות - בתמורה יהיו לנו יותר עצים. אני אשמח לראות את התחום מתפתח (ואשמח גם להמשיך לראות אנשים מסתובבים בקניונים) - אבל זה זמן מצויין לעצור את כדור השלג הזה השותה מכיסנו מאות אלפים בתמורה לשני מטר של חנות ומיליון פרסומות.

טלד

New member
בארץ זה שונה.

בכל מקום בעולם חנויות פיזיות (ובמיוחד כאלה שיושבות במרכזי ערים) יותר יקרות כי הן צריכות לשכור חנות במרכז העיר, לשלם ליותר עובדים וכו'. בארץ, בנוסף להבדל העקרוני מי שמייבא משחקים לארץ מחוייב לשלם מע"מ ומכס (יחד כמעט שלושים אחוז) ומחוייב להעביר כל משחק חדש דרך מכון התקנים (אפילו אם יש לו תקן אירופאי/אמריקאי). ככה שנוצר מצב שאין להם אפשרות בכלל להתחרות במי שיודע שאפשר להזמין מהאינטרנט.

טלד

New member
לא יודע

מצד אחד תמיד נחמד לשלם פחות. מצד שני אני חושב על כל אותם בעלי העסקים שיפגעו מהשינוי הזה. מסיבה שלא לגמרי ברורה לי יוצרים כאן אפליה בין מי שקונה בעצמו באינטרנט לבין בעל עסק שמייבא מוצרים. המדיניות הזאת גורמת לכך שעסקים קטנים ומתמחים בשלל תחומים (לא רק משחקים) לא מצליחים להתקיים כי פשוט אין להם דרך להתחרות מבחינת מחירים עם הזמנה דרך האינטרנט שפטורה ממס. לטווח הקצר אנחנו מרוויחים כי אנחנו יכולים לקנות מוצרים ב"רק" פי 2 מאשר בארה"ב (כולל משלוח) אבל לטווח היותר ארוך אנחנו מפסידים מזה שלאף אחד לא כלכלי להחזיק עסקים מתמחים כאלה.

ycyclop

New member
נכון אבל במידה חלקית

לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בחנויות מתמחות אשר מוכרות מוצרים במחירים מופרזים כי הם ידעו שלצרכן הממוצע קשה להביא את החלק מחו"ל בהחלט יהיו חנויתו שיסגרו, אבל אני מקווה שגם יהיו הרבה חנויות שיפסיקו למכור במחירים חסרי בסיס ואז אנשים לא יצטרכו להזמין מחו"ל סתם דוגמא: לגו - ראינו דגמים בארץ שעלו בין פי 5 עד פי 10 לעומת אירופה וארה"ב. לאחרונה המצב קצת השתפר וזה רק פי 2 עד פי 8. אין שום סיבה בעולם לפער כזה (טוב פי 2 כן סביר בכל זאת עלות משלוח, אבל פי 8???)

טלד

New member
מי שמוכר בפי 10 מהמחיר בחו"ל

מכוון מראש למי שלא מזמין מחו"ל. היום ברוב התחומים לאף אחד לא שווה להקים עסק שיפנה לקהל שיודע להמין באינטרנט - לכן כמעט אף אחד גם לא מנסה. הם מעדיפים לפנות לקהל של הדיוטות שלא יודע שהיום אפשר הכל להזמין באינטרנט ולגבות מחיר פי 10, מאשר לנסות להתחרות באתרי אינטרנט מחו"ל.

regex

New member
גם פי 2 לא סביר

רוב המוצרים לא מיוצרים בארה"ב גם ככה - משלוח לארץ לא עולה יותר

לועהארי

New member
פופוליזם נטו...

אמנם יושבי הפורום ירוויחו מבלי לפגוע כי אין שוק מקומי למשחקי לוח, אבל תהיה פגיעה בסוחרים מקומיים רבים.

rouie

New member
ממשיך גם לקנות בארץ

אם יש משחק שאני רואה בחנות ורוצה אותו - לרוב אני אעדיף לקנות מייד ולא לחכות למשלוח.

למעלה