יש תקוה

יש תקוה

לפני איזה זמן סיפרנו כאן על התוכנית לבנייה של שני בתי מלון גדולים בכניסה לרח' עמק רפאים בירושלים, ועל המחאה נגד הבנייה המתוכננת, הפוגעת באופי הבנייה בשכונה. הוקם אתר שריכז את הפרטים, נערך ערב מחאה, הופצה עצומה ואנשים חתמו. אני מניחה שחלקם אמרו לעצמם - נו, אין הרבה סיכוי שזה יעזור. ובכן זה עזר, במשהו לפחות. בימים אלה התבשרנו שהתוכנית להקמת מלון קולוני נדחתה ואילו בתוכנית של מלון ארבע העונות שתוכנן מולו יבוצעו שינויים וזה מצטרף להצלחה (גם אם חלקית) בהקפאת תוכנית ספדיה לבנייה במערב העיר, ולתוכנית לשימור עמק הצבאים הממוקם בנקודה אסטרטגית בעיר. התוכנית דוחה למעשה תוכנית אחרת לבנות שם, ולחסל בכך עוד פינה ירוקה בעיר, ובעיקר לחסל את להקת הצבאים החיה שם. אז מלבד עצם החדשות הטובות חשוב לזכור שלמחאה ציבורית יכול להיות כוח משפיע על תוכניות. (אני אמנם לא תמימה לחשוב שבזאת נגנזו כל התכניות הללו, ושכל מחאה דומה תתקבל, אבל לפחות נדע שיש משמעות למחאה שאנחנו משתתפים בה).

ועכשיו

מצאתי את השרשור ההוא, שבו אפרתקומי סיפרה על זה. ושמחתי לגלות שכבר אז כתבתי שלמאבק יש סיכוי להצליח, ולא להתייאש מן הכוח של האזרח הקטן. נעים להיווכח שזה נכון.

מי שמעונין להשפיע,

מוזמן להגיע! הוועדה תשב במלון רייך שברח' הגיא 1 בבית הכרם, ביום ג הקרוב בין השעות 9:00 ל 17:00. כל מי שרוצה להשפיע על החלטות הוועדה מוזמן לבקר שם בזמן הדיונים, יש משמעות לנוכחות של כל אחד ואחת, אפילו לזמן קצר, כדי שחברי הוועדה ירגישו שאכפת לאזרחים, והם מתנגדים לבנייה. אני אהיה שם.

shellyland

New member
הירהור של כפירה:

ואחר כך אנחנו מתלונננים שאין מספיק פיתוח בירושלים, שאין מקומות עבודה, שכל הטובים עוזבים ושזאת עיר ענייה.

הרהור של כפירה יותר גדולה

אנשי הסביבה מתנגדים לבניה בגובה בירושלים, הפוגעת ב"אופיה של העיר". החלופה כמובן היא בניה לרוחב, של שאחים פתוחים. הרבוי הטבעי בירושלים הוא מן הגבוהים בעולם. מה עושים?

טוב מאד

אם כי אני הייתי מציע הגבלה על הילודה כפתרון. שני ילדים לכל משפחה, ומעל לזה לשלם יותר מסים.

ומה עם משפחות חד הוריות?

ומה עם נישואים שניים? ומה עם משפחות של מובטלים, שאינם משלמים מיסים? ומה עם הריונות מרובי עוברים? ומה עם החוק נגד הפלות? ומה עם ילדות בנות יומן שנרצחות בסין עם הוולדתן כי הן לא בן זכר? ומה עם המאמץ הדמוגרפי הציוני?

מכיוון שלא הצעתי ממש ברצינות את זה.

תרשי לי לא להתייחס לפרטים. אזל אני חושב שעידוד הילודה במדינה דלת משאבים כמו ישראל, שהיא כבר אחת הצפופות ביותר בעולם, הוא שגוי. שיעודדו את הילודה ברוסיה...

אטיוד5

Active member
אין צורך בהצעה שלך

ביבי כבר פתר את הענין הזה בצורה הכי אלגנטית.

יוסי ר1

Active member
הרהור של כפירה - מתוך אמונה:

לגובה אסור לבנות כי מכער. לרוחב אסור לבנות כי הורס שטחים ירוקים. אנ הברירה היא לא לבנות יותר. ברצינות. לקבוע שהעיר הזו מיצתה את פוטנציאל ההתרחבות שלה, לא יכולה לקבל עוד בתים ואנשים ורכבים ופקקים ולא יכולה לספק שרותים נאותים לכל השפע הזה. שיחליטו שזה הגבול, ויקימו במרחק 50 ק"מ עיר חדשה, עם אזור תעשיה ושאר מקומות תעסוקה, ובתי חולים, ובתי קולנוע וקניונים, ובתי חולים - לא עוד שכונה מרוחקת שגם ממנה נוסעים לירושלים לעבוד. מה יהיה עוד 20 שנים? ניסע לגולן כדי לראות עץ, או שועל?

יוסי ר1

Active member
וטוב עשה. וגם את בית שמש.

אבל עדיין רבים נוסעים ממודיעין ובית שמש לירושלים - לעבוד וללדת ולבלות. הלוואי שלכן עיר כזו יהיה מגוון שרותים, שיאפשר לקיים את כל אורח החיים באותו מקום, ולירושלים לעלות רק כדי כדי להינות מזיוה.

giba70

New member
אבל תינוקות ממשיכים להיוולד בעיר

ולא כולם, כמדומני, יכולים לבחור לעבור לעיר אחרת. יש צורך לבנות בצורה מושכלת, גם לגובה וגם לצופף, וגם בשטחים פנויים בגבולות המוניציפליים שאין בהם ערכי טבע ונוף. או שפשוט נקבע שהאוכלוסייה בעיר הזאת מיצתה את פוטנציאל ההתרחבות שלה.

גרי רשף

New member
נעשית משורר?

..העיר הזו מלאה דפקטים והיא סקנדל והיא אסון עובדה שכל הארכיטקטים כתבו עליה בעיתון - שהיא אינה יאה למגורים - שהיא כולה קופסות של שימורים - שבתכנית האב אין אילנות - ואין מקום לזוז ולחנות היא צעירה מדי והיא צפופה מדי אבל בכל זאת נולדים בה ילדים כן - כן - כן - בן נולד! (שיר נולד- נעמי שמר)

giba70

New member
שכחת את העיקר

"אולי הבן שלי יכתוב שירים? אולי הבן שלי יבנה ערים?..."

giba70

New member
ואגב, להקים עיר חדשה זה לא הורס?

איפה נשאר לך מקום להקים עיר חדשה, כאשר המרחב הבין-מטרופוליני במרכז הארץ נאכל כמעט כליל, ע"י ערים כמו מודיעין, בית שמש, אלעד וכיו"ב. במצב כזה, באמת מה שיישאר לנו זה לנסוע לנגב או לגליל בשביל שנוכל להסתכל 360 מעלות בלי לראות בית אחד.

למעלה