יש תחליפים??????

zivadina

New member
ד"ר ישראל וינקלר הוא מנהל מכון

לאבחון בעיות קשב ורכוז (שכחתי כרגע את השם). יש לו הרבה ידע, אבל לא שמעתי שהוא מטפל בתרופות אלטרנטיביות, וככל הידוע לי הוא לו פסיכיאטר או נוירולוג שמתמחה בטיפול תרופתי. גלשתי בפורום שלו כמה זמן. יש לו הרבה ידע, ואנשים שעברו אצלו אבחון היו בד"כ מרוצים מאוד.

מיכל ה

New member
יש תחליפים??????

מדובר בילדה בת 11 שלא הגיבה טוב לרטלין, בימים אלו אני מתחילה לחשוב על עזיבת המחקר בנושט האטומוקסטין, עזר בנושא הקשב אבל יש לה בחילות והגעתי לקצה גבול היכולת. שמעתי על דר´ וינקלר שהוא פנימאי שהתמחה גם בצמחי מרפא. מישהו שמע??? אני מחפסת נואשות פיתרון אחר, כואב לי הלב, ילדה אנטילגנטית שלגמרי תלושה מהסובב אותה. יש מושיע???? תודה, מיכל.

r66

New member
ניסיתם ריטאלין SR. שמעתי שהוא

יותר חלש ויש לו פחות תופעות לוואי. ר.

פרחבר

New member
ריטלין SR

אני חושבת שטעות בידך, ההבדל הוא בכך שהריטלין הרגיל מתחיל לעבוד תוך חצי שעה ולטווח של כ-4-5 שעות. הריטלין ארוך טווח - מתחיל להשפיע רק אחרי שעה וחצי ועובד עד שמונה שעות. בני מטופל בשתיהן (ההחלטה לגבי איזה ריטלין הוא ייקח, תלויה בו [הוא בן 14]). לדעתי מעדיף את הריטלין הרגיל, אבל הוא מגיב מצויין לשתי התרופות.

zivadina

New member
אצלי אישית הריטלין sr התחיל להשפיע

תוך חצי שעה. ההרגשה שלי היתה יותר נעימה עם ה-sr. כנ"ל אצל הבן שלי. רק צריך לזכור שריטלין 20 מ"ג SR הוא כמו שני כדורים רגילים של 8 מ"ג שניתנו בהפרש של כ-3.5 או 4 שעות.

קיבלתי טיפול תרופתי מאוד מוצלח

ויקר באנטי היסטמינים. הטיפול ניתן על ידי נוירולוג. לטיפול יש ערך רפואי חיובי מצטבר, מעט מאוד תופעות לוואי וכיסוי רחב של סימטומים של לקויות הלמידה והריכוז. חסרונותיו: הוא מועיל רק ל75% מהמאובחנים (בניגוד לריטלין המועיל ל85%), הוא יקר והוא מצריך טיסה לניו יורק פעם בשנה. אשמח לספר על אודותיו אם זה מעניין אותך.

שריתילה

New member
בימים אלה הגיעה לארץ התרופה אדורל

התרופה היא ממשפחת הממריצים. זה דומה בדיוק לריטלין אבל זה לא ריטלין. השינוי בה הוא כמובן במרכיבים. אין בכדור כמעט תופעות לוואי והריבאונד כמעט שלא מורגש. אני לוקחת את האדורל כבר כמעט שנתיים (מארה"ב). היום התרופה נמצאת בארץ, לצערי עדיין לא במסגרת הסל הבריאותי, היא עולה 350 ש"ח לשלושים כדורים. אבל שווה לך מאוד לנסות. מיכל, לפני מספר ימים העליתי את השאלה לגבי התרופה האטומוקסטין לדוקטור מנור. האם יש לך איזה חומר בעברית שאוכל לקרוא על התרופה? האם התרופה היא ממשפחת האנטי דיכאוניים בלבד או שיש בה גם משהו ממשפחת הממריצים? מי עשה את המחקר? איפה היה כאן המחקר בארץ והאם המחקר עדיין קיים? אני אודה לך מאוד. שרית. נ.ב. - אם תהיי מעוניינת לרכוש את האדורל, יש בבית מרקחת שור טבצ´ניק בתל אביב בקינג-ג´ורג´ אבל עליך להגיע עם טופס 29ג´ חתום מפסיכיאטר או מנוירולוג. לוקח עשרה ימים לקבל את התרופה מיום שאת מביאה להם את המרשם. בהצלחה.

דליה.ד

New member
תרופות חלופיות

עד כמה שלי ידוע יש מספר תרופות חלופיות לריטלין, בכל מקרה צריך להתייעץ עם נוירולוג ילדים מומחה ואולי לקבל חוות דעת נוספת. בכל מצב צריכה להיות תקופת מעקב עד לייצוב המינון. תרופה ממריצה חלופית לריטלין: דקסאמפתמין. תרופות לא ממריצות: קלונידין (קלוניריט)- עוזרת לאימפולסיביות ולפעילות היתר אך לא להפרעת הקשב. משמשת גם לעזרה בבעיות שינה. טופראניל (אימיפרמין) - עוזרת להתנהגויות adhd ומשפיעה במידת מה על חוסר קשב. פרטופרן (דסיפרמין) - כנ"ל. אאורוריקס (מוקלובמיד) כנ"ל. כל המידע הנ"ל מתוך הספר: "להבין ולטפל בadhd" מאת ד"ר כריסטופר גרין וד"ר קיט צ´י. הוצאתשמעוני 2001.

zivadina

New member
דליה, התרופה דקסאמפתמין

היא, למיטב זכרוני, התרופה הגנרית של ריטלין, ובמאמר שתירגמתי על הריטלין כתוב שהיא משפיעה בדיוק אותו הדבר.

michal shahar

New member
לדליה, תכתבי את שם התרופה באנגלית

לא מוכרת לי התרופה הזאת. זאת לא התרופה הגנרית של ריטלין (זיוה את מתכוונת למטילפנידאט, methylphenidate). דליה, יתכן שהתכוונת ל- dexmethylphenidate HCl, הריטלין המשופר? מיכל

thevil

New member
שרית שלום../images/Emo66.gif

האם את יכולה לפרט לגבי האדורל? לבן שלי הציעו לקחת אותו כי הריטלין SR כנראה גורם לו לשיעול טורדני. אני אשמח לשמוע על הכדור הזה את כל הפרטים שתוכלי לתת לי, יש לי מרשם אבל לא ידעתי איפה משיגים ומה הכדור הזה בכלל. תודה

שריתילה

New member
הכדור הזה

האדורל הוא מהמשפחה של הממריצים. כלומר הוא מקביל לריטלין אבל כשאמרו לי לקחת אותו נאמר לי שכמעט ואין לו תופעות לוואי. לי הריטלין הריבאונד היה נורא. הייתי נכנסת בריבאונד לדיכאון וכאן זה בכלל לא מורגש. יש אותו בשלושה מינונים: 10 מג´, 15 מג´ ו-20 מג´. אם יש לך את המרשם את צריכה להשיג גם טופס 29ג´ ולהחתים את הרופא שנתן לך את המרשם, לגשת לשור טבנצ´ניק בתל אביב בקינג ג´ורג´ או בירושלים, לא זוכרת את הכתובת מוכנה לברר לך ותוך 10 ימים תקבלי את הכדורים. כרגע בארץ הם עולים 350 ש"ח ל-30 כדורים. בדיוק כמו המחיר בארצות הברית. הקונצרטה לעומת זאת זה ריטלין ל-12 שעות. אז אם הריטלין לא התאים לו אז אולי באמת כדאי לנסות את האדורל כפי שנתנו לך. בהצלחה, שרית.

thevil

New member
תודה! משום מה כל כדור שאנחנו

מתחילים להשתמש בו לא בסל הבריאות, רק אחרי שהוצאנו את כל חסכונותינו על הריטלין SR הכניסו אותו לסל. ועכשיו עם האדורל נראה לי שיהיה אותו דבר. רציתי לדעת איך הולך המינון עם האדורל ולכמה שעות זה משפיע, היום הילד מקבל 2 כדורים SR סה"כ 40 מ"ג ואחה"צ עוד כדור של 20 מ"ג. - איך מתרגמים את המינון הזה לאדורל? תודה

שריתילה

New member
אני יכולה לספר לך אך ורק על עצמי

אינני פסיכיאטרית ולא איזו נוירולוגית. 10 מג´ בערך מספיקים לי לשעתיים וחצי. כמו הרגיל. 20 מג´ לפעמים זה יותר מדי. מה ששמעתי שיש גם אדורל כמו ה-SR. שווה בדיקה. אבל באמת פשוט צריך לנסות מה מתאים לילד. תשאלי את הרופא שנתן לך את המירשם. בהצלחה לילד. שרית.

מיכל ה

New member
שרית שלום

המחקר מתבצע בבי"ח וולפסון, בראשות דר´ טלי שגיא. על החומר ודרכי הפעולה אין לי מידע, לא מספיק כדי להעביר הלאה. בקשר לתחליפים, קצת נגמרו לי האנרגיות, להיום, תודה לאל מחר יום חדש. איך שלא יהיה האם התרופה שאת לוקחת מאפשרת לך ריכוז טוב יותר, ההיפריות פחות קריטית אצלינו. תודה על התגובה, מיכל.

שריתילה

New member
כן מיכל

אני לוקחת את התרופה כדי להיות מרוכזת יותר. התרופה עובדת בדיוק כמו הריטלין. היא מאותה משפחה. תודה על המידע. לא ידעתי על כך. אני מפנה הרבה אנשים לבית חולים וולפסון למרפאה של טלי שגיא. תודה. שרית.

gal weinstock

New member
אני משתמש בשניהם...

אין לי שום תופעות לוואי אני לוקח בבוקר sr אחד ורבע רגיל... אני בן 14. היה לי טיפול טבעי וזה ממש לא השפיע (אולי רק קצת אבל פסיכולוגי?!)

zivelca

Member
אינפורמציה

תכתבי לי את הדואר אלקטרוני שלך והתן לך אינפורמציה שיהיה לך שבוע נפלא....

למעלה