יש תוצאות לאבחון!

lilach5

New member
יש תוצאות לאבחון!

חברים וחברות יקרים! יש תוצאות לאבחון! אוי.... סוף סוף אני יודעת שאני לא פסיכית. אובחנתי כסובלת מ ADHD שהדגש אצלי הוא על היפראקטיביות ופעלתנות יתר שמשפיעה על הקשב. לקות למידה שמתלווה להפרעה היא דיסקלקוליה. אני לא פסיכית אני לא פסיכית אני לא פסיכית!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני לעולם לא אדע את לוח הכפל לא משנה מה! 25 שנה אני מסתובבת עם ההרגשה שמשהו לא בסדר והנה - צדקתי. החבר קיבל את זה באדישות (כמו כל דבר) וכל הזמן שואל אותי:"טוב את היפר אקטיבית, מה זה אומר?" יש למישהו תשובות בשבילו?????

POOH*

New member
שלום....

יש לי הרבה תשובות. אני גם בת 25. וגם מאובחנת עם ADHD אני לא יודעת איך זה אצלך אבל אצלי זה משפיע בהמון דברים גם ביוםיום... לדוג´ אני לא אוהבת לשבת במקומות עם הרבה אנשים כמו פאבים.. כי זה עושה לי כאב ראש נורא.. ויותר בפירוט - את השיחות מסביב לשולחן שאני יושבת לידו עם חברים שלי אני שומעת באותה עוצמה כמו את אלה שבשולחן שיושב בצד השני של הפאב. או דוג´ אחרת... אם אני רואה טלויזיה ומישהו מדבר אליי קשה לי מאד להתרכז רק באחד הדברים... מה שגורם לפעמים לחבר שלי להיפגע מתוך מחשבה שאני בכוונה לא מקשיבה, בנתיים הוא למד שזה המצב ואם הוא רוצה לןנהל שיחה חשובה מכבים את הטלויזיה. כי גם הגירוי הויזואלי מאד מפריע לי להתרכז בדברים אחרים. ושוב ככה זה אצלי... את צריכה לחשוב איך זה אצלך.. ולהסביר לו.. וחוץ מזה אפשר לחפש חומר בספריה ציבורית או אוניברסיטה ולקרוא על הנושא, גם ספרים שמדברים על ADHD אצל ילדים עוזרים להבהיר את הבעיה. וכמובן אשמח לנסות לעזור עוד אם תרצי בכל דרך שאוכל... POOH

zivadina

New member
לי יש תשובות:

1. עכשיו יבין למה קשה לך לשבת בשקט באותו המקום (אני, למשל, נרדמת בסרטים ובאוטובוסים. כי אי אפשר להתנועע. אולי אצלך זה ההיפך?) 2. שיבין למה את חושבת בזיגזג, ולא מצליחה להגיע לעיקר בקיצור. 3. שיבין למה את לא מגיבה תמיד באופן שקול, אלא באימפולסיביות. 4. שיבין למה יש לך מחשבות מקוריות שאף אחד לא חשב עליהן. והאמת, שאני לא מכירה את ההבדלים בין ה-adhd השונים, ויש הבדלים גדולים, אבל אם תשווי את אופן ההתנהגות שלך למישהו שנראה לך עם התנהגות תיקנית, תוכלי לראות הרבה הבדלים, ולאט לאט תביני מה זה אומר להיות adhd ואחרי שתזהי את הסימנים, תוכלי לסלוח לעצמך עליהם, לנסות לשנות את מה שצריך, וגם תוכלי לסלוח לסובבים אותך שקשה להם להבין אותך. ודיסקלקוליה פשוט אומרת שלא תוכלי לעבוד בבנק, אבל יש עוד המון דברים שתוכלי לעשות.... בהצלחה בכל!

ואנחנו ידענו את זה ../images/Emo13.gif

אנחנו ידענו שאת לא פסיכית, שאת לא לבד, וכולנו פה מאוד מבינים אותך - ועכשיו - גם מחבקים אותך
ולחבר תגידי ככה: יש לי המון אנרגיות - כל כך הרבה - שאני לא מצליחה לשלוט בכולם בבת אחת
נשיקות!

דליה.ד

New member
ההיפראקטיביות שלך לא מגדירה אותך!

ובטח לא הדיסקלקוליה, אלו הם רק שתי תכונות מתוך סך התכונות המרכיבות את האישיות שלך. אל תנסי להסביר ולתרץ עבורו מה זו היפראקטיביות, זה כל הקסם: הפעלתנות, הזריזות, הזרימה המהירה....זה לא את כולך, אלא רק חלק מאוד קטן! ואני משוכנעת שיש בך בוודאי עוד מלאן ת´לפים תכונות כגון: רגישות, תובנה, חברתיות, הגיוניות, רגשנות, אימפולסיביות, דעתנות וכו´ וכו´. מכלול התכונות שלנו מרכיב אותנו - אך בפירוש לא מקטלג אותנו כ"פסיכים" "דפוקים" "אידיוטים" וכו´!

אבל דלינק´ה...הוא מתעניין

וזה דוקא משמח אותי - זה מראה שאכפת לו - ואני לא חושת שהיא צריכה להגדיר את עצמה דרך ההפרעה, אבל היא יכולה לתת לו משהו שיתן לו את ההגדרה שהוא צירך - כנראה בשביל להתמודד עם הידיעה החדשה

Yev

New member
שתנצל את האנרגיות עם החבר למטרות

טובות...

zivadina

New member
זאת מטרה נהדרת, לנסות להסביר איזה

מן אדם היא. כך יהיה קל יותר להבין אותה. זה מה שהוא רוצה, להבין אותה, אחרת לא היה שואל.

אחת המטרות של האבחון היא טיפול

המטרה העיקרית של הטיפולים היא להשיג הצלחה תפקודית שלא הייתה קודם. קודם כשהבעיה לא הובנה כהלכה והטיפול היה לא רלוונטי. בקיצור, זה שיש לך דיסקלקוליה, זה לא אומר שלעולם לא תדעי את לוח הכפל. זה אומר שלעולם לא תצליחי ללמוד אותו בשיטות הרגילות. אישית, טסתי רחוק מאוד כדי לקבל תרופות שיעזרו לי לתפקד טוב יותר ולעשות דברים שלעולם לא יכלתי לעשות בשיטות הרגילות.

למעלה