יש תוכנה שיכולה לתת לי

Isaac_1

New member
יש תוכנה שיכולה לתת לי

שקט נפשי באופן כזה שאחרי שהילד הקטן ישחק במחשב ויעשה נזקים ומחיקות קבצים היא תדע לשחזר הכל בקלות?

xslf

New member
השתמש/י בתוכנה

כמו norton ghost או powerquest drive image לשמור "צילום" של הכונן לכונן אחר (או על דיסקים צרובים), כך שבמקרה של תקלה אפשר לשחזר את המערכת בדיוק כפי שהיא הייתה בזמן הצילום. אישית אני משתמשת ב drive imnage, אבל שתי התוכנות נחשבות טובות.

fima2001

New member
תנסה את השיטה שלי

אני עושה פרטישן לשני כוננים או יותר ומעתיק לכונן את הקבצים החשובים ביותר שלי ואחר כך אני מסתיר את הקבצים האלה אם התכנה ghost

nir botzer

New member
Yes Yes Yes!!!!

as our colleague,wrote, there are many softwars. i will recomand you on "GOBack" as well if you are using win xp pro you can use the built in system restore!!! regards nir

uzi2

Active member
זה תלוי הרבה במערכת ההפעלה

למשל ב- XP אפשר פשוט להמיר את מערכת הקבצים ל- NTFS, ולהגדיר Guest user, וסיסמה ל- Admin user, וכך שבאופן רגיל הילד יכנס כ- guest ואז פשוט תגביל את הגישה של הילד רק לאזורים שלו. ב- WinME או Win98, זה יותר בעייתי, ויתכן שעדיף פשוט גיבוי cloning מהיר, כדוגמת Ghost, או אפילו xxcopy (שהיא תוכנה חינמית לשימוש ביתי, ושלמעשה היא התוכנה שבעזרתה אני מגבה את המחשב שלי - גיבוי לוקח רק מספר דקות (כיוון שהוא רק מעדכן קבצים שהשתנו). גיבוי כזה רצוי גם בלי קשר לילד ולכן גם במערכת הפעלה XP (שם נדמה לי ש- XXcopy החינמית לא עובדת). חוץ מזה, הילד עלול להזיק ע"י כיבוי המחשב באופן אלים ואז יכול להגרם נזק גם לקבצים שאין לו הרשאה אליהם (ולעיתים יותר נדירות - נזק לחומרה). לכן חשוב להסביר לו (אם הוא לא יודע את זה). חוץ מזה, system restore שהוזכר כאן, משחזר רק את המערכת, ולא קבצים אחרים.

shlomoximuss

New member
יש לי פיתרון אולי יעזור לך תבדוק

ראשית אני ממליץ בחום על windows2000pro בתחום שאתה מבקש שקוראים לא fault tolorence משמע יתירות עבודה(שמירה על תקינות העבודה של המחשב בזמן תקלות). תראה הרעיונות של חברי הם יפים וגם יעבדו אבל הן נורא מסורבלות ולא יעילות. אתה כמובן יכול להתחיל להגדיר משתמשים וסביבות עבודה שונות לכל אחד (profiles) אבל זה לא מונע תקלות ולהפך זה גם מכביד על המחשב וסתם פוגם בתקינות של מערכת ההפעלה. אני ממליץ לך לעבור ל 2000pro מכיוון שב 2000 תוכל לעבור כמו שאמר uzi לפורמט דיסק במצב ntfs שמקנה לך הצפנות לקבצים והרשאות פר משתמש משמע תוכל להצפין קבצים קריטיים לך ולהעניק הרשאות (כמו קריאה בלבד) של קבצים אחרים או אפילו הרשאות על תקיות מסויימות (כמו היכולת ליצור קבצים בתוכה למחוק וכדומה). בקשר לפגיעה יותר משמעותית במערכת ההפעלה שעלולות אפילו לגרום לכל מערכת ההפעלה לקרוס (לילדים יש נטיה להגדיל אופקים ולהתעסק בדברים שהם לא מודעים לחשיבותם) תמיד קיימת אפשרות הrecovery agent שהוא כלי מאד יעיל שמשחזר הגדרות בין היתר ועותקים של הרג´יסטרי כך שהמחשב יחזור צעד אחורה ויתחיל מנקודה בטוחה. או אפילו לחצן F8 בזמן טעינת הווינדוס ובחירת האופציה load last good configuration שישחזר את ההגדרות האחרונות כאשר המחשב היה תקין (תגלה שאפילו התקנת תוכנה אשר תתפוס מקום ברג´יסטרי או דריבר שהוא לא חתום יכול לדפוק את כל מערכת ההפעלה שלך!!). כמובן גם שאפשרויות הגיבוי ב2000 יותר מתקדמות ויעילות כמו raid 2 או miror בשפה פשוטה יותר, או אם תרצה להרחיב אופקים ולעבור ל strype set with parity. בקיצור אני ממליץ על 2000 ואם תרצה אני יכול להפנות אותך למקורות וספרים שיעזרו לך לקנפג את הווינדוס בצורה המתאימה לך(אגב העזרה בווינדוס 2000 היא בין הנרחבות והמעמיקות יותר ונורא יעילה). לUzi2 שלום אני חייב להודות שאני נהנה מההסברים שלך וישר כח רק שמשהו הטריד אותי בתשובה שלך אליו: ghost אינה צורה של גיבוית אבל היא משמשת לרוב בהתקנת מערכת הפעלה שעליה מותקנות אפליקציות. משקורה הוא שלרוב משתמשים ברשתות שהמחשבים בהם זהים(הארדיסק ומעבד) וכמובן שלא תעבור מחשב מחשב להתקין הכל לכן מתקינים פעם אחת על מחשב אחד ברשת את מערכת ההפעלה והאפליקציות המתבקשות ואחר מכן מריצים עליה תוכנית של ווינדוס שקואים לה sysrep שמאפסת את נתוני המשתמש כמו שם ומספר sid ואז כמו cloning היא מעבירה את ההתקנה הנוכחית המאופסת מחשב מחשב ובא logon הראשון שיעשה על המערכת במחשב אחר כל נתוני המשתמש יתבקשו מחדש ויקבע מספר הsid . בקיצור היא שיטת התקנה מאד יעילה רמה מתחת לris-remote instalationוהיא לרב בשימוש ברשתות של חברות. מכווה שעזרתי.

shlomoximuss

New member
יש לי פיתרון אולי יעזור לך תבדוק

ראשית אני ממליץ בחום על windows2000pro בתחום שאתה מבקש שקוראים לא fault tolorence משמע יתירות עבודה(שמירה על תקינות העבודה של המחשב בזמן תקלות). תראה הרעיונות של חברי הם יפים וגם יעבדו אבל הן נורא מסורבלות ולא יעילות. אתה כמובן יכול להתחיל להגדיר משתמשים וסביבות עבודה שונות לכל אחד (profiles) אבל זה לא מונע תקלות ולהפך זה גם מכביד על המחשב וסתם פוגם בתקינות של מערכת ההפעלה. אני ממליץ לך לעבור ל 2000pro מכיוון שב 2000 תוכל לעבור כמו שאמר uzi לפורמט דיסק במצב ntfs שמקנה לך הצפנות לקבצים והרשאות פר משתמש משמע תוכל להצפין קבצים קריטיים לך ולהעניק הרשאות (כמו קריאה בלבד) של קבצים אחרים או אפילו הרשאות על תקיות מסויימות (כמו היכולת ליצור קבצים בתוכה למחוק וכדומה). בקשר לפגיעה יותר משמעותית במערכת ההפעלה שעלולות אפילו לגרום לכל מערכת ההפעלה לקרוס (לילדים יש נטיה להגדיל אופקים ולהתעסק בדברים שהם לא מודעים לחשיבותם) תמיד קיימת אפשרות הrecovery agent שהוא כלי מאד יעיל שמשחזר הגדרות בין היתר ועותקים של הרג´יסטרי כך שהמחשב יחזור צעד אחורה ויתחיל מנקודה בטוחה. או אפילו לחצן F8 בזמן טעינת הווינדוס ובחירת האופציה load last good configuration שישחזר את ההגדרות האחרונות כאשר המחשב היה תקין (תגלה שאפילו התקנת תוכנה אשר תתפוס מקום ברג´יסטרי או דריבר שהוא לא חתום יכול לדפוק את כל מערכת ההפעלה שלך!!). כמובן גם שאפשרויות הגיבוי ב2000 יותר מתקדמות ויעילות כמו raid 2 או miror בשפה פשוטה יותר, או אם תרצה להרחיב אופקים ולעבור ל strype set with parity. בקיצור אני ממליץ על 2000 ואם תרצה אני יכול להפנות אותך למקורות וספרים שיעזרו לך לקנפג את הווינדוס בצורה המתאימה לך(אגב העזרה בווינדוס 2000 היא בין הנרחבות והמעמיקות יותר ונורא יעילה). לUzi2 שלום אני חייב להודות שאני נהנה מההסברים שלך וישר כח רק שמשהו הטריד אותי בתשובה שלך אליו: ghost אינה צורה של גיבוית אבל היא משמשת לרוב בהתקנת מערכת הפעלה שעליה מותקנות אפליקציות. משקורה הוא שלרוב משתמשים ברשתות שהמחשבים בהם זהים(הארדיסק ומעבד) וכמובן שלא תעבור מחשב מחשב להתקין הכל לכן מתקינים פעם אחת על מחשב אחד ברשת את מערכת ההפעלה והאפליקציות המתבקשות ואחר מכן מריצים עליה תוכנית של ווינדוס שקואים לה sysrep שמאפסת את נתוני המשתמש כמו שם ומספר sid ואז כמו cloning היא מעבירה את ההתקנה הנוכחית המאופסת מחשב מחשב ובא logon הראשון שיעשה על המערכת במחשב אחר כל נתוני המשתמש יתבקשו מחדש ויקבע מספר הsid . בקיצור היא שיטת התקנה מאד יעילה רמה מתחת לris-remote instalationוהיא לרב בשימוש ברשתות של חברות. מכווה שעזרתי.

uzi2

Active member
לגבי ה- Ghost

הכלי (Ghost) הוא כלי שיבוט (cloning). אפשר להשתמש בו על מנת להתקין מערכות הפעלה על מחשבים רבים כפי שציינת, ע"י שיבוט, וזה אכן השימוש העיקרי שלו, אבל אפשר להשתמש בזה גם לצורך גיבוי, שכן שיבוט הוא צורה של גיבוי. אני אישית מעדיף לעבוד עם ה- xxcopy, כיוון שהוא גמיש יותר לצרכים שלי, וגם חינמי לשימוש ביתי. הוא טוב גם לשדרוג דיסקים קשיחים (יש הנחיות באתר שלהם כיצד לבצע שדרוג דיסק קשיח). אני מגבה לעיתים קרובות ומדובר בעידכון של גיבוי, ולכן לוקח רק כמה דקות. הנקודה היחידה, היא ש- xxcopy לא נוגע ב- MBR, אז ברוב המחשבים שבהן מותקנת מערכת הפעלה אחת מסוג Win98/ME, זה לא בעייה כי ה- MBR סטנדרטי ולכן ניתן להתקין MBR מחדש דרך הפקודה FDISK /MBR, אבל במערכות שבהן יש multiboot או שמסיבות אחרות ה- MBR אינו סטנדרטי, השיבוט ישמש כגיבוי טוב, אבל לא כשיבוט טוב, גם ב- WinXP ו- 2000, אותה בעיה. ל- Ghost אין את המגבלה הזאת.

למעלה