יש שמאליים בקהל?

יש שמאליים בקהל?

שמעתי פעם שסטטיסטית בהרבה מהתאומים יהיה לפחות תאום אחד שמאלי, יש לכן מושג אם זה נכון ולמה?
וגם, הורים לילדים שמאליים מובהקים- יש עם זה איזה עניין בהמשך הדרך (לגזור במספריים או להשתמש במכשירים שמיועדים לימניים וכו') או שאין לזה שום משמעות?
הגורה שלי שמאלית...
תודה

nifkin

New member
אני שמאלית, הבנים שני שנתיים וארבעה חודשים

אחד בוודאות שמאלי, השני עדיין לא בחר יד דומיננטית מבצע את אותה פעילות פעם ביד ימין ופעם ביד שמאל. (כמו אח שלי וסבא שלי)
מתוך ניסיון , לא כזה מסובך לחיות כשמאלי בעולם המודרני, לפעמים המספריים לא נוחות והבעיה העיקרית שלי היא עם פותחן קופסאות או עם זה שהפיה של הפינג'אן פונה לצד שמאל

אחת מהבנות היא ללא יד דומיננטית

בגיל הגן היא הרבתה לצייר ולפסל ביד שמאל.
ברגע שהתחילו לכתוב (שנה שעברה בגן חובה, והשנה בבית הספר) היא כותבת ביד ימין. יותר קל לה ויותר נוח.
גם גזירה היא מעדיפה בימין (זה היה גם כשציירה בשמאל).
כבר חשבנו שהתקבעה על יד דומיננטית - ימין, עד שלימדתי את שתיהן סריגה במסרגה אחת, ואחרי שהסתבכה פעם ועוד פעם - גיליתי שהיא סורגת ביד שמאל (מה שמסביר את ההסתבכות, כי אני ימנית והדגמתי להן בימין. לסריגה בשמאל כל העיניים צריכות להיות הפוכות).

לגבי אמצעים מיוחדים - אני חושבת שכדאי שיהיו בבית, אבל גם לתרגל "רגילים" (מספרים, פותחן קופסאות וכו'), כי לא תמיד המכשירים לשמאליים זמינים.

kinch22

New member
בתאומים זהים יש סיכוי יותר גבוה שאחד ימני ואחד שמאלי

שמעתי על התאוריה הזו בהריון וחשבתי שזה מיתוס.
אצלי אחת ימנית ואחת שמאלית מובהקת.
אצל תאומים לא זהים אין סיבה לכך ואם יש תאום שמאלי , כנראה
יש סיבה גנטית(מישהו במשפחה)

iron lung

New member
אני שמאלית מובהקת

וכפי שכבר ציינו בפנייך, אין שום קושי להתנהל כשמאלי בעולם כיום. אם תבחר לעסוק בספורט שמערב פלג גוף עליון, סביר להניח שיהיה לה יתרון משמעותי
לדעתי אין שום צורך בהכנות או ביחס מיוחד, לי לא נתנו כזה ואני מסתדרת מצוין. הדבר היחיד שקצת מעצבן זה הפותחן, למדתי לעשות את זה ביד ימין.

איזה קטע עם הספורט

חופשת הלידה הזו אני מקדישה להשלמת משחקי כדורסל של מכבי ת"א שלא ראיתי..
בקיצור, טייריס רייס הכוכב של שנה שעברה הוא שמאלי, וגם אחד הכוכבים של השנה לא זוכרת מי הוא שמאלי.

יש לי בן שמאלי

הוא בן 5 (לא תאום),
עד לפני חצי שנה לא ידעתי שיש מוצרים ייעודיים לשמאליים, הסתדר מעולה כולל גזירות.
בתחילת השנה קניתי לו מספריים לשמאליים, הוא מאד נהנה מהם מצד אחד מצד שני הוא לא רצה להשאיר אותם בגן - משמע הוא מסתדר מעולה גם בלעדיהם.
אמא שלי היא שמאלית. היא בת 77. כשהיא היתה ילדה הכריחו אותה לכתוב בימין ולהפוך את ימין ליד הדומיננטית וכך היה.
התאומים רק בני חודשיים אז אני עדיין לא יודעת עליהם :)

יהלום29

New member
אני שמאלית וגם הבן שלי

בעקרון אין בעיה להסתדר, יש כמה דברים שצריך לשים לב אליהם -
בגיל הצעיר לקנות מספריים סימטריות, ולא כאלו שיש להם עיגול אחד גדול ואחד קטן (כי אלו מתאימים רק לימניים)
פותחנים של קופסא - זה קצת טריקי, אני למדתי לפתוח בימין, זה עדיף לדעתי כי לא בכל מקום תמצאי פותחן שמאליים ולא תמיד את בבית
עכבר של מחשב - אפשר להפוך. אני למדתי להשתמש ביד ימין, וגם הבן שלי לומד עם יד ימין.
הייתי קודם מנסה ללמד עם יד ימין, ואם ממש לא הולך אז הופכת, שוב כדי להקל בהמשך.
המקום היחיד שהרגשתי בעיתיות היה באוניברסיטה. שם יש את הכסאות עם המדף-שולחן הזה, ו99% מהכסאות הם ימניים.
הייתי צריכה תמיד להיות הראשונה שמגיעה כדי ללכת לחפש לי כסא מתאים , וקרה הרבה פעמים שלא היה ונאלצתי לשבת באלכסון כל השיעור.

mishmish04

New member
תפוז אייאק. כתבתי תשובה כל כך ארוכה ומפורטת!

אז עכשיו תקציר:
1.אני שמאלית מובהקת
2. אף אחד מהילדים לא שמאלי.
3. כדאי להרגילאת הילדים לפעיל את מה שאפשר ביד ימן, כיוון שלרוב - קשה עד בלתי אפשרי למצוא אביזרים מתאימים לשמאליים: מספריים, פותחניופסאות וו'.

למה להרגיל ליד ימין?

אין מצב שאני עושה דבר וחצי דבר ביד ימין ומעולם לא הרגשתי שיש בעיה עם זה שאני שמאלית ומעולם לא קניתי משהו יעודי לשמאליים. רק פעם אחת עם פותחן אולי אבל בסוף הסתדרתי

אם לא עושים מזה אישיו זה פשוט לא נהיה אישיו. נקודה!
ממליצה לתת לילדים להתפתח וללמוד להסתדר עם היכולות שלהם והנוחות שלהם.

mishmish04

New member
בדוק מה שאני אומרת! שמאליים יכולים הכל!

אבל יש דברים שלא מתלבשים היטב על יד שמאל, אלא על ימין ואז - אין בררה לא להתרגל.

לליתות16

New member
גם אצלנו תאןם אחד שמאלי .. מסתבר

גילוי נאות:הם תאומים שונים
אמא לי ז"ל הייתה מאלית וגם אחי הבכור .

פולספגן

New member
מצד שני בענפי ספורט מאוד קשה לשחק נגדם

להם זה טיבעי לשחק מול ימנים, אך הפוך זה כלל לא טיבעי ולכן יש להם יתרון מובהק.

בעלי ואני ימניים והבנים שמאליים, לא יודעת מאיפה זה בא להם...

אבל הבת ימנית.
אצל הקטנים נראה לי שהבת הולכת להיות ימנית (בני חצי שנה) ולגבי הבן, אני עוד לא יודעת......

שלישה6

New member
אחותי שמאלית וגם שניים מהשלישייה

אחד מהם מובהק, שנייה מובהקת עם נטייה לדו צדדיות. מבחינת מספריים הם לומדים להסתדר עם מה שיש, אבל לוקח להם יותר זמן. יש לי גם מספריים לשמאליים אבל לא שמתי לב להבדל משמעותח כשנעזרים בהם.

חוצמזה, נורא מציק לאכול לידם, אבל אצלנו הושבנו את השמאליים יחד ואת הימניות בצדדים.

הבן שלי שמאלי

הוא בן חמש ובנתיים לא מפריע לו, הוא גוזר מגיל שנתיים וכד הבנו שהוא שמאלי קנינו לו מספריים לשמאליים. הרגל הדומיננטית שלו היא הימנית. מצחיק!

למעלה