* יש שיכול להוכיח * :

ל נ צ ח

New member
* יש שיכול להוכיח * :

* יש שיכול להוכיח * 7/10/1999 20:10 לנצח ----------------------- מניין הוודאות המוחלטת הזאת שאיש אינו יכול להוכיח שיש אלוהים? יש מיליארדי אנשים על כדור הארץ, בדקת כל אחד מהם? ונניח שאתה לא צודק ויש אחד כזה. מאין אתה יודע דרכו? יש אפשרות שהוא יכול להוכיח אך פשוט הוא עדיין לא מעוניין, כן, עדיין לא מעוניין, פשוט: "הוא לא רוצה." ומרגיש שטוב לו ככה.

Ewan McTeagle

New member
בטח לא עונים לך כאן, אבל בכל אופן

זה בדיוק הטענות שלי כלפי אטאיזם, זה אותו דבר כמו אמונה, רק להיפך.

ל נ צ ח

New member
זה שזה זה לא זה וזה שלא זה זה זה:

בעיניו. ------------------ בשביל מה בכלל צריך חתימה? כדי להצליח בחיים צריך להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. אם אתה יודע מהו המקום הנכון, כל שנותר לך לעשות הוא לחכות שם עד שיגיע הזמן הנכון.

אלי1234

New member
שזה...

הודאה בעובדה שקיומו של אל(כל אל, לאו דווקא האל היהודי) הוא משהו שלא ניתן להוכיח ולא ניתן להפריך. ולכן אי אפשר להגיד באופן מוחלט שהוא אינו קיים. כמובן שהסיכוי לכך שהוא קיים זהה לסיכוי שזאוס יושב על האולימפוס, אבל בכל זאת זה משהו שלא ניתן לשלול לחלוטין.

Ewan McTeagle

New member
דבר ראשון,

זאוס אכן יושב על האולימפוס, וסיכוי זה דבר יחסי, במיוחד שאתה לא יודע כמה עוד יש למשוך הלאה. דוגמא היא שמחפשים את תחילת היקום, למה חושבים שמתקרבים לזה, אם לא יודעים עוד כמה יש.
In short everything is relative.​

ל נ צ ח

New member
אם עקשן הבנאדם יש סיכוי זה מה שקורה

וזאוס שיקפוץ-לו למי שמאמין בו. ההתחלה מעולמים לא התחילה כי כל התחלה היא המשך שבא לאחר סופה של התחלה שהייתה לפניה << הכל לעולמים מתגלגל במחזוריות הנצחית >> כך שמי שמחפש איך איבר או דבר התחיל באמת, ימשיך כך כל חייו לחפש ולחפש ולחפש... -כשידע להבין שכל התחלה היא בעצם המשך, אז יפסיק לחפש ההתחלה שמעולמים לא התחילה כי המשך דבר היא כל התחלה כן חוכמה תבונה ובינה רכש כי ידע לקחת בחשבון את כל התמונה כולה ולא להתמקד רק בחלקים מחלקיה. ~ ~ נשלח ב 31/12/2002 21:20 מאת: מבחן ------- ומה עם התחלה שאין לפניה כמו התחלת העולם? אגב כדאי שתבאר כל משפט * תשובה מאת: לנצח ----------- מה שלא התחיל גם לא יגמר התחלת עולם זה המשך התהליך הבא לאחר העולם שחרב לפניו. לידיעתך תוכנית האל מתחשבת להבטחת חיים לנשמה מהאינסוף לאינסוף והיא בנויה בתכנון אלוהי של מחזוריות-נצחית של בראשית-ואחרית וחוזר-חלילה. זו התוכנית קבועה ובלתי-משתנה בכל מרכיביה והיא נצחית לעולמים. אפשר לומר תוכנית דטרמיניסטית אלוהית ניסית של היש הוא האלוהים החוכמה ההבסולותית המתקיימת מאז ומתמיד ולעולמים למען נשמתו הנצחית של האדם למענה הנשמה שבו שתחייה ותתייסר כשהאדם גופו מת והיא בעולם המוות ומשם לאחר הנוראות בעת "אחישנה" תגאל לחיים בעולם-החיים והכל מתקיים במעגלי-המחזוריות-הנצחית ולעולמים באדם. ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Ewan McTeagle

New member
מסכים, אבל

מבחנתי האישית, כמו שאני מסייג את כל הדברים: "כשידע להבין שכל התחלה היא בעצם המשך" זו דמגוגיה.

ל נ צ ח

New member
דמגוגיה שממגוגיה זה לדעת לא להבין

עדיין ואני מצטט גם "עדיין" התשובה שלי מאוד פשטנית, גורל 16/12/2000 14:15 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- מבחינה עובדתית אדם שמחליט לקבל טיפול רפואי סיכוייו שיחלים טובים יותר ממי שבאותה נסיבה יסרב לקבל טיפול רפואי. יש להניח שמי שהשקיע מיטב שנותיו בהכשרה מקצועית והשכלתית יצליח יותר ממי שהתעצל להתמודד. כל זאת כהכללה, נכון. אבל כחולקים במיכלול כולנו חווים את אותן חוויות, כפי שכבר צויין כאן. הטבע, או האל, או ישות אחרת שאין אנו מודעים לה, קבע לנו גורל א ח י ד. והוא להיות חולייה בשרשרת המחזיקה מהלך אנושי היסטורי. ישות זאת לא מתעניינת בגורל אישי, כי כבר אמרו חכמים לכול אותו גורל ואנו כנחשול עובר בים שמתנפץ לחוף, אבל הנחשולים שדומים לנו ולאחרים,ממשיכים התהליך וההמשכיות. ----------------------- אני חייב להבהיר ש"ה"יישות כן מתעניינת בגורל האישי 16/12/2000 15:15 לנצח [email protected] ----------------------- ובדרכה ואני חוזר "בדרכה" הלא מובנת עדיין ואני מצטט גם "עדיין" על ידי רוב בני האדם. בברכה: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| ----------------------- לנצח, אם הישות מתעניינת בגורל היא מפלילה עצמה 16/12/2000 15:56 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- ישות על טבעית אשר מתעניינת בגורל מר הכולל רצח, אינוס, סדיזם ושטניזם ונותרת אדישה, תואשם בצדק באדישות ובהתעלמות. לפיכך נוח לרשות עצמה שיטלו ממנה את האחריות לעוולות בעולמנו. ----------------------- ולי ולך ולנו ולכולנו מותר להתעניין ברצח,מוות,ורעות 16/12/2000 17:20 לנצח [email protected] ----------------------- חולפות? בוודאי שלאלוהים מותר וגם מעבר לזה, כי כמו שאמרתי וציטטתי בהודעה למעלה, היישות = האלוהים מתעניינת "בדרכה" וזה אומר שדרכה לא תמיד חייבת להיות מובנת בעיני האדם ולכן כמו שהיא לא מובנת כך היא נראית לא תמיד צודקת כל כך בעיני אנשים כי אין הם ניחנים בראייה הגבוהה לאמת סודות עולם אמת האלוהים, ורחוקים ביותר הם מזו ראייתו ליחיד והכללית כמובן. וכך מחוסר דעת השם, הם קובעים תיאוריות גרנדיוזיות על תחילתו וסופו של העולם, ייקום, והם מאוד" הגיוניות" להם בני האדם החכמים הרבה בעיניהם, אך הם אלה התיאוריות כולם נועדות לכישלון בטוח , כי אלה מקימי אותם התיאוריות לאמת עולם, שכחו משהו חשוב מאוד מאוד מאוד בבנייתם את אלה התיאוריות שלהם, וזה כמובן יביא במוקדם או במאוחר לעוד התנפצות בגל ההתנפצויות של כל שכאלה שלא מפי תורתו של המשיח. שבוע טוב: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ *|s| -----------------------

Ewan McTeagle

New member
בעקרון, גם

המילה "עובדתית" זו דמגוגיה (או שממגוגיה, אותו דבר). מה זה "עובדתי"? איפה העובדות? וגם אם יש עובדות, תראה לי עובדה שאני לא יכול לסטור? אמרתי זאת ולכן אגיד שנית: אני עוצר ב "אני חושב משמע אני קיים", וחיי כרגע...כי...אולי בעצם אני לא.

ל נ צ ח

New member
קרא שוב ידידי,המילה "עובדתית "

כתב אותה עמנואל הלפרין בכדי להוכיח לי כביכול את עמדתו מול עמדתי בקשר לגורל ויישות אלוהית. אני חוזר על שאמרתי עשרות פעמים: לא אני, אחרים עושה שימוש במילה "עובדה" <<<< דבריי מושמעים בזאת העת היא <<< עת-השמועות >>> << מי שמאמין לדברים שממני אז טוב, ומי שלא מאמין להם אז עוד יותר טוב >> * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למה???

New member
לנצח...../images/Emo4.gif

אני באמת שלא מבינה מאיפה אתה מביא את כל ה"עובדות" האלה... כל פעם יש לך "עובדה" חדשה וכל פעם שמישהו תוהה ושאל אותך על מה אתה מסתמך אתה לא עונה... זה די גורם לפקפק בך... אם אתה באמת רוצה לשכנע אנשים בדעותיך או לפחות לגרום להם להתעניין בדבריך, כדאי שתפרט יותר... זה כמו שאני אפרסם פה הודעה בסגנון "עוד מעט יבוא מלפפון רכוב על ספסל עץ מעופף ויתחיל לשדר קרינה רדיואקטיבית לעבר פורטוגל, יגוסלביה וסקנדינביה" זה פשוט נשמע מופרח... וכך גם מה שאתה כותב בד"כ... (יכול להיות שאתה כותב דברים נכונים, אך הם נשמעים מופרחים ולכן כדאי שתסביר על סמך מה אתה אומר אותם כדי לשכנע אנשים...) ואני לא מבינה איך אתה (לא אישי, /כל בנאדם) יכול להבין בתוכניותיו של אלוהים! ואיך אתה בכלל יודע שלאלוהים יש תוכנית... כדיי להבין את התוכנית של אלוהים צריך "להכנס לראש" שלו... אבל זה אלוהים ראבאק! אז איך? אלכס

ל נ צ ח

New member
ידידידתי הנמהרת, - המילה"עובדתית"

כתב אותה עמנואל הלפרין ובכדי להוכיח לי כביכול את עמדתו מול עמדתי בקשר לגורל ויישות אלוהית. ושוב אני חוזר על שאמרתי ולא פעם אחת: < לא אני, אחרים עושים שימוש במילה "עובדה" > <<<< דבריי שממני ""מושמעים "" בזאת העת >>>> היא <<< עת-השמועות >>> טרם "עת ההוכחות" שבקרוב! ועוד אמרתי ושוב אני חוזר ואומר: << מי שמאמין לדברים שממני אז טוב, ומי שלא מאמין להם אז עוד יותר טוב >> ירצו יאכלו(יאמינו) - לא ירצו לא יאכלו(לא יאמינו). ואת יקירתי, את קודם-כל תלמדי להבין מהנקרא מי אמר מה למי, ומה אמר אז מהתבונה ושכל טוב תרכשי במקום החיפזון הנמהר הזה שלך בלהסיק מסקנות כוזבות מהקדמותייך-המטעות אותך הקדמות בהן את מחטיאה אדם בדבר וכמובן שאת עצמך קודם-כל. תביני, זה למענך: <<< אל תשימי בפי אדם מילים שלא הוא אותם אמר! >>> בברכה: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
ובקשר לאלוהים

מי את חושבת שהוא אלוהים כאשר אינך יודעת באלוהים ? התשובה תנתן בקרוב! * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

למה???

New member
אממ...

אני לא חושבת שום דבר על אלוהים... אני לא יודעת מה הוא אלוהים... אני לא יודעת אם "הוא"/ "המשהו" קיים... ולכן אני שואלת אותך.... מי הוא האלוהים שעליו אתה יודע? (חייבת לעוף, זה יספיק בנתיים) אלכס..

ל נ צ ח

New member
<<<<< אלוהים >>>>>

(הנה הורדתי לכאן כמה קבצים אותם כתבתי על אלוהים בפורומים שונים:) - אלוהים הוא השלמות! ובשלמות לא חסרה תכונה אחת ולכן תכונת הלא יכול הכרחית כמו שאר התכונות כדי שהוא יהיה "השלמות". רק אלוהים המושלם! הכל בו כולל תכונת ה"לא יכול" - לו ותכונת הלא-יכול לא בו ולא היה מושלם כל הדברים שבו הם המשלימים אותו, לו וחסר-בו משהו וגם המזערי-ביותר, חלילה לכולנו חיינו לא היו חיים אלא ייסורים-נוראים בנשמותינו במהותנו, וכך מתמיד חלילה ולאינסוף התמיד חלילה-וחס היינו מתייסרים בנורא שבנורא שבכל המציאויות הכי הנוראות שהגורל-העיוור מוקדם או מאוחר בסופו של דבר היה בעיוורונו מוביל אותנו לתופת הנוראות נוראות שבגללו הגורל-העיוור היינו מתייסרים בהן וללא שבריר של זמן הפוגה וללא שום מושיע כי הגורל-העיוור חסר-אלוהים גולם ללא רגש הוא!!! כן, גולם עיוור-רגשות ללא שום-רגש ומצפון כלפינו ולא כלפי זעקותינו כי גורל-עיוור הוא, גורל בלי רגש-הרחמים הגדולים כלפינו הנשמות-המתייסרות בתופת בנוראות גורל-עיוור זה גורל ללא החסד והרחמים הגדולים הכה חיוניים למהותנו ללא רגש החסד-והרחמים הגורל-העיוור משול לחומר-נפץ ללא יד מכוונת בלי רגש ועיוור הוא כמו התפוצצותו שלו חומר-הנפץ הגורלי העיוור הזה שמימדיו הם כמימדיו שלו הגורל העיוור עצמו. נס גדול לנו שלא הוא האלוהים!!! רק המושלם ולא החסר, רק ההכל ושהכל-בו האלוהים, רק הוא אותנו כל הנשמה יכול להושיע ולברוא למעננו עולם-של חיים במקומו של עולם-המתים ממנו אותנו ביד חזקה ובזרוע נטוייה הושיע . - מהחומר של עולם-החיים שברא, מהאדמה המחייה – את הגוף את אדם אלוהים ברא, ויפח באפיו את הנשמה נשמת חיים. (ספר בראשית פרק ב פסוק ז) << וייצר יהוה אלהים את האדם עפר מן האדמה ויפח באפיו נשמת חיים ויהי האדם לנפש חיה: >> ולמענה ורק למענה כל-הנשמה את האדם אלוהים ברא ובכדי שנשמתו של האדם תנשום החיים בו, תחייה אותו ולא תזכור להרבה שנים את שאז עברה דרך חומת-השכחה במוח-האדם יצר גם אותה אלוהים וגם זה למענה הנשמה באדם את חומת-השכחה בנה עבורה ובכדי שהאדם בעולם ינהג כמנהגו השתיל במוחו את חומת-השכחה ולמענה, למענה את החיים ברא. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * ~ * ~ כך הדבר : אלוהים הוא השלמות, ובשלמות לא חסרה תכונה אחת ולכן תכונת הלא יכול הכרחית כמו שאר התכונות כדי שהוא יהיה ``השלמות` .` אני חוזר ומדגיש `:`ה``שלמות. הוא השם יתברך, למעננו למען חיי עבדיו החוטאים כלפיו וביודעו את ייצר לב האדם הרע מנעוריו וחשיבות ייצר זה לקיום מחזור החיים ובאדם, הבטיח את נצחיות החיים בדרך החרבת ובריאת העולמות במחזוריות דטרמיניסטית נצחית ומתוכניתו הצודקת למען הבטחת התחדשות החיים ולנצחיותם לעדי עד במחזוריות קדושה של חורבן ובריאה המתגשמת בזכות כל תכונותיו וכל זה בכללו לטובת האדם בזכות חכמת האלוהים הטרנצנדנטית העליונה הקדושה. וכאמור, כל זאת בזכות כל תכונותיו ובעיקר במידת הרחמים והחסד שבו הושיע הנשמות מאבדון אש התוהו ובהו ומזה התוהו ברא את העולם וברא את האדם לעובדו. וכך כחלק חשוב מתוכניתו, משתמש במידת המוגבלות כדי להגביל עצמו למען הבריאה כי הוא המגביל ורצונו להגביל עצמו לעולם כדי שהעולם המוגבל ינהג כרצונו כי הוא היודע והמתחשב בכל ממידת דין צדק ברא הכל ולמען הכל (ועל פרטי התוכנית נאמר ``איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת``) כך מעומק ראייתו עשיית צדק אמת לאנושות למעננו למען עמו האלוהים קבע כך ולא אחרת זו תוכניתו . ובזכות זה רצונו, הוא אלוהים מתהלך בעולמנו באין מפריע כאחד האדם המוגבל וכך במשיח לפני התגלותו ברבים וכשמלך המשיח יתגלה, למרות התגלותו ברבים הוא יהיה מוגבל לאלוהיו כי כל מה שהאלוהים ברא מוגבל, והאדם כמוגבל לעולם לא יגיע לשלמות המגביל הוא בורא העולם. כך רצון האלוהים בורא השמים והארץ הוא השלמות והצדק שלעולמים כך היה וכך ויהיה ,הוא השלמות שלעד אינו טועה . אך כן מטעה וזה לטובת חיי האדם והחיים . וכדי שהעולם כמנהגו ינהג עד יום התגלותו. וכך מרצונו הצודק האנושות כולה תצדיקו בקרוב כי הנה מתקרב היום שיבינו כולם שכצאן תעו בדרכם ,כל אחד כדרך האמת שלו שבנה אותה על הקדמות כוזבות שמדעות קדומות נרכשות בחייו מפשוטי עם (עמים)דרך סיפורים מטעים וגם מחכמתם(או מבורותם) של חכמים שבאומות. וכך אלוהים בזכות ראייתו הנצחית והעל זמנית נטולת טעויות ,ואני חוזר: * נטולת טעויות * ברא את האדם בחסר כדי שהוא האלוהים לנצח נצחים יהיה אדון העולם וימלוך לעולמים על עבדיו ושלעולם הם ולא הוא יטעו ויטעו את עצמם בלבד ובין היתר גם בפרשנותם הלא נכונה מדבריו עד בוא המבשר שיבהיר לאנושות כולה גם אלה הדברים. בברכה: * _____________ * ל נ צ ח * ____________ * ~ * ~ לא דברתי על קדושה,אלא על השלם השולט על כל חלקיו 24/12/2000 18:15 לנצח [email protected] ----------------------- ונכון ששם השלם אלוהים, אך מי שמבין טוב יותר מה זה שלם ולא מה זה אלוהים, אדבר בשפה שלו, ואומר השלם = סך כל הקיים והלא קיים סך כל החלקים = ההכל. בשלם נמצאים כל הפרטים המשלימים אותו, ופרטים אלה הם גם "חלקיקי" מחשבות האדם. לא פעם אחת הזכרתי את האמרה ש "אין להניד עפעף מבלי להזיז כוכבי מרום", ז"א שכל חלקיק ולא משנה מיקומו זמנו גודלו, דרכו ייעודו..., משפיע ובגדול וגם רק מעצם הימצאותו על כל השלם המשפיע הוא עליו. השלם אם כן, משפיע על חלקיק זה וכל חלקיק אחר וכך עובד כל המנגנון המושלם הזה, כשלפרט קטן והמזערי ביותר אין באפשרותו להיפרד ואפילו לשבריר המזערי של זמן "מעינו הפקוחה" של השלם. ולכן, כשקם אדם וטוען שיתכן כשהוא מחליט במחשבתו על לעשות פעולה זו במקום אחרת שהייתה לו כברירה, וכשעשה זו שחפץ, הוא מחשיב את עצמו אדון לגורלו כי הוא החליט בין הברירות ומרגע קבלת ההחלטה לא הייתה שום סיבה שגרמה לו לזו ההחלטה, הוא פשוט …..טעה. כי הוא שכח או פשוט לא חישב שהוא ומחשבתו מושפעים * תמיד * מיתר החלקיקים בשלם ומהשלם. נ.ב אילו חלילה חסר במנגנון המושלם חוליה אחת, ונגיד שחוליה זו אלוהים, המנגנון היה חסר ולא שלם ואבדנו. חג אורים שמח: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s|

ל נ צ ח

New member
<<<<< אלוהים >>>>> (המשך)

תאריך : 28/02/2001 8:23:37 מאת : בן עמי *לנצח * ([email protected]) נושא : יש אלוהים ויש בצלם אלוהים בתגובה ל: יש אלוהים? (שו"ת בהקמה) ההודעה שלי היא: - אלוהים הוא ההכל , הוא היש והוא האין, הוא כמובן הטבע הכלול בו, הוא הטבע והאנטי-טבע(בעיני האדם), ו"ב"טבע פועלים כוחות הניגוד כגון יופי-כיעור אהבה-שנאה נקמה-רחמים, כוח בונה כוח הורס כוחות הקנאה והמסירות וכן הלאה והלאה... ז"א כל אלה ועצומים נוספים נמצאים באלוהים. כך באדם שנברא בצלם אלוהים, ז"א כוחות הטבע באדם הם הצלם של האלוהים ובעברית פשוטה: באדם נמצאת "הדוגמית" ונכון לומר "צלם המקור" להמחיש זאת טוב יותר,- ניקח לדוגמא צילום רנטגן של של אדם ונציג אותם לאנשי לשבט שמעולם חי מנוכר מהמודרניזציה בטח ירוצו לשחוט חזיר או אולי אדם כלשהו וינסו לשכנע אותך שאתה הוזה, כי המקור בכלל לא כצילום שהצגת, המקור שלהם בשר טרי ונוטף חיות לעומת הצילום הקר והמנוקר החסר כל משמעות עבורם. כך האדם נברא בצלם אלוהים ורק צלם אנחנו לעומתו. כי האדם צלם המקור!!! * ________ * ל נ צ ח * _______ * נענע פורומים http://forums.nana.co.il ~ * ~ * לשם מה אנחנו חיים! * 3/6/2000 8:59 לנצח ----------------------- וואלה! פורומים http://myforums.walla.co.il פורום: םיינוליח-םייתד תאריך: 2000-06-03 08:41:16.343 מאת: בן-עמי לנצח נושא: אנו קיימים לשם החיים למען כולם ובחסד ה'. ז"א: הנשמות נצחיות הן התהוו בגהנום כולנו היינו עבדי המצרים ז"א כולנו ללא יוצא מהכלל לעולם, ואני חוזר: "לעולמי עולמים" ברציפות נוראה היינו אמורים להתייסר שם כבסיר לחץ על אש גבוהה ובייסורי תופת נוראיים. וכך חלילה לנצח נצחים היינו עבדים לפרעות הגורל העיוור בו התהוותה נשמתנו. נס!, כל זה חלום; חלום בלהות שלנו באלוהים שעבורנו החלקים שבו זו " מ צ י א ו ת " וכשהתעורר למשמע זעקותינו הנוראות ז"א רגע לפני שיצא אלוהים מהסתר פניו, מייד ברחמיו הגדולים לנו ברא עולם טוב מאוד בעיניו עבורנו הנשמות האומללות וברא את האדם. ז"א מהחומר שברא ,ברא את האדם שישמש ככלי עבור כל הנשמה, עבורה כל-הנשמה ברא בחסד וברחמים את עולם-החיים הכה מוכר לכולנו. והיא הנשמה בגוף-האדם סוף-סוף השתחררה מכבליה וכך יכולה לחיות החיים באור-מושיעה שהושיע אותה מעולם המתים שם התייסרה בו בתופת הנוראות. בחסד אלוהים השתחררה מכבלי הנוראות כל-הנשמה. - בל לא נשכח: - הוא האדון ששחרר אותנו מהעבדות הנוראה בארץ לא לנו, הוא האלוהים ואנחנו לו עבדים ולכן חייבים אנחנו לקבל כל תנאיו, ז"א כל שציווה לנו. אך יצר האדם רע מנעוריו, האדם חוטא בכל מיני דרכים כלפי אדונו, האדון סופג ומבליג כי רחמיו עלינו גדולים מאוד, אך יום יבוא שהוא ימאס בנו ושוב יסתיר את מאתנו פניו, יסגור לנו את כפו, ואנחנו נלך מפה! |s| + * * * + * ל נ צ ח * + * * * + |s| ----------------------- הוא השם יתברך, מחריב ובורא עולמות ומשתמש בכל תכונותיו וכל זה בחכמתו הטרנצנדנטית העליונה הקדושה. כל זאת בזכות כל תכונותיו ובעיקר במידת הרחמים והחסד שבו, ומשתמש במידת המוגבלות כדי להגביל עצמו למען הבריאה כי הוא המגביל ורצונו להגביל עצמו לעולם כדי שהעולם המוגבל ינהג כמנהגו. ובזכות זה רצונו, הוא אלוהים מתהלך בעולמנו באין מפריע כאחד האדם המוגבל וכך במשיחו שחי את חייו בינינו לפני התגלותו ברבים. וגם כשהמלך יתגלה, ולמרות התגלותו ברבים יהיה מוגבל לאלוהיו כי כל מה שהאלוהים ברא מוגבל, והאדם כמוגבל לעולם לא יגיע לשלמות המגביל הוא בורא העולם. כך רצון האלוהים בורא השמים והארץ "להגביל" כדי שהוא האלוהים לנצח נצחים יהיה אדון העולם וימלוך לעולמים על עבדיו. כולל על המלך המשיח עבדו הבכיר שכשיתגלה ומשפט צדק אמת לעמים יוציא . חג עצמאות שמח לכולם! |s| * ________ * ל נ צ ח * ________ * |s| ההודעה המקורית: נושא ההודעה: * השגחה פרטית ולא מקריות * מאת: yigi777 בתגובה ל: * השגחה פרטית ולא מקריות * (בן עמי *לנצח *) ההודעה שלי היא ובכן אז כך טענת בהודעתך כי אין אנו זוכרים עוד לדבר בשפתו של האלוהים האם אין פעם ידענו?... מהי שפתו של האלוהים? שפת האיסלם? היהדות? הבודהיזם? או שמא אין אל ולכן השפה הנכונה היא המדע?... לאורך כל ההיסטוריה קמו אלה אשר טענו כי שפתם היא שפת האלוהים מי מהם צודק?.... ואולי אל לנו לנסות לתקשר עם האלוהים כי אין ביכולתינו להבין ?... בברכה yigi777 וואלה פורומים: תאריך: 17/11/2000 שעה: 12:15 מאת: בן חור לא קשה להיות דוברו של אלוקים בס"ד האלוקים פונה ומדבר אל כולנו כל הזמן הבעיה ששכחנו את השפה . כשבן עמי לנצח חווה ניסים על בשרו והוא משייך אותם כהשגחה פרטית ולא מיקריות הוא נחשב כיוצא דופן וכמוזר, האמת שאנחנו הם המוזרים. אנחנו איבדנו את הרגישות לזהות את הניסים ואת כל המתרחש סביבנו כמעשי ידיו של האלוקים, אנחנו שכחנו את שפתו של אלוקים, ולכן איננו יכולים להיות דובריו ככל שהתקדמנו, התרחקנו.

Lechko

New member
זה לא מה שהוא מנסה לעשות

זה העניין, הוא לא מנסה להוכיח, הוא מנסה לסקרן אנשים כדי שימשיכו לקרוא את התגובות שלו עד שיגיעו "התשובות"... בגלל זה הוא לא נכנס לדיונים, זה עניין פוליטי כזה. אלכס

Lu Tze

New member
אתה יודע יש מילה כזאת בעיברית

נכון? יכלת פשוט לרשום אגנוציסט. בכל מקרה, האם אתאיזם הוא ההפך מדת? לא בהכרח. קח למשל מצב של אתאיזם "קיצוני", למשל מרקסיזם שפיתח את האתאיזם לדרגות של דת. יש סקאלה כשבאמצע יש אגנוציזם, בקצה הימני יש פנאטיות דתית, ובקצה השני פנאטיות אתאיסטית.

למעלה