יש שאלה שמטרידה אותי...

יש שאלה שמטרידה אותי...

מה ההבדל בין מטרת החיים, למשמעות החיים? יש לי איזשהו מחלוקת ביני לבין עצמי עם הענין הלא פתור הזה.... אולי שורש הבעיה היא שעוד לא הגדרתי את הנושאים. מקווה שתשובתכם תפתור לי את השאלה...

../images/Emo45.gif אהבתי ../images/Emo13.gif

משחק מילים נחמד רק שלא בהכרח נכון. אבל אולי הבעיה בשאלה שמחליטה שיש מטרה ויש משמעות.

naty 1

New member
מטרת החיים

זה לימודי סטודנט של החיים לתואר הראשון משמעות החיים זה לימודי סטודנט של החיים לתואר השני ("מטרה" חיים בשביל להשיג משו מסויים - בדר"כ אובייקטיבי וממשי. סעודת לווייתן ויין המשומר למשל. "משמעות" בדר"כ סובייקטיבי ואוורירי - עוסק בהענקת תוכן / פשר לדרך או גם למטרה) ויקטור פרנקל- ספר מצויין לתואר השני. תואר שלישי - זה להבין שאין מטרה ואין משמעות, זה החיים עצמם. <כל התורה כולה על רגל אחת ואידך זילי גימרי.. כן.. כן.. כן... שזה יכול להיות או מטרה או משמעות>

בוודאי שיכול להיות

זה פונקציה של השלב בחיים בו את נמצאת... כשאת ילדה משמעות החיים זה להיות עם אמא, בשלב אחר, זה אהבה , לפעמים זה מיצוי עצמי והגשמה עצמית, אצל כל אחד זה אחרת, וזה שאת חושבת על כך...כבר מקדם אותך בדרך...למה?

uri80

New member
"האדם מחפש משמעות" של פרנקל טוב

תמיד לקריאה, יותר מטוב. אדם חכם.

כן.... קראתי את הספר. חזק

אגב, כשהלכתי לסמינר של ערכים הרב התחיל להקריא מהספר הזה.. כדי להגדיש שהאדם אכן מחפש משמעות בחיים... זה שהוא ניסה לשכנע שהמשמעות היא אכן הדת היהודית, זה כבר סיפור אחר.... כיום, אני סולחת לו. יותר נכון, מרחמת עליו....

שבי 83

New member
מטרת החיים

מטרת החיים היא לאהוב. לאהוב זה ביסודו של דבר הרצון להיות אהוב. משמעות החיים לגלות מה זאת אהבה. >מילים שלי במצב רוח רומנטי- הוא יעבור מהר
<

בעבר הייתי מוטרד גם מהשאלות

ה"גדולות" של החיים, עד שהגעתי למסקנה שאלה שאלות ללא תשובות, רק עם אשליות של תשובות. החיים הם אבסורד אבל זה מה שיש. סוסו של אלישע

Raja Sing

New member
בפשטות

מטרה = התכלית, המטרה שלשמה אנו חיים. אפשר להאמין שנוצרה מטרה מוגדרת מראש על ידיכח עליון (אלוהים) כגון, "המטרה שלך בחייך היא ללמוד תורה". ואפשר שאדם יגדיר לעצמו את מטרתובחייו, כגון: להנות כמה שיותר, לעזור לאחרים. מטרה לעולם אינה נפרדת מהדרך עצמה. כלומר, מטרה היא עניין מעשי, בפועל כמו: אני צועד בדרך למען אגיע למחוז חפצי". מטרה לעולם אינה עניין רעיוני גרידא. כמו כן, ייתכן מצב שבו לחיים אין מטרה כי מטרה זה עניין מנטלי הנתון בידי האדם החושב אותה. אם אדם אינו מגדיר מטרה לחייו אפשר לומר שהוא חי ללא מטרה. (ודבר זה הוא נדיר עד מאד שכן כולנו נמצאים בפזות כאלה ואחרות של מטרות שאנו מציבים לעצמנו בחיינו מדי שעה, דקה או שניה, כמו לכתוב את ההודעה הזו למשל) כאשר אדם חי ללא מטרה בכלל, כל שניה ושניה מזמנו הוא בעצם חי בזמן ההווה, ולדעתי, זוהי המטרה הראויה ביותר שאדם יכול לשאוף אליה. משמעות = דבר הנמצא מעבר. כלומר, המשמע מתוך. למשל, המשפט הזה ניתן להבין אותו כפשוטו כמו שהוא נכתב אך בהסתכלות מעמיקה אולי יהיה ניתן לגלות בו משמעויות שלא נאמרו להדיא. כמו כן ניתן להגדיר במצבים מסויימים שמשמעות המשפט ברובד כזה או אחר יהיו עיקר המשפט. כמו: "אני אוהב שמדברים אליי, אני אוהב לדבר עם אנשים אחרים" במבחן פסיכולוגי כזה או אחר, המשמעות תהיה חשובה מההיגד שכן פירוש הדבר מורה שהאדם הזה למשל הוא חברותי. לגבי "החיים" אפשר שתהא משמעותם (כלומר, החלק שאי אפשר להבין במפורש מהתנהלות החיים הטבעית והרגילה) גבוהה מהבנתם כפשוטם. כמו "מטרה", גם משמעות אפשר ללמד, או להמציא. וכמה מילים משלי: לחיים אין מטרה, או תכלית שכן אלו מושגים שנוצרו בידי השכל. החיים עצמם הם החיים הטבעיים, הזורמים שאינם זקוקים למלל מוחי כדי פשוט להיות ולהנות ממה שיש בכל שניה ושניה. כמו תינוק שלא למד דבר החיים הם פשוט הווה, כל מה שקיים ברגע זה בתוכי ומחוצה לי.

תודה רבה רבה ושוב תודה רבה רבה

ללימון שלנו, שהגיב, שעזר, שהתאמץ, לעזור לי בפתרון השאלה... <לימון, אל תקח הכל ללב, קח קצת לריאות..>

למעלה