בפשטות
מטרה = התכלית, המטרה שלשמה אנו חיים. אפשר להאמין שנוצרה מטרה מוגדרת מראש על ידיכח עליון (אלוהים) כגון, "המטרה שלך בחייך היא ללמוד תורה". ואפשר שאדם יגדיר לעצמו את מטרתובחייו, כגון: להנות כמה שיותר, לעזור לאחרים. מטרה לעולם אינה נפרדת מהדרך עצמה. כלומר, מטרה היא עניין מעשי, בפועל כמו: אני צועד בדרך למען אגיע למחוז חפצי". מטרה לעולם אינה עניין רעיוני גרידא. כמו כן, ייתכן מצב שבו לחיים אין מטרה כי מטרה זה עניין מנטלי הנתון בידי האדם החושב אותה. אם אדם אינו מגדיר מטרה לחייו אפשר לומר שהוא חי ללא מטרה. (ודבר זה הוא נדיר עד מאד שכן כולנו נמצאים בפזות כאלה ואחרות של מטרות שאנו מציבים לעצמנו בחיינו מדי שעה, דקה או שניה, כמו לכתוב את ההודעה הזו למשל) כאשר אדם חי ללא מטרה בכלל, כל שניה ושניה מזמנו הוא בעצם חי בזמן ההווה, ולדעתי, זוהי המטרה הראויה ביותר שאדם יכול לשאוף אליה. משמעות = דבר הנמצא מעבר. כלומר, המשמע מתוך. למשל, המשפט הזה ניתן להבין אותו כפשוטו כמו שהוא נכתב אך בהסתכלות מעמיקה אולי יהיה ניתן לגלות בו משמעויות שלא נאמרו להדיא. כמו כן ניתן להגדיר במצבים מסויימים שמשמעות המשפט ברובד כזה או אחר יהיו עיקר המשפט. כמו: "אני אוהב שמדברים אליי, אני אוהב לדבר עם אנשים אחרים" במבחן פסיכולוגי כזה או אחר, המשמעות תהיה חשובה מההיגד שכן פירוש הדבר מורה שהאדם הזה למשל הוא חברותי. לגבי "החיים" אפשר שתהא משמעותם (כלומר, החלק שאי אפשר להבין במפורש מהתנהלות החיים הטבעית והרגילה) גבוהה מהבנתם כפשוטם. כמו "מטרה", גם משמעות אפשר ללמד, או להמציא. וכמה מילים משלי: לחיים אין מטרה, או תכלית שכן אלו מושגים שנוצרו בידי השכל. החיים עצמם הם החיים הטבעיים, הזורמים שאינם זקוקים למלל מוחי כדי פשוט להיות ולהנות ממה שיש בכל שניה ושניה. כמו תינוק שלא למד דבר החיים הם פשוט הווה, כל מה שקיים ברגע זה בתוכי ומחוצה לי.