יש רעיון יצירתי לספר "שפת הסימנים של נועה"?

יש רעיון יצירתי לספר "שפת הסימנים של נועה"?

למי שלא יודע אז זה ספר ילדים קצר. מסופר בו על נועה שלא מצליחה לזכור איזה יום כל יום. ואז היא מבקשת מאמה לעשות לה צמות לפי מספר היום (יום ראשון - צמה אחת, יום שבת - 7 צמות). עד שהיא מצליחה לזכור ואת הסרטים היא קושרת על יד ימין - כדי להזכיר לה שזו ימין ובסוף הסיפור אבא נותן לה נשיקה וזה סימן שהוא אוהב אותה. אני אמורה להכין משהו יצירתי על הספר הזה עם ילדי כתות א-ג בנים בלבד. יש רעיונות? פעילות של רבע שעה - עשרים דקות. אין לי שמץ של רעיון.

ורדה 1

New member
לפני כחודש היה כאן רעיון - ימות השבוע על דיסק אני לא זוכרת מי העלתה אותו. אמנם אין בו את העניין של הצמות והסרטים והנשיקה, אבל נראה לי שבכל מקרה זה מתאים.

ענת זך

New member
נכון ורדה, הרעיון היה שלי, וזה הולך כך:

לקחתי דיסק וציפיתי אותו. (בד, נייר, סול, נייר וכד'). סימנתי את כל ימות השבוע באותיות מסביב, כמו מספרי שעון. במרכז נעצתי בעזרת סיכה מתפצלת לב (אפשר גם חץ) והשפיץ של הלב סימן באיזה יום אנחנו. כמובן שהכל מקושט באבנים, פרחים וכד'. לא מוצאת את התמונה, אולי אדוה תמצא את השירשור הזה ותעלה אותו.

../images/Emo140.gif

השפיץ של הלב (מצא-חן בעיניי הביטוי הזה
)

ראיתי את זה כבר, בחיפושי דרך גוגל

אבל גם נראה לי שזה לוקח יותר זמן וגם ללא הכי מתאים לכתות ב-ג (שכבר שולטים בימים). הנה הקישור בכל זאת (הרעיון יפה והביצוע מקסים):

איזה מזל שמצאת את הקישור בגוגל...

רק עכשיו שמתי-לב ששמתי קישור שבור...

אפשר ללכת בעיקר על רעיון הסימנים

ולהכין "צפנים" מציורים או מכל מה שרוצים. ואם זה יהיה כבר קרוב לפסח, אפשר כמובן להכין צפנים מכתב חרטומים, או להכין לכל ילד כיתוב לקישוט של שמו בכתב חרטומים...

למעלה