יש! קניתי את הספר של Exalted!

5 0 6

New member
יש! קניתי את הספר של Exalted!

רק שיש לי כמה בעיות: 1) בשלב יצירת הדמות צריך לבחור תכונות ויכולות (לא יודע אם אלה המונחים הנכונים, פשוט הספר באנגלית בכל-מקרה, אני מתכוון ל-attributes ו-abilities). ובתקציר של הכנת הדמות, בעמוד 105, יש טבלה שמראה נקודות בונוס לכל הסעיפים. והשאלה היא: איך מקבלים את הנקודות בונוס? כלומר, בתור storyteller, מתי אני אמור לתת נקודות בונוס כאלה? 2) בתכונות יש פיסיות, חברתיות ומנטליות ואמורים לבחור עדיפות, במה לקבל יותר נקודות. איך אני קובע כמה נקודות לתת לכל עדיפות? בתקציר הכנת הדמות, אומרים לבחור עדיפויות (ראשונה, שנייה, שלישית) ולקבל נקודות (8, 6, 4). האם אלה הנקודות לעדיפויות? כלומר, ראשונה היא 8, שנייה היא 6 והשלישית היא 4? 3) איך הולך בדיוק העניין של הנסיון, ה-essence וכוח הרצון? אני בטוח שיהיו לי עוד שאלות בהמשך. זה קצת מסובך לי, סורי. ותודה לעונים.

רמץ

New member
אין בעיה, זה יעודינו בחיים... ../images/Emo42.gif

בניית דמויות אכן מסוכמת בצורה ידידותית ויעילה בעמודים 104-105 ומודגמת בפשטות בעמודים 108-111. 1) לאחר שסיימת לבנות כמעט את כל דף הדמות מגיע השלב של הוספת 15 נקודות בונוס כאקט מאזן ומלטש להגברת האופי והמגניבות. נקודות הבונוס עומדות לרשותך ומשמשות אותך בשלב יצירת הדמות ובשלב זה בלבד. מרגע שהתחיל המשחק, לא תראה אותן יותר. במהלך הסיפור יזכו הדמויות בנקודות XP (כפי שתראה לנכון להעניק להן אותן בתור המספר) שבאמצעותן יוכלו להמשיך ולשפר את יכולותיהן. 2) כן. אלה הנקודות לעדיפות. אם למשל החלטת לבנות דמות מנהיגה שהיא די חזקה אבל לא ממש מבריקה, אתה בודאי תרצה לפזר את 8 הנקודות בחברתיות, את 6 הנקודות בפיסיות ואת ה-4 הנותרות במנטליות. הרעיון הוא שבד"כ דמויות חזקות יותר הן גם עמידות יותר, ודמויות "איטיות" (חסרות Wits) בד"כ גם קצת פחות נבונות. לכן אינך יכול פשוט לפזר 18 נקודות כרצונך אלא 8, 6 ו-4 לפי התחומים. 3) ה-XP, כמו ב-D&D (להירגע, להירגע... אני לא רומז חס וחלילה ש-Exalted הוא כמו D&D) נרכש עם הנסיון. במערכה שלנו החליט המספר שהדמויות מקבלות 6 XP בכל פגישה. השחקנים רשאים לקנות כשרונות חדשים לפי הטבלה בעמוד 273 כאשר האימונים דורשים זמן (ר' עמ' 274) ורצוי שגם יכללו תיאור ב-Inplay. מכשף שמעוניין ללמוד לחש (Sorcery Spell) חדש, לדוגמה, יזדקק לספר / כתבים עתיקים / מורה סיידריאלי / הרבה הרבה זמן מחקר. אפשר להקל יותר עם הצ'ארמים (במיוחד אלו ששייכים לקסטה של הדמות או מהמועדפים עליה (Favored) - (במערכה שלנו החליט המספר שצ'ארמים שכאלה אינם דורשים זמן אימון)). דוגמות: א. בעת שהותינו במבצר הנעלם, חלקתי עם המספר את רצוני ללמוד את שפת ממלכת קדם (Old Realm). שפות היא מיומנות מועדפת של הדמות שלי וככזו אינה דורשת זמן אימון. עם זאת, אפילו נערצי השמש לא מסוגלים ללמוד שפה יש מאין. הוחלט, אם כן, שאבלה בספריה ליל שימורים בחברתו של שומר המבצר שהואיל ללמד אותי את השפה (באותם ימים הוא היה נחמד...) וכך התקבלה סצינה מגניבה של התפלפלות לילית עם השומר הקסום ושקידה ממוקדת של סולארי אשר בין לילה לומד שפה חדשה (משקיע 5 XP מעלה את שפות מ-3 ל-4). ב. בשלהי שהותינו במבצר הנעלם - Down Time... המספר אומר לי שאם אני רוצה, אני יכול ללמוד לחשים מהכתבים החרוטים ששרדו בספריה. השבתי לו שברצוני ללמוד את הלחשים: 'השבעת השחזור הפעיל' ו'הרוח הקלילה של התחבורה המכונפת'. הוא הסכים. יותר מאוחר אמרתי שברצוני ללמוד את הלחש 'אחדות החלומות'. הוא אמר שבסדר, אבל זה הלחש האחרון שאמצא שם. כעת אני מעוניין בבוא העת ללמוד את הלחשים: 'הכלב של חמש הרוחות' ו'מזון מהשולחן האוירי', אולם אאלץ לחכות עד שהחיפוש הנוכחי ברת'אס יחשוף אותם וגם עד שינתן לזן חלון זמן הולם ללמידת הלחשים. בינתיים אני משפר את העץ של רפואה. ובפגישה הבאה אוכל כבר לרפא את חבריי במגע יד! אבל אני חורג מהנושא. בקשר לאסנס: לבני האנוש יש אסנס 1. כשמשתכנת בהם הרוח הסולארית הם זוכים בעוד נקודת אסנס כך שלכל הסולארים יש לפחות אסנס 2. ניתן לרכוש נקודות אסנס נוספות בעזרת נקודות הבונוס, כך שכל הסולארים מתחילים את המשחק כשהאסנס שלהם נע בין 2 ל-4. עכשיו יש את העניין של מנות של אסנס (Motes of Essence) המפורט בעמ' 147-149. לכל דמות יש מאגר של מנות אסנס המשמשות להפעלת צ'ארמים, כשפים, יכולות הקאסטה, הפעלת אנימה ו-,לא לשכוח, הפעלת השעון הדובר. המאגר מפוצל בעצם לשני מאגרים שהדמויות רשאיות לבחור מהם כרצונן. - מאגר האסנס האישי (=[אסנס3X]+כח רצון): מאגר אסנס המצוי בנשגב עצמו. כל עוד הנשגב משתמש בו, הוא לא יפעיל את סימן הקאסטה שלו, ההילה שלו והאנימה שלו וכך יוכל לפעול בחשאיות גם בקרב דמי הדרקון הבוגדניים. - מאגר האסנס הסביבתי (=[אסנס7X]+סכום המעלות): מאגר שלא קיים בנשגב עצמו, אך הנשגב מסוגל לשאוב ולתעל אותו מסביבתו. שימוש במאגר זה מפעיל אפקטים מיוחדים (ר' עמ' 149). בקשר לכח רצון: פשוט. כח הרצון הקבוע של דמות שווה לסכום הנקודות בשתי המעלות הגבוהות ביותר שלה. זן, למשל, התחיל את המשחק עם המעלות: חמלה 3; נחישות 3; סבלנות 2; אומץ 1. כח הרצון שלו, אם כן, הוא 6 (וכיוון שהשקעתי 14 נקודות בונוס בשביל אסנס 4, לא נותרו לי עוד נקודות בונוס כדי לרכוש עוד נקודות כח רצון). בעזרת כח הרצון ניתן לבצע כמה דברים המוזכרים כולם בעמוד 147. בנוסף כל שימוש בכישוף (Sorcery) דורש נקודת כח רצון אחת על כל מעגל כישוף (1 עבור המעגל הארצי, 2 עבור השמימי ו-3 עבור הסולארי) ויש גם כמה צ'ארמים הדורשים השקעת כח רצון. כח הרצון הקבוע של דמות לא משתנה ומייצג את המספר המקס' של נקודות כח רצון שיכול להיות לדמות. ניתן לחדש נקודות כח רצון בכמה דרכים (ר' עמ' 147). הנפוצה בהן היא גילגול הנחישות היומי בכל בוקר (משיב נקודות כח רצון כמספר ההצלחות). שים לב ששיפור המעלות אינו משפר את כח הרצון מרגע שהתחיל המשחק. זהו. מקווה שעזרתי. תרגיש חופשי להמשיך לשאול.

Gilgam69

New member
מאיפה כל הידע הזה, רמץ?../images/Emo8.gif

כאילו יש לך את הספר מולך... בכל מקרה, תיקון טעות קטנה, מאגר המהות הסביבתי של הסולארים נקבע כך: אסנס7X + סכום כל המעלות + כוח רצון. כמו כן, כל דמות סולארית מתחילה עם 15 נקודות בונוס שבהם היא יכולה להשתמש בכל שלב במהלך יצירת הדמות, לא רק בסופו. כפי שציין רמץ, לא ניתן להשתמש בנקודות בונוס שנותרו אחרי יצירת הדמות ועל כן אין סיבה מדוע לא להשתמש בכולם. כפי שציין רמץ ידידי וחברי למעגל, כח רצון נקבע ע"י סכום 2 המעלות הגבוהות ביותר שרגע יצירת הדמות. לאחר מכן, כלומר במהלך המשחק, הגדלת המעלות אינה משפיעה על כוח הרצון. יש להגדיל את כוח הרצון באופן ישיר. שימושים נוספים לנקודות כוח רצון ניתן למצוא בעמ' 147 - קניית הצלחה אוטומטית, הפעלת קומבו, או תיעול מעלות הן שלושה שימושים חשובים שלא צוינו למעלה. דבר אחרון, אני די בטוח שגם בספר שלך יש שגיאת הדפסה בתקציר יצירת הדמות. כמו ברוב התחומים, דמות התחלתית לא יכולה להתחיל עם יותר מ-3 נקודות במעלה מסוימת (לא 4 כפי שמצוין בתקציר יצירת הדמות) ללא השקעת נקודות בונוס. בכל מקרה, אם יש לך עוד שאלות, נשמח לענות על כולן. מי ייתן ואור השמש הבלתי מנוצח יאיר את דרכך, הו נסיך הבריאה.

Gilgam69

New member
וכמובן! מזל טוב ותתחדש!

ברוך בואך למעגל הסולארי ההולך וגדל!

5 0 6

New member
תודה רבה. אני אקרא את העמודים

שהזכרתם ואחזור אם יהיו לי עוד שאלות (מה שאומר שאתם בהחלט יכולים לצפות לשובי).

5 0 6

New member
אין שום טבלה בעמוד 273.

ומה זה בדיוק המפתן (threshold)?

Gilgam69

New member
סבבה

הטבלה של עלויות יכולות חדשות על פי נק"ן נמצאת בעמ' 270 וזמני האימונים נמצאים בדף ממול, בעמ' 271. בקשר לשאלתך השניה, העולם מתחלק בצורה גסה יחסית לשני אזורים ראשיים - האי המבורך (The Blessed Isle), מעוז הממלכה (The Realm), והמפתן/הספר (The Threshold), שזהו הכינוי לכל האדמות הסובבות את האי המבורך. כמובן שבין האי המבורך לבין המפתן יש את הים הפנימי המשמש כחיץ ביניהם. במשך רוב שנות שלטונה של הקיסרית מירב ארצות הספר הללו היו תחת שלטון קיסרי ישיר או עקיף עם יוצא דופן אחד - הממלכה מעולם לא הצליחה לכבוש או להכניע את פרובנצית הנהר, השוכנת בחלק המרכזי של כיוון המזרח. נקסוס, לוקשיי וגרייט פורקס הם רק שלוש מתוך הערים החזקות שהיו, ועודנו, תקועות כקוץ בישבן הממלכה כיעדים בלתי כבישים, על אף שנעשו מספר נסיונות להכניעם (כמובן שזה עלה בחייהם של חיילים רבים מהממלכה).

5 0 6

New member
אוקיי, תודה.

אבל מה זה נחשב "כל האדמות הסובבות את האי המבורך"? מקו החוף של הים הפנימי ועד עמוד העץ, למשל? או שהספר מסתיים לפני העמוד?

Gilgam69

New member
תפתח את הספר העמ' הראשון...

או האחרון. למען האמת זה בתוך הכריכה עצמה. במרכז תראה בגדול את האי המבורך, בלב הים הפנימי, עם ההר הקיסרי העצום במרכזו שהוא למעשה קוטב יסוד האדמה. מעבר לים הפנימי מתחילה אדמה שוב, ערבות הקרח בצפון (קוטב האוויר), גבעות מיוערות במזרח (קוטב העץ), מדבר לוהט בדרום (קוטב האש) והאוקיינוס המערבי... ובכן, במערב (קוטב המים). למעשה, כל האדמות שמחוץ לאי המבורך נחשבות בתור ה-Threshold - מקו החוף של הים הפנימי ואילך, עד להיכן שהבריאה נמשכת. כמובן שבשלב מסוים ההתיישבות נפסקת והסביבה הופכת לעוינת יותר, ככל שמתקדמים עמוק יותר לכיוון אחד מקטבי היסודות האחרים. בשלב מסוים הבריאה פשוט מתמוססת אל תוך הפראא (Wyld), אנרגית התוהו הטהור ממנה נוצרה. לממלכה אין סיבה לשלוח את הליגיונות שלה עד ל-Chanta היושבת עמוק בתוך היערות של צפון-מזרח. באופן טבעי ככל שמתרחקים עמוק יותר לתוך ארצות הספר השלטון הקיסרי דועך. אבל מצב העניינים היום יותר חמור עבור הממלכה. חמש שנים לאחר היעלמות הקיסרית, המון מהמדינות שהיו תחת שלטון קיסרי הפחיתו את תשלום המיסים שלהם לממלכה או הפסיקו אותו לחלוטין. בגלל פוליטיקה פנימית (כל אחד מהבתים הגדולים של הממלכה דואג לעצמו ומנסה לשריין ולשפר את מעמדו) הליגיונות הקיסריים נקראו חזרה לאי המבורך וכעת אין מי שיאכוף את החוק הקיסרי בארצות הספר. בלגן? בהחלט! וזה הרי עוד לא הכול!

5 0 6

New member
עוד שאלות:

1) חבר שלי בחר עשרה צ'ארמים, ביניהם leaping tiger attack. וביכולת melee הוא בחר להתמחות בלחימה בשני נשקים. עכשיו, ה-leaping tiger attack נכלל ברשימת ה-athletics, והשאלה היא אם אפשר לעשות את הצ'ארם הזה עם שני נשקים? כי הרי הצ'ארם שייך לאתלטיקה וההתמחות באחיזה בשני נשקים שייכת ל-melee. 2) מה הם לעזאזל ה-manse וה-demesne? מהם ה-hearthstones? שלושת אלה קשורים? 3) האם יש כסף או ציוד כלשהו במשחק? כי אין מקום לציוד בדף, רק לנשק. 4) איך עובד עניין הדרגות? יש דבר כזה בכלל? 5) איך אני יודע כמה בריאות יש לדמות? על-פי מה זה נקבע? 6) ברשימת הנשקים מופיע תחת הסעיף "נזק", 4L+, לדוגמא. מה זה ה-L הזה? יו, הרבה שאלות. תודה לעונים.

Gilgam69

New member
תשובות

1) בדרך כלל צ'ארם מסוג Supplemental יכול לעזור רק לגלגול יכולת אליה הוא שייך. במקרה הספציפי של Leaping Tiger Attack רשום במפורש בצ'ארם שהוא משמש לצורכי התקפה ועל כן מותר להשתמש בו, ואפילו לשלב אותו בקומבו, עם גלגולי קוביה של מיומנויות אחרות, כגון Melee. 2) Demense - ישנן נקודות בבריאה בהם ישנה זרימה ערה וחזקה של אנרגית מהות (Essence). את הזרימה הערה הזו מסוגלים יצורים על-טבעיים, ביניהם גם נשגבים (Exalted) לחוש במידה כזו או אחרת. נקודות עוצמה אלה (שהם למעשה נקודות חלשות במרקם הבריאה, בהם אנרגית המהות לא מרוסנת) נקראות Demense. בני תמותה, חיות וצמחים החיים בסביבת ה-Demense עלולים לסבול מעיוותים עם חלוף השנים בגלל כמות האנרגיה הפראית ושלוחת הרסן של המקום. ה-Demenseים השונים מתחלקים למספר סוגים על פי סוג האנרגיה המקומית - סולארית, לונארית, סיידריאלית, אביסלית, וחמשת סוגי היסודות. סוג האנרגיה מושפע ומעוצב מהסביבה של ה-Demense ולהיפך, ה-Demense משפיע על סביבתה. Demense על אי ככל הנראה תהיה שייכת ליסוד המים, Demense על צוק הר שטוף שמש תהיה סולארית או שייכת ליסוד האוויר וכו'. ניתן להתכוונן (Attune) לזרימת האנרגיה של ה-Demense ולהנות ממנה. הסבר בהמשך. Manse - עוד בעידן הראשון למדו הנשגבים שאת ה-Demenseים אפשר לסגור ולתעל את האנרגיות שלהם בצורה סדירה ומסודרת בתהליך הנקרא Capping. את זה ניתן להשיג על בניית מבנה גאומטרי, מדיוק ומהונדס להפליא המתעל דרכו את האנרגיה של ה-Demense שעליו הוא בנוי. מבנה זה, שלרוב לובש צורה של פירמידה (אך זו אינה חובה) נקרא Manse. באופן עקרוני, Manseות הן הרבה יותר חזקות מבחינת עוצמה מאשר Demenseים. ל-Manseות אין השפעות סביבתיות ואינן מעוותות את החיים סביבם, מאחר שהאנרגיה הפראית ושלוחת הרסן של ה-Demense נלכדת ומתועלת בצורה מושלמת (ועל כן לוקח כמה שנים טובות לבנות מאנסה). מאנסות הפכו, עוד בעידן הראשון, למשכנם של הנשגבים, והן נבנות בצורת ארמונות מרהיבים, המשתמשות באנרגית המקום על מנת ליצור תופעות יוצאות דופן, כגון מזרקות הפועלות הפוך, תאורה מלאכותית ודברים אחרים. יתרון מובהק אחרון, ואולי הכי חשוב של המאנסות הוא שאותה אנרגית מהות מתועלת בסופו של דבר לנקודה אחת מרכזית בלב המאנסה. שם, בנקודה זו, מתגבשת האנרגיה הקסומה לגביש של מהות טהורה, הנקרא Hearthstone, או אבן-מוקד (בתרגום חופשי). גם למאנסה ניתן להתכוונן להנות מהאנרגיה של המקום. פרטים בהמשך. חשוב לציין שבנייה שגויה של המאנסה עלולה לגרום להצטברות מסוכנת של אנרגיה בנקודות לא נכונים, דבר שעלול לגרום לפיצוץ המאנסה והשמדת הסביבה הקרובה (מישהו אמר פיצוץ גרעיני?) Hearthstone - בליבה של מאנסה תמיד נמצא היכל בא מתרכזת כל האנרגיה של המקום לנקודה אחת. בנקודה זו נוצר, במהלך חודש מאז השלמת המאנסה, גביש של אנרגיה מוצקה הנקרא Hearthstone, או אבן-מוקד (בתרגום חופשי). לאבן-המוקד שני כוחות מיוחדים, פרט להיותה חומר קשיח וכמעט בלתי שביר (רק מכשף מבריק ויהלומן מיומן העובדים יחדיו יוכלו לשבור אותה). בכל אופן, הכוח הראשון שנותנת אבן-מוקד הוא שהיא מקשרת את האדם האוחז בה עם המאנסה ממנה היא נבעה. אם אותו האיש מכוונן לאותה המאנסה הוא יכול להיות מזרימת האנרגיה של המאנסה, לא משנה אם הוא עומד ליד המאנסה או נמצא בצד השני של הבריאה ממנה. הכוח השני של המאנסה נובע מהאופי שלה. כפי שצוין ב-Demense לכל מאנסה יש סוג כללי (סולארי, לונארי, סיידריאלי, אביסלי, ועל פי חמשת היסודות). בנוסף לסוג הכללי יש לכל מאנסה גם סוג ספציפי יותר. כאשר אבן-המוקד מותקנת בתוך חפץ העשוי מחמשת החומרים הקסומים (אוריקלקום, כסף-ירח, מתכת כוכבים, פלדת נשמות או ברקת) ויש בו שקע מיוחד לאבן-מוקד (תתפלא לגלות שלהמון חפצים שעשויים מחמשת החומרים הקסומים יש), אבן-המוקד מהדהדת בכוח המיוחד של המאנסה הנקבע על פי הסוג הספציפי שלה. לדוגמה, ישנן מאנסות של Incomparable Wellness, המעניקות חיי נצח ובריאות תמידית לשולט באבן-המוקד שלהן, ישנן מאנסות של Flying Heart שמאפשרות לשולט באבן המוקד שלהן להוסיף את מחצית הנחישות שלו (Conviction) לגלגולי ההתחמקות שלו ואחרות. זה מעין כוח מיוחד שיש לאבן-המוקד ותלוי במאנסה. הסוג הספציפי של המאנסה נקבע גם על ידי הסוג הכללי שלה (סולארי, לונארי, וכו') וגם על ידי הדרך בה נבנתה המאנסה עצמה וכיצד תוכננה לתעל את אנרגית ה-Demense. בתיאוריה ניתן לבנות את המאנסה כך שתייצר את אבן-המוקד שאתה מעוניין בה, במידה והסוג הכללי מתאים (למרות שגם אותו אפשר לשנות אבל זה בפעם אחרת). התכוונות (Attune) ל-Demense, ל-Manse ול-Hearthstone ניתן להתכוונן לנקודות האנרגיה הללו, בין אם הן Demense ובין אם הן Manse (כלומר Demense שנבנה עליה מבנה המתעל את האנרגיה שלה). כל נשגב, וגם מספר יצורים על-טבעיים אחרים, מסוגל להתכוונן אל נקודות האנרגיה האלה על ידי עמידה במרכז ובילוי מספר שעות בגובה ערך ה-Demense או ה-Manse בהרגשת זרימת האנרגיה. לאחר מכן, ה-Demense או ה-Manse נחשבות שלה. לכיוונון אין הגבלת זמן והדמות תישאר מכווננת לנצח אלא אם תישבר הכיוונות. חשוב לציין שניתן להתכוונן רק ל-Demense או Manse שלא שייכות לאיש (כלומר אף אחד לא מכוונן אליה). אם ה-Demense או Manse כבר שייכות/מכווננות למישהו אחר ניתן להתכוונן אליהם במספר דרכים: א. אם האדם שמקום שייך לו מאפשר לך להתכוונן אליו אתה רשאי. ב. אם האדם שמקום שייך לו נהרג, הוא מאבד את הכיוונון אליו (מן הסתם) ואם הוא היה היחידי, המקום נותר ללא בעלות ועל כן ניתן להתכוון אליו עכשיו. ג. אם מדובר ב-Manse בלבד (לא ב-Demense) ניתן לשבור את הכיוונון של הבעלים הנוכחים על ידי שינויים ארכיטקטים במבנה ה-Manse עצמה. השינויים צריכים להיות מחושבים היטב על מנת לא להשמיד כליל את ה-Manse או לגרום לסכנת התפוצצות עתידית. כיוונות ל-Demense לא ניתן לשבור. ד. האם שמקום שייך לו רשאי לוותר ברצונו על ההתכוונות למקום. אם היה היחיד המקום כעת פתוח להתכווננות. 3) מכיוון ש-Exalted הוא משחק אפי-סינמטי, של גיבורים גדולים מהחיים, הנושא הכספי עובר למאחורי הקלעים. אחת מאפשרויות הרקע של דמויות הן משאבים (Resources), המייצגת את העושר הכלכלי של הדמות. בדפים האחרונים של הספר תוכל למצוא כמה משאבים דמות צריכה על מנת שתוכל לרכוש את הפריטים השונים. 4) דרגות?! מה זה בכלל?! לא באקזלטד, בניגוד למו"ד ולהרבה שיטות אחרות, אין דרגות בכלל. זה אחד הדברים היפים שאהבתי בשיטה. 5) לכל דמות, בין אם היא נשגבת ובין אם היא בת תמותה יש 7 דרגות בריאות: אחת של 0-, שתיים של 1-, שתיים של 2-, אחת של 4-, ואחת של מעולפת. נשגבים, מעצם היותם חסונים יותר מבני תמותה רשאיים "לקנות" דרגות בריאות נוספות בעזרת הצ'ארם Ox-Body Technique הנמצא בעץ ה-Endurance, הנותן עוד דרגות בריאות לדמות. לניצבים (Extras) וליצורים אחרים יש כמות דרגות בריאות שונות, המופיעות בתיאורי היצורים השונים. 6) נתון הנזק של הנשק מציין את תוסף קוביות הנזק של הנשק בציון סוג הנזק. באקזלטד יש 3 סוגים נזקים: נזק חבטות - Bashing נזק קטלני - Lethal נזק חמור - Aggravated נשק שעושה 2B+ מוסיף 2 קוביות לנזק וההתקפה מסבה נזק חבטות (Bashing). נזק שעושה 4L+ מסב נזק קטלני ונזק שעושה 3A+ מסב נזק חמור. מקווה שלא הארכתי יותר מדי. אם יש לך עוד שאלות, שאל, ואם אתה רוצה שאקצר יותר אל תהסס לבקש.

5 0 6

New member
אז ה"דרגות" עובדות כמו במרוצללים?

1) בדף דמות שיש לי יש רק שש דרגות בריאות: אחת של 0-, אחת של 1-, שתיים של 2-, אחד של 4- ואחת של מעולפת. ומעליהן יש soak ושלושה מקומות ריקים: B, L ו-A. זה קשור לסוגי הנזקים? הסבר בבקשה, אם אפשר. 2) מהם סוגי הצ'ארמים (כמו הדוגמא שנתת, Supplemental)? וכמה קוביות אני מטיל כדי לדעת אם הצ'ארם הצליח וכמה נזק הוא עשה? את דרגת הקושי המספר קובע, נכון? 3) ובקשר לקומבו של leaping tiger attack והלחימה בשני נשקים של melee, אז אפשרי לעשות את הצ'ארם עם שני נשקים? כמה קוביות זה מוסיף ואיך בדיוק זה עובד? 4) בקשר לאנרגיית מהות התחלתית: כתוב רק שלבני-אדם יש 1, לנשגבים יש 2 או 3 והם יכולים להגיע בקלות ל-5. ולזקנים ביניהם יש אפילו 6. WTF?! אז איך אני יודע עם כמה מהות להתחיל? 2, 3, 4 או 5? 5) בדף יש שני מקומות לאנימה: אחד מתחת לנשקים ואחד למעלה, יחד עם השם, שם השחקן, הקאסטה וכו'. בשניהם אני אמור לכתוב את יכולות האנימה (לילה-הסוואה, דמדומים-מגן וכו')? ואיך בדיוק יכולות האנימה האלה פועלות? נגיד שאני מקאסטת הלילה, אני יכול פשוט לעשות את זה מתי שמתחשק לי? זה לא צורך מהות או משהו? 6) וממש שאלה אחרונה להפעם: את 15 נקודות הבונוס אפשר לחלק להכל? גם למהות, כוח-רצון ומעלות? גם לרקע, לתכונות וליכולות? יו, אני ממש מטרידן. תודיע לי כשמתחיל להימאס לך.
אה, כן, ותודה רבה!

Gilgam69

New member
../images/Emo26.gifתשובות ניתן למצוא כאן../images/Emo36.gif

1) בדף הדמות יש שש שורות של דרגות בריאות. אתה צריך להשחיר את כול הריבועים עד שאתה נותר עם ריבוע ריק אחד של 0-, שני ריבועים ריקים של 1-, שני ריבועים ריקים של 2-. ריבועים של 4- ומעולף גם ככה יש רק אחד מכל סוג, אאל"ט. ה-Soak הוא יכולת הספיגה של הדמות, על פי סוגי הנזקים השונים. Bashing Soak, Lethal Soak ו-Aggravated Soak. אם תרצה אוכל לפרט את רצף ההתקפה וכיצד נכנס לסיפור נושא הספיגה. פשוט תבקש. 2) סוגי הצ'ארמים מופיעים בתחילת פרק הצ'ארמים, בעמ' 153, והם: Simple, Extra Action, Supplemental ו-Reflexive. אין צורך להטיל קוביות על מנת לבדוק אם צ'ארם מסוים הצליח או לא, אלא אם מצוין במפורש בתיאור הצ'ארם, לדוגמה, ראה את Hypnotic Tongue Technique, בעמ' 175. רוב הצ'ארמים לא עושים נזק, ורק חלקם עושים נזק באופן ישיר. כל צ'ארם הוא כוח ספציפי ומיוחד בפני עצמו. תיאור כל צ'ארם מספק בדיוק את המידה הזה. 3) קומבו הוא טכניקה מיוחדת וייחודית לכל נשגב ספציפי. קומבו הוא שילוב של כמה צ'ארמים ביחד. אם אתה מפעיל רק צ'ארם אחד אין צורך להשתמש בקומבו, שמעצם טבעו הוא אוסף של כמה צ'ארמים ביחד. לחימה בשני נשקים באקזלטד לא זוכה לאף יתרון משמעותי על פני לחימה עם נשק אחד, פרט למקרים בהם לדמות יש התמחות (Specialty) בלחימה עם שני נשקים, הנשק השני שלה הוא נשק שיעיל מאוד בהגנה, או שבמשחק שלכם אתם משתמשים בשיטת ה-Power Combat המופיע ב-Player's Guide (ואז לכל נשק יש Rate). בחזרה ל-LTA, מכיוון שזהו צ'ארם מסוג Supplemental הוא פועל רק על התקפה אחת ועל כן אם הדמות תוקפת ארבע פעמים, פעמיים עם כל נשק, היא יכולה לבחור על מי מההתקפות להפעיל את LTA. היא יכולה להפעיל על התקפה אחת, על שתיים, שלוש או ארבע את הצ'ארם אך בכל פעם עליה לשלם את עלות הצ'ארם (שים לב שלצ'ארם יש גם עלות של כוח רצון ועל כן זה לא ממש מומלץ). LTA מכפיל את כמות קוביות הנזק שהדמות מסבה, לאחר ספיגה אך לפני גלגול. שוב אם תרצה תיאור של מכניקת התקפה תבקש (התיאור מופיע בעמ' 228, הקופסה השחורה הגדולה למעלה). 4) לכל דבר חי בבריאה יש מהות. לבני תמותה, לחיות, לצמחים ולכל יצור שהוא על-טבעי יש מהות של 1. נשגבים מתחילים את המשחק עם מהות 2 ומסוגלים להעלות אותה, באמצעות נקודות בונוס או נקודות ניסיון. מהות היא אולי התכונה החשובה ביותר באקזלטד והיא מייצג המון דברים ביחד, אבל בראש ובראשונה את הקשר של הדמות לאנרגיה הבראשיתית הזורמת דרך כל הדברים בעולם וממנה מורכב העולם עצמו. 5) לכל סולאר יש אנימה אישית שלו, המופיע רק כאשר הוא שורף יותר מ-16 נקודות מהות מהמאגר הסביבתי שלו. זאת נקראת ה-Iconic Anima שלו. לריין, סולארית שאני משחק יש אנימה של דמות מסתורית, עטויה שיריון מוזהב, עם כנפיים מוזהבות וכו' (אתה מוזמן לקרוא את תיאור הפגישה כאן, שם היא שורפת כל כך הרבה מהות עד שה-Iconic Anima שלה מופיעה). אנימות אחרות של דמויות שאני מכיר הם עכביש מנחושת, דרקון שמיימי, מעוף של עורבים, זאב קרח עצום, אפילו תצוגה של שמי הלילה או שקיעת החמה. כמו כן, לכל אחת מחמשת הקאסטות יש יכולת אנימה מיוחדת. את תיאורי הקאסטות, יחד עם כוחות האנימה המיוחדים להם תוכל למצוא בעמ' 118 עד 127. שם תוכל למצוא גם את העלות של הפעלת יכולת האנימה של הקאסטות השונים. 6) את 15 נקודות הבונוס אתה יכול לחלק לכל מאפיין. עלויות המאפיין השונים מופיעים בתיבה קטנה בצד ימין למטה בעמ' 105. אתה ממש לא מטרידן, ההיפך הוא הנכון. אני והמעגל שלי שמחים לעזור לסולאר צעיר ללמוד את מורשתו האמיתית, כנסיך הבריאה כולה!

Gilgam69

New member
ארמממ... שכחתי את הקישור לפגישה...

אז הנה הוא. תיאור האנימה של ריין, הדמות שלי, נמצא במקבץ האחרון "אל העיר התחתית!".

5 0 6

New member
מה זה לעזאזל "אאל"ט"?!

אני כל הזמן רואה את זה ואין לי מושג מה זה. ובקשר לדרגות הבריאות: נגיד פגעו בי, איך אני יודע כמה ריבועים למחוק ומאיזו שורה?

רמץ

New member
אאל"ט = אם אני לא טועה

כמות הנזק שעשו לך שווה לכמות הריבועים שאתה מוחק. את הריבועים מוחקים לפי הסדר מלמעלה למטה כאשר נהוג לסמן: Bashing = / X = Lethal Aggrevated = * (שלושה קוים: | / \ אחד על השני) או שאפשר פשוט לכתוב B, L או A...

Gilgam69

New member
קראת את תיאור מכניקת ההתקפה?

אם לא, דפדף לעמ' 228, הקופסה השחורה למעלה. תיאור, שלב אחרי שלב, של תהליך ההתקפה. קל, פשוט, וברור.

Gilgam69

New member
ולגבי ה"דרגות" באקזלטד...

לא זוכר איך זה עובד במרוצללים, אבל באקזלטד פשוט אין דרגות. אין מושג כזה, כמו שאין מושג של גזע או מקצוע. עם הנק"ן שאתה מקבל אתה "רוכש" יכולות חדשות, אבל אין דרגות במשחק.

Ferenheit

New member
מה הכוונה בדרגות?

האם הכוונה היא לדרגות פציעה או לדרגות דמות?

רמץ

New member
עוד תשובות

1) ניחוש מלומד אומר שכן (פשוט כי זה מגניב) אבל את זה נשאיר בינתיים לגילגם. 2) (עמ' 246) כן. השלושה קשורים קשר הדוק: הכל הוא אסנס, ואסנס היא הכל, אולם ברחבי בריאה קיימות נקודות בהן זרימת האסנס היא חזקה במיוחד. נקודות גיאוגרפיות אלו נקראות דמזות (demesne). אם אתה יודע מספיק על הטכניקות הקדומות (Lore גבוה), מבין במכניקה של האסנס (Occult גבוה) ויש בך כישרון ארכיטקטי הולם ((Craft (Architecture גבוה), תוכל לנצל את זרימת האסנס ולתעל אותה לטובתך ע"י בניית מבנים מיוחדים ומסובכים שירכיבו מהאסנס את האפקט הרצוי. מבנים כאלו נקראים מנזות (manse). הצטברות האסנס במנזה יוצרת תוך זמן מה אבן מיוחדת בעלת כוחות מיוחדים אשר טיבה, צורתה וצבעה תלויים, למיטב ידיעתי, במנזה שיצרה אותן ויעודה. גודלן הכללי של אבני מוקד אלו (hearth stone) הוא בד"כ מעט קטן מאגרוף. לאבני המוקד ולמנזה בד"כ תפקודים קשורים. 3) אקזולטד אינו משחק קטנוני ושיטת המשאבים שלו (Resource) שונה מאוד מזו של D&D למשל. קרא על משאבים בעמ' 146-147 ואז עמ' 325 - הריבוע השחור מימין למטה ותבין את זה טוב יותר, כאשר פרק 9 כולו עוסק בציוד. השחקן רשאי לבזבז ולקנות כפי שמכתיבה לו רמת החיים שלו. בגדול, אתה רשאי לקנות באופן חופשי כל חפץ בעל ערך משאבי של אחד פחות מכמה שיש לך (בהנחה שהכמות היא הגיונית), ואתה רשאי להשקיע נקודת משאבים אחת כדי לקנות חפץ ששווה לערך המשאבים שלך. מעבר לזה - הוצאה מוגזמת. בקשר לציוד - אני רושם חפצים מיוחדים מאחורי דף הדמות. הרבה מה"חפצים" יכולים להיות תיאור כללי כמו "ציוד חורף". את תיק הרפואה שלי, למשל, לא טרחתי לכתוב, וודאי שלא כמה תחבושות ושיקויים יש בו ומאיזה סוג. את המצב שבו נגמרו לי התחבושות או שהשתמשתי בשיקוי הלא נכון אפשר לשמור לבוץ' בגלגול הרפואה הבא שלי. 4) אין דרגות. כפי שהסברתי בהודעה הקודמת, השחקנים זוכים בנקודות נסיון והם רשאים "לקנות" איתן מיומנויות ומקסמים חדשים לפי טבלת ה"מחירים" בעמ' 270. 5) עמ' 100 מסביר בין השאר גם על דרגות הבריאות. כל דמות מתחילה עם: דרגת בריאות אחת של 0- שתי דרגות בריאות של 1- שתי דרגות בריאות של 2- דרגת בריאות אחת של 4- ודרגת בריאות אחת של נכות (סה"כ 7 דרגות בריאות מפרידות בין הדמות ובין המוות) ניתן וגם מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מומלץ לקחת את מקסם הסיבולת 'טכניקת גוף השור' (עמ' 170 ox body teq) שמאפשר לדמות לקנות עוד דרגות בריאות - לפחות פעם אחת (ניתן לקחת אותו גם כמה פעמים). ההמלצה הזו הוכיחה את עצמה היטב במקרה של עורב-לבן תנצבה"ס. הנזק שהדמויות חוטפות (עמ' 231) גורם להן לאבד דרגות בריאות לפי הסדר ומאלץ אותן לסבול מהפחתה למאגר הקוביות שלהן (עבור |כל| גלגול למעט אלו הקשורים בכח-רצון) לפי ה-(-) שבו יש נזק. למשל, אם שחקן ללא המקסם לעיל חוטף נקודת נזק אחת, הוא עדיין מסתובב עם 0- (ללא הפחתות) אבל אם יחטוף עוד נקודת נזק, הוא יאלץ לסבול מהפחתה של 1- למאגר הקוביות שלו. יש גם את העניין של סוגי נזק המפורט בעמ' 231. סוג הנזק (שטוח, קטלני או הרסני) קובע עד כמה מסוגל הסולאר לספוג אותו (לפי ה-Stamina עמ' 128) ובאיזו מהירות הוא מסוגל לרפא אותו (עמ' 234). 6) A=Aggravated L=Lethal B=Bashing סוגי הנזק: שטוח, קטלני והרסני שהוזכרו לעיל. המלצה שלי - תתגבר על הלהיטות להתחיל לשחק וקרא את הספר מתחילתו ועד סופו. הלוקסוס של ללמוד תוך כדי משחק שמור בעיקר לשחקנים אוכלי חינם כמוני ולא למספר...

למעלה