יש קורא יידיש בקהל?

Bariton2

New member
יש קורא יידיש בקהל?

שלום חברים,
במסגרת ניסיוני לבנות אילן יוחסין למשפחתה של גיסתי, אני חוקר את משפחת ביינרמן (Bajnerman, ביינערמאן) מהעיר אוסטרוביץ. הצלחתי למפות את רוב בני משפחת ביינרמן בעיר, אך הגעתי למבוי סתום בניסיון לחבר בין 3 משפחות ביינרמן שונות שלהערכתי קשורות זו לזו.
המשפחה שאני חוקר הם משה ביינרמן ואשתו ליבה או לובה לבית זילברדרוט שיתכן שנפטרו עוד לפני השואה. רוב בני המשפחה שרדו את השואה (כנראה רק בת אחת נספתה), ואחד הבנים, עבער ביינערמאן (Ejber Bajnerman) התגורר בבואנוס איירס ולאחר מכן בטורנטו, וכנראה היה גם שותף בכתיבת ספר הזיכרון של הקהילה.
בספר הזיכרון לזכר הקהילה, קיים פרק קטן ביידיש העוסק במשפחתו של אלטר ביינערמאן (Alta Bajberman), בניו ובנותיו (שרובם נספו ומיעוטם שרדו את השואה), ועל אף שאינני קורא יידיש, נתקלתי בפרק גם בשמות משה ועבער.
אם יש מישהו כאן שקורא יידיש, אשמח מאוד אם יוכל בבקשה לרפרף בפרק (אני מדגיש - אינני מבקש תרגום מלא), ולנסות להבין האם יש קשר בין אלטר ביינרמן ומשה ביינרמן (שלהערכתי יתכן והם אחים).
דגש נוסף: יתכן מאוד שהיו בעיר 2 משה ביינרמן וגם 2 עבער ביינרמן.

כדי לגשת לפרק,
יש להיכנס ללינק: http://yizkor.nypl.org/
לבחוק בספר Ostrowiec (1971, ודרך החלונית "Go to image no" לקפוץ ישירות לעמוד 200 (שהוא 196 בספר עצמו).

המון המון תודה למי שיתנדב לסייע!

אור401

New member
לצערי לא שולט היטב ביידיש אך...

מהצצה באינדקס השמות של משפחה זו מאוסטרוביץ ב-JRI, עושה רושם כי הם כולם צאצאים של אותו זוג קדמון: Herszek ו - Bajla.
בהצלחה, צח

shlomit80

New member
המחבר מציין שהייתה שושלת ביינרמן.

מצויין גם כי שכל בני השושלת היו ספרים- רופאים. האב אלטר ביינרמן. בנו הבכור אברהם ובניו הנוספים: שמאי, אייזיק, עבער ונפתלי. גם משה ביינרמן היה ספר- רופא. לא מצויין הקשר המשפחתי שלו לאלטר (אולי היה אחיו?).
חתנו של אלטר, נחמן אלאן, גם הוא היה ספר- רופא.
אגב את הפרק הבא כתב אייזיק ביינרמן מקנדה.

Bariton2

New member
המון תודה

לצערי התעלומה תישאר פתוחה אם כך...
עיינתי כמובן גם ב-JRI, לצערי לא כל הקשרים המשפחתיים מתבהרים (ישנם שני משה ביינרמן, אחד מהם שנולד בשנת 1854 הוא אכן אחיו של אלתר ביינרמן שמופיע בספר הזיכרון, והשני, שנולד בשנת 1868 וסביר להניח שהוא המשה שאני מחפש את קשריו המשפחתיים, מופיע ללא פרטים נוספים, ומטבע הדברים לא סביר שהיה לו אח באותו השם).
אייזק ביינרמן שכתב את הפרק הצמוד הוא אכן בנו של אלתר, הוא שרד את השואה ולאחר השואה הסתייע בביתו שבקנדה כדי להגר אליה.

ושוב תודות רבות על הניסיון לסייע!

פגי11

New member
ביינרמן

קטע מקסים,משפחה של חובשים לא רופאים,על פיהם נשקה הרפואה,אמונה רבה בהם,ומסכן הרופא האמיתי דר מלינגר,שרשם תרופות,ולא התחשבו בדעתו עד שקבלו אשור מהמשפחה הזאת.לא נזכר שם השם-משה.

למעלה