יש צורך לחזור על החומר?

CLASSIFIED

New member
יש צורך לחזור על החומר?

שלום! אני מתחיל בקרוב ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה העברית. למדתי בתיכון מתמטיקה ברמה של 5 יחידות ומדעי המחשב גם ברמה של 5 יחידות. אין צורך לציין שאני לא ממש זוכר כלום. מה אתם אומרים, יש צורך לחזור על החומר לפני תחילת הלימודים? ואם כן על מה? ספרים מומלצים?

Fingertip

New member
אהלן../images/Emo70.gif

מזל טוב על תחילת הלימודים
. לדעתי לא צריך לחזור על שום דבר במחשבים. במתמטיקה, רק על הדברים הבסיסיים: אלגברה בסיסית, טריגונומטריה טיפטיפה. אבל אני לא מומחה לעברית, אולי אסף יוכל לשפוך יותר אור? בהצלחה
אהד.

CLASSIFIED

New member
שלום!!! ../images/Emo24.gif

תודה על הברכות. אני מפחד שבעוד חודשיים אני אגיע לאוניברסיטה (ועוד אחרי חודש בתאילנד) ולא אזכור כלום מהתיכון כשכל הסטודנטים כבר עמוק בחומר חרשו בבית והמרצים ידברו אלי בסינית...
לוקח זמן ללמוד סינית.

HaifaMan

New member
כולם באותה הסירה...

כמו שאתה תגיע לא מרוענן, כך גם חלק גדול מהאחרים. רוב הסטודנטים לדעתי (כולל אני) לא ממש חוזרים על החומר לפני תחילת הלימודים. ואם בכל זאת מתחשק לך - אני הייתי מתחיל מחדו"א ואלגברה.

HaifaMan

New member
תאמין לי שלא...

התחלתי ללמוד 5 שנים אחרי התיכון.. והזכרון שלי יותר גרוע משל חולה אלצהיימר :) נכנסים לקצב די מהר אל תדאג.

CLASSIFIED

New member
חח מפורום מתגייסים מלפני כמה שנים?

עשינו מפגש בעזריאלי!

amni

New member
תבחר רק אחד התחומים שחביב עליך

ותלמד מחדש (עד איפה שתגיע). החשיבות היא בחומר שתילמד, אלא שתיזכר בצורת החשיבה. ממילא תלמד מחדש הכל מההתחלה (בערך).

GuestOfHonor

New member
הצעה שלי

אהלן, אם יש לך זמן, יש שלושה דברים שהייתי מציע לך לעשות (מסודרים לפי סדר עדיפות). 1) קח את הספרים של חשבון אינפינטסימלי I ו - II של הפתוחה ותתחיל לקרוא. החוברת הראשונה תרענן לך חומר מהתיכון שאבד אי שם בבה"ד 7. השאר יעזרו לך להיכנס ל'ראש' המתמטי, להכיר מונחים בסיסיים חשובים (מה זה גבול, מה זאת רציפות, וכו'). הרבה יותר קל ללמוד את הדברים האלה בניחותא מאשר כשיש לך על הראש ארבעה תרגילים להגיש. ממליץ לך גם לנסות ולפתור את התרגילים שבספר (לפחות החל מהחוברת השניה) ולהסתכל על הפתרונות כדי להיכנס לראש של 'איך פותרים תרגיל'. שים לב שבעוד בפתוחה מתחילים ללמוד מפונקציות, בעברית מתחילים עם סדרות וטורים, ואינטגרלים בכלל נדחה לאינפי 2. כך שאם אתה רוצה לעשות היכרות עם סדרות וטורים, אתה צריך את החוברות של אינפי 2 של הפתוחה. 2) אותו דבר לגבי הספרים של אלגברה לינארית 1. דטרמיננטות לומדים רק באלגברה לינארית 2 של העברית כך שזה פחות דחוף. היחידות שבעיקר מעניינות וחשובות הן 7-10 אם אני זוכר נכון (שדות, מרחבים, טרנפורמציות לינאריות ובסיסים). אם אתה סגור על היחידות האלה, אתה סגור על רוב החומר למבחן. 3) הכי קל והכי פחות קריטי - טיפה להזכר בתכנות. השפה שלומדים היא ג'אווה. הפער העיקרי בין מה שאתה מכיר מהתיכון למה שאתה הולך ללמוד זה הנושא של "תכנות מונחה עצמים". אם אתה לא יודע מה זה מחלקה (class), ירושה, פולימורפיזם וכו' - אתה יכול לקרוא על זה באינטרנט או מספר. זה לא חומר שקשה ללמוד אותו לדעתי, אבל כאמור - כשיש לך על הראש תרגיל באינפי, בלינארית, בדיסקרטית ובIntro להגיש, הרבה יותר קשה ללמוד ולהפנים חומר.

CLASSIFIED

New member
נשמע כבד! בהד 7?!

מה זה אני מכיר פה את כל הפורום מפעם? הכינוי שלך באמת נראה מאוד מוכר...

GuestOfHonor

New member
ואמנם זה נשמע כבד

אבל ללמוד ולהפנים את כל הקורסים של סמסטר א' בתקופה הקצרה של 3.5 חודשים תוך לחץ היסטרי של תרגילים זה עוד יותר כבד. למי שלא עבר את זה ההצעה שלי כנראה נשמעת קצת היסטרית ונובעת מחרשנות יתר (שאני לא סובל ממנה... ולראיה, מחר מבחן ואני פה) אבל בפועל למי שמגיע יותר מוכן יש הרבה יותר סיכוי לשרוד את הסמסטר הזה לדעתי, וזה לא טריוויאלי כמו שזה נשמע. יש לא מעט חבר'ה אינטיליגנטים שלמדו איתי והיו צריכים לחזור על קורס או שניים בשנה ב'. עדיף שתעבוד קצת יותר עכשיו ושלא תצטרך לעבוד הרבה בשנה הבאה.

CLASSIFIED

New member
מה דעתכם על מדעי המחשב פלוס מתמטיקה

מישהי המליצה לי על זה כי גם ככה אני אלמד המון מתמטיקה. אם אוסיף רק עוד קצת קורסים אקבל עוד תואר. ובתכלס מה זה נותן? שווה?

amni

New member
תפסת מרובה לא תפסת

למה שתתחייב יותר מדי ואחר כך תסתבך ? לך למסלול רגיל ואם תגלה שיש לך עודף זמן תוכל תמיד למלא אותו תוכן (קורסים נוספים, או מתקדמים). לא טוב לקחת עומס מראש בתנאי אי וודאות .

GuestOfHonor

New member
טחינה

אתה עושה יותר קורסים מתמטיים על חשבון פחות קורסי בחירה במדעי המחשב. אלא אם כן מתמטיקה באמת באמת מעניינת אותך (ואני לא מדבר פה על מתמטיקה של התיכון), אין יותר מדי טעם. זה לא שאתה מקבל עוד תואר - זה שבמקום לעשות תואר חד-חוגי במדעי המחשב, אתה עושה תואר דו-חוגי במדעי המחשב ומתמטיקה.

CLASSIFIED

New member
ומה זה נותן לי תואר דו חוגי?

לעומת מדעי המחשב מורחב? זה ``שווה`` יותר? כי אני אוהב יותר מחשבים ממתמטיקה...

למעלה