יש פתרון לתופעה?

חבר טוב1

New member
יש פתרון לתופעה?

בס"ד כל פעם שאני נתקל במצבים שאני רואה \שומע או חושב על מקרה שאישה מרביצה לגבר, או אפילו מנצחת אותו בהורדות ידיים וכיוצא, אני מקבל התקפי ראש חזקים מאוד, כאילו הגוף שלי לא מסוגל לחשוב על זה, ומקבל לחצים בראש. למה זה? לא אכפת לי שזה יקרה באמת, רק שהגוף שלי לא יתקיף אותי בכאבי ראש כל פעם שאני חושב על זה. יש לזה פיתרון?

יש לזה פיתרונות

בגישות שונות הפיתרון יהיה שונה אבל בהחלט אפשרי. מבחינה הומאופתית צריך להבין בדיוק למה אתה רגיש במצב הזה שאתה רואה בדימיונך ומה התחושה הזאת מעוררת בך. ההבנה המדויקת+תרופה הומאופתית יכולה לפתור את הבעיה הפיזית והנפשית. כל טוב עירית

יעל ND

New member
יש הרבה דרכי טיפול לבעיה

השאלה היא, עד כמה הדבר מפריע לך? כלומר, כל כמה זמן אתה בכלל נפגש עם התופעה? למשל, אני אישית טרם שמעתי וטרם ראיתי דברים שאתה מתאר, אבל כנראה חוג המכרים שלי שונה מזה שלך. לכן אני שואלת. למשל, אם הדבר קורה באופן קבוע, נגיד, כל שבוע או כל חודש, אז באמת יש מקום לחשוב על טיפול. אבל אם זה קרה פעם או פעמיים ואולי אף פעם יקרה שוב, אז לא חבל על הכסף? אם אכן כדאי לטפל בזה, הייתי ממליצה על ביופידבק או על טיפול פסיכולוגי-קוגניטיבי. יתכן, שפילו ניתן לקבל את זה דרך קופת חולים. שווה לבדוק. אבל שוב, ישנם עוד דרכים רבים לטיפול.

ינוקא1

New member
בהחלט יש

אבל זה שייך לתחום היותר רוחני - אנרגטי - פסיכולוגי. ההמלצה שלי היא טיפול בביואנרגיה או בהילינג או בהיפנוזה משולב עם שיחות. גם קינסיולוגיה יכולה להיות טובה.

0 אור 0

New member
בניגוד לקודמי וגם להעדפה הרגילה שלי לטיפול

שמגיע אל הנדרך הגוף, כאן אני דוקא בעד גישה טיפולית יותר מילולית, שתבחן אתך את המקורות לבעיה - מה זוכר הגוף שלך, מה זוכר הראש שלך... זה יכול להיות םג פסיכולוג קונבנציונלי, גם מאמן הוליסטי וגם מטפל ברפואה משלימה משיטות שונות שמשלב את השיחה בטיפול, אבל לא הייתי מוותרת על השיחה ועל הבנת השורש ברמה המילולית והמודעת.

חבר טוב1

New member
יתכן שזה

נובע מחששות, האמת שלא קרה לי אף פעם מצב כזה. אבל המחשבות בזה גורמות לי לחץ בראש. חשבתי פעם שאם יקרה לי באמת, והגוף יראה שזה לא נורא כל כך, הכל יעבור. יכול להיות?

0 אור 0

New member
יש שיטות לטפל בפוביות - ואכן רק חלק מזה הוא

הבנת הגורם, וחלק חשיפה לארוע עצמו, בצורה מדורגת ומודעת. אני כמובן לא ממליצה לך ליזום תגרות אלימות בין הזוגות בסביבתך הקרובה, אבל כסוג של טיפול עצמי בהחלט אפשר: - לחשוב בצורה מתוכננת על הנושא - לבקש תחרות קטנה בהורדת ידיים, בין גבר ואשה - לצפות בסרט שבו יש קרבות מהסוג הזה כאשר לפני ותוך כדי אתה מקפיד על נשימות עמוקות ועל תזכורת עצמית שאתה רגוע, שאתה צופה ואינך שותף, שאתה אינך חרד (הבעיה בעצות אינטרנטיות הן שהן לא מדוייקות לבעיה הספציפית שלך - יכול להיות שאתה צריך משפטים אחרים ואלו לא יהיו קולעים עבורך). אני לא נגד טיפול עצמי, אבל אני חושבת שבמקרים שהם טיפה סבוכים, הרבה יותר קל לטפל בעזרת מטפל - גם אנחנו כמטפלים, עם כל הידע והנסיון שלנו, נעזרים במטפלים אחרים כאשר יש לנו בעיות.

חבר טוב1

New member
מי יכול לטפל בצורה הזו שהזכרת?

יש לטיפול הזה שהזכרת שם מסוים? ("הבנת הגורם, וחלק חשיפה לארוע עצמו, בצורה מדורגת ומודעת") חוץ מזה שאין לי ממי לבקש תחרות הורדות ידיים, מה שאני מקבל לחצים זה במצב שמשהי שיכולה לנצח, אני צריך לבקש מאחת מאתאימה (זה לא קשה כל כך אם יש לה כוח). זה לא חייב להיות טיפול עצמאי, אני מוכן להעזר בזה גם ע"י טיפול בתשלום. מי יכול לטפל בצורה הזו שהזכרת?

0 אור 0

New member
האמת שדי הרבה מטפלים רב תחומיים

אפילו אני , שיש לי בדרך כלל נטיה לטיפולי מגע ללא דיבורים , יצא לי ליישם את השיטות האלו במקרים ספורים. זה בדיוק סוג הטיפול שהוא על קו הגבול בין טיפולי פסיכולוגים, מאמנים ומטפלים הוליסטיים, כך שיש הרבה שיעבדו אתך בגישה כזו. תבחר מטפל טוב באיזור מגוריך, תבדוק את הכימיה שלך אתו ומה הוא מציע מבחינת דרך טיפול (יש עוד אפשרויות חוץ מזו שהצעתי) ואם זה מדבר אליך - לך על זה.

חבר טוב1

New member
אז

עדיף מטפל או מטפלת? - אם אצטרך טיפול במגע כזה, כמו שציינת, בדרך של להחסף לארוע עצמו, (גם במגע וגם פסילוגי) ואם כבר אלך לטיפול במגע או עיסוי אצל מטפלת, זה רק אחת שבאמת יש לה כוח רב בידיים, מכירה? אשמח אם אפשר להפנות.

0 אור 0

New member
אם אתה רוצה הפניה תכתוב איפה אתה גר

האמת שכשאמרתי טיפול מגע, לא התכוונתי בכלל לעיסוי, אבל אני חייבת להעיר שגם בשביל עיסוי לא צריך כח בידיים - כשאנחנו נכנסים עמוק, אנחנו לא עובדים עם היידיים אלא עם משקל הגוף. על כל פנים, הטיפול היותר משמעותי מבחינת עבודה נפשית ורגשית זה טיפול רפלקסולוגי (אצלי - ויש אחרים שיציעו לך טיפולים בשיטות אחרות).

למעלה