יש פתרון לפקק.

החברה עוברים הכשרה

ומתחילים לפעול בקרוב על פי התכנון. עוד קצת סבלנות שכנה יקרה שממול לפני שאת מפתחת את תאוריית הקונספרציה. שלך ציפי

ronpel

New member
אכן זה המצב

פרטי המתנדבים הועברו לצורך רישום מסודר ובדיקה במשטרה לאחר מכן יעברו חפיפה עם שוטר בצומת ואז נצא לדרך. גרשון - ממך אבקש לא להרוס מהלך שלקח הרבה מאמץ וזמן מצד כל הגורמים כולל אנשי וועד לפיד. זה נכון שקורס מלא של מתנדב תנועה הוא חודשיים אבל החלק שמתייחס להכוונה בצומת בתוך פרק זמן זה הוא קצר ביותר. להזכירך גם ילדי כיתות ו' בכל הארץ מכוונים תנועה בצמתים מסוכנות במסגרת משמרות הבטיחות לאחר הדרכה של המשטרה. אני מבטיח לך שכל המתנדבים שלנו כבר מזמן סיימו כיתה ו' ומסוגלים לקחת על עצמם תפקיד זה. לגבי הכביש הנוסף - אנו ממשיכים לפעול וללחוץ בנושא. היום מתקיימת ישיבה עם אנשי כפר רות כדי לקבל את אישורם לחלק שעובר באדמות המושב. בברכה רונן

אירילה

New member
אינני הורס דבר וילדי כיתה ו אינם

מכוונים תנועה אלא עומדים במעברי החציה ,יש הבדל עצום בין לעמוד במעבר חציה בתוך ישוב לבין הכוונת תנועה בכביש בינעירוני. השתלמות ית"מ איננה השתלמות של לימוד והדרכה שמבצעת המשטרה בבתי ספר לתלמידים לצורך עמידה במעברי החצייה ,לך זה נראה אולי משחק ילדים ,לי לא! ולגבי ועד המקומי של לפיד ,לא כולם ,מה לעשות ,בקיאים ברזי הנהלים של המשטרה. לאחר שיידעתי אותם בחומרה הבינו את חשיבות עמדתי בנושא. הכוונה טובה רונן , אבל יש לעשות זאת בדרכים המקובלות ולא בקיצורי דרך מסוכנים. 4 שעות של הדרכה לא הופכים אותך למומחה תנועה ,יש לרכוש קודם את הידע בחוקי התנועה כפי שמקנים הנהלים של משטרה/משא"ז ואז להפעיל את המתנדבים. מדבריך אני מסיק שגם אתה מעוניין בכיפוף נוהלים תקינים. ולגבי אלה שחושבים שאני מנסה לטרפד את הנושא רק בשל היותכם תושבי כפר האורנים ,אזי טעות בידיהם ,האמור לעיל תופס גם לגבי תושבי לפיד. בישוב לפיד יש רק 3 מתנדבים המוסמכים להכווין תנועה ,ואלה עברו קורס ית"מ במסגרת המשטרה , יתר 100 המתנדבים אינם מוסמכים. גרשון

באג4

New member
מי שמך להחליט

שצריך להיות "מומחה תנועה" כדי לכוון את התנועה בצומת. למה אתה חושב שכולם מנסים לכופף את הנוהלים ולא חשבו על הדברים עד הסוף? מי אתה שתאשים מישהו בכיפוף נהלים תקינים? על פי איזה מידע ? איזה תהליך נעשה לפני שהוחלט על ההדרכה המזורזת? מי היה שוטף לשיקולים ? מה היתה הלוגיקה מאחורי ההחלטה? כלום. אתה ורק אתה יודע מהם הנהלים ואתה ורק אתה תוודא קיומם. אולי גם תושבי לפיד יוכלו לקבל הסמכה לכוון (לא להכווין) תנועה על פי אותו נוהל? עם כל הכבוד להשתלמות ית"מ , היא מכשירה לטפל בבעיות תנועה רבות ומגוונות. זה לא המקרה. לי אין ספק שמי שעבר את ההכשרה מסוגל לבצע את התפקיד הכל כך מסובך של לכוון תנועה בצומת אחת . אני גם רוצה להודות למי שהתנדב לכך. ההתעקשות שלך לטרפד את העניין בכל מחיר מעלה עוד סימני שאלה על המניע שלך.

אירילה

New member
אני לא מייצג אף אחד מלבד את דעתי

זכותך לחשוב מה שאתה רוצה ,בדיוק כמו שאני חושב לעצמי ,זכותך להגיב כמו כולם ,אתה ורק אתה כדבריך מזכירים לי פה מישהוא בפורום ,נא השתמש בעוד כינוי אחר. לגבי מניעיי ,כבר הסברתי לך ,וכנראה שהבאג אצלך.

ronpel

New member
גרשון לא רק אתה מבין בתנועה

ותסמוך על אלו שעשו שיקול דעת בנושא. המצב כיום (שהיציאה בצומת דומה לרולטה רוסית) הרבה יותר מסוכן ובסוף יהיה אסון לעומת הסכנה בהצבת אדם מבוגר עם רשיון נהיגה שעבר הדרכה מגורם מוסמך ורציני בהכוונת תנועה. אפשר להתקשקש בבירוקרטיה ונוהלים עד אין סוף ואני בטוח שאם תקח עו"ד אז גם תהיה צודק ברמת הנוהלים היבשים. לפעמים צריך להסתכל קצת יותר פרקטי ולתת פתרונות למצבים מסוכנים. יש מפקד משטרה שעשה שיקול דעת נבון והחליט שזה מצדיק את קיצור הדרך ומעלה את הבטיחות בצומת. להזכירך גם עובדי מע"צ ללא קורס ית"מ מכוונים תנועה בכבישים בהם הם עובדים ובמקומות לא פחות מסוכנים. אם יש לך פתרון יותר טוב שגם ניתן ליישם במיידי אז תציע או תבצע - אם אין לך אז תן לאחרים שלא פחות רציניים ודואגים ממך לפתור את הבעיה. תודה

אירילה

New member
רונן היקר ,עייפתי מהתנצחויות ,תפעל

אתה בדרכך ואני בדרכי. לילה טוב

באג4

New member
דרך הטירפוד

ודרך אגב, זו פעם ראשונה שלי בפורום זה. זה מזכיר פתגם של מישהו: "זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אותך".

גרשון יקירנו

אולי מבחינת הנוהלים היבשים אתה צודק אבל במציאות ישנה סכנה מוחשית ומתנדבים מאד יעזרו בצומת. אגב מידיעה אישית אני יודעת שטימי מאד בעד העניין והוא מתואם עם רונן היור שלהם לגבי תחילת הפעלת המתנדבים וגם נפגש עם מפקד משטרת מודיעין.תבדוק עם איתן ליאור וג'קי ותראה שיש אישורים לנושא.

ronpel

New member
גרשון היקר

אין בעיה רק תשתדל שדרכך תביא פתרונות לבעיות ולא הנצחה שלהם.

lake of fire

New member
אתה היחידי שפועל בשיטתיות להנצחה

של המצב. הפתרון היחידי הוא כביש חלופי. בניית הכיכר בלפיד תהפוך את הצומת לפחות מסוכנת אך בד בבד תחמיר את בעיית העומס. חייבים כביש יציאה נוסף. ורק אל תתחיל לספר שאת כפר אורנים תכננו קודם. נמאס לנו!

ronpel

New member
אז למה אתה לא פונה למשרד השיכון

שיבנה כבר את הכביש הנ"ל? כפי שתכנן בין לפיד לכפר רות שישרת את שלושת הישובים. מדהים שכל פעם שאנו מוצאים פתרון לבעיה - מייד מנסים לטרפד אותו וממשיכים להתלונן.

lake of fire

New member
שיטור בצומת לא=פיתרון

שיטור בצומת =הנצחה כנראה שאתה לא נוסע על כביש רחוב הזית בין 7-8. אין לך שמץ של מושג.

lake of fire

New member
אז זה הסיפור החדש שלך, משרד השיכון?

חחחחחח חחחחחח חחחחחח

ronpel

New member
יש לך זכרון קצר

או שאתה מעדיף לא לזכור. משרד השיכון הקים את הישוב לפיד - ונתן את האישור ליזמי כפר האורנים לבצע את המעבר דרך לפיד ולהתחבר לתשתיות. בסיכום הדיון הנ"ל מופיע גם התייחסות לכביש גישה נוסף מכיוון 446 שעובר בין לפיד וכפר רות ומחבר את שלושת הישובים. למה לא בוצעה אף פעם פניה למשרד השיכון לבצע זאת?

למעלה