יש פתרון לגיוס חרדים!

יש פתרון לגיוס חרדים!

מאמר בעיתון "ישראל היום". אני חושש שהוא מתכוון ברצינות גמורה למה שהוא כתב. ואני חושש גם שימצאו לרעיון ההזוי הזה תומכים בתקשורת החילונית ובכנסת.

סקטור27

New member
אני לא חושבת שתמצא בתקשורת החילונית

הרבה תומכים בקביעה שלימוד תורה מהווה "תרומה לביטחון ישראל".

ישראל היום עדיין לא כלי תקשורת דתי.

ולמרבה הצער, כותבים חילונים רבים אימצו במהלך השנים את העמדה החרדית בנושא גיוס. כמה פעמים קראת כבר שאי אפשר או אסור לגייס את תלמידי הישיבות "בכפיה", לדוגמא? איש אינו יוצא עוד מההנחה שאפשר לגייס את החרדים כמו שמגייסים חילוני או מיזרוחניק. קיבלתנו כאקסיומה את ההנחה שזה בלתי אפשרי. כיום כאשר מדובר על גיוס חובה מדובר בעיקר על גיוס חובה לשירות הלאומי- בכיה לדורות לדעתי- ולא לצבא. כמה זמן יקח עד שגם הרעיון האבסורדי של גיוס לצורכי לימוד תורה יכה שורשים וייראה כלגיטימי והגיוני?

לא ראיתי שהכותב טוען שהלימוד תורם לבטחון

נראה לי שהוא יטען שכמו שספורטאים מצטיינים זוכים לתנאים שונים כך גם חרדים.
כאמור ההגיון אינו מככב במאמר...

רעיון תמוה

לא הבנתי מה התועלת שבו לפי כותב המאמר.

לפי אותו הגיון בוא ונגייס גם את כל הערבים לצבא, נפטור אותם ממדים ומלהגיע ליחידה וכך כל האזרחים ישרתו בצבא.

יש ברעיון הגיון

למעשה בדיוק אותו הגיון שיש מאחורי שירות לאומי ושירות ספורטאים בתור מש"קי ממטרות. הבעיה היא שיש כאלה שמשרתים וכאלה שלא. אז כדי להפחית את ההתמרמרות של אלה שמשרתים ניצור פיקציה כאילו כולם משרתים, ואז אמנם הנטל על אלה שכן משרתים לא יפחת כהוא זה אבל לפחות הם יסתמו ת'פה.

בשירות לאומי יש תרומה

אפילו יותר מתרומה של אפסנאי או של עובד רס"ר שצובע עצים.
שירות ספורטאים הוא פסאדה של שוויון אבל מדובר במיעוט מזהיר.

כאן מדובר בפסאדה לאוכלוסיה שלימה ולכן זה מגוחך.

הייתי יכול להבין הצעה שאומרת שמיעוט מהחרדים, אחוזים בודדים של עילויים ימשיכו ללמוד בישיבה ולא ישרתו בצבא.
אני לא מבין פטור גורף לכל החרדים בתחפושת צבאית.

בשיורות הלאומי יש קודם כל תרומה

למשרת, ולגוף המעסיק את המשרת (מכספי משלם המיסים, המסבסד בכבדות את השירות הלאומי). ובשירות צבאי, אפילו של אפסנאי או עובד רס"ר שצובע עצים יש קודם כל התחייבות של המשרת להיות חלק ממסגרת שהוא לא בהכרח רוצה בה (ראה את מקרה הקורפורל קלינגר לפני פרישתו של רדאר או'ריילי) ובזבוז 3 שנים בהן יכול היה להיות אזרח.
לא אמרתי שההגיון של הכותב אינו דפוק ומעוות. אמרתי שיש בו הגיון.
ודרך אגב, מאחר והחלופה למצב הקים היא בכל מקרה שירות פיקטיבי למיניו או מצב בו צה"ל משרת את החרדים המוכנים להתגייס לשח"רים או ל-8200 לדעתי המשך המצב הקים הוא הרע במיעוטו.

ג רפאל

New member
בשם השיויון המוחלט בפני החוק

ייש להטיל חובת גיוס על כ ו ל ם.
אלה שאינם מסוגלים לשרת בצבא מסיבות גופניות\מנטליות\או אחרות או שיקבלו פטור אישי או שישובצו לשירות לאומי.
מאחר ולא נראה כראה שיש אפשרות לגיוס צבאי של אזרחי המדינה שאינם יהודים [ובלשון לא מכובסת ערבים] יש לגייסם לתקופה מקבילה באורכה לשירות הצבאי לשירות אזרחי למען כלל המדינה [לא לקהילה ההסקטוריאלית]

האם זה יקרה? לא.

העקרון המנחה צריך להיות ברור

כל שינוי צריך לשפר את מצבם של אלה שמשרתים. קבל תיקון: לא כל אלה שמשרתים, אלה שמתייצבים בבקו"ם לא דרישות מוקדמות. כיום הפתרונות המיושמים הם פתרונות שמטרתם לשים חותמת "שירת" על כאלה שאינם מתייצבים בבקו"ם ללא דרישות מוקדמות. האם זה משפר את מצבם של אלה שמתייצבים בבקו"ם ללא דרישות מוקדמות?
ממש לא. להיפך, זה מזיק להם. בנוסף על השירות הלאומי "לטובת כלל המדינה" (מה לכל הרוחות יעשו עם כל אותם משרתים מלבד לבזבז עליהם כסף?) ישנם גם מסלולי שח"ר, תועבה בפני עצמה. מדובר ביחידות אליהן מגוייסים חרדים, יש גם לפחות אחת כזו המיועדת לחרדיות. אותם חרדים מתגייסים בגיל מאוחר כשהם כבר נשואים עם ילדים, ולכן בניגוד לאלה המתייצבים בבקו"ם ללא דרישות מוקדמות אינם צריכים להסתפק במשכורת הצבאית העלובה אלא מקבלים תשמ"ש. באותן יחידות הם לא משובצים כלוחמים, נהגים, חימושניקים או עובדי רס"ר. מה פתאום? הם מוכשרים למקצועות רווחיים, משרתים 3 שנים במקצועות אלה, ומשוחררים לקריירה אזרחית- מה שנקרא "השתלבות בשוק העבודה". אלה שמתייצבים בבקו"ם ללא תנאים מוקדמים יכולים רק לחלום על תנאים כאלה. ישנם מסלולים המכשירים גם אותם למקצועות היי טק. ישנו ממר"מ, שמי שהתקבל אליו צריך אחר כך גם לשרת 4 שנים בקבע ולהסתפק במשכורת של איש קבע כאשר בתור אזרח הוא יכול להרויח הרבה יותר (ובדרך כלל זה מה שקורה אחרי שישתחרר). ישנו פרוייקט תלפיות, שהמשרתים בו מקבלים אמנם תואר ראשון אבל גם משלמים בהרבה זיעה- טירונות חי"ר וקורס קצינים- לפני שהם משובצים ביחידות בהן ישרתו, כולל שירות קבע ארוך כמובן.
חובת גיוס על כולם- כן. אבל בלי תחליפי שירות. אם אין חובת התייצבות בבקו"ם ללא תנאים מוקדמים צריך להגיד למשל"ב: מויחעל טויבעס. לך חפש לך עבודה, לימודי המקצוע על חשבונך.
אם לצבא יש כסף למסלולי שח"ר אני מציע לו להפנותם לאוכלוסיות אחרות. התנאי המוקדם להתקבל למסלול כזה הוא שירות בצבא לפני כן ללא תנאים מוקדמים. מסלול כזה אפשר להציע למי ששירת שירות משמעותי ושייך לאוכלוסיה חלשה. לדוגמא, לפני מספר שנים הייתי במילואים בחטמ"ר אחד. בשעת לילה מאוחרת היה צורך להחליף את הג'יפ. אז נכנסנו לקשר ושם הניחה טכנאית שחורת עור את הספר באמצעותו ניסתה להשלים בגרות והתקינה לנו מ.ק בג'יפ. משום מה נראה לי שהיא ראויה יותר לקבל את ההטבה הזו מאברך שבגיל 23 החליט לעשות טובה לצה"ל, לא?

ג רפאל

New member
אין חילוקי דעות

בכוונתי לשירות למען הכלל לערבים - העסקתם בפרוייקטים גדולים של המדינה. עבודות בנייה חקלאות וכד [במקום יבוא פועלים זרים] לא אסתטי,מריח גזענות - זה מה שיש במצב של מלחמה מתמדת עם בני עמך שמעבר לגבול של טריטורית אזרחותך.כאשר לא ניתן לתת לך נשק ואימון צבאי שאין יודעים כלפי מי יופנה בשעת מבחן.

אין כמובן מקום לשום הקלות על בסיס של עיסוק בדת.[חרדים] או השקפה פוליטית [אנרכיסטים, מתנגדי שטחים, יושבי 'שינקין' אמנים או יפהפיות בפרוטה]

אז תגיד במילים ברורות

אתה בעד עבדות למי שאינו משרת בצבא. יש דרך ממש פשוטה ליישם את זה- מוכרים את מי שאינו משרת בצבא במכירה פומבית למשך 3 שנים ואת התמורה מכניסים לאוצר המדינה. צריך כמובן לקבוע גם כללים להחזקת עבד- כמה אוכל צריך לספק לו, תנאי מגורים מינימליים, מידת הענישה הגופנית המותרת, כמה שעות עבודה ביום וכו'.

ג רפאל

New member
אתה שם מילים בפי. אני יודע להתבטא לבד. תודה

וכותב בדיוק מה שאני חושב לנכון.
גם שירות צבאי הוא עבדות במובן מסוים.עבדות מסוכנת - לפעמים למען מטרות הנוגדות את תפיסתך.

חרגת מהדיון.

ג רפאל

New member
הצעתך מיושמת בשירות הצבאי שאתה תומך בו

גיוס בכפיה.
קביעה מה תאכל כמה תשתכר מה תעשה והיכן תהיה. עונשים על חריגה. עבדות פר-אקסלנס. וזו עבודת הצבא. אתה מתנגד?
אם לא - אתה תומך בעבדות שמביאה אפילו אנשים למותם.

אותם התנאים של 'עובדי הצבא' מקובלים עלי לעובדי 'שירות לאומי לכל'
או אולי יש לך רק נטיה אנטי-חרדית אבל הערבים -אזרחים שווי זכויות לפי החוק- פטורים?

שני דברים

1) השירות הצבאי הוא הכרח. הכרח רע, אבל הכרח.
2) כפי שכתבתי לא פעם- אם אין אפשרות לגייס חרדים בכפיה לשירות צבאי אמיתי, האופציה האחרת היא לשחררם לחלוטין. איני צריך לכתוב אותו דבר לגבי ערבים מפני שלגביהם הצעה זו מיושמת בפועל גם היום.

ג רפאל

New member
ואילו אני טענתי שהשויון הוא ערך וחובת גיוס

צריכה לחול על כולם עם תנאים זהים שווים.
וצריכה להיות האפשרות לגייס את כולם.
ומי שלא יכול להיות בתפקיד צבאי 0 [מכל סיבה שהיא] ימלא פונקציות אזרחיות.
מכאן ועד עבדות. גם הכיעור הוא בעין המתבונן.

למעלה