יש פקים באגדות הומה

teddy85

New member
יש פקים באגדות הומה

סימתי לקרוא את אגדת הומא ויש די הרבה דברים שלא מסתדרים עם הרשומות ואחים לנשק זוכרים את הקטע ברשומות שבו סהר הלך אחרי אייל לבן בדיוק כמו שהומה הלך אז זהוא שבאגדת הומה אין שום אייל לבן (דרקונים של דמדומי הסתיו עמ 107) דבר שני מגיוס לא אמור למות במוות תרגי שישנה את התפיסה של המגים לגבי כלי נשק (מה שלא קרה בספר) שלישית מגיוס הוא סמל של הקוסמות הקדומה הלבנה שגירשה את טקסיס אבל אצל הומה הוא בכלל עריק שלישית זוכרים באחים לנשק ממש בהתחלה יש קטע שאחד מאבירי סולמניה כתב ספר על מגיוס והספר היגיע לריססטלין ומשם הוא גילה את "שיראק" בספר של ריסטליין מסופר איך הם ישבו במערב לדרקון ומגיוס הדליק את המטה שלו (אחים לנשק עמ 16) ועל הדרקון באחים לנשק שזיהה את מטה המגיוס אצל ריסטליין ונזכר שמגיוס גרם לו כאב רב עם המטה (אחים לנשק עמ 261) אז יש הרבה דברים מוחמצים באגדת הומה באגדות הומה לא היה ולא נברה

Guybrush Marley

New member
יש הרבה סתירות ברומח הדרקון

אבל זאת לא סיבה לכ"כ הרבה ספוילרים!!

teddy85

New member
בעברית

ומה ספויללר בזה זה לא שלא ידעתם שמגיוס מת או שטקסיס מגורשת מהקרין אתה יודע מה הומה נהייה כוהן של טקסיס ומת בידי מגיוס ומגיוס מצליח לגרש את פלדין ונהיה האל הטוב החדש בקרין ופיזבן זה מגיוס בתחפושת

strahd

New member
צריך לזכור

שהספר "אחים לנשק" הגיע מאוד מאוחר וסתר הרבה ספרים שיצאו לפני כן, כמו "חושך ואור", המספר כיצד קיטיארה הכירה את צבא הדרקונים, וזה לא היה באותה הדרך כמו באחים לנשק, אבל זאת מרגרט וייס ובדרך כלל משתמשים בספרים שלה על מנת לקבוע את הרציפות החוקית של הספרים. אם היית קורא את שישית המפגשים, היית רואה כל כך הרבה סתירות שהיית זורק את הספר מכל המדרגות. דבר שני, מגיוס צריך למות באופן שלא נותרו לו עוד לחשים ומת באופן מעורר רחמים ולכן מועצת המכשפים התירה לשאת גם פגיון. אני לא יודע איפה כתוב אחרת, אבל זה כתוב בהיסטוריה הרשמית. מגיוס היה עריק, זה היה ידוע. מעולם לא היה כתוב שהוא היה שייך לגלימות הלבנות. זה נכון שהוא עזר להומה, אבל זה מעולם לא היה רשום.

teddy85

New member
באמת זרקתי אותם מכל המדרגות

אני מסכים אבל שני ספרי ריסטלין הם האהובים עלי מכל רומח אז כל דבר שכתוב שם זה קודש אז ספר שאומר אחרת קצת מאצבן אותי לגבי שישית המפגשים אף אחד מהספרים לא הצלחתי לקרוא למרות שיש לי אותם היתי שורף אותם אבל הם יהיו שווים הרבה מאוד כסף עוד כמה שנים אז אני נגעל שהם אצלי על המדף בנתיים

python 4

New member
מעבר למה שסטרהד אמר -

בנוגע להערה הראשונה בקשר לאייל הלבן אני לא רואה פה שום סתירה בכלל. בזמן של "רשומות רומח הדרקון" הומה הוא גיבור מיתי, וכמו סביב כל גיבור מיתי נוצרו סביבו אגדות שיש להן אולי אחיזה קלושה למציאות. ב- "אגדות הומה", לעומת זאת, הומה הוא לא גיבור מיתי - למרות השם של הספר הוא נכתב כספר היסטורי (ניתן לראות את זה לפי ההקדמה של הספר). על בסיס הפער הזה ניתן להסביר כל פרט שכתוב ב- "אגדות הומה" אבל לא ב- "רשומות" ולהפך.

La Gamba

New member
נכון

אבל מצד שני, שמענו הרבה סיפורים על מלחמת הרומח שלרובם כלל לא הייתה נוכחות. אישית עברו 5 שנים מאז שקראתי את הספר, אבל אני זוכר שהייתי די מאוכזב שאלמנטים רבים לא הופיעו.

למעלה