יש פיתרון לחוק טל?

נקודה חשובה

מה לגבי חוק טל? איך בדיוק שינוי תצליח לגייס את כל החרדים? האם היא תצליח לעשות משהו נגד החרם על המתגייסים בחברה החרדית? ועוד משהו: אני שמעתי ממספר חרדים שהם מתכוונים להגיע לבסיסי צה"ל ששם משרתים חרדים ולהפגין נגד הציונות וכו´.האם שינוי מתכוונת לפעול כדי שזה לא יקרה?

ZivBr

New member
יש פיתרון לחוק טל?

לא הגיוני שאפשר לגיס את מי שלא רוצה. צריך לגרום לחרדים להתגיס מרצונם. אפשר לבטל את כל ההטבות (ביטוח לאומי, הנחות, קיצבאות ילדים) למי שלא עשה צבא. הבעיה שזה לא יעבור את בג"ץ וזה גם יפגע במי שבאמת לא יכול לשרת בצבא מסיבות רפואיות. אני לא רואה פיתרון פה. מה דעתכם? אולי אפשר לבטל את חובת הגיוס ולתת תמריצים נדיבים למי שכן בוחר להתגיס. גם זה לא פיתרון טוב אבל זה מה שעולה לי בראש.

יש לי מספיק חברים שלא רוצים להתגייס

אבל אין להם ברירה. במה החרדים יותר טובים מהם? כלומר, אם לא תגייס כל מי שלא רוצה להתגייס, לא תשאר עם הרבה. אבל למה לעשות אפליה? למה לאפשר רק לציבור מסוים לא להתגייס כי הוא ´לא רוצה´, ולהכריח ציבור אחר בכח למרות שהוא לא רוצה? וחוץ מזה, זאת לא הסוגיה. גם אם אותם חברים שלי יצליחו לא להתגייס. ההבדל בינם לבין החרדים זה שהחרדים עוד מקבלים כסף על זה שהם לא מתגייסים! כן כן, הם מקבלים תשלומים והטבות כמו חייל משוחרר. ועוד לחברים שלי יבטלו קיצבאות ילדים, יבטלו הקלות מיסים וביטוח לאומי, יהיה להם קשה בחיים, וזה יהרוס להם את החיים, ככה שחברתית וכלכלית הם בכל זאת חייבים להתגייס, בעוד לחרדים זה משתלם מאותן בחינות בדיוק לא להתגייס. על זה מדבר חוק טל, לא על ´רצון´.

למעלה