יש פה מקום להורים ל-ADHDים?

שריד

New member
יש מקום לכולם ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

חגית, בנימה אישית (חרוז) יש מקום להורים לילדים לנוער ולסבות ולסבים ולכווווולם הפורום שלנו עוסק במצבים, ארועים ביום יום והתמודדות איתם ע"י הרחבת ההסתכלות ושינוי החשיבה. כפי שניתן לראות בשרשור עם עודד המתגייס בקרוב, ניבניב שעומדת מול כיתה וגם הורים. שווה לקרוא. מקווה לראותך בפורום שריד

חגית35

New member
הצבת גבולות לילד ADHD

תודה על קבלת הפנים שריד! אני מרימה את הכפפה! אני תוהה במה אוכל להסתייע פה בבעיה שלי עם בני הקטן עוד מעט בן 5 אשר הינו ADHD והקשיים העיקריים איתו נובעים מקושי בויסות דחפים ואימפולסים, הצקות ותוקפנות כשהוא בחברה (לבדו הוא נפלא) ובבית עם אחיו ועמנו בעיות קשות של בדיקת גבולות ופריצתם והפרות חוקים ומשמעת. ניסינו שיטות רבות של עיצוב התנהגות ואנו מוצאים עצמנו ממש חסרי אונים מול זאטוט זה.

שריד

New member
במה אפשר להסתייע

חגית, הנושא של ויסות תגובה הרי הוא יכולת שליטה. השליטה שלנו טובה יותר כאשר יש לנו יותר ידע על הסיטואציה. אז, יש לנו יכולת להשוות, לבנות סדר עדיפויות, לבחור לקבל החלטה. זהו מצב של יכולת בחירה ובמצב זה אני יכול להתרחק מהארוע ולחשוב. החשיבה הזו היא בדיוק ויסות אימפולבסיביות. . עיצוב התנהגות הוא חד מימדי ביחס לתפיסה הקוגניטיבית דינאמית. כיוון שהוא עובד על גרוי => תגובה. בתפיסה הקוגניטיבית דינמית אנו מוסיפים תווך שמיועד לתת משמעות לסיטואציה. אני מזמין אותך לתאר ארוע מאפיין ואז יוכלו להשתתף בדיון שאר משתתפי הפורום ואולי יצטרפו עוד לדיון. יותר דעות וזויות חשיבה => יותר ידע => יותר ידע => יותר אפשרויות לבחור מה מתאים לך ולילד שלך. כמו כן כדאי לקרוא תגובות שכתבו בפורום אפשר ללמוד מהן הרבה. בברכה שריד

לנסות, רק לנסות

לחגית אני מניחה שזה קשה ביותר, ההתמודדות היומיומית הזאת. האם אתם מצליחים לדבר אתו בשעה של רגיעה? איזו סוג של תקשורת יש בינכם, תארי אותה קצת. האם יש לו תחום או משחק או משהו שמעניין אותו ויכול להעסיק אותו זמן מסוים ולהסב את תשומת לבו...? יש לי הרגשה שכמוכם גם הילד מרגיש קצת חסר אונים....והמפגש הזה בין אין האונים שלכם לשלו לא פשוט....יחד עם זה הוא מפגש... אשמח לנסות, ורק לנסות להגיב יותר במדויק על תיאורים יותר מפורטים... נעמי

להקטין את הגריה הסביבתית

לאמא שלום: ליבי איתך, אל יאוש!. הוא זקוק לכם איתנים וברורים במסרים. בשל ראשון אני ממליצה לטפל בסביבה , בגיל זה כדי שתיהה דלת גירויים אליהם יגיעה באופן עצמאי.החסיפה צריכה להיות מבוקרת כדי שבאמת ובעזתכם יוכל כל דבר בעתו לבדוק ולהעמיק בו .לא למהר לספק את רצונותיו . :"אתה רוצה את המכוניות? בסדר בו קודם נספור עד 10 ( נרסן קצת את האימפולסיביות ). אין ספק שהוא צריך להתרגל לחיות בעולם גדוש גירויים , אך אינו מסוגל בשלב זה בחייו ( המוח שלו אינה מסוגלת ,)לברור את הגירויים . כדי בשלב זה אורות חלשים יותר , סביבה מאד מסודרת ,סדר יום ברור וקבוע. אני משחקת עם הילדים עם "רמזור דמיוני" אור אדום עוצרים , צהוב מתכוננים , ירוק פועלים .זה עוזר לעלות למודעות את התנהגות האימפולסיבית. עליזה הילמן

למעלה