יש פה מישהו ?

סנטה

New member
יש פה מישהו ?

בא לי שיחה לילית !

אני רוצה לספר סיפור! שקרה לי אתמול.

בבקשה,תקראו את הכל. אתמול נסעתי עם חברים שלי לת"א (אני מודה,חיפשתי את עברי בכל מקום) מטעם הנוער העובד והלומד,לדבר על הנושא של עובדים זרים כול מיני. אז....הסתובבנו בדרום ת"א,וזה היה נראי!!הכל מגעיל,מוזנח,ישן כזה,לא מודרני,והמון המון בתי זונות,המון פשע,והמון המון-0עובדים זרים. הלכנו ל-"קו לעובד" והסבירו לנו כמה דברים,וזה היה קשה,כאילו,זה ממש נואי הארץ הזאת.... ואז הלכנו למרכז כזה,הכל יפה,ומצועצע,ויקררררר וביקשו מאיתנו לקנות חליפה הכי יקרה שאתם מוצאים,יענו שמלה או מכנסיים וחולצה,שעון,נעליים כובע ותיק כל מיני כאלה,לא לקנות באמת,רק לכתוב מחירים,אח שלי הגיע ל-572600. ורק על השעון הוא "שילם" 50,000...אני הגעתי גם למשהו מטורף,רק השמלה עלתה לי-10900 ויש לציין שהיא היתה ממש מכוערת. אז...הסתובבנו והכל,אל מולנו היה שלט גדול-אתם יודעים מה היה כתוב בשלט? "כיכר הלחם" ואני ...לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. הלכנו אילהם,הם הסבירו לנו דברים קשים בטרוף,ובכיתי שם מלא... הוא אמר שילד אחד בא יום אחד והביא איתו את אמא שלו ונתן להם את הסנביץ' של הארוחת עשר שלו...ועוד מלא דברים קשים בטירוף. וכשהסתובבנו,היה איזה איש-מסכן בטירוף,ואמר שהוא לאכל אכל כבר שבוע בערך,והוא מ-6 בבוקר מחפש עבודה ואוכל...והוא ניכנס לחנות,והעיפו אותו משם,אז נתנו לו 5 שקלים,כי זה מה שהיה לנו. ואני והמדריכה שלי,שהיתה עם חולצת תנועה של הנוער העובד,נכנסנו לחנות כזאת מפוארת,ואז עמדה שם אישה מאופרת,לבושה זוועתי,אבל ככה נראת כמו איזה מלכה,רק לא היה לה כתר על הראש,מלא נוצצים וכאלה ואמרה לנו לא להיכנס כי בעל החנות עוד שניה יבוא להעיף אותנו. אז ניכנסו ובעל החנות באמת בא וצעק עלינו-צאו החוצה!אז שאלנו למה.אז הוא אמר-אני לא רוצה אנשים כמוכם פה! תחזרו לאוהלים שלכם!מגעילים. הוא חשב שאנחנו באים מכיכר הלחם,שהיה רק מעבר לכביש שם. אתם קולטים את הקטע הזה?! בצד אחד,אנשים קונים להם כובע ב-300 שקל,ובאמת היה שם כובע פשוט שעלה 300 שקל,ובצד השני, לאנשים אין מה לאכול וסבתא אחת מחטטת בפח..כי היא לא אכלה שבועיים. אתם קולטים?!?!?!!?ואני שוב בוכה,כי הבזיון בארץ הזאת עלה לי על העצבים. האנשים הבורגנים האלה,מעניין אותם רק התחת של עצמם,אבל הם לא שמים לב שיש אנשים ר-ע-ב-י-ם!?!?!?!?!?!?!? איפה הצדק החברתי? איפה ההגינות והמוסריות של אנשים?הם לא מבינים?אולי במקום למכור שעון של 50 אלף יתנו לאנשים המסכנים אוכל רק לשבת,כדי שלא ימותו עוד 5 דקות כי אין להם,פשוט אין להם איך לחית...כי זה חיים! חיים של בני אדם,והם בני אדם בדיוק כמו המוכר הבן זונה שהעיף אותנו מהחנות כי הוא חשב שאנחנו לא ראויים לקנות לו בחנות,כי תראו איך אנחנו נראות. אני גרה בקיבוץ,ולא ידעתי עד כמה זה חמור.הארץ הזאת מגעילה אותי כל הזמן-עוד ועוד.תגידו לי-כשאתם רואים מישהו רזה,שבקושי עומד על הרגליים-מה אתם עושים?!אתם מתעלמים?אתם יודעים שלאיש הזה אין אוכל?! ואפילו אין לו בית,והוא מנסה לחפש עבודה,לשטוף מכונית רק ב-5 שקלים..אז תתנו לו כסף,תקנו ו אוכל..משהו!!! כי הבנאדם מת,והוא בנאדם...אולי הוא נראה כמו כלב שזרקו אותו מהבית,אבל הוא בנאדם,כי גם אתם יכולים להגיע לכזה מצב. בכיכר הלחם,שישבנו שם ודיברנו איתם,היתה שם אישה,לא נראת מסכנה במיוחד,אבל היא נמצאת בכיכר כבר 11 חודשים. והיא פעם היתה מנהלת חברה דולה אידה משהו כזה.והיא אמרה ש..פשוט היא עברה מהצד הזה של הכביש אל הצד השני. וזה בדיוק ככה... אני לא מצליחה להירגע מזה..זה פשוט נורא... אחרי כל מה שעברנו-העם הישראלי,ביחד,אנשים פה הם חיות. לא המסכנים שמסתובבים לחפש אוכל חיות,אלא הזונות שדמוכרים לי כובע של 300 שקל במקום להאכיל אנשים שמסתובבים מש מול העיניים שלהם,רעבים מלוכלכים,אאז העשירים זונות וחיות. תעשו לי טובה ותחשבו על זה...אני לא מפסיקה לבכותצ מזה ולחשבו על זה,עד כמה בני אדם מרושעים. ב-18 לאוגוסט יש הפגנה,תבואו.זה חשוב. והאנשים האלה-הם לא רוצים צדקה,הם רוצים צדק. צדק חברתי,והם רוצים שיסבירו להם למה אנשים כאלו זונות,שהם כל יום רואים את האנשים בכיכר הלחם,הרעבים והמסכנים,ולא עושים כלום,אלא מוכרים שמלה ב-10,000 שקל...תסבירו לי ולהם! תודה על ההקשבה.הייתי חייבת להוציא את זה...אני בחיים לא אבין מה הולך במדינה הדפוקה הזאת. שונאת אנשים אגואיסטים ומגעילים!!! בורגנים! שונאת!אני פשוט לא מבינה את זה!

נועי אני גאה בך!!!

באמת!!! ועכשיו אני מביעה את הצד שלי בעיניין. אני כביכול גרה בישוב שנחשב עמיד ואין את המראות האלו...אבל נוסעים חצי שעה מפה ועוברים לירושלים שניראת מוזנחת למדיי, רחובות מטונפים. ופעם הכבישים היו רייקים מאנשים היום כשאת נוסעת ברחובות שם את רואה מקבצי נדבות. ודברים כאלו הייתי רואה רק בחו"ל לרוב ואולי פה ושם גם בתל אביב אבל פתאום זה מגיע למצב שכל כביש אפשרי יש מקבץ נדבות. וזה נכון מאוד מה שאמרת לגביי הצדדים...צד אחד שמח ומאושר ועמיד והצד השני בדיוק ההפך כמו שני עולמות מנותקים האחד מן השני. וכל זה יכול להשתפר אם לאנשים יהיה כוח רצון. כמו שאמרתת שנכנסתם לחנות והבעל בית העיף אתכן משם כי אתן מהנוער העובד והלומד אז פעם כשאני הייתי בצופים רצינו לשבת ליד אולם הספורט שיש לנו ביישוב אז המנהל בא ואמר שהוא לא רוצה לראות אותנו שם וסילק אותנו. ואני חושבת שכל תרומה אפשרית שיש בין אם זה הצופים ובין אם זה הנוער העובד והלומד- ככה הנוער שלנו צריך להיות!!! <ואני עזבתי מסיבות מסויימות
> נועי אני באמת גאה בך!!

Ez sLeeP

New member
את ההודעות האלו את כן קוראת?!..

זנות! נעלבתי קשות. חוזר ללמוד מתמטיקה. אני אקרא, הממ.. בערב?

טוב שמישהו קורא את ההודעה הזאת!

אבל להודעות אחרות כולם מגיבים,אבל לזה?!חבר'ה,בושה!!!!!!! אני רצינית,אפילו אם אתם שונאיעם אותי,תקראו את ההודעה הזאת,כי זה מה שהולך היום...וחשוב שתבינו מה הולך פה בארץ המזדיינת שלנו!

נועה

כמה טוב ויפה לשבת ולקלל את המדינה - "בארץ המזדיינת שלנו" ויש פה בהחלט בעיה חמורה מבחינה כלכלית ואני קראתי כל מה שכתבת 1. אני חושב שזה יפה שנפקחו לך העיניים אבל בוקר טוב זה ככה כבר המון זמן - טיפה היית פוקחת עיניים למה שקורה מסביב היית רואה את זה מזמן 2. מה תעזור ההפגנה שלך (שאני מניח שמונהגת ע"י הנוער העובד - כלומר תהפוך למתקפה על הממשלה ועל ראש הממשלה ועל התוכנית המדינית אל אף שמבחינה טכנית מדובר בתוכנית הכלכלית - אני הייתי בנוער העובד מספיק זמן לדעת שככה זה הולך) - העשירים ימשיכו להיות עשירים וסנובים ויפנו את העורף לכל מה שלא הם!! 3. התוכנית הכלכלית - תראי אני גם חושב שהתוכנית זוועתית וכל הרעיונות המופרכים האלה של להעלות את שכר הלימוד ל30,000 ש"ח בשנה (מה לעשות אני מתלונן על מה שכואב לי..) ועוד כל מיני דברים זה ממש מכה כואבת ואני כן חושב שצריך להאבק ולהלחם ולהפגין אבל בתור סטודנט אני רואה כמה קשה להביא אנשים להפגנה כי מה לעשות סטודנט שצריך לשלם שכר דירה ואוכל ומחייה ועובד ב5 עבודות בנוסף ללימודים אין לו זמן מיותר לבזבז בהפגנה!! 4 והכי חשוב אולי במקום להפגין ולהרים קול צעקה אדיר וכל זה - אולי תתחילו בקטן שכל אחד ואחד מכם יעזור לאנשים מסביבתו אני כשהייתי נער תרמתי המון שעות התנדבות לקהילה - הרבה מעבר למה שהתחייבתי בכיתה י' - זה ממש כיף לראות את האושר שאתה נותן לאנשים כשאתה עוזר להם... תחשבו על זה (אוי פתאום יש לי פלאשבאקים לקומדי סטור חחחחחחחחחחחחחחחח) שיהיה לכם סופשבוע רגוע
תומר

jeackyh

New member
נוע'לה...

כואב ללב מה שאת כותבת...באמת...אבל אין יותר מידי מה לעשות עם זה המדינה שקועה כל כך עמוק בבוץ..שצריך איזה הרצל שיוציא אותנו מזה..

כן נכון אבל.

אבל בטח שלא לקנות לראש הממשלה הטמבל שלנו איזה מכונית של 324235644567437 אלף ש"ח... אולי במקום זה יאכילו את הרעבים? זה נוראי!!! ונורא קשה לי לצאת מהשוק שלי....זה זוועה! איפה הצדק החברתי?!?!!??איפה המוסר של אנשים???גרררר אני לא יכולה יותר!

ושוב נועה

תודה שהוכחת את טענותי שכל הפגנה נגד התוכנית הכלכלית תהפוך למתקפה על ראש הממשלה למה ראש האופוזיציה לא מקבל תנאים של שר!??!? למה שרים מהשמאל לא קנו מחשבים ומוצרי אלקטרוניקה במחירים מגוחכים ?!?!?! לא שאני אומר שראש הממשלה או ח"כים מהימין תמימים ולא עשו כך ובאמת שאני לא רוצה להכנס פה לוויכוח פוליטי ונועה אני מבין את מה שאת אומרת אבל יש כמה דברים שיש להם הצדקה - חלק מהתנאים והמשכורות שהשרים שלנו מקבלים - יש להם הצדקה רוצה תפני אליי ואני אסביר לך במסרים אישיים!!

לא בוא נעשה את זה פה...

כדי שכולם יוכלו להגיב. אתה יכוןל להגיד לי-למה השרים לא יכולים לקבל רק פחות אלף מהמשכורת שלהם בשביל להוסיף לקצבאות? כי האנשים המסכני ם שחיים כבר כמעט שנה בכיכר הלחם חיים אך ורק על הקיצבאות!כי אין עבודה...ולא...זה ממש לא בגלל עצלנות. אתה יכול להסביר לי למה אי אפשר לתת פשחות לעשירים ויותר לעניים?!כמו בני אדם נורמאלים?!אתה יכול להסביר לי?!

טוב, נועהל'ה,

אמרתי לך מה שרציתי בצ'אט (פופוליטיקה רולז!). אני מקווה שהבנת... אם לא דברי איתי באייסיקיו, אני תמיד כאן בשבילך (ו-כולם ביחד: אוווווווווו
) אגב, צריך לעשות את זה יותר... היה ממש מעניין! (הצ'אט, לא ה"אווו"... חחחח)

Ez sLeeP

New member
קראת הכל.

ואני חייב לציין שזה יותר מייגע מהודעותיי שלי!.. הלכתי לאיבוד איפשהוא, בין הפסיקים, סימני הקריאה המוחצנים, ובעיקר האמוציות, ומידת הרגש שהצלחת להעביר בשימוש תמוה בפיסוק העברי!
[לאב יו שוגר.] באשר לתגובתי - עקב היותי ציניקן מושבע, ובעיקר עקב ייאוש אישי וחברתי שנחלתי בו שנים מספר קודם לפני יום זה [מבנה תחבירי בלתי-תקין, נו, שיהיה..], תגובתי תהיה בהתאם. המצב קשה. אך לא רק כאן. חומרניות היא חלק מחיי האדם באשר הוא אדם, עוד מן העת העתיקה. כדי להגיע לרמת ריצוי כזו או אחרת בחלקך, יש אנשים שירדפו וירמשו, ולא משנה מי העומד בדרכם. הפגנות - אמצעי הביטוי הפוליטי של המיעוט בדר"כ, לרוב לא נלקח ברצינות יתרה, וע"פ כך גם אלו הזקוקים לו, נוחלים ייאוש וחוסר-אמונה ביעילותו, ובכך - בעצם אי-הגעתם ותרומתם, מפחיתים עוד יותר את יעילותו הכושלת. עוגמת הנפש תעבור לך. מה לעשות. אנשים עניים יש בכל מקום, וזה נורא. אני לא אומר את זה בשל מצבי הכלכלי היציב, או העובדה שאני לא רעב ללחם. ואני יודע שישנם דברים רבים שאני יכול לעשות כדי לעזור, אבל לשם מה? כולנו נמות באיזה פיגוע.

לירן מם

New member
בהכל אני מסכימה..חוץ מכל מה שכתוב

אחרי הפסיק האחרון... אני לא אומרת שאתה חייב לעשות משהו... אבל לתרץ את זה ב"לשם מה? הרי כולנו נמות באיזה פיגוע" זה כבר ממש דפוק... לא רוצה, לא יכול מכל סיבה שהיא..לא צריך.... הטענה הזאת כבר ממש לא אקטואלית..ואני אומרת בתור אחת שטענה ש"גם ככה כולנו נמות עד סוף פבואר"...של 2003...אל תבסס את עצמך בטענה הזאת... היית צריך לסיים בנק'..

למעלה