אני רוצה לספר סיפור! שקרה לי אתמול.
בבקשה,תקראו את הכל. אתמול נסעתי עם חברים שלי לת"א (אני מודה,חיפשתי את עברי בכל מקום) מטעם הנוער העובד והלומד,לדבר על הנושא של עובדים זרים כול מיני. אז....הסתובבנו בדרום ת"א,וזה היה נראי!!הכל מגעיל,מוזנח,ישן כזה,לא מודרני,והמון המון בתי זונות,המון פשע,והמון המון-0עובדים זרים. הלכנו ל-"קו לעובד" והסבירו לנו כמה דברים,וזה היה קשה,כאילו,זה ממש נואי הארץ הזאת.... ואז הלכנו למרכז כזה,הכל יפה,ומצועצע,ויקררררר וביקשו מאיתנו לקנות חליפה הכי יקרה שאתם מוצאים,יענו שמלה או מכנסיים וחולצה,שעון,נעליים כובע ותיק כל מיני כאלה,לא לקנות באמת,רק לכתוב מחירים,אח שלי הגיע ל-572600. ורק על השעון הוא "שילם" 50,000...אני הגעתי גם למשהו מטורף,רק השמלה עלתה לי-10900 ויש לציין שהיא היתה ממש מכוערת. אז...הסתובבנו והכל,אל מולנו היה שלט גדול-אתם יודעים מה היה כתוב בשלט? "כיכר הלחם" ואני ...לא ידעתי מה לעשות עם עצמי. הלכנו אילהם,הם הסבירו לנו דברים קשים בטרוף,ובכיתי שם מלא... הוא אמר שילד אחד בא יום אחד והביא איתו את אמא שלו ונתן להם את הסנביץ' של הארוחת עשר שלו...ועוד מלא דברים קשים בטירוף. וכשהסתובבנו,היה איזה איש-מסכן בטירוף,ואמר שהוא לאכל אכל כבר שבוע בערך,והוא מ-6 בבוקר מחפש עבודה ואוכל...והוא ניכנס לחנות,והעיפו אותו משם,אז נתנו לו 5 שקלים,כי זה מה שהיה לנו. ואני והמדריכה שלי,שהיתה עם חולצת תנועה של הנוער העובד,נכנסנו לחנות כזאת מפוארת,ואז עמדה שם אישה מאופרת,לבושה זוועתי,אבל ככה נראת כמו איזה מלכה,רק לא היה לה כתר על הראש,מלא נוצצים וכאלה ואמרה לנו לא להיכנס כי בעל החנות עוד שניה יבוא להעיף אותנו. אז ניכנסו ובעל החנות באמת בא וצעק עלינו-צאו החוצה!אז שאלנו למה.אז הוא אמר-אני לא רוצה אנשים כמוכם פה! תחזרו לאוהלים שלכם!מגעילים. הוא חשב שאנחנו באים מכיכר הלחם,שהיה רק מעבר לכביש שם. אתם קולטים את הקטע הזה?! בצד אחד,אנשים קונים להם כובע ב-300 שקל,ובאמת היה שם כובע פשוט שעלה 300 שקל,ובצד השני, לאנשים אין מה לאכול וסבתא אחת מחטטת בפח..כי היא לא אכלה שבועיים. אתם קולטים?!?!?!!?ואני שוב בוכה,כי הבזיון בארץ הזאת עלה לי על העצבים. האנשים הבורגנים האלה,מעניין אותם רק התחת של עצמם,אבל הם לא שמים לב שיש אנשים ר-ע-ב-י-ם!?!?!?!?!?!?!? איפה הצדק החברתי? איפה ההגינות והמוסריות של אנשים?הם לא מבינים?אולי במקום למכור שעון של 50 אלף יתנו לאנשים המסכנים אוכל רק לשבת,כדי שלא ימותו עוד 5 דקות כי אין להם,פשוט אין להם איך לחית...כי זה חיים! חיים של בני אדם,והם בני אדם בדיוק כמו המוכר הבן זונה שהעיף אותנו מהחנות כי הוא חשב שאנחנו לא ראויים לקנות לו בחנות,כי תראו איך אנחנו נראות. אני גרה בקיבוץ,ולא ידעתי עד כמה זה חמור.הארץ הזאת מגעילה אותי כל הזמן-עוד ועוד.תגידו לי-כשאתם רואים מישהו רזה,שבקושי עומד על הרגליים-מה אתם עושים?!אתם מתעלמים?אתם יודעים שלאיש הזה אין אוכל?! ואפילו אין לו בית,והוא מנסה לחפש עבודה,לשטוף מכונית רק ב-5 שקלים..אז תתנו לו כסף,תקנו ו אוכל..משהו!!! כי הבנאדם מת,והוא בנאדם...אולי הוא נראה כמו כלב שזרקו אותו מהבית,אבל הוא בנאדם,כי גם אתם יכולים להגיע לכזה מצב. בכיכר הלחם,שישבנו שם ודיברנו איתם,היתה שם אישה,לא נראת מסכנה במיוחד,אבל היא נמצאת בכיכר כבר 11 חודשים. והיא פעם היתה מנהלת חברה דולה אידה משהו כזה.והיא אמרה ש..פשוט היא עברה מהצד הזה של הכביש אל הצד השני. וזה בדיוק ככה... אני לא מצליחה להירגע מזה..זה פשוט נורא... אחרי כל מה שעברנו-העם הישראלי,ביחד,אנשים פה הם חיות. לא המסכנים שמסתובבים לחפש אוכל חיות,אלא הזונות שדמוכרים לי כובע של 300 שקל במקום להאכיל אנשים שמסתובבים מש מול העיניים שלהם,רעבים מלוכלכים,אאז העשירים זונות וחיות. תעשו לי טובה ותחשבו על זה...אני לא מפסיקה לבכותצ מזה ולחשבו על זה,עד כמה בני אדם מרושעים. ב-18 לאוגוסט יש הפגנה,תבואו.זה חשוב. והאנשים האלה-הם לא רוצים צדקה,הם רוצים צדק. צדק חברתי,והם רוצים שיסבירו להם למה אנשים כאלו זונות,שהם כל יום רואים את האנשים בכיכר הלחם,הרעבים והמסכנים,ולא עושים כלום,אלא מוכרים שמלה ב-10,000 שקל...תסבירו לי ולהם! תודה על ההקשבה.הייתי חייבת להוציא את זה...אני בחיים לא אבין מה הולך במדינה הדפוקה הזאת. שונאת אנשים אגואיסטים ומגעילים!!! בורגנים! שונאת!אני פשוט לא מבינה את זה!