יש פה מישהו

sls4

New member
יש פה מישהו

שלוקח אנטי פסיכוטיים וssri [או תרופה אחרת לאו סי די ]? ביחד?

jacolevi

New member
הרבה לוקחים אנטי פסיכוטים בנוסף לתרופות ssri

מספיק שתקראי בפורום קצת , אפילו בדף הזה יש אזכור לתרופות שאינן ssri .
בנוסף , גם תרופות ssri משמשות לעיתים קרובות כפתרון למחלות כמו דיכאון.
אני למשל מקבל ציפרלקס +רמרון +קלונקס .
תרופות כמו ריספרדל ,אביליפיי, אנפרניל (במיוחד אנפרניל שמצויינת ל אוסידי) ועוד בלי סוף תרופות שבמקור מיועדות למחלות נפש כמו סכיזופרניה או מאניה דיפרסיה, תרופות אלה משמשות כתוספת ולהגברת האפקט של ssri.

כמו שהוסבר לי ע"י הרופא שלי ,ההבדל העיקרי בין התרופות הישנות הטריציקליות לבין התרופות החדישות מתבטא בעיקר בהפחתת תופעות הלוואי . בנוסף ידוע לי שחברות התרופות היום לא משקיעות הרבה מאמצים לפתח תרופות חדשות , לא יודע בדיוק למה אבל זו עובדה , החברות הגדולות כנראה משקיעות מאמצים בנושאים שעשויים לשפר את המאזן שלהן וכנראה שבריאות הנפש לא נמצא בראש מעייניהן. ידוע לי כי יש מספר מחקרים שנעשים ע"י חוקרי מוח בארה"ב ובאירופה ואולי בעוד מקומות , ויתכן שזה יניב איזה משהו חדש .

sls4

New member
האמת לי השילוב הזה לא עושה טוב

בכלל כל התרופות של הנוגדי דיכאון-אוסידי עושה לי לא טוב...אז אני לא יכולה לקחת תרופות, ואני מתלבטת מה לעשות.גם ניסיתי cbt שעבר ללא הצלחה.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

האם ניסית דמיון מודרך, או טיפול בתת הכרה, או למשל אפשר גם שיחות רגילות לי זה מאוד עזר.

jacolevi

New member
השאלה היא איזה תרופות ניסית , או לחלופין איזה שילובים ניסית

יש בלי סוף שילובים של תרופות מכל מיני סוגים , ואולי הפתרון עבורך יכול להיות פשוט להחליף פסיכיאטר שאז את יכולה לקבל פרספקטיבה שונה לגבי טיפול תרופתי .
אני למשל בנוסף לתרופות מתרגל הרבה מיינדפולנס
(קשיבות בעברית), ועבורי זה משול לתרופה מבחינת האפקט שיש לזה עלי , אלא מה , זה דורש התמדה והתמורה בשבילי לפחות שווה את זה . בהתחלה זה היה לי קשה אבל עכשיו אני לא מוותר על זה , זה נהדר , פשוט מלמד אותך לחשוב על כאן ועכשיו בלי ביקורתיות , פשוט לשבת ולהנות מהעכשיו .

למעלה