יש פה מישהו שיודע...

BoSco

New member
יש פה מישהו שיודע...

לפרש מושגים ברפואה מעברית לאנגלית כמו: צווארון,שקיות עירוי,קיבוע,חיטוי, חבישה,הנשמה... ומהו לחץ דם לא תקין?

nsr

New member
תראה

לפרש זה לא בעיה. אבל אתה בטח מחפש את הסלנג מ"משמרת שלישית" אז אני לא בטוח שהפרוש יהיה תואם למה שאתה מחפש. ולגבי לחץ דם, אתה רוצה טווח במספרים? או שאתה רוצה הסבר מה זה?

orend123

New member
אני יכול לנסות

לא מונחים מדוייקים ושלמים, יותר סלנג: צווארון-collar שקית עירוי- iv bag אוף כבר מאוחר ויש מחר עוד משמרת אני זז. בי

homer jay

New member
ממממ

סיסטולי 90-140 דיאסטולי 60-90 לחץ דופק 30-60 הערכת ל"ד רדיאלי- סיסטולי גבוה מ 80 פאמורלי- סיסטולי גבוה מ 70 קארוטיד- סיסטולי גבוה מ 60 קיבוע- fixation חיטוי- disinfection חבישה- bandage הנשמה- pespiration שקית עירוי זה משהו כמו - infusion bag צוארון- collar יום טוב :) (סמיעה)

BoSco

New member
תודה אבל...

התכוונתי למספרים כאילו לחץ דם תקין ולחץ דם לא תקין תודה בכל מקרה

אני לא מבין מה הבעיה...

היי BoSco, הומר ענה לך בצורה שתוכל בדיוק לדעת מהו לחץ דם לא תקין - רק פרק את לחץ הדם למרכיביו (סיסטולי ודיאסטולי). מילה נוספת להנשמה היא ventilation. אלי

BoSco

New member
אלי....

אני לא מתנדב במד"א כך שאין לי מושג מה הפירושים שהוא רשם לייד המספרים

homer jay

New member
תשובות

סיסטולה- הלחץ המופעל על כלי דם בזמן התכווצות הלב (זה הבום הראשון שתשמע כאשר אתה מודד לחץ דם) דיאסטולה- הלחץ המופעל על כלי דם בזמן התרפות הלב. (הבום השני שתשמע) רדיאלי - עורק הנמצא 2 אצבעות מקו האגודל פאמורלי- עורק המפסעה קארוטיד - נמצאים משני צידי קנה הנשימה.

BoSco

New member
בובי.....

לא בטוח שהבנתי.... ואני מזכיר שוב! אני לא מתנדב של מד"א!!! אני אולי שוטר אולי כבאי אבל לא מאדאי"סט!

homer jay

New member
או קיי...

אחרי שתכבה את המפעל הראשון אני אקרא לך כבאי :) רצוי שתסחוב מנ"פ 7 שעות על הגב (רצוי עם הגלילים הירוקים הכבדים) תקפל אחרי זה 80 זרנוקי 3 צול אז אולי אני אקרא לך כבאי.... דבר שני... יש לך קצת זמן פנוי בחופש הגדול קפוץ קצת למד"א תעשה קורס 60 לא יועיל לא יזיק... ועכשיו לעין המדובר.. הגעת לאדם שאתה צריך לעשות לו הערכה של חץ דם תבדוק בפריפרייה רצוי ברדיאלי אם אתה מרגיש דופק.. אם אתה מרגיש דופק זה סימן שהלחץ דם מעל ל 80 שהנורמה היא בין 90-120 סימן שסביר להניח שיש לו דופק נורמאלי יום טוב :)

ל-BoSco

אז כמה הסברים: לחץ הדם הוא הלחץ שמפעיל הדם על הכלים בהם הוא זורם והכוונה הנפוצה היא ללחץ הדם בעורקים (ניתן גם למדוד לחץ דם בורידים וכו´) לחץ הדם הנמדד מבוטא בכתב ע"י שני ערכים מספריים, הערך הגבוה קרוי סיסטולי והערך הנמוך קרוי דיאסטולי. לחץ הדופק הוא ההפרש ביניהם. העתקתי מתגובה קודמת את הערכים התקינים: סיסטולי 90-140 דיאסטולי 60-90 לחץ דופק 30-60 היחידות הן יחידות לחץ של מילימטר כספית (ניתן להסב אותן לסנטימטר מים או ק"ג למטר מרובע ועוד, אך מ"מ כספית או mmHg בלועזית היא היחידה המקובלת) ההמשך שלא הבנת בתגובה (של הומר ג´יי כמדומני) הוא פירוט חלקי של נקודות בגוף או עורקים פריפרים בגוף בהם ניתן למדוד דופק. ליד כל עורק מצויין מספר שמשמעותו - לחץ הדם הסיסטולי המינימלי שקיים במידה ואכן הצלחת למשש דופק בעורק זה. הבדיקה שימושית להערכה גסה של לחץ דם סיסטולי מינימלי כאשר אין ברשותך מד לחץ דם: רדיאלי (עורק הממושש בצד של האגודל של שורש כף היד)- סיסטולי גבוה מ 80 פאמורלי (עורק העובר במפשעה)- סיסטולי גבוה מ 70 קארוטיד (העורק הראשי בצוואר)- סיסטולי גבוה מ 60 אם יש עדיין אי הבנות על תהסס לכתוב!!!
אלי

BoSco

New member
סימפסון!

דבר ראשון יש לך מושג מה עברתי? לפני שאתה פותח פה! אז שתדע: כן-סחבתי מנפ"ים גם מהסוג הכבד הירוק של ה 13 קילו... כן-קיפלתי זרנוקים... 1 צול 2 צול 3 צול מה שתרצה כן-נסעתי על כבאית לאירוע לא!-לא כיביתי מפעל כי פשוט לא היה... ו... עברתי קורס קצר ולא הכי טוב בוא נגיד ככה של 4 שעות שלימד אותנו עזרה ראשונה

ל-BoSco

אז כמה הסברים: לחץ הדם הוא הלחץ שמפעיל הדם על הכלים בהם הוא זורם והכוונה הנפוצה היא ללחץ הדם בעורקים (ניתן גם למדוד לחץ דם בורידים וכו´) לחץ הדם הנמדד מבוטא בכתב ע"י שני ערכים מספריים, הערך הגבוה קרוי סיסטולי והערך הנמוך קרוי דיאסטולי. לחץ הדופק הוא ההפרש ביניהם. העתקתי מתגובה קודמת את הערכים התקינים: סיסטולי 90-140 דיאסטולי 60-90 לחץ דופק 30-60 היחידות הן יחידות לחץ של מילימטר כספית (ניתן להסב אותן לסנטימטר מים או ק"ג למטר מרובע ועוד, אך מ"מ כספית או mmHg בלועזית היא היחידה המקובלת) ההמשך שלא הבנת בתגובה (של הומר ג´יי כמדומני) הוא פירוט חלקי של נקודות בגוף או עורקים פריפרים בגוף בהם ניתן למדוד דופק. ליד כל עורק מצויין מספר שמשמעותו - לחץ הדם הסיסטולי המינימלי שקיים במידה ואכן הצלחת למשש דופק בעורק זה. הבדיקה שימושית להערכה גסה של לחץ דם סיסטולי מינימלי כאשר אין ברשותך מד לחץ דם: רדיאלי (עורק הממושש בצד של האגודל של שורש כף היד)- סיסטולי גבוה מ 80 פאמורלי (עורק העובר במפשעה)- סיסטולי גבוה מ 70 קארוטיד (העורק הראשי בצוואר)- סיסטולי גבוה מ 60 אם יש עדיין אי הבנות על תהסס לכתוב!!!
אלי

Nייט

New member
באמת... מותר לשאול אותי.../images/Emo22.gif

צווארון= C-Spine Collar/ Cervical Collar שקיות עירוי= IV Bags קיבוע= (לקרש גב)Immobilization/(בשברים)Splinting חיטוי= Disinfection חבישה= Bandaging/ Dressing הנשמה= Ventilation/ Resuscitation נשימה= Respiration

BoSco

New member
וואלה נייט סורי

אני לא יודע איך שכחתי... אני מחר שולח לך את החבילה!!! ויבדוק גם אם שלך הגיעה (סורי שהיה עיכוב פשוט היה בעיות עם הדואר)

Nייט

New member
תיקון קטן

Dressing זה מה ששמים על הפציעה Bandaging זה מה ששמים על הDressing

למעלה