גואטמלה,
לדעתי, תענה על רצונותייך.... לא הייתי בקוסטה ריקה, פגשתי המון שאהבו אותה- בגלל הנופים והמון שהתאכזבו- בעיקר בגלל עלויות ועודף תפיסה תיירותית. גואטמלה יפהפיה, ירוקה גם בעונה היבשה (למרות שקיים הבדל עצום בין העונה הגשומה והיבשה בגוון!!), בחלק המערבי תוכלי למצוא המון טיולי יום ויותר (קיים טרק של שבוע +- (תלוי מאיפה יוצאים) בין NABAJ ו-TODOS SANTOS- איזור יפהפה). אנשים ברובם הגדול נחמד (על אף שחלקם כבר למדו עברית ואיך להתנהג עם תיירים). שם אפשר גם להגיע לכפרים שהזמן פשוט עצר מלכת... עדיין מתקיימים רק מבשר ותפוחי אדמה, אין מכולת בכפר ומקבלים בשמחה תיירים קפואים לקפה ב-6 בבוקר (מה שלא סתר את העניין והידע במה שקשור לישראל). אם אני צריכה לתאר במילה אחת אותה- היא פשוט מקסימה.... מקסיקו זו מדינה מערבית לכל דבר... כמובן שגם שם יש מקומות בהם הם חיים כמו מלפני מאות שנים, אבל ברוב המקומות שרובנו מגיעים אליהם- חוץ מהשפה והנוף- תרגישי בבית. חוץ מזה הם אנשים ממש נחמדים (הכי נחמדים כקבוצה) ונעלבים כשמגדירים אותם כחלק ממרכז אמריקה.... מבחינה תרבותית שימי את גואטמלה בראש הרשימה- במזרח המדינה ובצפון, חוץ ממים לא זורמים, הרחוב מערבי למדי, במרכזה הולכים ברחוב עם בגדים צמודים לצד התלבושות המסורתיות ובמזרח הרוב הגדול ממשיך עם הלבוש המסורתי. אם אני יכולה לעזור עוד אני כאן ובכל מקרה תהני