יש פה מישהו שהיה ב

יש פה מישהו שהיה ב

קוסטה ריקה או גווטמלה? לא מצאתי הרבה בחיפוש יש לנו חודש ביוי ואנחנו מתלבטים בין שניהם או אולי גווטמלה ומקסיקו? הייתי אתמול בהרצאה אבל היא לא היתה מעמיקה בכלל לטעמי. תות

דיקלוש99

New member
תלוי מה את מחפשת..

חופים.. קוסטה ריקה. יותר תרבות.. אנשים.. אין חופים ברמה אבל ארץ מדהימה ומומלצת ביותר אז גוואגמלה. במקסיקו לא הייתי אבל שמעתי רק דברים טובים.

ddorrittoss

New member
גואטמלה,

לדעתי, תענה על רצונותייך.... לא הייתי בקוסטה ריקה, פגשתי המון שאהבו אותה- בגלל הנופים והמון שהתאכזבו- בעיקר בגלל עלויות ועודף תפיסה תיירותית. גואטמלה יפהפיה, ירוקה גם בעונה היבשה (למרות שקיים הבדל עצום בין העונה הגשומה והיבשה בגוון!!), בחלק המערבי תוכלי למצוא המון טיולי יום ויותר (קיים טרק של שבוע +- (תלוי מאיפה יוצאים) בין NABAJ ו-TODOS SANTOS- איזור יפהפה). אנשים ברובם הגדול נחמד (על אף שחלקם כבר למדו עברית ואיך להתנהג עם תיירים). שם אפשר גם להגיע לכפרים שהזמן פשוט עצר מלכת... עדיין מתקיימים רק מבשר ותפוחי אדמה, אין מכולת בכפר ומקבלים בשמחה תיירים קפואים לקפה ב-6 בבוקר (מה שלא סתר את העניין והידע במה שקשור לישראל). אם אני צריכה לתאר במילה אחת אותה- היא פשוט מקסימה.... מקסיקו זו מדינה מערבית לכל דבר... כמובן שגם שם יש מקומות בהם הם חיים כמו מלפני מאות שנים, אבל ברוב המקומות שרובנו מגיעים אליהם- חוץ מהשפה והנוף- תרגישי בבית. חוץ מזה הם אנשים ממש נחמדים (הכי נחמדים כקבוצה) ונעלבים כשמגדירים אותם כחלק ממרכז אמריקה.... מבחינה תרבותית שימי את גואטמלה בראש הרשימה- במזרח המדינה ובצפון, חוץ ממים לא זורמים, הרחוב מערבי למדי, במרכזה הולכים ברחוב עם בגדים צמודים לצד התלבושות המסורתיות ובמזרח הרוב הגדול ממשיך עם הלבוש המסורתי. אם אני יכולה לעזור עוד אני כאן ובכל מקרה תהני

yayou

New member
גווטאמלה + קוסטה ריקה

אם אני הייתי צריכה לבחור... בחודש אפשר לטעום בכיף משתיהן ולא לבזבז יותר מדי (למרות שקוסטה ריקה והטיסה אליה יקרה). גם מקסיקו מדהימה אבל אם את מחפשת טבע ונופים קוסטה ריקה זה ה-מקום לדעתי. גווטאמלה יותר אותנטית ומעניינת ושילוב של שתיהן הוא אחלה. לא לפספס אץ הפירמידות של טיקאל!

אז לדעתך אפשר את שתיהן

בחודש? יש אפשרות להגיע לשם לא דרך ארהב? עכשיו יש חברות שטבסות אמנם מאירופה אבל מחייבות להוציא ויזה כי אולי יתדלקו בארהב ולי אין שום רצון לבקש אותה מהאמריקאים. תות

nirah

New member
גווטמאלה! גם אני

ממליצה על גווטאמלה לעומת מקסיקו.בשניהם הייתי,בקוסטה ריקה לא הייתי,ואם את מחפשת ארץ שעדיין לא מתויירת,אוכלוסיה כפרית ופשוטה,ונופים של יערות גשם,ושווקים צבעוניים מדהימים,זהו המקום.

yayou

New member
תשובות

אפשר , כמובן לא תכסו את הכל אבל תוכלו לטעום מהעיקר. 20 יום גווטאמלה ועוד 10 ימים בקוסטה ריקה זה לא רע בכלל. לגבי הטיסות - אני יודעת שלמקסיקו סיטי לא צריך ויזה לארה"ב גם בטיסות שיש בהן עצירת ביניים לתדלוק. הטיסות לגווטאמלה עקרונית עוברות דרך מקסיקו סיטי ומשם טיסות פנים - למרות ששמעתי פה בפורום שמישהו טס ישירות לגווטאמלה (לא יודעת איך...) כשאנחנו טסנו הציעו לנו חבילות של טיסה+ טיסות פנים. תבדקי במשרדי נסיעות... ותהני!!!

למעלה