יש פה מבינים ב-GPS ?

יש פה מבינים ב-GPS ?

שאלתי, האם ב-GPS של מאגלאן שמתלבש על ה-VX ניתן להציג נ"צים ברשת ישראל החדשה/ישנה ? או שהוא תקוע על הגריד של LON ו LAT ? נראה לי הגיוני שזה יהיה ככה כי אני לא רואה שום מחסום מבחינת החומרה, אבל כל התוכנות שמצאתי לא תמכו בנ"צים של UTM, שלא לדבר על רשתות ישראל... האם מישהו יאיר את עיני לתוכנה אחרת ? עומר

ron-ben

New member
מאור לעיניך (וזאת הודעה ארוכה)

א. החדשות הרעות הן שלצערנו הרב אין בנמצא (וזאת אני אומר לאחר חיפוש של חודשים רבים כולל הפצת הודעות חיפוש שלא נענו) כי אין תוכנה לפאלם המבצעת טרנספורמציה מרשת קואורדינטות עולמית (lon/lat) ל- user grid (זה המונח המקצועי המתייחס למעבר למערכת קואורדינטות מקומית). ב. החדשות הטובות שבכלים הקיימים היום ניתן להסתדר גם ללא שימוש בקואורדינטות אלא לנווט בפאלם ישירות על גבי המפה. איך עושים זאת ? להלן ההסבר ביתר פירוט: א. אתה צריך מאגר של מפות סרוקות ולערוך אותן כ- JPEG בכל תוכנה של עיבוד תמונה. לפני כל טיול אתה יכול לסרוק את האיזורים הרלבנטיים ולערוך לעצמך מפה עפ"י דרישותיך. באותה הזדמנות אתה יכול גם ל - RESIZE את התמונה (עדיף תמיד בכוון של ממקור להקטנה ולא להיפך כדי לא לעבד איכות). לכל מפה כנ"ל יש להגדיר פינות לפי קואורדינטות שלמות ברשת ישראל (צמתי רשת). ב. לאחר שערכת את המפה הרלבנטית עליך לקרוא לה בתכנת GPS UTILITY (יש גירסת חינם באינטרנט) שיש בה אפשרות להמרה מדוייקת של קואורדינטות ברשתות שונות. בשלב הראשון יש לקרוא ל- JPEG שהכנת . לאחר מכן תתבקש להגדיר את רשת המפה באמצעות שתי פינות. מומלץ שמאלית עליונה וימנית תחתונה. יש להגדיר את הפינות הנ"ל לפי קואורדינטות של רשת ישראל (כפי שהוגדרו בעת הכנת המפה בשלב הקודם), לאחר מכן לבקש מהתוכנה המרה לרשת העולמית. יש לרשום את תוצאות ההמרה של הפינות. ג. הורד מהאינטרנט את תוכנת PATHAWAY המאפשרת המרה של JPEG ל- PRC בצורה פשוטה. כל מה שאתה נדרש זה לקרוא ל"תמונה" הרלבנטית להגדיר לה פינה שמאלית עליונה וימנית תחתונה ברשת העולמית ולשמור כ- PRC. PATHAWAY עולה 30$ אולם היא ניתנת לתקופת ניסיון של 10-15 יום. לאחריה ניתן להסיר אותה ולהתקין אותה מחדש ואז יש לך תקופת ניסיון נוספת. מאגר המפות לא הולך לאיבוד ומאחר והוא נשמר כ- PRC במחשב PC כל שיש הוא להתקין מחדש גם את המפה הרלבנטית. ממילא משיקולי נפח ומקום נדרשת הסרה של המפות. אין אפשרות פיסית להחזיק ב- PALM מאגר מפות גדול. ד. טען את PATHAWAY לפאלם וכן את מפת ה- PRC שהכנת, חבר את ה- GPS וצא לשיטוט. ואם....תמצא את עצמך פתאם בים במקום בכביש החוף אז כנראה שטעית בקואורדינטות. לסיכום: א. הכנת תמונת מפה כ- JPEG. ב. הגדה מדוייקת של קואורדינטות באמצעות GPS UTILITY. ג. הכנת PRC של המפה בתוכנת PATHAWAY. ד. נווט על גבי המפה תוך שימוש בתוכנת PATHAWAY שעל גבי ה-PALM. כמשתמש כבד של GPS מחובר לפאלם IIIXE אני מקווה שדיון זה יתרחב וכל אחד יתרום מידיעותיו בנושא. עורו הנווטים !!!

תודה על ההסבר... הולך מייד לנסות !

אולי נבקש מאבירם ברקאי לשים בספר רשת עולמית ?
עומר

ron-ben

New member
קח

א. מצ"ב הקישור ל- GPS UTILITY ב. אין לי ב"מלאי" מפות סרוקות של הצפון אני איש מרכז ודרום. בכלל לדעתי יש בעיה של זכויות יוצרים לגבי המפות ולכן עדיף סריקות אישיות או להזמין חבר לבירה בשביל זה יש חברים..... ג. לאחר שתעלה JPEG ל- GPS UTILITY, ותדרש להגדיר שתי נקודות בקואורדינטות (כדי למעשה להגדיר את הקנ"מ של המפה) תגלה שהרבה יותר נוח לעבוד ברשת ישראל הישנה שמופיעה בכל המפות וכך אתה יכול להגדיר למפה הסרוקה גבולות בקואורדינטות שלמות. רק לאחר מכן יש לבצע באמצעות התוכנה את ההמרה לרשת העולמית. לערכי ההמרה תדרש בעת הגדרת המפה בתוכנת PATHAWAY ד. לדעתי בשיטה ש"פיתחתי" אין כל משמעות או צורך לדעת מראש את נתוני הרשת העולמית. יותר מכך השיטה מאפשרת לנו להמשיך לעבוד מול רשת שאנו רגילים ורק במהלך התקנת המפה לפאלם נדרשים לרשת העולמית. בהמשך במהלך הנווט נתוני הרשת (ישראלית, עולמית) כלל לא מעניינים. אתה מגדיר מראש את הנקודות על המפה ומנווט ישירות עליה.

ron-ben

New member
הבהרה

אם הייתי לא ברור, אז אני רוצה להבהיר שלמעשה השימוש היחיד שאנו עושים ב- GPS UTILITY הוא רק בתכונה המאפשרת המרה בין רשתות הקואורדינטות. לצערנו בשלב זה אין כל אפשרות חיבור בין הפונקציות של תוכנה זו לGPS המחובר ישירות לפאלם כדוגמת המכשיר שאני משתמש או שיש בכוונתך לבדוק. יש מישהו מסקנדינביה (CETUS GPS) הנמצא בקשר עם מפתחי GPS UTILITY ולוחץ עליהם ליצר קישור גם לפאלם. בשלב זה הקישור עדיין בלתי אפשרי.

למעלה