יש פה כמה שרשורים שמתנהגים

יש פה כמה שרשורים שמתנהגים

ממש אבל ממש בילדותיות! למה לריב על זה? על טולקין והשאר? מ הסיבה לריב על זה לכל הרוחות? מה זה נותן לכם? כלום! אז ששששששששששששששששששקט!

Ophel McNeil

New member
למה לא שרשרת? ../images/Emo108.gif

ואני אגיד לך מה זה נותן לי - להגיד את דעתי על טולקין, ולשמוע דעות של אחרים. בשביל בעצם הפורום קיים, להחליף דעות, לקבל ולתת. ותאמין לי, הרבה יותר ילדותי זה לקפוץ באמצע ויכוח (ריב?? איזה ריב??) ולצעוק "כולם, לסתום את הפה!".

מירטל

New member
סליחה

אבל פורום על סיפרי פנטזיה שאין בו את הוויכוח המיתולוגי והאינסופי של וויס והיקמן מול טולקין הוא פורום מת.

איזה ויכוח מיתולוגי?

אין שום ויכוח *מיתולוגי*. טולקין נחשב למיתולוגיה(בולשיט), וספרי וויז והיקמן לספרים טובים. עד כמה שראיתי אף אחד לא ניסה להשוות בין הספרים חוץ מהשוואת פיזבן לגנדלף(בולשיט).

מירטל

New member
וויכוח מיתולוגי

הוויכוח מי יותר טוב- דבילי, מגוחך אבל ראיתי אותו בכל פורום שהיה קשור בפנטזיה ( כולל הארי פוטר ומשחקי תפקידים שונים).

couchpotato

New member
דעתי על למה רומח הדרקון עדיף

אתם כולכם קראתם את שר הטבעות אני מנחש. עכשיו, מי מכם קרא אותו באנגלית? אולי עוד כמה חוץ ממני, אני מנחש. השפה שם היא קשה מאוד. אבל מאוד. אני די מומחה בסגנון האליזבתני, ועדיין היה לי קשה להבין. הדמויות מאופיינות בצורה נוראית, לא נקשרים לאף אחת (על מי יותר התאבלתם- פרודו או סער?), המפיצים הטפשים לא שינו את החידושי כתיב (נגיד פיל כתוב oliphaunt וכבר ממזמן שינו את זה לelephant, ומשום מה לא שינו). גולום הרי אמור להיות יצור מטומטם, אבל איך זה שהוא מדבר אנגלית כמו בריטי מנומס? (make haste! make haste!). המרחקים שם לא מציאותיים- הם ראו את ההר ההוא, אחרי שהם עזבו את ברי 11 ימים לפני שהם הגיעו אליו. הסתכלתי במפות, ושמתי לב שאת המרחק הקצר הזה לקח להם כפול זמן לעבור את המרחק בין המקום שהאחווה נפרדה למורדור, שזה בערך אותו דבר אולי יותר, אפילו שהתנאים באחרון היו הרבה יותר קשים, והמורה דרך שלהם היה דביל מושלם.

רק למען הפרוטוקול

מתי בדיוק היה צריך להתאבל על פרודו? חוץ מזה שר הטבעות הוא לא דרמטי מספיק. אף אחד מהחשובים בעלילה (חוץ מהרעים) לא מת או לא קורה לא שום דבר מקורי ואין תהפוכות דרסטיות, מעוררות עצבים, התרגשות וכו´ בספרים. בגלל זה משעמם.

alond

New member
מה ז"א מתי להתאבל על פרודו? הוא מת

כמה עשרות שנים אחרי שובו של המלך. היה כ"כ עצובו! מי לא היה בהלוויה? טוב, חוץ מסער.

Time & Death

New member
תראה, טולקין הורג...

כמעט את כל הדמויות הראשיות שלו איפשהו לארוך הסיפור... ואז מחזיר אותן לחיים. הוא כנראה קשור אליהן מדי, לא? (בכל מקרה, לפי דעתי הספרים היו עינוי בעברית, באנגלית הם קצת יותר טובים...)

couchpotato

New member
בסוף שניי הצריחים

לפני שיודעים שהרעל של שלוב לא באמת הרג אותו.

בו אגיד זאת כך:

מתחילת הספר היה ברור שפרודו לא ימות. הוא הדמות הראשית. ההתמקדות בספר הייתה בבירור מחליא(אל תגיבו על הביטוי הזה) בו.

בלין

New member
oliphaunt זה שם של יצור

שטולקין רצה לתת לו גוון עתיק אז הוא שינה את האות הראשונה. לגולום יש מעין פיצול אישיות. יש את גולום ויש את סמאגול. סמאגול מדבר אנגלית טובה (סבירה) וגולום משבש את שפתו. כשהם יצאו מברי הם הלכו בישומוןף לא על דרך המלך אז זה לקח יותר. לא בדיוק הבנתי אם אתה מתכוון שהדרך באמין מויל לקחה יותר זמן. אם זה מה שאתה מתכוון אז זה ברור! שלושה הוביטים (אחד דפוק) מתקדמים בגבעות לא נוחותלמעבר כשהם כל הזמן נזהרים.

couchpotato

New member
אבל זה עדיין פיל

גם בDark ages אחרי התמוטטות רומא חשבו שפילים הם יצורים מהאגדות.

couchpotato

New member
אבל אסור לשכוח!

בלי שר הטבעות סביר שלא היה מוד"מ, לא היה רומח הדרקון, משחקי מחשב רבים לא היו קיימים...ככה שצריך שיהיה לאנשים כבוד לשר הטבעות.

עדיין לא הבנתי

באיזה הקשר לטולקין נוצר ה-RPG. כל מה שהוא עשה זה לכתוב סיפורי פנטסיה!

couchpotato

New member
ברווז!

אבל הוא זה שנתן את ההשראה לכל אלה שיצרו את מבוכים ודרקונים הראשון. האלפים והגמדים המודרניים, ולא האלפים "הטובים והנמוכים שעוזרים לסנטה קלאוס" והגמדים "הנמוכים כמו הדשא שמסתובבים ביערות".

למעלה