יש פה טייסים?

שלידיז

New member
האמת שאתה לא הראשון

יש פה אחד הוא פשוט לא אוהב לכתוב הוא בעיקר קורא וכשצריך הוא מגיב.

dylan

New member
מנצל"ש.. אפרופו טייסים..

ביום כיפור טיסה של 'איבריה' לא המריאה כי הטייס היה עייף מדי.. הבנתי שבגלל יותר מדי שעות עבודה, לטענתו, או משו כזה.. למישו יש את הפרטים המדוייקים? אה, וגם.. כשעברתי ליד איזו פיצוציה לפני כמה ימים, ראיתי בשער של אחד העיתונים ('ידיעות' נראה לי) כתבה ל מטוס של אל-על שנפער בו חור בכנף.. לא מצאתי את זה ברשת.. למישו יש גם את הפרטים על המקרה הזה? (נראה שאל-על והליוס מתחרות ביניהן בזמן האחרון על תואר החברה הכי גרועה בעולם בתחזוק מטוסים..).

dylan

New member
ביום כיפור = בערב יום כיפור

כלומר בצהרי ערב יום כיפור, לפני שהחג נכנס..

pilot117

New member
לא נפער שום חור...

אלא ציפוי שיש על המדף בכנף נשר מן הכנף כתוצאה מכך הקברניט החליט לחזור לנתב"ג למרות שלא היה סיכון ממשי.

dylan

New member
אוקיי, תודה.

עדיין, זה לא משו תקין כ"כ.. נשמע די חמור.. אגב, דבר כזה שנופל ממטוס לא עלול ליות קצת מסוכן? (אני זוכר ששמעתי על מטוס שנפל ממנו חלק על מסלול ההמראה, מיד אחריו, על אותו מסלול, המריא מטוס נוסף.. הגלגל שלו פגע בחלק שנפל מהמטוס הקודם, העיף אותו לתוך מיכל הדלק והמטוס התפוצץ..).

pilot117

New member
כל דבר יכול להפוך לסכנה

החלק שבסיפור שאתה מדבר הוא חלק באורך של 10-15 ס"מ אם אני לא טועה זה חלק שמשמש לנעילה של הגלגלים היה קשה לראות אותו על המסלול למרות שהוא בצבע צהוב ...אבל החלק שנפל מהמדף במטוס אלעל הוא חלק בגודל של יותר ממטר ולמזלנו הוא לא נפל על המסלול... מה יכול לקרות כתוצאה מנפילת החלק? אפשר לחשוב על כמה אפשרויות שיכולת לקרות אפילו ביחד. 1. האזור בו נפל החלק בכנף יכול להחלש בזמן הטיסה. 2. החלק שנפל משמש להורדת המהירות של המטוס בזמן הנחיתה , אם מהירות המטוס בזמן הנחיתה תהיה מהירה יותר מהמותר אז כנראה שהמטוס ימשיך להתגלגל מעבר למסלול. 3.בגלל השינוי שנוצר בכנף הטסת המטוס תהיה קצת בעייתית במקצת.

dylan

New member
../images/Emo51.gif

השבוע, אגב, עוד תקלה של אל-על שהחזירה מטוס.. משו במיזוג נדפק..

dylan

New member
וגם עיכוב של כמה שעות בטיסת סאן-דור

לוורונה.. בגלל תקלה טכנית.. תקעו את הנוסעים שעתיים במטוס ובסוף החליטו להורידותם כדי לתקן את התקלה.. אין לי מושג מה היתה הבעיה.. אבל הנוסעים היו די מסכנים שם על הרצפה ליד הגייט

למעלה